Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzamadan bitsin diye eyvallah diyip sabrediyor insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazandırdığı birşeyler var.

Orda en kral dostunun bile seni satabileceğini görüyorsun.
    Ülkenin diğer ilçelerinde yaşam nasıl,insanlar nasıldır onu görüyorsun.
    burnun sürtülüyor zorluğu, dibe vurursan ne olacağını görüyorsun.
  • Sabır etmeyi öğrenirsin en başta.

Yedek astsubaylık süresi ne kadar yedek subaylar gibi 12 ay mı?

Maaş ne kadar?

Bende yedek subay istemiştim çıkmamıştı.

Yedek subayların çoğu takım komutanı falan oluyor bu yedek astsubaylara birliklerde ne gibi görevler verecekler acaba?

Sadece önlisans mezunlarına mı çıkıyor yedek astsubaylık?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 ay yaptım. Denizciydim 5 ülke 10-15 il gezdim. Askerliğin aldığıda çok verdiğide çok. Bazısı özler o günler benim gibi bazısı hafızadan silmiştir tezkereyi aldığı gün. İnsana çok şey kattıkca kaybettiriyorda askerlik.

• Laazzz kullanıcısına yanıt
    Şimdi gitsek 8-9 ay sonra ya verirler mi hocam?. Borç lardan dolayi şuan gidemem

• Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    Yav her anonim ortamda (forumlar, sözlükler, 9gag ve reddit gibi uluslararası ortamlarda) bu tarz yorumlara rastlamak mümkün. Bıktım gerçekten internette tüm hayatı çözmüş günde üç kitap bitiren sürekli belgesel izleyip ansiklopedi okuyan insanlardan
    Dünyada uçsuz bucaksız bilgi ve kültür havuzu var. Senin bilgin var olan bilgilerin %1’i bile değil. Bu herkes için geçerli tabi ki. Hiçbir şey bilmiyor dediğin adamın bile senin fikrinin dahi olmadığı konularda bilgisi vardır bunu unutma. Zaten genelde böyle anonim ortamlarda bu insanları küçümseme olayı oluyor. Buradaki kişilerin pek hayatı bilmemesi ve insan tanımamasına bağlıyorum.
    Yanlış anlama genel konuştum içimi döktüm hepsini sana karşı söylemiyorum. Dediğim gibi görmekten usandım bu tarz yorumları konuşmak istedim sana karşı değil

• Tecilin gitmesine 6 ay kala yoklamaya girmen lazım diye hatırlıyorum. Şöyle bir olay yaşadık biz. Arkadaşlarımdan birisi sizin gibi yaşı gelmiş ama borçlarından dolayı 1 yıl sorma gitmek istiyordu şubeye gitti sağlık muayenesine filan girdi ve 1 yıl sonda girmişti askere. Siz şubeye gittiğiniz zaman hangi celp döneminde gitmek istediğinizi siz işaretliyorsunuz ama nihai karar yine Türk Silahlı Kuvvetlerinde oluyor. Askerlik şubesine gidip daha net Bilgi alabilirsin, ama celp dönenlerinde gitme şubeler kalabalık olur. Yahut gitmeden şubeyi telefon ile ara mümkünse kütüğün neredeyse oradaki askerlik şubesini ara hem daha rahat telefon düşer hemde diğer illere göre daha az yoğun olacağı için daha detaylı bilgi verebilir. Şimdi ben size Derim 8-9 ay sonra verirler yalancı çıkarım hocam. Askeriye de mantık yoktur, direk bile alırlar değişik bir yer askeriye😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı hocam atlarken şarjör değişen de var https://www.youtube.com/watch?v=zPAUvCS4BPU&feature=youtu.be

Ne yapmami önerirsiniz peki?. Şuan inan gidemem Hemen alirlarsa kötü olur peki hocam yurtdişi oturma izni alacagim. Askerlik sorun olurmu? Askerlik yapmamişsin hadi askere diyip götürmesinler?

• Askerlik insana bişey kazandırmaz. Komufilajı giydğin an.. kişliğiginden değerlerinden standartlarından vazgeçip.. askerin ordunun bir parçası olarak beden işçisi olarak hizmet edersin..
    Gece kalkıp nöbete gidersin, kış geldiğin de ayazda çamurda karanlikta kule nöbetlerine gidersin
    Mıntıka temizliği, tuvalet temizliği yaparsın..
    İçtima alanında beton zeminde ayakta dakikalarca durup oturup bişey düşünmeden beklerisin.içtima saatini..
    Askere gitmeden önce herkes kendi semtindeki çocuklar gibi zannediyor ama öğle değil
    Orda türkiyenin kaç bucak olduğunu gidnce gorursun bunlar nasıl uni mezunu dersin, usta birliğinde de hırsızı esrarcısı ilkokul mezununu, terör sempatinını hainlikleri
    Oradaki seveceğin sey g3 zimmetli silahın soğuk delikli demire alişınca heryer comolokko oluyor merak etme

Haa yemeğe gelecek olursak o çıkan yemeklere kurban ol sen! Hepsini yemek şirketleri yapıyor, aşçılar steril temiz ortamda gece 12den 5 e kadar yemek yapıyor..tavugunu balığını kofteni tatlını yiyorsun
    o yemeği sevmeyene istikamet vermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 28 Ekim 2019; 12:44:42 >

• Teciliniz varsa bitene kadar birşey yapmayın. Teciliniz yoksa asker kaçağı olarak dolaşıyorsanız yurt dışına çıkabileceğinizi sanmıyorum, sistemde kontrol edildiğinde kaçak olduğunuz gözükürse direk alıp götürür işlem yaparlar şu gün sonra teslim ol derler. Teciliniz bitmesine 1-2 hafta kala arayıp bi şube ile görüşün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PrensMişkın

yedek subay gibi
    8-5 sonra mesai biter
    E sonra? Yattıkları koğuş erler ile aynı değildir umarım

• EcheLoN_ kullanıcısına yanıt
    Ben sizin gibi düşünmüyorum. Ben onu asarım keserim biçerim diyen çok kişiyi askere gidip geldikten sonra kedi gibi olduğunu, insana döndüklerini gördüm. Hatta şahit oldum. 20-25 yaşına gelip sorumluluk dahi almamış gençlerimiz var şuan. Askeriye de bir sorumluluk yüklenir insana. Bilinçlendirir.

• Askerde çıldırmazsan daha da çıldırmazsın. Bu kazanç mı oluyor ne oluyor siz karar verin. Keşke o zaman param olsaydı da gitmeseydim ya da oraya gitmeseydim. Tabii ki beteri vardır ama benim görebildiğim en berbat şeylerden biriydi o askerlik.

2014’te 26 yaşında kısa dönem olarak gittim.
    Ankara Sincan cezaevi, Jandarma 3. sevk bölüğü.

Terörist avlasan (tabii ki kolay değil) en azından gerçekten askerlik yaptım bir şeye yaradı dersin. Biz devletin amelesiydik.

Terörist avlamak yerine hastalananları hastaneye götürüyorduk. Fizik tedavisinden, keyfi diğer muayenelere. Adliye, diyaliz vb...
    (Sadece terörist değil, tüm mahkumlar işte).

Yaşı küçük artist komutanlar, terör sempatizanı koğuş çavuşları vb. Lanet gitsin.

Edit: Bizim yemekler temiz ve güzeldi.Bazen aceleden boğazımıza dizseler de en keyifli an, günü işi bitirip akşam yemek yediğimiz andı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 28 Ekim 2019; 0:43:7 >

• Yok, bilakis götürdükleri var.
  • Burda hiç birşey katmıyor askere gidip medeniyeti götürdüm diyen davar eminim öyledir. Bedelli gittim 18 gün yaptım gittiğimde aklımda olan şey şuydu eğitimli işi gücü yerinde olan insalardır heralde diye. Tipleri size söylüyorum.

1- 3 çocuklu 40 yaşında adam 20 küsür yaşındaki adamla ana bacı el göt şakaları
    2- Yıkanmayan adamlar
    3- Ciddiyetsiz ahlaksız insanlar
    4- Pilotum diye geçinen bir lavuk vardı hayatımda bukadar gerizekalı adam görmemiştim.

Al sana medeniyetten gelen davarlar ..
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    nerede yaptin askerligini?

Bilgi icin teşekkür ler. En iyisi gitmek Seneye. bakalim zaten Vize de uzun sürüyor çikmasi teşekkür ederim hocam rahatsiz ettim kusura bakmayin gece gece

• Orada yatmaları yasak
    Subayevi gibi yerlerde kalır ya da ev kiralar

• quote:

Orijinalden alıntı: MgLadius

En fazla sana kattığı şey sabır olacak mantıksızlıklara karşı sabır sivilde öpseler yapmam dediğin şeyleri yaptığın için sabır birde mesele biz 350 kişiydik içtima da 2 kişi konuştu mu 350 kişi sürünür yerde çünkü askerde ödüller tek kişiye cezalar toplu kesilir

Vallahi batı da olsam belki çarşı felan durumlar biraz daha iyi olabilirdi burda karakolda tek gördüğümüz şey muhteşem Hakkâri dağları ve kuzey ırak o da baka baka insanı sıkıyor ne kadar güzel olsalarda ama iyiki de Doğuda yapıyorum bir o kadarsa avantajı var

Alıntıları Göster
    Hocam doğuda yapmanın ne artısı var? Terör olayları falan nasil erler üs bölgelerine veya operasyonlara gidiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.