Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tw Scott

süre olarak herkes 6 ay.

Alıntıları Göster
    Onu biliyorum sorumda söylemiştim zaten süre haricinde var mıdır bir fark okuyanla okumayan arasında bunun cevabını merak etmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MgLadius

Askerlik adamı bi değiştiriyor yetmezmiş gibi Hakkâri ayrı bi değiştiriyor kardeşim ondandır

Alıntıları Göster
    8 sene olmuş..Her ay rüyama illaki girer şaşmaz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Patates soymak.

Hayır ciddiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patatos

Patates soymak.

Hayır ciddiyim.
    Nick ordan mi geliyor hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence insan askerden önce nasılsa sonrasında da öyle oluyor. şöyle düşün, herkes ilkokuldaki beden eğitimi dersinde bando ve trampet ile çalışılan '' izmir tirebolu terazi izmir izmir tirebolu izmir van izmir tirebolu terazi izmir tirebolu tirebolu van van '' şeklinde yürüyüş eğitimi almıştır. ha işte o zaman uygun adımda sağ ve sol adım atmayı ve kolları ona göre ileri geri yapmayı beceremeyen gerizekalılar askerde de aynı kafada oluyorlar, sadece yaşı ilerlemiş halde. bu örnek çoğu kişiye göre saçma gelecektir ama askere gidenler ne dediğimi anlamıştır.
  • Şuan yedek subay olarak yapıyorum askerliği. Yedek astsubay olacakmışsın, hiç çekinme rütbeli olarak yapmak normal askerliğe göre çok rahat. Asker ol veya olma hayat her zaman zor. Eğitim birligin normal askerlere göre zor olacak spor ağırlıklı vs. Kıtada da sorumluluk yükleyecekler, en küçük birseyi bile atlama. Komutan şu sakızı çöpe at dediyse at, emir sorumluluk sana göre önemli olmayan şeyler askeriyede büyük olaylara dönüşür. Bu dedigimi unutma sonra pişman olursun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: r10semih

Şuan yedek subay olarak yapıyorum askerliği. Yedek astsubay olacakmışsın, hiç çekinme rütbeli olarak yapmak normal askerliğe göre çok rahat. Asker ol veya olma hayat her zaman zor. Eğitim birligin normal askerlere göre zor olacak spor ağırlıklı vs. Kıtada da sorumluluk yükleyecekler, en küçük birseyi bile atlama. Komutan şu sakızı çöpe at dediyse at, emir sorumluluk sana göre önemli olmayan şeyler askeriyede büyük olaylara dönüşür. Bu dedigimi unutma sonra pişman olursun :)
    Eyvallah üstad. Eğitim birliğin neresiydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerde iken iq'um düştü kardeşim. Sen ne kazandırdı diye soruyorsun.

• Düzen ve disiplin o konuda cidden hakkını yiyemem.
    7 sene olucak askerlik yapalı hala yorganı aynı şekil topluyorum, erken kalkıp tıraş oluyorum, onun dışında hiç bir getirisi olmadı. Asker dediğin orda serseri serseri dolanıyo sorana askerlik yapıyorum diyo. Biz askerlik falan yapmadık.

Not: Terör ve türevleri şeyleri ile mücadele eden asker, er ve erbaş dahil değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önümüzdeki hafta bende birliğe katılacağım hayırlısıyla.. biraz endişelerim ve tedirginliklerim var fakat bunlar askerlikle ilgili değil. geri döndüğümde daha zor bir hayatla karşılaşmak ve bıraktığım insanlarım yerinde olmaması gibi endişeler. Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiddiOlamazsin -- 27 Ekim 2019; 21:37:16 >
  • GR33K kullanıcısına yanıt
    Oluyor eğer aklı başında birisiysen görev alırsın onbaşı falan olursun

• Askerlik bana zorlu koşullarda hayatta kalmayı öğretiyor 99/4 Hakkari çukurca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 27 Ekim 2019; 20:4:33 >
  • Eğitimden çok yolda görsen yüzüne tükürecegin insanlarla muhattap zorunda kalinacak ne kadar cok gerizekali insan oldugunu farkedip egonu yükselticeksin.

• Kim dost kim düşman olduğunu öğreniyorsunuz
    M.a.tğm olarak yaptım ilk 3 ay ım ın önemi yoktu bana ama sonrası gerçek mana da zor geçti günler günleri kovalamıyordu resmen hafta sonu oldumu da biraz sinama biraz yürüme birazda beklenti içinde geçiyordu
    27-35 gün mü hatırlamıyorum izin yaptım fazla fazla o zaman bile anladım ama en büyük duygum bir arkadaşım bayramdan önce arayıp neredesin deyip yanıma gelmesi idi dostluğunu öğrendim ailem de gelmedi gelmek istedi ilk yemine ama ben gerek yok demiştim o zaman yoktu sonrası belki gelirdi gelmedi onlardan ben beklemedim gelmelerini gerçi ben şık şık gittim ama söyle diyetim kahpe biri vardı ona defalarca fel gel diye yalvardım gelmedi biz ortak bi yerde buluştuk ama zaten oda oraya gitmişti yani benim için sırf gelmemişti işin özü size değer veren biri varsa arar sorar bir kaç kşi aradı ihtiyaç sordu ki zaten yoktu ama sormaları (laf gelişise olsa adette olsa) gerçekten dostluklarının belirtisi oldu bana
    Kattıkları der ise yüzlerce kişi tanıdım memur olsun asker olsun büyük olsun küçük olsun hepsinin ama tek ortak noktası bitsede gitsem (emekli olmak/şafağın bitmesi) memurda öyle er de öyle kurmay albay da öyle idi bende öyle

• Askerdeki tasarrufu özelde göremezsin (elektrik su hep tasarruf sağlanır "gereksizse söndür kuralı uygulanır")
    Bir oda da sağında avukat solunda inşaat işçisi çaprazda hırsızlık suçu bulunan keko gibi çeşit çeşit insanla bir yaşamın olur.
    Aslında insana tek faydası özel hayatta iş başvurusunda askerliği yaptım deyin diğerlerine göre alınma ihtimalin daha çok olur. Özel sektör genellikle askerlik tecilli olanları işe almaz.

• GR33K kullanıcısına yanıt
    Direk almıyorlar, celplerde boş yer varsa alırlar eğer yoksa en yakın celp dönemine kaydın yapılır. Mesela ben Ekimde şubeye gittim Kasım celbi için bana Ağustos celbi yazdılar yalvardım yakardım da Şubat celbine aldırmıştım.

• 12 ay yaptım. hiçbirşey kazandırmıyor. vakit kaybı. sende vatani görevimi yaştım ehehe diye ezikçe mastürbasyon yapılıyor hepsi bu. askerde askerlikten isyan eden bir çocuk vardı sonra facede bedellilere saydırıyordu vatan millet sakarya edebiyatı yaparak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.