Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabırı öğrenirsin bu da insanı olgunlaştırır.
    Çok fazla vaktin olduğu için kendini dinlemeye başlarsın, kendinle tanışırsın.
    Bir sürü gerekli-gereksiz insanla tanıştığın için insanları anlama kabiliyetin artar.
    Haklısın, bilmiyorum, peki vs kelimeleri cümle içinde kullanmayı öğrenirsin.
    Hiç bir şey öğrenmedim diyenler, orada karşılaşacağın boş insanlar.
  • Saat 3 gibi sıraya girdik. Valiz kontrol evrak işleri falan. En son kamuflajları alıp koğuşa geçtiğimizde saat gece 11 olmuştu. Sabah erken kalkıp yatak toplama traş bot boyama falan. Daha sonra kahvaltı. Sekiz buçukta içtima. Sonra başlıyorsun yürümeye. Çoğunlukla yürüyorsun. Yemek yiyorsun. Eğitim alıyorsun. Sonra yine yürüyorsun. Yemin töreni ve sonrasına hazırlıkla geçiyor acemi dönemi. Yavaş yavaş nöbet tutuyorsun. Silahla tanışıyorsun. Çok kötü komutanlarda denk geliyor. Çok babacan komutanlarda. Badi kavramı var. Ben hala görüşürüm mesela.Çokta severim. Kış dönemine denk gelirsen içlik şart. Kesinlikle botu en az 1 numara büyük alman lazım. Sert olur ilk başta. Yumuşaması için her gün boyaman lazım. Buraya kadar ki yazı askere gitmemiş arkadaşların karşılaşacağı şeylerle ilgili.
    Ne kazandırdı dersek aslında çok şey kazandırmadı. Kısa dönem yaptım. Çok güzel anılarım oldu. Çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Acemi birliğinde bilimden tarihten tartışırken usta birliğinde birbirini parmaklayan adamları görünce nereye düştük diyor insan. Saçma salak poşet muhabbeti yaparlardı ilk başta. Bunu en çok yapan adamlar aşağılık kompleksinden kurtulamayan insanlardır. Sabretmeyi öğreniyor insan. Sıra bekliyorsun. Sabah 6 da kalkıp 12 de gelecek komutanı bekliyorsun. 5 ayda 4 kere çalan telefonun çalmasını bekliyorsun. Beklemek insana sabretmeyi öğretiyor. Kime güvenip kime güvenmeyeceğini çok sağlam şekilde anlıyorsun mesela. He birde anan baban gerisi yalan onu anlıyorsun.

• Tek öğrendiğin yaşamak istemediğin tiplere karşı sabretmek başka bişeyi yok :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35plt35

Sabırı öğrenirsin bu da insanı olgunlaştırır.
    Çok fazla vaktin olduğu için kendini dinlemeye başlarsın, kendinle tanışırsın.
    Bir sürü gerekli-gereksiz insanla tanıştığın için insanları anlama kabiliyetin artar.
    Haklısın, bilmiyorum, peki vs kelimeleri cümle içinde kullanmayı öğrenirsin.
    Hiç bir şey öğrenmedim diyenler, orada karşılaşacağın boş insanlar.
    Güzel anlatmissiniz hocam teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatın kıymetini anlıyorsun
  • 3 Kasım'da askerim
    arkadaşlar giderken tıraş seti hazirlicam cildim egzamalı hassas biraz. bunun dışında kesin götür dediğiniz ne vardır. Tekirdağ merkeze gidiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

3 Kasım'da askerim
    arkadaşlar giderken tıraş seti hazirlicam cildim egzamalı hassas biraz. bunun dışında kesin götür dediğiniz ne vardır. Tekirdağ merkeze gidiyorum
    3 kasımda bende gidiyorum. Egzama problemi bendede var. Krem vs kullanıyorsan traş cantanda sokmaya çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: kralcamoka

Saat 3 gibi sıraya girdik. Valiz kontrol evrak işleri falan. En son kamuflajları alıp koğuşa geçtiğimizde saat gece 11 olmuştu. Sabah erken kalkıp yatak toplama traş bot boyama falan. Daha sonra kahvaltı. Sekiz buçukta içtima. Sonra başlıyorsun yürümeye. Çoğunlukla yürüyorsun. Yemek yiyorsun. Eğitim alıyorsun. Sonra yine yürüyorsun. Yemin töreni ve sonrasına hazırlıkla geçiyor acemi dönemi. Yavaş yavaş nöbet tutuyorsun. Silahla tanışıyorsun. Çok kötü komutanlarda denk geliyor. Çok babacan komutanlarda. Badi kavramı var. Ben hala görüşürüm mesela.Çokta severim. Kış dönemine denk gelirsen içlik şart. Kesinlikle botu en az 1 numara büyük alman lazım. Sert olur ilk başta. Yumuşaması için her gün boyaman lazım. Buraya kadar ki yazı askere gitmemiş arkadaşların karşılaşacağı şeylerle ilgili.
    Ne kazandırdı dersek aslında çok şey kazandırmadı. Kısa dönem yaptım. Çok güzel anılarım oldu. Çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Acemi birliğinde bilimden tarihten tartışırken usta birliğinde birbirini parmaklayan adamları görünce nereye düştük diyor insan. Saçma salak poşet muhabbeti yaparlardı ilk başta. Bunu en çok yapan adamlar aşağılık kompleksinden kurtulamayan insanlardır. Sabretmeyi öğreniyor insan. Sıra bekliyorsun. Sabah 6 da kalkıp 12 de gelecek komutanı bekliyorsun. 5 ayda 4 kere çalan telefonun çalmasını bekliyorsun. Beklemek insana sabretmeyi öğretiyor. Kime güvenip kime güvenmeyeceğini çok sağlam şekilde anlıyorsun mesela. He birde anan baban gerisi yalan onu anlıyorsun.
    Valiz kontrol detaylı arama mi yapılıyor hocam? Yoksa x xrayden geçirip devam mi

• 60K küsür para Yoksa başka hiç bir işe yaradığı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luc4sHood

60K küsür para Yoksa başka hiç bir işe yaradığı yok.
    Subaymiydik iyi toplanmış yedek astsubay gidiyorum 30k toplasam yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tw Scott -- 28 Ekim 2019; 10:43:32 >
  • Horlama sesine bagisikligi askerlik sayesinde kazandim

• Tw Scott kullanıcısına yanıt
    doktor soruyormus zaten kullandığın ilac var mi diye. krem sampuan ilac yerine gecmiyor ama belirticem ben. belki rapor verirse 3 günde bir tıraş oluyor mussun. krem ve sampuana karışmıyorlar dedi arkadaşım gecirirsin dedi

• sözüm meclisten dışarı mutlaka yapmayan vardır.
    sabretmeyi öğreneceksin, boşu boşuna zaman geçsin diye gereksiz işleri yapmayı öğreneceksin.Kendini bir .ok zannetmenin makam-mevkiyle-rütbeyle ilgisi olmadığını (bazı çavuşların albay havasında olduğunu görünce anlarsın ) öğreneceksin. Helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirme vb mavralarını pardon anılarını dinleyerek askerlik anılarını dolduracaksın .
  • Arkadaşlar yazdıklarınızı düzenleyin. Türk Ceza Kanunu’na göre çoğunuz suç işliyorsunuz haberiniz olsun.
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Sakalın fazla çıkmıyorsa 2 günde bir olursun. Gerçi bizde sabah traş olup öğle içtimasında niye sakal traşı olmadın diye fırça yiyen de vardı. Adkadaşta nasıl bir hormon vardıysa sabahtan öğleye kesilmemiş gibi sakal çıkıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Acemide x ray var. Usta birliklerinde şansına bağlı. Kıbrıs’a düşersen ne x rayı yatacak yer bulursan dua edeceksin. Valiz arama filan yok. Fakat ben acemiliği İstanbul’da yaptım ve orada x ray vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

Bol bol RAS yaptınız o zaman .
    İyi gezmişsiniz.

Alıntıları Göster
    Hangi dönemde yaptın askerliği reyis?

• Sabır

Ağrı doğubayazıtta bi karakolda subaydık hocam Afedersin iflahım s.. ama allahtan karşılığını verdiler. Hocam şimdi bu yedek astsubaylık nasıl oluyomuş tam olarak ? Doğuya gidenlere zimmet kitmelek için vericekler gibi ama acaba diğer yerlerde nasıl olcak
  • Hicbirseyi bilmeyeceksin🙂

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.