Merhaba arkadaşlar 31.12.2024 tarihinde tecilim bitiyor. ve 30.12.2024 tarihinde sağlık ocağına gideceğim. Astım hastasıyım (Ventolin fısfıs) ve (Buhar makinesi) kullanıyorum, Fısfıs olmadan markete bile çıkmıyorum hemen hırıltılı nefes ve nefes almakta zorluk çekiyorum. 15 gün öncesinde hastaneye gittim 3 Serum (Astım için) 2 Buhar Makinesinde İlaç verildi. Sorum Şu ; 1 ; Askerlikten Muaf Almam Yada Erteleme Almam Mümkünmü ? (Astım tedavisine başlayacağım) 2 ; Sağlık Ocağına durumu Anlatsam Hastaneye Sevk İsteyebilirmiyim ? 3 ; Eğer Askerliğe el verişlidir raporu çıkarsa nasıl İtiraz hakkım doğar ? Nasıl itiraz edebilirim ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerlik Hastaneye Sevk Mümkünmü ?
-
-
astım hastası olduğunu raporla ve e devlete işlet. gerisi zaten gelir. silsileyle çürüğe çıkarsın
-
Astım hastalığınızın askerlik muafiyeti veya ertelemesi için yeterli olup olmadığını belirlemek adına sağlık ocağına durumu bildirip sevk talebinde bulunabilirsiniz. Sağlık ocağından hastaneye sevk edilerek ayrıntılı tetkikler yapılabilir ve durumunuz Asker Hastanesi Sağlık Kurulu'nda değerlendirilir. Eğer "askerliğe elverişlidir" raporu verilirse, rapora itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. İtiraz için bulunduğunuz ilin Askerlik Şubesi’ne dilekçe vererek Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği başka bir hastaneden yeniden muayene talep edebilirsiniz. Bu süreçte detaylı tıbbi belgeleriniz ve raporlarınız önemli bir rol oynar; tedavi geçmişinizi ve mevcut durumunuzu eksiksiz şekilde ibraz etmeyi unutmayın.
-
Aile hekimine bunlari anlat zaten hastaneye sevk verir(e nabizda falan gorukuyorsa vs) belli bolumlere ordan da artik ne cikarsa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X