Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eyvallah teşekkürler cevap için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    eyvallah teşekkürler cevap için

• Okur yazar olmayan bi kitle vardı, onlara tümen dersanesinde okuma öğretiyorduk. Bir de bol bol sabretmeyi öğrenirsin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik boş bir şey. Askerliğin başladığı yerde mantık biter. İnsana da pislik içinde yaşamaktan başka bir şey katmaz. Gereksiz bir suru şeyden ibaret.

• askerliğin insana kazandırdıkları, kaybettirdiklerinden azdır.
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Dilediğini sorabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralcamoka

Dilediğini sorabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım.
    Bütün sorularıma cevap buldum hocam. Zaten pazar birlikteyim teşekkürler düşünceniz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Sabir

Yerinde konusmak

Bos insanlar

Disarda bisey olmayan insanlarin askerde kendini bisey sanmasi

Sabah erken kalkmak

Gece ortasında nobet icin uyanmak
    Her şeyin farkındayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir birikime sahip insana zerre birsey kazandırmaz. Sabırsız insana belki sabretmeyi öğretir o kadar. Sivilde asla bir arada olmayacağın adamlarla 7 24 bir aradasin. 'Bu insanlar nasıl bu kadar gerizekali olabiliyor' cümlesini ilk defa askerde kullandım.

• Askerlik bana boş kazandırdı diyenleri okudum. Atatürk'ün ülkesinin evlatları bunu diyorsa vay halimize. Bizler de yaptık askerlik ben sınırda yaptım.
    Bir nöbet vardı o soğukta. Ayaz vuruyordu yüze göze...Sigara içtiğim yıllardı..Sigara yasaktı ama nöbet değişiminde hemen içiyordum. İçim ısınsın diye.
    Nöbetten çıkıp uyumadan içtima eğitim ve yine nöbet.
    2 gün hiç uyumadığımı biliyorum. 3.günün saat 1 inde olduğum yerde bayıldım. Teğmen koşa koşa gelmiş. Beni hemen revire koymuşlar oradan hastaneye.. Hatırladığım bir nokta.. Acile girerken badimin bana loww ölme emi daha çorablarımı yıkayacan demesii. Gülümsetti..
    Askerlik zordur ama size zorluğu öğretir. Kurtuluş savaşı yıllarını size yaşatır. Lafa gelince milliyetçi tayfa askerden kaçar bedelliler değil.. Yaşı 40-45-50 olanlar..Bunlar askerlikten kaçıp adamlık kasanlar...
    Askerlik çok zordur. Hele ki operasyon varsa. 1 kez gittik. Ben sadece telsiz ve diğer malzemeleri taşıyorum.. Karşımızda terörist grup. Tam 200 metre önümüzdeki hendeğin içindeler..Ortam o kadar sessiz ki onları net duyabiliyoruz. Kürtçe bilen komutan hemen çeviriyordu. Yaklaştık. 100 metreye geldik. Malzemeler ağır. Hava ayaz. Dolunay yok. Hava karanlık ama en önemlisi tamamen sessiz..
    50 metreye geldik. Tek bir çıtırtı yok. Ama terörist grup kahkaha atıyor.
    Daha da yaklaştık. Yaklaşık 3 saat geçti ve uygun anda ateş talimatı verildi. 4 leş..Temizlendi geri döndük. Sonra biz gitmedik bir daha..

Askerlik zordur.
    Kimi patates soyarken ana bacı söver kimisi de nöbette Ayazın altında.
    Askerlik kolay olur mu çok zordur.. Ama insana çok şey katar. Asker olmayan bilmez. Asker olup yaşamayan bilemez..Bereyi boşuna takan anlamaz askerlik nedir ne değildir...
    Askerlik zordur da atalarımız bizden daha zor yaptılar askerliği.
    Askerlik insana insanlığı katar. Öldürmeyi değil yaşatmayı katar.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Askerlik bana boş kazandırdı diyenleri okudum. Atatürk'ün ülkesinin evlatları bunu diyorsa vay halimize. Bizler de yaptık askerlik ben sınırda yaptım.
    Bir nöbet vardı o soğukta. Ayaz vuruyordu yüze göze...Sigara içtiğim yıllardı..Sigara yasaktı ama nöbet değişiminde hemen içiyordum. İçim ısınsın diye.
    Nöbetten çıkıp uyumadan içtima eğitim ve yine nöbet.
    2 gün hiç uyumadığımı biliyorum. 3.günün saat 1 inde olduğum yerde bayıldım. Teğmen koşa koşa gelmiş. Beni hemen revire koymuşlar oradan hastaneye.. Hatırladığım bir nokta.. Acile girerken badimin bana loww ölme emi daha çorablarımı yıkayacan demesii. Gülümsetti..
    Askerlik zordur ama size zorluğu öğretir. Kurtuluş savaşı yıllarını size yaşatır. Lafa gelince milliyetçi tayfa askerden kaçar bedelliler değil.. Yaşı 40-45-50 olanlar..Bunlar askerlikten kaçıp adamlık kasanlar...
    Askerlik çok zordur. Hele ki operasyon varsa. 1 kez gittik. Ben sadece telsiz ve diğer malzemeleri taşıyorum.. Karşımızda terörist grup. Tam 200 metre önümüzdeki hendeğin içindeler..Ortam o kadar sessiz ki onları net duyabiliyoruz. Kürtçe bilen komutan hemen çeviriyordu. Yaklaştık. 100 metreye geldik. Malzemeler ağır. Hava ayaz. Dolunay yok. Hava karanlık ama en önemlisi tamamen sessiz..
    50 metreye geldik. Tek bir çıtırtı yok. Ama terörist grup kahkaha atıyor.
    Daha da yaklaştık. Yaklaşık 3 saat geçti ve uygun anda ateş talimatı verildi. 4 leş..Temizlendi geri döndük. Sonra biz gitmedik bir daha..

Askerlik zordur.
    Kimi patates soyarken ana bacı söver kimisi de nöbette Ayazın altında.
    Askerlik kolay olur mu çok zordur.. Ama insana çok şey katar. Asker olmayan bilmez. Asker olup yaşamayan bilemez..Bereyi boşuna takan anlamaz askerlik nedir ne değildir...
    Askerlik zordur da atalarımız bizden daha zor yaptılar askerliği.
    Askerlik insana insanlığı katar. Öldürmeyi değil yaşatmayı katar.
    Yazınız çok güzel hocam. 3 kasımda askerim herkes zorluğundan yakınmış ki, dediginiz gibi zor olması gerekir zaten. Kimse sabahları evindeki gibi kahvaltı etmeyecek, evdemi rahatlığı bulamayacak. Zor olması gerekir zaten askerlik bir seferberlik durumunda askerlik görevini yapmış kişilerin tecrübeli olarak seferber olması için yapılmakta. Zor olması insana güç katar, sabır katar, mücadele katar.

Teşekkürler hocam değerli yorumunuz için.

• tecili bozdurtacaksın bana broaslında en kısa zamanda gidip yapmak lazım,bikaç yere iş başvurusu yaptım adamlar kem küm ediyor askerlik yapmadım diye..
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Çok boş zamanın olacak. Yanına bolca kitap al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralcamoka

Çok boş zamanın olacak. Yanına bolca kitap al.
    bu çok değişken işte. Benim elimi yüzümü yıkamaya bile vaktim olmadı hiç. İş verilmişti bana. işimi bitirip akşam yemeğini yiyip ardından hemen yatıyordum. sonra gece nöbete, ordan tekrar yatağa. sonra sabah kalkıp kahvaltı edip tekrar iş başı.
  • her çeşit pis insanın olduğu bir yer, temizlik tuvalet adabı nedir bilmeyen cahil cühela insanların olduğu bir yer tabi hepsi değil ama böyleleri çok vardı, 5 ay boyunca günde 6 - 8 saat ayakta nöbet uykusuz geceler yetmezmiş gibi kanı beş para etmeyen baba parasıyla özel üniversite okumuş yolda görsen suratına tüküreceğin yaşı senden küçük çocuk asteğmen olmuş sana artistlik yapıyor ve sen hiçbir şey yapamıyorsun. tavsiyem yaşı büyük olanlar 6 ay filan yapmasın nerden para buluyorsa bulsun ama yapmasın

• sabrı öğrenirsiniz. askerden sonra gerek iş gerek ev hayatınızda daha sabırlı biri olursunuz. kolay kolay sinirlenmezsiniz.
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Orası nasip doğru söylüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

tecili bozdurtacaksın bana broaslında en kısa zamanda gidip yapmak lazım,bikaç yere iş başvurusu yaptım adamlar kem küm ediyor askerlik yapmadım diye..
    Bende iş sebebi ile gidiyorum. Şansa da astsubaylık cıktı

• Askere gitmek güzel bir şeydir, bir de şehit olursan tadından yenmez. Şehitler de ölmez vatan bölünmez kardeşim sen beni dinle, komandoyu işaretle.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Güzel gaz
    Hangi marka

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.