< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Yav her anonim ortamda (forumlar, sözlükler, 9gag ve reddit gibi uluslararası ortamlarda) bu tarz yorumlara rastlamak mümkün. Bıktım gerçekten internette tüm hayatı çözmüş günde üç kitap bitiren sürekli belgesel izleyip ansiklopedi okuyan insanlardan
Dünyada uçsuz bucaksız bilgi ve kültür havuzu var. Senin bilgin var olan bilgilerin %1’i bile değil. Bu herkes için geçerli tabi ki. Hiçbir şey bilmiyor dediğin adamın bile senin fikrinin dahi olmadığı konularda bilgisi vardır bunu unutma. Zaten genelde böyle anonim ortamlarda bu insanları küçümseme olayı oluyor. Buradaki kişilerin pek hayatı bilmemesi ve insan tanımamasına bağlıyorum. Yanlış anlama genel konuştum içimi döktüm hepsini sana karşı söylemiyorum. Dediğim gibi görmekten usandım bu tarz yorumları konuşmak istedim sana karşı değil |
yokmu gençlere ışık tutucak. askerde helikopterden helikoptere atlamış abiler
|
kesin yaşanmıştır.
Utanmasa Alay komutanını peşinden koşturacak. Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsun yahu! |
Askerdeyken baya diriydim, o kadar efor nasıl sarfedebildim bilmiyorum hatta, mesela bugün aynı şekilde koş yürü bağır desen yapamam.
Hayatın düzene giryor, ben askerden gelince kendiliğimden erkenden uyyup yine kendiliğimden erkenden uyanmaya başlamıştım. Normalde zor uyur zor uyanırım. Edit Askerde mantık arama gibi bir durum yok uydurma o. Askerlik anısı anlatmak için bişeyler sallayanlar yüzünden gelişen bişey o. Ben askerdeyken mantıksız hiçbirşey görmedim, her şey düzen-tertip ekseninde ilerliyor. |
Eğitimden çok yolda görsen yüzüne tükürecegin insanlarla muhattap zorunda kalinacak ne kadar cok gerizekali insan oldugunu farkedip egonu yükselticeksin.
|
Bir sürü insanın geri zekalı olduğunu anladım. Bu kişiler yılların deneyimini kendince yorumladığını sanarak bir sürü şeyi mantıksız bulur.
|
Valla kazandırdığı hiçbirşey yok kardeş.Bir insan 7 sinde neyse 70 de odur.Oraya gittimi mecvur emirlere uyuyorsun herşeyi yapıyorsun sivile geldimi aynısın değişen birşey olmuyor.Askere gittiğin zaman kişiliğin karakterin yaşam tarzın hayat görüşün oturmuştur 6 ay veya 12 ay rol oynuyosun orda sadece insanların fikirleri düşünceleri değişmiyor değişmezde. İnsan küçük yaşta ne kazandıysa o ne gördüyse o 22 24 yaşında sonra geriye dönüş yok.
|
Askerliğimi denizci yedek subay yaptım, bu yüzden kendi penceremden gördüğümü sıralayım:
1) Askerde mantık aramayın. Bu verilen emir de olur, yapılan hareket de. Mesela bir yüzbaşı elinde fırça ile duvar boyarken, bir binbaşıyı elektrik panosu başında arıza çözmeye uğraşırken görebilirsiniz. 2) Askerde türlü türlü insan çeşidi var. Uyuşturucu bağımlısı, satıcısı, alkoliği, artisti, haytası, üniversite mezunu, ilkokul terki. Hepsinden farklı farklı tepkiler göreceksin. 3) Demir mide sahibi olmalısın. Yemek ayırmaman gerek. Elbette yenmeyecek şeyler de olabilir. Mesela balığa dikkat etmelisin. Miden sağlamsa korkma. Gerçekten yenmeyecek gibi olan yemekleri komutanlarınıza iletmekten çekinmeyin. 4) Sıralı komutanlarını/amirlerinin üzerinden atlayıp geçme. Hepsini sırasıyla geçmen gerek. Örneğin er önce çavuşa gitmeli, sonra bölük astsubayına vs. Doğrudan albaya gitme yani. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 12:39:44 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|