Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sınava giriyorlar yükselemiyorlar sonra kafayı tırlatıp
    türlü türlü işler çıkarıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 28 Ekim 2019; 12:43:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 ay 5 günüm boşa geçti onun harici hiç bir anı kafam da canlanmıyor.

• Ben askerliğimi yedek subay olarak yaptım. 3 ay eğitim birliğindeydim kalan süreyi de bir ilçede garnizon komutanı olarak geçirdim. İnsanlara çok boyun eğmeyen, kurallara uymayan, büyük topluluklarla birlikte hareket etmeyi sevmeyen, kendi başına başarılı veya başarısız olmuş bir insandım. Askerde yanımda insan benim yüzümden ceza almasın diye o kurallayı uymayı öğrendim, yerlerde sürünerek nefsimle mücadele etmeyi öğrendim, 3 saat güneşin altında esas duruşta bekleyerek vücudumun sınırlarını öğrendim. O üniformayı giyince herkesin farklı bir karaktere bürünebildiğini ve Türk ordusunun saygınlığını öğrendim.
    Eğitim birliğinden çıktıktan sonra Tosya Askerlik Şubesi başkanı ve garnizon komutanı olarak göreve başladım. Hayatımda hiç insan idare etmemiştim, orada insan idare etmeyi öğrendim. Sürekli kurum amirleriyle görüştüğüm için kurumların çalışma mantığını öğrendim. Protokol nedir onu öğrendim.
    Askere gitmeden önce benim için saçma birşeydi. Hatta bedelli bekliyordum, sonra işlerime engel olduğu için aradan çıksın diye askere gitmiştim ama iyi ki gitmişim diyorum. Bizlere sivil hayatta saçma gelen düzen sayesinde Türk milleti sonsuza dek var olacaktır. En önemlisi bunu öğrendim.

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    hic izin kullanmadığında 5 ay 5 gün mu oluyor askerlik. biz şuan da 6 ay yapacağız izin sayısı azaldı mi acaba bilgin var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir şey katmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luc4sHood

Ağrı doğubayazıtta bi karakolda subaydık hocam Afedersin iflahım s.. ama allahtan karşılığını verdiler. Hocam şimdi bu yedek astsubaylık nasıl oluyomuş tam olarak ? Doğuya gidenlere zimmet kitmelek için vericekler gibi ama acaba diğer yerlerde nasıl olcak
    takım astsubayıyım. subayın getir götürcüsü olcaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Blackmaster

3 kasımda Tuzla Piyade okuluna Piyade yedek Astsubay olarak teslim oluyorum. Zamanı geldiğinde bu yorumu düzenleyeceğim. İnşallah işim rast gider.
    devrem...? deniz kuvvetleri tuzla piyade okuluna 3 kasımda teslim oluyorum :D selamlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 ay askerlik bana sabırdan başka birşey öğretmedi

• Full küfürden başka bir şey görmedim askerlikte. Küfür edenlerin hepsine lanet ettim. Ve hiçbir şey öğrenmedim. Bir şey kazanmadım. 5,5 ay boş yere gitti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • askerlik bitti. askercilik var artık.
  • İnsanın zamanını çalmaktan başka bir şey yaptığı yok!
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir insanın başka birinden herhangi bir konuda daha az ya da daha çok bilgisinin olması küçümseme meselesi değil; düşünce yapısından, bakış açılarından, diğer insanlarla olan ilişkilerden ve saygı-medeniyet gibi kavramlardan küçümseniyor o insanlar. Küçümsemeyi çok haklı bulmasam da, insanların küçümsediği sebepler mantıklı ve ortada olan, reddedilemeyen sebepler.
  • Gitmedim gitmeyide düşünmüyorum kol kronik çıkıyor gözler 14+1 hala çürük vermiyor devlet hahahahahaha fu your self bebeğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 28 Ekim 2019; 14:2:21 >
  • Suudi Arabistan'a âşık oldum, tek kazandığım bu oldu.
  • 15 ay yaptim ögrendiklerim

Herseye sazan gibi ziplamamak

Anne baba ailenin cok degerli oldugu

Memlekette ne kadar cahil egitimsiz insan oldugu ve bu insanlarla mecburi muhattap olma durumu ve yapilabilecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 28 Ekim 2019; 14:35:8 >
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt
    Bizim bölükte bir arkadaş vardı. 2 metre öteyi görmüyordu neredeyse, ona çürük vermemişler düşün işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

Valiz kontrol detaylı arama mi yapılıyor hocam? Yoksa x xrayden geçirip devam mi

Alıntıları Göster
    Valiz kontrol çok detaylı yapılıyor. Genelde usta askerler yapar. Telefon sokmayı düşünüyorsan iç çamaşırına falan sarabilirsin. Ben ilk gittiğimde askercell götürmüştüm. Usta birliğinde note 2 götürmüştüm. Haftasonu alıyordum sadece. Valizde ıslak mendil varsa onuda alıyorlar. Tabi bu söylediklerim bütün hepsi için geçerli değil. Çok sıkıda arayabilirler. Tamam geçte diyebilirler.

• Gidenler bilir hafta sonu birlikler de hiç bir iş yapılmaz komutanlar yoktur sadece nöbetçi subay ve astsubay vardır bir sabah bir akşam içtima alırlar öğlen dahi almazlar sonra yatarlar.

Bir gün öğlen nöbetçi çavuş avazı çıktığı kadar bağıra bağıra herkesi içtimaya soktu millet şaşkın ne oldu lan niye toplanıyoruz diye birbirine bakarken ben de içimden kesin yine biri kaçtı tellerden onu gördüler ondan toplanıyoruz falan sandım. Sonra nöbetçi subay geldi elinde çay ağzında sigara küfür kıyamet it herifler, adiler, şerefsizler siz insan değilsiniz 10dk sövdü saydı sonra herkesi tek sıra yaptı doğru çamaşırhaneye. Hayatımda hiç bir şeyi o kadar merak etmemiştim dedim gerçekten ne olmuş olabilir ya 400 kişi tek sıra çamaşırhaneye..

Meğer insan dışı yaratığın biri çamaşırhanenin tam ortasına sıçmış bildiğin kocaman bırakmış gitmiş. 400 kişi tek tek sırayla girip adamın sıçtığı şeye tekmil verdik çıktık.

İşte askeriye böyle bir yer gençler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 28 Ekim 2019; 15:4:2 >

• kralcamoka kullanıcısına yanıt
    Bizim bölüğümüzde sivilden askeriyeyi ayıran bir çit örgü bile yoktu. Düşünün arama olmuş mudur olmamışmıdır
  • Laazzz kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşım gitti son 1 hafta kala çürük verip yollamışlardı muhabbete bak adam askerliği yapmamış gibi oldu

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.