Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kıbrıs Lefkoşa’da yaptım, askeriye de mantığın olmadığını çok iyi öğreniyorsun. Kısacası adamı şöyle güzel bi yontuyorlar. Dışarıda şunu yapmam dediğin şeyleri kaçamak(kaytarmak) yapmak için koşa koşa yapıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik ülkedeki suç oranını azaltır, sinirleri çelik gibi yapar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben yarın şubeye gitsem tecili bozdurup askere gitmek istiyorum desem, işten tazminatı alıp çıkıcam sülüsümü ne zaman alabiliyorum bilen var mı ?

• Askerliğimi denizci yedek subay yaptım, bu yüzden kendi penceremden gördüğümü sıralayım:

1) Askerde mantık aramayın. Bu verilen emir de olur, yapılan hareket de. Mesela bir yüzbaşı elinde fırça ile duvar boyarken, bir binbaşıyı elektrik panosu başında arıza çözmeye uğraşırken görebilirsiniz.

2) Askerde türlü türlü insan çeşidi var. Uyuşturucu bağımlısı, satıcısı, alkoliği, artisti, haytası, üniversite mezunu, ilkokul terki. Hepsinden farklı farklı tepkiler göreceksin.

3) Demir mide sahibi olmalısın. Yemek ayırmaman gerek. Elbette yenmeyecek şeyler de olabilir. Mesela balığa dikkat etmelisin. Miden sağlamsa korkma. Gerçekten yenmeyecek gibi olan yemekleri komutanlarınıza iletmekten çekinmeyin.

4) Sıralı komutanlarını/amirlerinin üzerinden atlayıp geçme. Hepsini sırasıyla geçmen gerek. Örneğin er önce çavuşa gitmeli, sonra bölük astsubayına vs. Doğrudan albaya gitme yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 27 Ekim 2019; 16:32:10 >

• çevremdekilere bakınca zaman kaybı kazandırıyor başka bir şey değil ben aşırı disiplinle yapılması taraftarıyım şahsen ben askere gittiğimde öyle bir muamele görmek istiyorum ağır bir disiplin çizginin dışına çıkıldığı takdir de ağır yaptırımlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

çevremdekilere bakınca zaman kaybı kazandırıyor başka bir şey değil ben aşırı disiplinle yapılması taraftarıyım şahsen ben askere gittiğimde öyle bir muamele görmek istiyorum ağır bir disiplin çizginin dışına çıkıldığı takdir de ağır yaptırımlar.
    Disiplini bende severim hocam. Ağır spor şartları vs olmalı askerlik yaptığını hissetmelisin. Diye düşünüyorm. Bakalım görücez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Askerliğimi denizci yedek subay yaptım, bu yüzden kendi penceremden gördüğümü sıralayım:

1) Askerde mantık aramayın. Bu verilen emir de olur, yapılan hareket de. Mesela bir yüzbaşı elinde fırça ile duvar boyarken, bir binbaşıyı elektrik panosu başında arıza çözmeye uğraşırken görebilirsiniz.

2) Askerde türlü türlü insan çeşidi var. Uyuşturucu bağımlısı, satıcısı, alkoliği, artisti, haytası, üniversite mezunu, ilkokul terki. Hepsinden farklı farklı tepkiler göreceksin.

3) Demir mide sahibi olmalısın. Yemek ayırmaman gerek. Elbette yenmeyecek şeyler de olabilir. Mesela balığa dikkat etmelisin. Miden sağlamsa korkma. Gerçekten yenmeyecek gibi olan yemekleri komutanlarınıza iletmekten çekinmeyin.

4) Sıralı komutanlarını/amirlerinin üzerinden atlayıp geçme. Hepsini sırasıyla geçmen gerek. Örneğin er önce çavuşa gitmeli, sonra bölük astsubayına vs. Doğrudan albaya gitme yani.
    Eyvallah hocam. Burdada yardımınız dokundu. Adaaam

• Valla kazandırdığı hiçbirşey yok kardeş.Bir insan 7 sinde neyse 70 de odur.Oraya gittimi mecvur emirlere uyuyorsun herşeyi yapıyorsun sivile geldimi aynısın değişen birşey olmuyor.Askere gittiğin zaman kişiliğin karakterin yaşam tarzın hayat görüşün oturmuştur 6 ay veya 12 ay rol oynuyosun orda sadece insanların fikirleri düşünceleri değişmiyor değişmezde. İnsan küçük yaşta ne kazandıysa o ne gördüyse o 22 24 yaşında sonra geriye dönüş yok.

• Her telden insan olucak gittimi kendi kafana uyan birilerini mutlaka bulursun kendi kafana uymayanlarda çok olucak o yüzden çok takma endişede etme.

• Yaptırım yetkilerinin çoğu askeri mahkemelerin kapatılması dolayısıyla kalktı. Ağır bir şey olduğunda (uyuşturucu sokmak mesela) sivil mahkemeye sevk ediliyor.

• Tmp341 kullanıcısına yanıt
    fetö davaları konusunda bir komutan biz bakalım demişti sivil mahkemeye vermiştiler haksız yere içeriye onlarca insan atılmıştı bu yöntemle.
    Anlaşılan aynı taktikler devam ediyor.
  • Bir sürü insanın geri zekalı olduğunu anladım. Bu kişiler yılların deneyimini kendince yorumladığını sanarak bir sürü şeyi mantıksız bulur.

• Askerdeyken baya diriydim, o kadar efor nasıl sarfedebildim bilmiyorum hatta, mesela bugün aynı şekilde koş yürü bağır desen yapamam.
    Hayatın düzene giryor, ben askerden gelince kendiliğimden erkenden uyyup yine kendiliğimden erkenden uyanmaya başlamıştım.
    Normalde zor uyur zor uyanırım.

Edit
    Askerde mantık arama gibi bir durum yok uydurma o.
    Askerlik anısı anlatmak için bişeyler sallayanlar yüzünden gelişen bişey o.
    Ben askerdeyken mantıksız hiçbirşey görmedim, her şey düzen-tertip ekseninde ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 27 Ekim 2019; 17:30:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Askerdeyken baya diriydim, o kadar efor nasıl sarfedebildim bilmiyorum hatta, mesela bugün aynı şekilde koş yürü bağır desen yapamam.
    Hayatın düzene giryor, ben askerden gelince kendiliğimden erkenden uyyup yine kendiliğimden erkenden uyanmaya başlamıştım.
    Normalde zor uyur zor uyanırım.

Edit
    Askerde mantık arama gibi bir durum yok uydurma o.
    Askerlik anısı anlatmak için bişeyler sallayanlar yüzünden gelişen bişey o.
    Ben askerdeyken mantıksız hiçbirşey görmedim, her şey düzen-tertip ekseninde ilerliyor.
    Hocam ozaman askerden geldikten sonra sivil hayatta disiplini bırakmamak gerek. Bırakırsak rahatlık insani daha kötü yapıyor.

• sabır,normal hayatta selam vermeyeceğiniz adamlara yes sir çekiyorsun
  • Isparta Eğirdir de yapan varmı ? Varsa eğitimlerden biraz bahsedebilirmi acaba ?//

• MgLadius kullanıcısına yanıt
    Ben de çukurca da şorti üst bölgesin de yaptım..9 ay boyunca konteyner da yattım..9 ay boyunca sabit 12 saat nöbet tuttum..Acemilik ısparta olduğu için hiç bahsetmiyorum :)
    Çok sabırlı bir insandım asker den önce..Sabır konusun da en üst düzeye geldim asrkerlik sonrasın da..Dedikleri gibi aşırı geri zekalı insan var asker de..Bu insanlar çevremiz de sivil de de var..Sadece askerlik de karşımıza çıkmıyorlar..Hiç kendi kafam da arkadaşım olmadı..Asker' e kadar hiç çalışmamıştım hayatım da..Askere gitmeseydim 10 sene daha çalışmadım kesinlikle..
    Nedense askerlik den sonra bir değişim oldu ben de..Neden ve nasıl olduğu konusun da hiçbir bilgim yok ama..
  • Askerden önce uzun süre ayakta kalamıyordum. Sürekli biryere uzanma ihtiyacı hissediyordum belli bir süre ayakta kaldıktan sonra sırt ağrısından dolayı. Askerde o kadar çok ve uzun ayakta bekledim ki askerden gelince bu problemimin artık kalmadığını farkettim. Başka şeyler de var ama bu ilginç gelmişti bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moritanyalı

Askerden önce uzun süre ayakta kalamıyordum. Sürekli biryere uzanma ihtiyacı hissediyordum belli bir süre ayakta kaldıktan sonra sırt ağrısından dolayı. Askerde o kadar çok ve uzun ayakta bekledim ki askerden gelince bu problemimin artık kalmadığını farkettim. Başka şeyler de var ama bu ilginç gelmişti bana.
    Vucut kendi kendini tedavi etmiş hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: wWenTj

Ben de çukurca da şorti üst bölgesin de yaptım..9 ay boyunca konteyner da yattım..9 ay boyunca sabit 12 saat nöbet tuttum..Acemilik ısparta olduğu için hiç bahsetmiyorum :)
    Çok sabırlı bir insandım asker den önce..Sabır konusun da en üst düzeye geldim asrkerlik sonrasın da..Dedikleri gibi aşırı geri zekalı insan var asker de..Bu insanlar çevremiz de sivil de de var..Sadece askerlik de karşımıza çıkmıyorlar..Hiç kendi kafam da arkadaşım olmadı..Asker' e kadar hiç çalışmamıştım hayatım da..Askere gitmeseydim 10 sene daha çalışmadım kesinlikle..
    Nedense askerlik den sonra bir değişim oldu ben de..Neden ve nasıl olduğu konusun da hiçbir bilgim yok ama..
    Askerlik adamı bi değiştiriyor yetmezmiş gibi Hakkâri ayrı bi değiştiriyor kardeşim ondandır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.