mrb arkadaslar cuma doktora gitmiştim bana 1 yıl erteleme verdi, muaf olur muyum bu rahatsızlıktan diye sorduğumda en fazla 3 yıl ertelenir sonra askere gidersin dedi. benim anlamadığım benim yıllardır bu sorunum var , 3 sene sonra da iyileşmeyecek.Madem erteliyorsun neden 3.seferde muaf raporu vermiyorsun ? Şu askerlik illetinden bi an önce kurtulmak istiyorum, memurluk ve iş alımlarında hep önüme engel çıkıyor.Doktora dedim muaf olamayacaksam ertelemenin anlamı yok bir an önce askere gitmek istiyorum dedim bu halde olmaz dedi. 30 yaşıma geldim artık 3 seneyi daha boş yere beklemek istemiyorum, önümüzdeki pazartesi heyetin önüne çıkıcam asıl kararı onlar verecek galiba .Heyetin önünde muaf olmayacaksam askere gitmek istiyorum falan mı demeliyim, yoksa doktor bu işi bilmiyor yanlış bilgi mi verdi bana ? Bu tür rahatsızlıklarla ilgili benzer tecrübesi olan, çürük alan var mı ? Madde 15/d gereğince 1 yıl ertelenmesi uygundur yazıyordu kağıtta < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 6 Ekim 2021; 21:49:53 > |
Bipolar Bozukluk ve Askerlik
Giriş
Bipolar bozukluk, duygudurumun aşırı yükselmeler ve alçalışlar yaşadığı bir ruh hali bozukluğudur. Bipolar bozukluğu olan kişilerin askerlik hizmeti yapıp yapmayacağı konusunda belirsizlik vardır.
Bipolar Bozukluk ve Askerlik Muafiyeti
Türkiye'de bipolar bozukluk, Askerlik Kanunu kapsamında askerlikten muaf tutulan bir sağlık sorunudur. Ancak her bipolar bozukluğu olan kişi otomatik olarak muaf değildir.
Askerlik Değerlendirmesi
Bipolar bozukluğu olan kişilerin askerlik durumları, bireysel olarak değerlendirilir. Askerlik işlemleri sırasında, kişinin hastalığının şiddeti, tedavi durumu ve askerlik hizmetini yerine getirme yeteneği göz önünde bulundurulur.
Askerlik Yapma Olanakları
Bazı durumlarda, bipolar bozukluğu olan kişiler belirli tedbirler altında askerlik yapabilirler. Örneğin, hastalığı kontrol altındaysa ve düzenli tedavi görüyorsa, askerlik hizmetini yerine getirmesine izin verilebilir.
Başvuru Süreci
Bipolar bozukluğu olan kişiler, askerlik muayenesine giderken sağlık durumlarına ilişkin belgeleri yanlarında bulundurmalıdırlar. Bu belgeler, teşhis konan doktorlardan alınan raporlar ve tedavi planını içermelidir.
Sonuç
Bipolar bozukluğu olan kişilerin askerlik durumu, bireysel değerlendirmeye dayanır. Hastalığın şiddeti, tedavi durumu ve askerlik hizmetini yerine getirme yeteneği gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Bipolar bozukluğu olan kişiler, askerlik muayeneleri sırasında sağlık durumlarına ilişkin gerekli belgeleri yanlarında bulundurmalıdırlar.