Şimdi Ara

askerde her gün sinekkaydı traş olmak zorunlu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet sinek kaydı traş olmak için sakalı teraten almak lazım fakat bu cildte tahrişe sivilcenlemeye kanamaya kıl dönmesine yol açıyor sağlık açısından çok tehlikeli.Bu yüzden sinek kaydı traş olmayı sevmiyorum.
    sakaları düz normal traş etsek olur mu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Her Gün Tıraş Olmak Zorunlu mu?

Askeri düzenlemeler kapsamında, askerlerin kişisel görünümüne ilişkin belirli kurallar ve yönetmelikler bulunmaktadır. Traş olmak da bu kuralların bir parçasıdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yönetmeliklerine göre, askerler "temiz ve sağlıklı" bir görünüme sahip olmalıdır. Bu bağlamda, her gün tıraş olmak zorunludur. Ancak, tıbbi bir zorunluluk veya özel bir izin olması halinde, bu kuraldan istisna yapılabilir.

Askerde sakal tıraşı, hijyenik nedenlerle ve askeri birliklerin disiplin ve düzenini sağlamak için önemlidir. Sinek kaydı traş, yüzdeki kılların tamamının kesilmesini ifade eder ve askere temiz ve bakımlı bir görünüm kazandırır.

Askerlerin her gün traş olması, birlik içinde uyum ve standartlaşmayı teşvik eder. Ayrıca, bu uygulama, askerlerin sağlıklı ve enerjik görünmelerine yardımcı olur.

Özetle, TSK yönetmeliklerine göre askerlerin her gün sinek kaydı traş olması zorunludur. Ancak, tıbbi veya özel izinler bu kuraldan istisna olabilir. Askerde traş olmak, hijyen, disiplin ve askerlik birliklerinin düzenli görünümünü korumak için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sinekkaydı diye bir şart yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığın göreve ve başındaki komutana göre değişir. Bazısı takıktır. Benim komutanla aram iyi olduğu için ve görev yaptığım yere herkesin elini kolunu sallaya sallaya giremediğinden ve iştimalara filan katılmadığım için 2 günde bir traş olurdum. Bazen 3 güne çıkabiliyordu. Misal Perşembe sabah traş olduysam Pazartesi sabaha kadar olmazdım. Cumartesi çarşıya çıkardım, Pazar günü de mesai olmadığı için rahat takılırdım.

Bizim tümendeki arkadaşlar her sabah mecburen oluyorlardı. Adamlar sağa baksa albay sol baksa yine albay görüyorlardı

Sinek kaydı olmana gerek yok. Zaten o kadar fazla vakit harcamak istemeyeceksin traşa. Sinek kaydı olmanın avantajı ise seni 2 gün bile idare edebilir olması. Dediğim gibi yine komutana göre değişir.

Şunu aklından çıkarma. Yaptığın her şey başındaki komutana göre farklılıklar gösterir.

• Arkadaşlar herkese merhabalar.

Ben 1 ay sonra askere gideceğim ve aklıma takılan bir soru var.

Şimdi benim sakallar aşırı sert ve hızlı uzuyor.

Acaba askerde sinek kaydı traş zorunlu mu yoksa normal jiletle traş olmak yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.