Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sana hiç bir şey katmayacak aksine senden götürdükleri olacak. Zihinsel ve bedensel yaşlanacaksın. Yazın sıcağında güneş tepedeyken gölge geldikçe daha çok yanalım diye bizi güneşe doğru götürüp eğitimi öyle yaptırmışlardı. Bir hafta sonra hepimizin yüzü soyuldu kiminde yanıklar oluştu. Hiç bir şeyde mantık arama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ha buarada arkadaşlar askerde herşeyin bir mantığı var. Bunu kendimi yüksek görmek için demiyorum zaten uzun dönem subay olarak yapmak isteyeni çatır çatır alıyolar Ama er olarak yapmakla rütbeli olarak yapmak arasında dağlar kadar fark var. İşte o zaman her şeyin(Aşırı absürt olaylar dışında tabi çünkü bazıları saçmalıyo) bi mantığı olduğunu anlıyosunuz.
  • Askerlık ikiye ayrılır piyade hava ve JANDARMA jandarmaysan polisten farkın yok olaylar gidersin cezaevi icine girersin yol keser kimlik kontrolu yaparsin devriye atarsin insanlarla sureklı iletisimde olursun hepbir macera vardır tabi duscegin karakol boluk farklılık gosterir birde boluk habercisi oldumu deyme keyfine askerlık bitti demektir boluk komutani ile nirvanaya ulaşıyosu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahkuli K kullanıcısına yanıt
    Artık askerlik görevini jandarma olarak yapamıyorsun. Jandarmaya sözleşmeli alımı yapılıyor.

• Çok düzensiz bir yaşamınız varsa askerlik sizi hizaya sokacaktır. Sabah erken kalkıyorsun, yemek saatlerin belli, akşam nöbetin varsa erkenden uyuyorsun. Sporunu yapıyorsun, spor yapmasan bile sürekli bir koşuşturmaca içerisinde olduğundan zinde kalıyorsun. Askerde sürekli algıların açık, adeta bir kedi gibi dolanıyorsun ortalıkta. Karargah askeri olduğum için gün içerisinde Kurmay Başkanı ve Tümen Komutanı ile -ki kendisi Tümgeneral olur- karşılaşma olasılığım çok yüksekti. Albayları saymıyorum bile, onlara alışmıştık zaten. Ben hayatımın hiçbir döneminde bu kadar tetikte, etrafımda dönen hayatın bilincinde bir adam olmadım mesela. Gerçi askerde böyleydim, sivile döndük yine eskiye döndük anasını satayım Gerçi bu durumu koruyabilen insanlar da var, siz onlardan olun.

Askerde kilolu olup da zayıflayanını çok gördüm mesela, kısa veya uzun fark etmez kilo veriyor hepsi. Kilolarınız ile başınız dertte ise askere gidebilirsiniz. Şişko girip filinta çıkan var, uzun dönemlerden biri bana askerdeki ilk günlerinden bir fotoğraf göstermişti çocuk bildiğin şişkoluktan normal bir fiziğe kavuşarak çıktı askerden. Anası babası zor tanır.

Asker arkadaşı mevzusu var bir de. 1 tane arkadaş kazansanız bile kardır, atıyorum bu arkadaş Antep'e gittiğinizde sizi karşılayıp rahat ettirmek için elinden geleni yapacaktır. Çünkü asker arkadaşlığı farklıdır. Bana göre askeriyenin insana kattığı en büyük değer de arkadaşlardır.

Askerlik aynı zamanda duygu şölenidir. Her türlü duyguyu (mutluluk, öfke, özlem gibi) en yoğun haliyle yaşarsınız. Bu da sizin geriye kalan yaşamınız için büyük bir tecrübedir. Bazı şeylerle karşılaştığınızda hazırlıklı olursunuz.

Bedelli askerlik yapmış, sosyal medyada elit takılan kendini beğenmişleri kale almayın. Bunlar askerlik yapsa çok dayak yer de, yapmıyorlar işte

• Askerliğin bana kazandırdıkları:

1 Sabır
    2 Daha çok sabır
    3 Utanç. Usta asker olduğum bölükte yürüyüş kararı "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde bağırmak yasaktı.
    Neymiş efenim Türk olmayanlar varmış.
    4 Biraz daha utanç.
    Beş para etmez tipleri asteğmen yapmışlar.
    Oryantasyona eğitim verirken İzmir marşı söyletir tam "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" kısmına gelince kes diye bağırırdı.

Profesyonel orduya katılmayı hayal ederek gittiğim askeriyeden bu benim ordum değil diyerek geri döndüm.
    Utanç sadece.

• 2 aralıkta, 28 yaşında askerliğimi 6 ay olarak yapacağım. Bakalım neler olacak. Takip.
  • Size aynen katılıyorum. Askeriye dünyada gidilebilecek ve görülebilecek en değişik, en garip, en akıl erdiremediğiniz olayların yaşandığı bir yer. Ama şöyle geriye dönüp bir bakınca o anıları ve dostlukları tekrar yaşamak istiyorum diyor insan.
  • Hayatinda televizyon kumandasi gormemis insanlar gordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dorukbisakinles kullanıcısına yanıt
    Bu arada Çanakkale 116 Merkez'de Jandarma olacağım.
  • amma velakin kullanıcısına yanıt
    "3 Utanç. Usta asker olduğum bölükte yürüyüş kararı "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde bağırmak yasaktı."
    Dostum bu söylediğin çok enteresan geldi. Biz her hafta Cuma günleri tören yapıp uygun adımda bağıra bağıra "Ne mutlu Türk'üm diyene" diye bağırırdık. Küçük bir birliktik hani biz de, karakol gibi. Toplasan 150 asker çıkmazdı. Siz nerede ve hangi birlikte yaptınız görevinizi?
  • 2011-2012 yıllarında Diyarbakır lice de Bingöl karakolu üzerinde konuşlu bir dış karakolda askerlik görevimi yerine getirdim bölge konum itibari ile tehlikeli bir yerdi sürekli taciz atışı yapıyorlardı bu süreç içerisinde çatışma da gördüm şehitte leşte.

Kendimin bu süreç içerisinde daha fazla olgunlaştığımın daha cesur olduğumun farkına vardım orada yaşadığım zorluklardan sonra sivil hayatta yaşadığım bir çok sorun beni artık etkilemiyor terör dışında birde doğanın zorlukları da vardı kış geldiğinde karlar altında kaldık nisan ayına kadar kar yerden kalkmadı bu süreçte de elektrik ve su problemi yaşadık elektrik ve suyun günlerce gelmediğini bilirim donan boruları açmak için mecburen ateş yakmak zorunda kalıyorduk.

Hayatımda ilk defa askerdeyken yemeğe konan baharatlar yüzünden basur oldum birde üstüne su yok kafayı yemek üzereydim hastalık yüzünden kanama meydana geldiğinden vücudum artık kan kokmaya başlamıştı kar suyunu eriterek kendimi temizlemeye çalışıyordum çatışma vs. değil asıl psikolojik olarak beni zorlayan durum buydu neyse ki evden istediğim ilaçlar sayesinde bu illetten kurtuldum.

Gerçek dostlukların askerde olduğunu anladım topu topuna 30 kişi kadardık ve herkes birbirine muhtaçtı bir kaç sorunlu tip dışında gayet iyi arkadaşlıklar edindim hala görüşürüz.

Karakol komutanımız eski bir jöh personeli kıdemli başçavuş idi yaştan dolayı artık daha pasif görevlere çekilmişti kendisinin silah bilgisi çok iyiydi her türlü arızalı silahın tamiratını yapıp sıfırlama bilgisine sahipti kendisinden bir çok şey öğrendim habercisi olma şansını bulmuştum çatışmalarda nasıl davranmamız gerektiği üzerine sürekli eğitim verirdi sayesinde panik olmadan mevzilerde konuşlanıp ateşin geldiği yere doğru başarılı atışlar yapabiliyorduk.

Gelelim yemek konusunda karakollarda morali yüksek tutmak için o dönemde iaşeler diğer birliklere nazaran daha farklı olurdu önümüzden et yemeği eksik olmazdı kutular halinde namet'e ait vakumlu poşette yer alan kuşbaşı etler gelirdi her ay onun dışında çeşitli meyveler,meşrubatlar,tatlılar ve çerezler gelirdi hatta yaz aylarında magnum dondurma dağıltıldığı da olurdu.

Karakolda tek etkinliğimiz televizyondu onun dışında arada sıra da mangal etkinlikleri ve kurban bayramında kurban kesmek gibi aktivite ve ibadetlerimiz oluyordu.

Terhis tarihimize 1 ay kala devrelerimle birlikte helikopter faaliyeti ile ilçe jandarma komutanlığına getirildik 1 hafta orada kaldıktan sonra tekrar helikopter ile 7.kolordu da yer alan ktm'ye götürüldük 1 hafta da orada kaldık 1 hafta geçmek bilmedi ktm'nin nasıl bir yer olduğunu tecrübe edinmiş arkadaşlar beni daha iyi anlar daha sonra özgürlüğüme kavuşacağım tarih gün gelip çattığın da içimde buruk bir sevinç oluşmuştu bir yanda evime döneceğim için sevinçliyken bir yanda da yaşadığım iyi,kötü anıları geride bırakmanın burukluğunu yaşıyordum.Zaman zaman karakol hayatını özlüyorum bir fırsatım olsa keşke ziyarete gidebilsem yaşım şuan 28 aradan epey zaman geçmiş zaman çabuk ilerliyor ben askerlik konusunda şanslıydım zorluk içinde varlık yaşadığımı düşünüyorum.

• sabrı çok iyi öğretti

• Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    Hocam ben muhabereci telsiz operatörüyüm yedek astsubay olarak. Bir bilginiz var mı bu konuda

• Laazzz kullanıcısına yanıt
    Yine bizimki de küçük bir birikti zaten.
    Büyük birliklerde böyle bir uygulama söz konusu dahi olamaz.
    Başımızda asteğmenlikten gelme askerlikle gram alakası olmayan sözleşmeli bir yüzbaşı vardı.
    Onun saçma sapan keyfi uygulamalarına şahit olduk sürekli.

Bölge komutanının da tanıdığı olduğu için körler sağırlar birbirini ağırlar modunda yata yata maaş yiyordu.

• İzmir / gaziemir de asteğmen beden eğitimi öğretmeni olarak yaptım askerliğimi, daha yeni bitireli 1 ay olcak. Kalma şansımız yoktu malesef hava kuvvetlerinde böyle bir şey yok ama tekrar devam edebilmek için subaylık sınavına başvurdum yine öğretmen olarak bakalım nasipte varsa olur. İstiyorum.

Askerliğin insana kattığı şeyde çaldığı şeyde elbet vardır. Kişiden kişiye göre değişir bu. Şahsen yedek subay olarak yaptığım için kendimi çok şanslı görüyorum ve kaybettiğim pek bişi olmadı aksine hem manevi hem maddi açıdan 1 senede iyi şeyler oldu.

Yedek subaylık olmasaydı er olarak yapıcaktık mecbur. İyi ki de çıktı yedek subaylık. Uzun dönem, kısa dönem, bedelli farketmez hayatı sorgulatırlar adama. Bunu 1 senedir işin içinde biri olarak daha net söyleyebilirim.

• Disiplindir.Net

• 3 kasımda Tuzla Piyade okuluna Piyade yedek Astsubay olarak teslim oluyorum. Zamanı geldiğinde bu yorumu düzenleyeceğim. İnşallah işim rast gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Blackmaster -- 28 Ekim 2019; 12:23:45 >
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Burdur

• amma velakin kullanıcısına yanıt
    Asteğmenlikten gelme sözleşmeli yüzbaşı, bunlar hep mi sorunlu olur
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.