Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam buju yazınca benimde micmali bir hikayem var benim hikaye yeni sayılır. Acemiliği İzmir Gaziemir de yaptım. Gitmemize az bir zaman kala insan dışı yaratığın teki bu sabunluk kabının içine micmis bırakmış komutan götürdü bütün bölüğü götürdü akşama kadar o tuvaletleri temizledik. Birde usta birliğinde ne kadar çok tuvaletini yapmayı bilmeyen adam varmış onu gördüm. Askerlikte öğreneceğiniz en büyük şey sabır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 28 Ekim 2019; 15:23:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 GÜN SONRA BEDELLİYE GİDİYORUM ÇOK HEYCANLYM
  • Sabretmeyi öğretiyor. Oradaki bazı tipler gibi olmadığınıza şükrediyorsunuz. Birde duş almadan o kadar gün nasıl yaşayacağınızı öğreniyorsunuz :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeye eli silah tutabilen bir kişi kazandırıyor önemli olan bu. Bana kazandırdığı şey, akla hayale sığmayacak derecede cahil insanların varlığını görmem. Öyle ki bu halde yaşamlarını nasıl sürdürebildiklerini nasıl hayatta kalabildiklerini bile algılamakta zorluk çekiyorsunuz. Ayrıca dünyanın en saçma sistemi olan zorunlu askerlik yüzünden, ailesinden birisi ya da bizzat kendisi dağda teröristlik yapmış bir kürt asıllı tc vatandaşı ile koğuş arkadaşı olabiliyorsunuz. TSK'dan aldığı silah eğitimi ve askerlik boyunca elde ettiği tüm bilgilerle, geldiği malum yere geri dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

hic izin kullanmadığında 5 ay 5 gün mu oluyor askerlik. biz şuan da 6 ay yapacağız izin sayısı azaldı mi acaba bilgin var mı
    İzin süresi 12'den 6 güne düştü.

• uyku tulumunda üşümeyi çamurlu yatakta yatmayı cola kutusunun içinde sigara içmeyi çadır hayatını jöhlerle tavla oynamayı şemdinli tuhaf bir yerdi
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Hocam siz daha çok büyük ihtimal başçavuşlarla artis üstçavuşlarla falan uğraşırsınız. Asıl sıkıntılı tipler genelde onlar gibi Batıda zimmet var mı bilmiyorum ama doğuda karakollarda bölük merkezleri harici (onları bizim gibi asteğmenlere sokuyolar ) zimmet takım astsubayında oluyo. nereye gideceğiniz belli değil dimi daha ?
  • PrensMişkın P kullanıcısına yanıt
    Hocam benim yakın olduğum bi muharebeci üstçavuş vardı. Karakolda telsiz arızalarında kendisiyle iletişime geçiyodum yardımcı oluyodu. Sizin işiniz daha çok telsiz vb elektronik aletlerin tamiri, kiripto atma işleri falan diye biliyorum. Zaten bunlar sadece merkezi yerlerde var.
  • Dışkısıyla tuvalet kapısına şafak yazan adamlar, duş duvarına attıran adamlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralcamoka

Valiz kontrol çok detaylı yapılıyor. Genelde usta askerler yapar. Telefon sokmayı düşünüyorsan iç çamaşırına falan sarabilirsin. Ben ilk gittiğimde askercell götürmüştüm. Usta birliğinde note 2 götürmüştüm. Haftasonu alıyordum sadece. Valizde ıslak mendil varsa onuda alıyorlar. Tabi bu söylediklerim bütün hepsi için geçerli değil. Çok sıkıda arayabilirler. Tamam geçte diyebilirler.

Alıntıları Göster
    Islak mendil ne alaka ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

Islak mendil ne alaka ya.

Alıntıları Göster
    Valla bende anlamadım. Girerken ıslak mendilleri topladılar. Kantinde başka marka satılıyor yine. Ama en önemlisi bot. Kesinlikle 1 numara büyük al.
  • Pek bir şey kazandırmıyor. Kafanın uyuşmadığı o kadar çok kişiyle muhatap olmak zorunda kalıyorsun ki eziyet oluyor bazen. Fazla yalnız kalamıyorsun, neredeyse sürekli iletişim halindesin. Daha çok sabrı öğreniyorsun.

Her ne kadar bitse de gitsek artık havasında olsak da eğlendiğim zamanlar da oldu açıkçası. Bizim birlik küçüktü ve diğer bölüklere göre daha eli yüzü düzgün insanlar vardı. Oradaki arkadaşlar ile aile gibi oluyorsun bir zaman sonra.

Yazıcı, viziteci/revirci ve bölük çavuşluğu yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralcamoka

Valla bende anlamadım. Girerken ıslak mendilleri topladılar. Kantinde başka marka satılıyor yine. Ama en önemlisi bot. Kesinlikle 1 numara büyük al.

Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam tavsiyen için.

• Doğru düşünüp doğru hareket etmeyi kazandırıyor, olmazsa olmaz bence
  • annemin degerımı anladım
    hastalanınca aılemden baska kımsemin oldugunu anladım
    yüzüne güldüğün insanların yeri gelince seni nasıl tanımadıgını anladım
    askerde ağa olanlar dısarda süt dökmüş kediler burda da varsa selam olsun onlara

uzarda gider, yinede güzeldi vatana hizmet yaptım rahatladım güzel günlerinizde oluyor tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 28 Ekim 2019; 18:22:37 >
  • Belki kilo verirsin. Onun haricinde hicbirsey.

• İnsan olmayı bilmeyen çok kişiyi kendine getiryor.
  • 20 kişi için yapılmış koğuşta 50 kişiydik ve 50 kişi içindeki tek kısa dönemdim. Zehir ettiler askerliği bana. Ezilen tiplerin halini anlıyorsunuz. En kötü işlerde çalışan insanların halini anlıyorsunuz. 150 gün boyunca her gece nöbet tutarak sıcak yatağın kıymetini anlıyorsunuz. Üşenme denen şeyin istenildiğinde yok edilebildiğini anlıyorsunuz. Sivilde şirketinizde çaycı bile yapmayacağınız adamdan emir alıp sağa sola koşturuyorsunuz. Çaycılara laf yok bu arada. aklıma daha düşük mevki gelmediğinden onu söyledim. Sizden 3 yaş küçük komutanlar sizi s*kik diye çağıryor. Beni çağırmadılar ama hiç :D yemedi g*tleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

20 kişi için yapılmış koğuşta 50 kişiydik ve 50 kişi içindeki tek kısa dönemdim. Zehir ettiler askerliği bana. Ezilen tiplerin halini anlıyorsunuz. En kötü işlerde çalışan insanların halini anlıyorsunuz. 150 gün boyunca her gece nöbet tutarak sıcak yatağın kıymetini anlıyorsunuz. Üşenme denen şeyin istenildiğinde yok edilebildiğini anlıyorsunuz. Sivilde şirketinizde çaycı bile yapmayacağınız adamdan emir alıp sağa sola koşturuyorsunuz. Çaycılara laf yok bu arada. aklıma daha düşük mevki gelmediğinden onu söyledim. Sizden 3 yaş küçük komutanlar sizi s*kik diye çağıryor. Beni çağırmadılar ama hiç :D yemedi g*tleri.
    Senin durumun çok kötüymüş hocam. Neyseki o kötü günleriniz geçti.

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    2013 de yaptım askerliği o zaman izin kullanmadığın da 5 ay 5 gündü.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.