tamamdır teşekkür ederim aklımdaki hastaneye sevk varmış onu söylersem olur umarım |
Askerlik kilo sınırı (378. sayfa)

-
-
kaç gün sonra diyorlar benim bitmesine 16 gün kaldı bitmeden önce derlermi ?
-
Bildiğim kadarıyla rapor veya heyet ile erteleme işlemleri için kalan süreyi beklemek gerekiyor.
İlk işlem Kasım ayında oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 3 ay sonra Şubay ayında şubeden arayıp çağırdırlar. Yoklama tebligatı verdiler. İkinci işleme bu kağıtla gel dediler. Raporuda çıktı alıp kaşeleyip verdiler. İkinci işleme o kağıtla gittim ama yüzüne bakmadılar bile.
Geçen gün yani ikinci işlemden 3 hafta kadar sonra ilk işlem sonrası şubeye çağırma sebepleri olan tebligatı ve raporu postayla imzalı kaşeli göndermişler. :)
-
anlamadım ben e e devletteki süreyi geçtikten sonrada mı bekliyoruz böyle saçma iş mi olur ?
-
İkinci işlem için 1 yıl süre veriyor. O süreyi beklemek gerekiyor. O süre bittikten sonra sistem bende yıl sonuna kadar yoklama işlemlerini tamamlamam için süre verdi. O süre zarfında işlemleri hallediyorsunuz.
-
tamam benim işte 2. işlemin 16 gün kaldı yazıyor e devlette o 16 gün süre bitince ne yapacağım onu bilmiyorum ondan sonra daha bekleme yok herhalde değil mi ?
-
Raporun erteleme süresi bittikten sonra şubeye gidiyorsunuz. Durumu anlatıyorsunuz. 2-3 dakika içinde aile hekimine gönderip hallediyorlar. Geri kalan ilk işlemdeki prosedür ile aynı. Aile hekime-hastane-heyet vs.
Erteleme süresi bittikten sonra E-devlet ekranında bende yıl sonuna kadar tekrar süre verdi. Bu süre içinde yoklamanızı yaptırın diyor zaten.
-
Merhaba, bende birkaç gün önce askerlik için hastane işlemlerini tamamladım ve sağlık kurulu raporu aldım. e devlet'te raporu kontrol ederken denk geldim ki ilk muayene olmasına rağmen raporda ''kaçıncı işlem (bilgi fişine göre)'' kısmında 2. işlem yazmakta fakat benim daha ilkti. ardından forumları karıştırırken senin eylüldeki mesajını gördüm. ne yaptın sen sağlık kurulu veya askerliğe bu konuyu sordun mu? bir sorun açar mı başımıza? henüz askeri şubeye gidip sorma fırsatı da bulamadım.
-
Üç gün önce dahiliyeci yanındaki sekretere 33d askerlik men yaz dedi fakat bugün kurula girdim. Yaklaşık 10-12 doktor vardı. Ortadaki doktor, sana kilo fazlalığından erteleme veriyorum seneye tekrar geleceksin dedi. Demek ki dahiliyecinin kararına uymayabiliyor kurul son karar merci. 173 boy 111.5 kg ile ilk başvurum idi. Moralim bozuldu dahiliyeci 33d diyince tekte bitti sanmıştım. Şimdi seneye yine aynı stres aynı uğraş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kaçıncı gidiş
-
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum var. Hastaneye sevk ederken gideceğimiz hastaneyi aile hekimi direkt mi seçiyor yoksa bize sorma ya da listeden gideceğimiz hastaneyi seçme gibi bir şansımız var mı ?
Tam olarak dediğiniz gibi bir listeden seçiyor. Genellikle soruyorlar. Siz her ihtimale karşı gitmek istediğiniz hastaneyi boy kilo söyledikten sonra hemen belirtin.
Listede her hastane olmayabilir, bilginize.
-
3. son işleme geldim ben ama şöyle bir sorun var yoklama günüm 4 ocak da bitiyor ve cumartesi gününe denk geliyor. 6 ocak gideceğim mecbur ama o zaman da sağlık ocakları grev yapacaklar 1 hafta... Ne yapıcaz
benimde 3 ocak cuma günü bitiyor yapabilir miyim acaba
-
Sen yaparsın
Bittiği gün gitmeniz gerekmiyor arkadaşlar. Burda yazılan mesajlardan ve kendimde gördüğüm kadarıyla; size yoklama işlemleri için fazlasıyla vakit verecek sistem.
-
Ben de başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. İlk yoklamamı ben 2021'de yaptırmıştım. Kilodan dolayı erteleme vermişlerdi. 2. yoklamama 2022 sonu gitmem gerekirken gidemedim. 2 yıl ne yazık ki yoklama kaçağı olarak kaldım. Özel hayatımda yaşadığım ve üst üste gelen bir çok sorunla boğuştum ve bırakın bu askerlik işlemlerini herhangi bir işi bile yapacak mentalitede değildim. Kötü zamanlar geçiriyordum. İşte şimdi günümüze kadar anca hafifledi de yaşadığım şeylerin bendeki etkisi, öyle gittim 2. yoklama başvurusu için şubeye. Şubeye 2. yoklama için başvuracağım zaman orada bana "Artık son işleme gelmiş oldun sen" dediler. "Neden?" dedim. "Kaçak kaldığın yıllar da sayılıyor." dedi. Dedim "Madem öyle... Pekala". 3. son işlem diye de şubede verdikleri kağıtların üstüne yazıyla belirttiler. Sonrası zaten sizin bildiğiniz şekilde işliyor. Dün heyete de girdim ve muafım. Bugün de hastaneye gidip oradan aldığım kağıdı şubeye vereceğim ve işim bitecek.
Yani anlayacağınız, 2. yoklamamda muaf oldum gibi bir şey oldu. Bunu da bilginiz olsun diye anlatmak istedim. Benim başıma böyle bir şey geldi. Tabi benim gibi 2. yoklamadan direk 3. ye atlamak için kaçak falan kalmayın sakın. Benim kaçak kalmamdaki sebep keyfi değildi. Yukarıda anlattım zaten. Allah gerçekten kimseyi o hastane sıralarına, hastane kapılarına düşürmesin bu arada. O kadar çekilmez bir yer ki. İşte çalıştığından daha fazla yorulur insan orada sırada ayakta beklemekten. Allah hepinizin yardımcısı olsun arkadaşlar. Hepiniz için kolaylıklar dilerim.
-
33D aldım bugün. Kurulun verdiği raporu askerlik şubeye götürdüm. bir kaç imza işlemi oldu. Herşey tamam mı diyor diye sordum tamam dedi. E Devlette hala yoklama şeyinde 5 gün yazıyor. Oraya işlemesi ne kadar sürer? Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?
-
Muhtemelen 1 hafta 10 gün içinde düşer E-Devlet'e
-
hocam erken mi gittiniz erken gidilebiliyor mu benimde bir hafta kaldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X