Şimdi Ara

askerliğin insana kazandırdıkları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
18.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

Bu mesaj silindi.
    kesin yaşanmıştır.

Utanmasa Alay komutanını peşinden koşturacak.

Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsun yahu!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikindeki fotoyu yanında götür. Bitene kadar bir tane bile kadın yüzü göremeyeceğin bir yerde de yapabilirsin. Ciddiyim. Sesine bile hasret kalmıştık biz. Cinsellik babında değil insaniyet namına bir kadın görsek yetecekti yani.
  • CiddiOlamazsin C kullanıcısına yanıt
    Teslim olmak ne ya,
    birliğe teslim olunmaz,
    Birliğe katılınır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

kesin yaşanmıştır.

Utanmasa Alay komutanını peşinden koşturacak.

Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsun yahu!

Alıntıları Göster
    bedelli yaptığım için ve tüm gün boş boş yürüyüp konuşmaktan başka bir şey yapmadığımız için geceleri gelişen sohbetlerde mecburen merkezde kaldım ve bir süre sonra etrafımda değişik bi saygı oluştu. ilk günlerde futbol, kadın muhabbetleri yapan adamlar artık daha ciddi sorular sorup gerçek şeyler öğrenmeye çalıştılar. koğuşta bir imam vardı,2 doktor, 1 veteriner, 2 inşaat mühendisi, 1 ingilizce öğretmeni benim yatağıma en yakın olanlardı., onlarla 2-3 muhabbet yaptıktan sonra, koğuştaki diğerleri, diğer koğuşlardan da insanları yanıma çekmeye başladılar yaklaşık 10-12 günüm etrafımdaki insanlara, hayatında duymadığı fikirleri basitleştirerek anlatarak geçti. bu tarz şeyler yapmasam zaten orada sıkıntıdan patlardım muhtemelen çünkü gerçekten dümdüz durup zamanın geçmesini beklediğin bir yer askerlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Nikindeki fotoyu yanında götür. Bitene kadar bir tane bile kadın yüzü göremeyeceğin bir yerde de yapabilirsin. Ciddiyim. Sesine bile hasret kalmıştık biz. Cinsellik babında değil insaniyet namına bir kadın görsek yetecekti yani.
    Gazinoda hatun yok mu hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicbir sey kazandirmadi.Bedelli yapmadigima cok pisman ettirdi.
    Yukarida bir arkadas bedelli yaptigi 18 gunu askerlik zannetmis.Yazik dokunmayin.

• Disiplin

• Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Errrr gazinosuuu! Öyle komutanlar falan giremez

Aynı cem yılmazın anlattığı gibi biri elinde kumandayla televizyon izlemeye çalışıyo, bi gürültü çıkaran olursa bissusun falan yapıyo işte gazinodan fazla birşey bekleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

bedelli yaptığım için ve tüm gün boş boş yürüyüp konuşmaktan başka bir şey yapmadığımız için geceleri gelişen sohbetlerde mecburen merkezde kaldım ve bir süre sonra etrafımda değişik bi saygı oluştu. ilk günlerde futbol, kadın muhabbetleri yapan adamlar artık daha ciddi sorular sorup gerçek şeyler öğrenmeye çalıştılar. koğuşta bir imam vardı,2 doktor, 1 veteriner, 2 inşaat mühendisi, 1 ingilizce öğretmeni benim yatağıma en yakın olanlardı., onlarla 2-3 muhabbet yaptıktan sonra, koğuştaki diğerleri, diğer koğuşlardan da insanları yanıma çekmeye başladılar yaklaşık 10-12 günüm etrafımdaki insanlara, hayatında duymadığı fikirleri basitleştirerek anlatarak geçti. bu tarz şeyler yapmasam zaten orada sıkıntıdan patlardım muhtemelen çünkü gerçekten dümdüz durup zamanın geçmesini beklediğin bir yer askerlik.

Alıntıları Göster
    Hocam, şimdi askeri okul okumuş biri olarak erler konusundaki yorumunuza katılıyorum.
    Erler arasında eğitimli, okuyan, düzgün ve dürüst insan bulmak zordur.
    Erlerin bu durumda olması da aslında çok normal. Askeriyeye gidene kadar bu ülkenin insan profilini görmüyorsunuz. Hangi insanlarla aynı havayı soluğunuzu bilmiyorsunuz.

Bizim Birliğe gelen erlerden en düzgün olanlarını alıp bizim Öğrenci Alayında iş yaptırıyorlardı. Diğer erlere güven olmazdı. Bize gelenler yani iş yaptırılanlar da ya öğretmen ya memur ya da başka bir maaşlı çalışandı.
    İş adamının çocuğunu hiç görmedik.

Koğuşu 2dk boş bıraksan dolaptaki, çekmecedeki tüm eşyalarını çalmaya geliyorlardı diğer erler.
    Herkes askeriyeye vatan millet sakarya diye gelmiyor tabii.

Tabii bu bana göre başka bir adaletsizliği de ortaya çıkarıyor: Zenginin çocuğu ne yapıp edip askerlikten kaçıyor yani yapmıyor. Zenginlik demek kaliteli eğitim ve bununla birlikte elit çevre demektir. Bunu herkes bilir.
    Ama TSK'ya gelen tipler bu! Demek ki zenginin çocuğu askerlik yapmıyor. Aksi halde erler arasında belli sayıda eğitimliler olmalıydı. AMA YOK!

Ama rütbeliler hakkında dediğinize katılmıyorum. Ne adamlar var TSK'da.
    Mesela kendi bölük komutanımıza özel sektörden iş teklifi geliyordu habire. Adam o kadar maaş farkına rağmen kabul etmiyordu.

Biz askeri öğrenciler mesela. Hepimizin bir uğraşı bir kabiliyeti vardı. Boş değildik yani. Üstüne de askeriyeden çok şeyler kaptık.
    Öğrenmesini bilene zindan bile mektep olur derler hocam.

Sırf sen öyle tiplere denk geldin diye askerliğin tamamı kötüdür diye bir şey yok!

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Hocam, şimdi askeri okul okumuş biri olarak erler konusundaki yorumunuza katılıyorum.
    Erler arasında eğitimli, okuyan, düzgün ve dürüst insan bulmak zordur.
    Erlerin bu durumda olması da aslında çok normal. Askeriyeye gidene kadar bu ülkenin insan profilini görmüyorsunuz. Hangi insanlarla aynı havayı soluğunuzu bilmiyorsunuz.

Bizim Birliğe gelen erlerden en düzgün olanlarını alıp bizim Öğrenci Alayında iş yaptırıyorlardı. Diğer erlere güven olmazdı. Bize gelenler yani iş yaptırılanlar da ya öğretmen ya memur ya da başka bir maaşlı çalışandı.
    İş adamının çocuğunu hiç görmedik.

Koğuşu 2dk boş bıraksan dolaptaki, çekmecedeki tüm eşyalarını çalmaya geliyorlardı diğer erler.
    Herkes askeriyeye vatan millet sakarya diye gelmiyor tabii.

Tabii bu bana göre başka bir adaletsizliği de ortaya çıkarıyor: Zenginin çocuğu ne yapıp edip askerlikten kaçıyor yani yapmıyor. Zenginlik demek kaliteli eğitim ve bununla birlikte elit çevre demektir. Bunu herkes bilir.
    Ama TSK'ya gelen tipler bu! Demek ki zenginin çocuğu askerlik yapmıyor. Aksi halde erler arasında belli sayıda eğitimliler olmalıydı. AMA YOK!

Ama rütbeliler hakkında dediğinize katılmıyorum. Ne adamlar var TSK'da.
    Mesela kendi bölük komutanımıza özel sektörden iş teklifi geliyordu habire. Adam o kadar maaş farkına rağmen kabul etmiyordu.

Biz askeri öğrenciler mesela. Hepimizin bir uğraşı bir kabiliyeti vardı. Boş değildik yani. Üstüne de askeriyeden çok şeyler kaptık.
    Öğrenmesini bilene zindan bile mektep olur derler hocam.

Sırf sen öyle tiplere denk geldin diye askerliğin tamamı kötüdür diye bir şey yok!

Alıntıları Göster
    benim bahsettiğimin askeriyeyle erbaşlarla hiçbir alakası yok, onlardan söz bile etmedim. ben bedelli yapmış biri olarak toplumun okumuş kesminin yaptığı bedelli askerliğin ortasında benim gibi ortalama azcık üstü bilgi sahibi birinin bile bu kadar saygı görmesine laf söyledim. okumuş kesimin bile cahilliği bu kadarken, normal erlerle aynı ortamda 12 ay kalsam muhtemelen psikolojim kırılma noktasına gelirdi, düşünemiyorum bile. benim tespitimin askeriyenin üst düzey elemanları ile hiçbir alakası yok onlarla pek muhatap bile olmadım. hatta alay komutanımız bilgili bir insana benziyordu, her detayı düşünen kaliteli bir insandı. felsefe de bilen, insanlarla iletişimi de bilen çok iyi bir komutandı. benim eleştirim insanımızın genel olarak kültür seviyesinin düşüklüğüne. meslek sahibi olmaya o kadar odaklanmış ki insanlar, mahkemede selfie çeken hakim çıkabiliyor. etrafımın bütün eğlencesi ve düşüncesi mahallesindeki kıza aşık olup, şahin arabasını modifiye etmek olan insanlarla çevrili olmasına mümkün değil tahamammül edemezdim 12 ay ya da 6 ay farketmez.

• Sabir kazanırsın. Ailenin sevdiklerinin değerini öğrenirsin daha çok. Acemi bitti usta birliğine teslim olcam 3 gün sonra. Safak karanlık. Umarım hızlı geçer ve bi an önce biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

yedek ast gidiyorum devrem. er kıyasla şartlar iyi olur diye düşünüyorum. hırsızlık felan olmaz diye tahmin ediyorum
    Yedek ast, erlerle aynı koğuşta mı kalıyor nasıl oluyor

• İlk öğrendiğim şey askerlik ocağı kesinlikle peygamber ocağı değil.
    Saçma sapan başı boş insanların dolu olduğu balondan başka bişey değil.

• Disiplin, verilen görevi adam gibi ve zamanında yapmak, sabır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kazandırır yarın bir gün seferberlik olduğunda anlarsın.

• yedek subay gibi
    8-5 sonra mesai biter
  • r10semih kullanıcısına yanıt
    meslekçi değilsiniz sanırım komutanım
  • askerlik iyiydi ama mutlaka sevmediğin birileri çıkacak bunlar karşıma çıkmasaydı askerlik çok daha iyi olurdu bazı insanlarla kafan uyuşmuyor meçbur o ortamda duruyorsun hele çavuş biraz uyuz tipse seni gözüne kestirdiyse fazla zıt olma iyi geçinmeye çalış sonra zaten bitiyor 6 aya düştü hızlı gelir geçer zamann.
  • Toplumsal düzen kurallar üzerine kuruludur, askerlik yaşına kadar ergenligin de verdigi asilikle kurallara uymayan insanlar burada kurallara uymayı öğreniyor ve topluma karışmaya hazır birey hallne geliyorlardı.Artık böyle bir durum yok.
    Askerdeki saçma kurallar diye bişey de yok.Adam askerden yırtmak için her türlü dalavereyi çevirmeye çalıstıgı için pirize bişey sokmıycam, sabuna basıp dusmiycem(en cok sabunla kol kırılırdı) gibi kurallar var. Benlm askerligimde kendini omzunda g3 le vuran mal gördüm ondan yapmıyacakları yoktur asker milletinin.
    Yemekleri begenmeyenlere gelirsek, evet pek iyi degildi ama bir cok kisi o yemekleri sivilde yiyemedigi ve maddi durumu kotu oldugu icin evinden daha rahattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk_Kazan -- 27 Ekim 2019; 23:5:51 >
  • Uzun donem askerler düşündüğümden çok daha iyi, kısa donem askerler düşündüğümden çok daha kötüydü. İnsan kalitesi, dünya algısı, yasam gustosu açısından... Bu bana önemli bir katkı oldu.

Kısa donem askerin kullandığı tuvalet tıkanır mi arkadaş? İçinden tas çıktı lan. Taş... Kıçını silmiş taşa... Davar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.