Şimdi Ara

Aşısız çocukların okula kaydı engellenmeli (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
1
Favori
29.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xef1ONYX

1. Ben aşı olmayınca herkes ölür demedim. Kızamık aşısı olmazsa ölme ihtimali yüksektir bir bireyin.
    2. Her aşı bir değildir, bizim burada konuştuğumuz aşağıda yer alan ekran alıntısında göreceğin aşı takvimindeki aşılar (bkz.Sağlık Bakanlığı Aşı Takvimi). Yoksa grip aşısını yaptırma en kötü hasta olursun geçer gider ki hayatımda hiç grip aşısı olmadım olmam da.

3. Sonraki mesajlarında "...içeriği bilinmiyor,...civa var diyorlar..." vb. cümleler kurmuşsun. Yazık onun adı "thimerosal" dır organik bir maddedir yani bildiğin o metalik civa gibi değildir. Eğer ingilizcen varsa BU LİNKİ incele derim, ne zaman nasıl kullanılmış ne zaman sonlandırılmış şu an hangi aşılarda mevcut bunları görebilirsin.
    Son olarak tekrar söylüyorum Aşı reddini savunan sonuna kadar cahildir bundan öte herhangi bir savunu yoktur.
    1)Ölme ihtimali yüksektirden kastın nedir yüzde 90 mı yüzde 10 mu

2)Maşallah 20 küsür aşı var,daha fazla bekliyordum,diyelim ben çocuğa bu aşıların hiçbirini yaptırmadım,ancak beslenmesine falan dikkat ettim çocuk ölecek mi veya ölme ihtimali yüzde kaç olur,bir fikrin vardır

3)Cıva veya alüminyum var diye okumuştum bazı yerlerde,bazı aşılarda mevcutsa zaten zararlı,link atmışsın bana ancak bende aşılarda bu zehirli maddelerin bulunduğuna dair link atabilirim,dediğim gibi iyice analiz edilmesi lazım

Cahil diyerek kendini tatmin edersin ancak günümüzde bilgi kirliliği var,ha bir de seni tutan yok bol bol aşı olabilirsin ama bunu dayatmaya kalkma,sen korunuyorsun zaten bırak diğerleri korunmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Aşı 200 yıldan fazladır var. Aşının ilerideki yaşlarda olumsuz etkisi olsa ortaya çıkardı. Ayrıca hiçbir temeli olmayan varsayımsal ihtimallere dayanarak ölümcül virüslerin yayılmasına müsade mi edelim?
    10 yıl önce domuz gribi aşısı olun diyorlardı illa ,bunun için de kağıt falan imzalatıyorlardı aşı isteğine dair
    Ben ve birçok kişi yaptırmadı ve kimseye de bişey olmadı ama o zamanlar aşıyı yaptırmış olsaydım şimdiki etkileri ne olacaktı bilmiyorum
    Bu yüzden bunlara masum gözle bakmayın,şüpheci bakmakta rasyonel düşünmekte fayda var

• danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    Domuz gribi aşısıyla kızamık, çiçeği bir tutuyorsun, çok ilginç.

Kaldı ki domuz gribinden ölen oldu. 10 yıl geçti, aşıdan zarar gören oldu mu?

Yüzde kaç ölür falan demişsin. Dalgaya al bakalım. Kanser teşhisi konup da %20 denirse bir gün görürsün % 10-20 ne demekmiş.

İnsan ömrü gitgide artıyor, 500 yıl öncesine göre belki 2 kat arttı. Neden acaba? Modern tıp sayesinde mi, alternatif tıp sayesinde mi?

Senin zihniyetteki reis, deli kadir, cüppeli falan hasta olunca neden modern tıpta çare arıyorlar?

Bebek ve çouk ölümlerinin yıldan yıla, ülkeden ülkeye değişimine hiç baktın mı? Havası kirli ve şehirdeki yapay besinlerle beslenen çocuklar neden daha az ölüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 5 Şubat 2020; 22:41:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de istediğiniz şey zor.

Çıkıp derler ki Siz Allah'ın yarattığı bedene güvenmiyor musunuz? diye sonra al uğraş. Bak yine toplumun tüm sorunları neye bağlandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger-gddr

1)Ölme ihtimali yüksektirden kastın nedir yüzde 90 mı yüzde 10 mu

2)Maşallah 20 küsür aşı var,daha fazla bekliyordum,diyelim ben çocuğa bu aşıların hiçbirini yaptırmadım,ancak beslenmesine falan dikkat ettim çocuk ölecek mi veya ölme ihtimali yüzde kaç olur,bir fikrin vardır

3)Cıva veya alüminyum var diye okumuştum bazı yerlerde,bazı aşılarda mevcutsa zaten zararlı,link atmışsın bana ancak bende aşılarda bu zehirli maddelerin bulunduğuna dair link atabilirim,dediğim gibi iyice analiz edilmesi lazım

Cahil diyerek kendini tatmin edersin ancak günümüzde bilgi kirliliği var,ha bir de seni tutan yok bol bol aşı olabilirsin ama bunu dayatmaya kalkma,sen korunuyorsun zaten bırak diğerleri korunmasın

Alıntıları Göster
    1. Ne kadarını engellediğini bakalım DSÖ nasıl söylemiş ;)
    Measles vaccination resulted in a 73% drop in measles deaths between 2000 and 2018 worldwide (bkz. Kaynak DSÖ)
    2. Fikre gerek yok kanıtlı yayınlar var ;) bunlar öyle türkiyedeki gibi çalıntı yayınlarda değil SCI indeksine girmiş kaliteli yayınlardır. Sadece bir tanesinden şu cümleyi aktarsam yeterli olur sanırım.
    "Areas with low vaccination rates have resulted in localized outbreaks of vaccine-preventable diseases, including measles and pertussis".Aşı olmayanlar arasındaki ölüm oranını da yakın tarihte incelenerek elde edilecektir.

Her 1000 boğmacadan (pertussis) 6,7'si ölümle sonuçlanıyor. Buna kurtulanların 70 ile 100 gün arası sürekli öksürmesi gibi ve hastanede müşahade altında tutulmasını katmıyorum. (Bkz.Kaynak linki)linkteki yayını üniversitenin kütüphanesine proxy ile girebiliyorsan tam sürümüne ulaşabilirsin.
    Kızamık yani (Measles) aşırı bulaşıcıdır. Bunun cevabını ilk maddede verdim.

3. O bazı yerlerden kaynak verirsen sevinirim.

Cahil diyerek kendimi tatmin etmiyorum bilime ters düşen bir yanlışı kabullenmenin yanlışlığını göstermeye çalışıyorum. Bak en basitinden Türkiyede Kızamık yerli vaka sayısı 3 taneyi geçmiyordu bir kaç sene evveline kadar. Ancak kaçak göçmenlerin gelişi, sığınmacıların gelişi ile bulaşan yerli vakalar ile aşı reddinden dolayı ortaya çıkan kızamık vakalarına bakabilirsin. Sen korunuyorsun bırak diğerleri korunmasın demekle de olmuyor bu işler.

Yahu her şey ortada daha ne kanıtı arıyor insanlar anlamıyorum.

Domuz gribi aşısı herkese değil, yüksek risk grubundaki kişilere (60 yaşın üstündekilere, bazı kronik rahatsızlıkları olanlara vs.) öneriliyordu. Anekdotlarla bilim yapılmaz. Kişisel tecrübenizden yola çıkarak sunduğunuz argümanların bir geçerliliği yok.

Rasyonel düşünüyormuşsunuz gibi görünmüyorsunuz. Çünkü rasyonel düşünce spekülatif (bilimsel dayanağı olmayan) yan etkiler yerine apaçık ortada olan faydalara bakmayı gerektirir. Hala aşıya karşıysanız çiçek hastalığı nedir, nasıl yok olmuştur bir araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 5 Şubat 2020; 23:2:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Domuz gribi aşısıyla kızamık, çiçeği bir tutuyorsun, çok ilginç.

Kaldı ki domuz gribinden ölen oldu. 10 yıl geçti, aşıdan zarar gören oldu mu?

Yüzde kaç ölür falan demişsin. Dalgaya al bakalım. Kanser teşhisi konup da %20 denirse bir gün görürsün % 10-20 ne demekmiş.

İnsan ömrü gitgide artıyor, 500 yıl öncesine göre belki 2 kat arttı. Neden acaba? Modern tıp sayesinde mi, alternatif tıp sayesinde mi?

Senin zihniyetteki reis, deli kadir, cüppeli falan hasta olunca neden modern tıpta çare arıyorlar?

Bebek ve çouk ölümlerinin yıldan yıla, ülkeden ülkeye değişimine hiç baktın mı? Havası kirli ve şehirdeki yapay besinlerle beslenen çocuklar neden daha az ölüyor?
    1)Bir tutmuyorum,bir tuttuğumu sen söylüyorsun,ben örnek verdim

2)Domuz gribi aşısından insanların zarar gördüğüne dair herhangi bir veri tutuldu mu bunu sor önce

3)Kanser ayrı bir konu,son yıllarda kanser hastalarının artmasının nedenlerinden birinin yapay besinlerden kaynaklandığını hatırlatalım

4) Modern tıpa karşı değilim,konuyu saptırmayalım,sadece çok fazla aşının vücuda zerkedilmesine karşıyım,vücudun kendi savunma sistemine neden şans vermiyoruz

5)O çocukların ömürlerinin az olmayacağının garantisini veremeyiz.Ben ileriki (2050+) zamanlarda insan ömrünün azalacağını düşünüyorum,geçtiğimiz yüzyılda maksimum noktaya ulaştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger-gddr -- 5 Şubat 2020; 23:2:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Domuz gribi aşısı herkese değil, yüksek risk grubundaki kişilere (60 yaşın üstündekilere, bazı kronik rahatsızlıkları olanlara vs.) öneriliyordu. Anekdotlarla bilim yapılmaz. Kişisel tecrübenizden yola çıkarak sunduğunuz argümanların bir geçerliliği yok.

Rasyonel düşünüyormuşsunuz gibi görünmüyorsunuz. Çünkü rasyonel düşünce spekülatif (bilimsel dayanağı olmayan) yan etkiler yerine apaçık ortada olan faydalara bakmayı gerektirir. Hala aşıya karşıysanız çiçek hastalığı nedir, nasıl yok olmuştur bir araştırın.
    Bak burda yanlışsın,bizzat önüme geldi kağıt domuz gribi aşısı olmayı istiyormusun diye,imzalasaydım aşıyı yapacaklardı daha küçüktüm tabi o zamanlar

Sen çiçek hastalığına takılmışsın hadi onu aşıyla hallettin,diğer hastalıkları ne yapacaksın

• Başlığı görünce savaş cebecinin bu videosunu atmak geldi. Zaten savaş bu tip ebeveynlere dakika 1:42 de denilmesi gerekenleri söylüyor

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamasından değil, tıp dünyasının genel görüşünden bahsediyorum. Ayrıca isteyen her vatandaşa aşı imkanı sunmak illa ki yapmanız çok önemlidir kesinlikle aşı olun dediği anlamına gelmez.

Çiçek hastalığı sadece bir örnek. Yetmezse çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, boğmaca, difteri, tetanoz, kuduz ve daha birçok hastalığa bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 5 Şubat 2020; 23:26:28 >
  • Evet okullarda ki kızamık oranı aşırı derecede arttı iş arkadaşımın çocuğunun okuduğu okul ya da bir kaç sınıfı tatil edildi demişti kızamık olayından dolayı.

Ya burda aşı olmamayı savunanlar arkadaşlara sadece 1 vaka için kullanmayın desek bakalım kaç kişi yeaaa içinde ne olduğunu bilmediğim bişey yok cıva var yok Aleminyum var dediği şeyi gerçekten yaptırmak istemeyecek. Vakayı söylüyorum kuduz delikanlı olan arkadaşları piste davet ederim.

Senin o ben vurdurmam Özgürluk hakkım dediğin aşı yok diye insanlar ölüyor lütfen afrikada ki aşılanmalara bakın sonra konuşun afedersiniz ama adamlar 1 ilaçla iyileşecek hastalıkta ölüyor 1 damla aşı ile kurtululacak hastalıklardan 7 sulalesi etkileniyor sakat kalıyor. Tüm dünya pailo için savaşıyor bi tek sen özgürsün.

Bazı şeyler başınıza gelmeden anlayamazsınız Rabbim kimseyi çocuğunun hastalığı ile sınamasın ama bir gün sırf keyfi ve yapmamayı özgürlük sanan biri yüzünden çocuğunuz boğmaca yada cocuk felci gecirirse o zaman anya ve konya arasında ki farkı anlarsınız.

Edit;

böyle düşünceye sahip bir kaç kişi yüzünden 2 gün hastanelerde yattım yavrumun çektiği ayrı benim çektiğim ayrı 7. Serumdan sonra saymadım ilk gün. Neden ben yavrum senin yüzünden hastaneye yatıyor biri bana bunu anlatsın mantıklı bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadawraclub -- 5 Şubat 2020; 23:41:6 >

• Yukarda biri aşı vurulmaya başlayınca ortalama ömür 100 yıl oldu demiş fakat ortalama ömür gerçekte düşüyor, istatistiklerde yüksek gösteriliyor ki bu hastane doktor kimyasal ilaç sektörü işe yarıyor güzüksün diye ve o yükseltilmiş rakam da 77; üstüne bir 23 ekleyip 100 yıl yapmış. Bakalım daha nasıl komediler göreceğiz. Gülmeye geliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Cahil cesareti herhalde.

Toplum bağışıklığı denilen birşey var. Aşılanan her birey sadece kendisini değil, hastalığın yayılmasını engelleyerek bulunduğu toplumu da korur. Toplum bağışıklığının sağlanması için yüksek oranda aşılama şart. Aşıyı reddedenler kendilerininkiyle değil toplumun sağlığıyla da oynuyorlar.

Alıntıları Göster
    Bu örnek ilk mesaj atanın ki ile çelişmiyor ki. Eğer siz sşı olduysanız etkilenmezsiniz. Diğer kişinin aşı olup olmaması sizi ya da çevrenizdeki aşı olmuşları etkilemez. Ayrıca aşı olmayanlar aşıların yurtdışından geldiği ve içeriğinin düzgün denetlenmediğinden dolayı ne olduğu belirsiz sıvıları vücutlarına almam istemiyor.

• Great Lifespan Hoax / İnsanın Ortlama Yaşam Süresiyle İlgili Büyük Yalan başlıklı 7dk'lık şu videoya bakmanızı öneririm.
    Amerika'da bir adam gastelerde çıkan "kitlelerin aşılanması sayesinde 2010'larda ortalama yaşam süresi 1880'lere göre 40 yıl arttı" tarzı haberlerin gerçeği yansıtmadığını düşünür ve mezarlık ziyaret eder. 100-150 yıl önce yaşamış kişilerin mezartaşlarındaki doğum ölüm tarihlerinden yaşam sürelerini inceler ve günümüze göre daha uzun yaşam süreleriyle karşılaşır.

büyük teyzemin oğlu 53 yaşında öldü. Aşı karşıtı biri değildi. Bir tanıdığımız hekim, 49 yaşında öldü, eh onun da aşı karşıtı olduğunu söyleyemeyiz herhalde. 8 Milyar nüfusa 100 Milyarlarca aşı vuruldu ve sonuç ortada: Hastalıklarla dolu kısa bir yaşam! Neydi o ha Corona ydı, şimdi girin bakayım aşı kuyruğuna, bakın doğudan yağmur bulutlarıyla virüs girer yoksa haa :)
    Jason Maggardyoutube
    The Great Lifespan Hoax
    https://www.youtube.com/watch?v=jNI045V8MWk

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Great Lifespan Hoax / İnsanın Ortlama Yaşam Süresiyle İlgili Büyük Yalan başlıklı 7dk'lık şu videoya bakmanızı öneririm.
    Amerika'da bir adam gastelerde çıkan "kitlelerin aşılanması sayesinde 2010'larda ortalama yaşam süresi 1880'lere göre 40 yıl arttı" tarzı haberlerin gerçeği yansıtmadığını düşünür ve mezarlık ziyaret eder. 100-150 yıl önce yaşamış kişilerin mezartaşlarındaki doğum ölüm tarihlerinden yaşam sürelerini inceler ve günümüze göre daha uzun yaşam süreleriyle karşılaşır.

büyük teyzemin oğlu 53 yaşında öldü. Aşı karşıtı biri değildi. Bir tanıdığımız hekim, 49 yaşında öldü, eh onun da aşı karşıtı olduğunu söyleyemeyiz herhalde. 8 Milyar nüfusa 100 Milyarlarca aşı vuruldu ve sonuç ortada: Hastalıklarla dolu kısa bir yaşam! Neydi o ha Corona ydı, şimdi girin bakayım aşı kuyruğuna, bakın doğudan yağmur bulutlarıyla virüs girer yoksa haa :)
    Adam bazı mezarlara gitmiş ve çekim yapmış bu videonun benzerini çektiğini düşün ama sadece kısa yaşam sürmüş olanları çekiyorsun hangisi doğru? Bu arada aynı adam havayolu şirketlerinin dünyanın ufak olduğunu gizlemek için hızları konusunda yalan söylediğine ilişkin video da çekmiş buyur. :)

• Haklısınız, bazı çok bilmiş ailelerin yüzünden diğer ailelerin çoçukları zarar görmek zorunda değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Great Lifespan Hoax / İnsanın Ortlama Yaşam Süresiyle İlgili Büyük Yalan başlıklı 7dk'lık şu videoya bakmanızı öneririm.

Aşıya inanmayan insanların ne tarz youtuberlara inandığını görmüş olduk. Gülmeye değil, güldürmeye gelmişsiniz bence.

• Burda aşıya karşı olan kişiler sizden özür dilerim. Yapacak bir şey yok kırk alim gelse sizi yenemeyiz burda. Tek tek özür isteyen de varsa alıntılasın hepsinden özür dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.