Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Akgaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

nasıl geçiyor hocam? size kattığını düşündüğünüz şeyler var mı? sabır etmeyi öğreniyor insan sizde durumlar nasıl. haftaya bu saatler postal bağlıyorum bende

Alıntıları Göster
    Ceza olarak, oldukça büyük bir alanda tırnak makasıyla parke taşların aralarından çıkan otları kesen birini görmüştüm mesela. Bir de acemilikte bir kere mutfak görevi vermişlerdi. Çocuğun birisi bir kazan soğanı doğramakla görevlendirilmiş. Çocuğa dedim ki yanmadı mı gözlerin? Aldığım cevap; abi ben 223 gündür soğan doğruyorum artık yanmıyor. Çocuğun gözleri beton bağlamış usta...

NOT: Kazan dediğim de 1200 kişiye yemek pişirilen bir kazan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 30 Ekim 2019; 5:39:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Uzun donem askerler düşündüğümden çok daha iyi, kısa donem askerler düşündüğümden çok daha kötüydü. İnsan kalitesi, dünya algısı, yasam gustosu açısından... Bu bana önemli bir katkı oldu.

Kısa donem askerin kullandığı tuvalet tıkanır mi arkadaş? İçinden tas çıktı lan. Taş... Kıçını silmiş taşa... Davar.
    Açık öğretim mezunu onlar, bizde de çok vardı...
  • Dinozorlara katlanmayı öğretiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğuğa direnç
  • 18 ay yaptım en verimli zamanlarında azına sıcıyorlar.Resmen ömrüne 20 yaşındayken +10 yaş daha ekleyip seni geri yolluyorlar.Zorla yaşlandırıyorlar adamı yani.Güzel arkadaşlıklar yaşıyorsun en güzel yanı bu gerisi hikaye.Komutanların adamcılığın ayrımcılığın en kıralını yaşatıyorlar.Bizim zamanımızda komutanların hizmetçisiydi tüm askerler her türlü işlerini onlara yaptıryorlardı.Evleri taşınacak askerler taşır evde tamirat tadilat var hepsini askerle yapardı.Vatana değil onlara hizmet ediyorduk resmen.Hiç unutmuyorum karadenizde olduğum için 18 ayda sadece 2 kez bağlık çıkmıştı yemekte.Bir gün sordum gazinoda çalışan çocuklara yahu denizin dibindeyiz bağlık niye çıkmıyor diye.Sağolsun balıkçılar çoğu zaman gönderiyorlarmış balık asker yesin diye ama hepsini astsubaylar alıyor sonrada bize pişirttiriyorlar dedi arkadaş.Askere hediye edilen balığı yemek nasıl bir namussuzluktur o da ayrı tabi.
  • Ömründe muhatap olmayacağın tipler gösteriyorlar. Rezillik

• Bilgisayar başındaydım;

Bana kazandırdıkları ;

>Microsoft Ofis uygulamalarını iyi derecede öğrendim. (Yazıcıydım)
    >Tahammül sınırım
    >Ülkemizin sadece şehirlerdeki insanlardan oluşmadığı, değişik tip ve özellikteki insanları tanımam
    >Her ortamda uyuyabilme özelliği (100+ kişi bir koğuştaydık)

Bana kaybettirdikleri ;
    >Zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Açık öğretim mezunu onlar, bizde de çok vardı...

Alıntıları Göster
    Açık öğretim değil, genel olarak...

O kadar çok düşük kalite insan vardı ki, anlatamam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Askere gitmek güzel bir şeydir, bir de şehit olursan tadından yenmez. Şehitler de ölmez vatan bölünmez kardeşim sen beni dinle, komandoyu işaretle.
    Artık geç. Gidiyoruz yol yakın. Bu arada işaretlemedim sevk başvurusunda

• Sigara paketini cebin içinde tek elle açıp içinden dal çıkarabilme yeteneği. O paket asla çıkmamalı cepten yoksa hiç olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aralıkta gidecez görecez bakalım..
  • Şu anda teskerimi almis memleketime giderken otobüsten cevapliyorum sorunu tek kazandirdigi bana göre ülkedeki insanların bi özetini görüyorsun sivilde yanına bile yaklaşmican insanlara katlanmayi onlara karsi sabir göstererek teskereni almayı bekliyorsun hepsi bu başka birşey olmuyor askerde

• üst solunum yolu enfeksiyonu (2 ayda geçti)

• Laazzz kullanıcısına yanıt
    ben de lefkoşa da yaptım. askerden geleli 17 yıl oldu. ama hala unutmam oraları.
  • Hala kanalizasyon yok tuvalet gideri foseptiğe gidiyor hala😁 Haftada 2 defa vidanjör gelip foseptiği çeker komutan gıcık olduğu askerleri foseptik için görevlendirdi😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende askerden gecen ay geldim. Jandarma er olarak yaptım 6 ay kısa dönem askerdim. Arkadaşların dedigi gibi sabırı ögretiyor onun gibi kısıtlı imkanlarla hayati idame etmeyi öğreniyorsunuz. Ayrıca kendim icin konuşursam askerden önce cogu zaman toplum icinde konusmak bana zor gelirdi ama askerde yendim bu durumu santral operatörüydüm kendi komutanlarımızdan daha rutbelilerle telefonda konuşurdum. 30 ağustos kutlamalarinda halka açık konusma yaptım. Yemin töreninde askerler adına ben konusma yaptım. Baya güzel bir tecrübeydi askerlik. Illaki olumsuz durumlarda oldu ama olumlu yanları daha fazla

• hocam

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.