Ne zaman gidileceğini askerlik şubesine arayıp öğrenmeniz en doğrusu olur. Bende aramıştım kontrol tarihi yaklaştığında. Hafta içine denk geliyorsa tam gününde gidiliyordu benim bildiğim. |
Askerlik kilo sınırı (379. sayfa)

-
-
cumaya denk geliyor 03/01/25 e kadar erteleme var yazıyor . Ben gene de yarın askerlik şubeye bir sorayım en iyisi iki gün kaldı erken yapma yok mu ? Cuma günü işler biter mi acaba ?
-
Rapor E-Nabız ve E-Devlete yansıdı. Bundan sonra MSB onayına kalıyor sanırım. MSB ile ilgili sanırım hiç sorun yaşayan olmamış onaylanmış hep gördüğüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiymetlimiz -- 31 Aralık 2024; 21:32:5 > -
Hastane işleri halledildikten sonra en son kurul tarihi veriyorlar tahmini 1-2 hafta sonraya kurulun karşısına çıkıyorsun hastanede. Aynı gün hepsi hallolmuyor yani.
-
geçen sene aynı gün içinde çıkmıştım kurula ...
-
Hocam hastaneye göre değişiyor demekki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden böyle yapmak istediğinizi bilmiyorum ama en kısa sürede bitirmeye bakın .
Selamlar herkese. 3. İşlem için verilen sürede şubeye gittim , yine aynı işlemler aile hekimi heyete sevk, diyetisyen dahiliye derken heyet tarihi verildi
FAKAT şuan erteleme süresi dolduğu için askerlik yoklama kaçağı görünüyorsunuz yazıyor e-devlette arkadaşlar.
Bunun için ne yapabilirim sonuçta kendileri görmüyor mu bu adam geldi başvurdu biz hastaneye sevk ettik vs?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oversizeman -- 1 Ocak 2025; 13:25:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende 2. İşlemi yaptıracağım cuma günü önce şuneye mi gitmem gerekli hepsi bir günde hal olmaz mı ?
Askerlik şubeye gidiyorsunuz önce o sizi sağlık ocağına vs sonra hastane heyet.
2. Ve 3. İşlemler önce askerlik şubede.
Bir günde ben askerlik şubeyi, sağlık ocağı diyetisyen dahiliye işlemlerini hallettim ama heyet için gün veriyorlar bizim hastanede
Aynı gün heyet var çık bitti durumu yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
askerlik şubeye gittim buraya gelmene gerek yok sağlık ocağına gidiyorsun dedi ... Sağlık ocaklarıda kapalıymış pazartesi :/
-
Herkese merhaba. Öncelikle birkaç sorum olacak işlemleri ilk kez yapacağım o nedenle yardımcı olursanız çok sevinirim.
1) boyım 176 kilom 108.55. Kontrol ettiğimde askeri hastaneye sevki uygundur yazıyor ama 3 4 kilo gibi az bir miktarda fazla kilom bulunuyor. Bu çok az diyip erteleme yerine askerliğe elverişlidir diyebilirler mi?
2) Daha öncesinde testis tordiyonu sebebiyle ameliyat oldum ve tek testisliyim. Bu erteleme ya da muafiyetime yardımcısı olur mu?
3) yaklaşık 10 yıldır anksiyete ve okb den dolayo ilaç kullanıyprum. Tüm bunlar birleşince muafiyet çıkma ihtimali var mıdır?
4)Şuan İstanbulda ikâmet ediyorum. Askerlik şubem Trabzon görünüyor. İşlemleri İstanbulda bir şubede halledebilir miyim?
Daha önce hiç işlem yapmadım bu nedenle pek bir bilgim bulunmuyor. Cevaplar içinde şimdiden teşekkürler
Uzun zamandır üye olmadan sadece okuyordum buraları. Bugün ben de başımdan geçenleri anlatayım.
Yılbaşından hemen önce askerlik işlemlerini başlattım ve aile hekimine gittim. Boy 1.78 ve kilo 108 olarak ölçüldü. Sınırın 3 kg üzerinde olduğu için hastane sevki verdi. Evimde çok iyi bir markanın 100 gram hassasiyete kadar ölçüm yapabilen dijital terazisi var. Onda da hemen hemen 107-108 çıkıyor ölçümler. Bugün Erzurum Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor aile hekimi raporuna baktı ve bir daha tartıl gel dedi. Tartı odasına gittim. Bildiğiniz kasap kantarı var. Aynı anda hem boy hem kilo ölçümü yapıyor. Yüzüm kantarın ekranını görmeyecek şekilde, arkam dönük olarak çıkmamla inmem bir olacak şekilde tartım yapıldı. Boy 178 ve kilo 102 yazıldı. Ölçüm yapan kişiye itiraz ettim. Ne çıkarsa onu yazıyoruz dedi. Doktorun yanına geçtim, direk "elverişlidir" yaz dedi sekretere. Ben de dedim ki hocam sonuca itiraz ediyorum. 2 günde 6 kilo vermiş olmam mümkün değil, daha sabah tartılıp geldim evden. "İtirazın varsa askerlik şubesine yap, ben mi tarttım seni" gibisinden sözler söyledi. Direk onaylayıp verdi. Çıkışta, hemen hastanenin yanında bir eczaneye girdim. Orada da tartıldım. 106.5 kg çıktı. Haftaya itiraz başvurusunda bulunacağım. Güncelleme yaparım ben de.
-
quote:
Orijinalden alıntı: oguz_61_61
Herkese merhaba. Öncelikle birkaç sorum olacak işlemleri ilk kez yapacağım o nedenle yardımcı olursanız çok sevinirim.
1) boyım 176 kilom 108.55. Kontrol ettiğimde askeri hastaneye sevki uygundur yazıyor ama 3 4 kilo gibi az bir miktarda fazla kilom bulunuyor. Bu çok az diyip erteleme yerine askerliğe elverişlidir diyebilirler mi?
2) Daha öncesinde testis tordiyonu sebebiyle ameliyat oldum ve tek testisliyim. Bu erteleme ya da muafiyetime yardımcısı olur mu?
3) yaklaşık 10 yıldır anksiyete ve okb den dolayo ilaç kullanıyprum. Tüm bunlar birleşince muafiyet çıkma ihtimali var mıdır?
4)Şuan İstanbulda ikâmet ediyorum. Askerlik şubem Trabzon görünüyor. İşlemleri İstanbulda bir şubede halledebilir miyim?
Daha önce hiç işlem yapmadım bu nedenle pek bir bilgim bulunmuyor. Cevaplar içinde şimdiden teşekkürler1 yıl erteleme verirler ama yerinde olsam 112-113 bandına çıkar öyle giderim .
2 ve 3. soruları sağlık ocağındaki aile hekimine sorabilirsin onlar çok daha bilgili.
4.soru , evet ikamet ettiğin yerde yapıyorsun .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkovic -- 4 Ocak 2025; 6:48:31 >
-
Arkadaşlar Mayıs 2024'te 1 sene erteleme aldım size sorum şu yoklama başvuru kısmına tıklıyorum yoklama işlemleriniz devam etmektedir yazıyor bu bir hatamı ve bu bir hataysa nereye gitmem lazım.
Birde buranın böylemi olması gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim
Evet arkadaşlar yarın itibarıyla ben de 2. muayene sürecime başlayacağım. Gelişmelerden sizlere haber ederim.
-
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim.
Gecen sene 184 boy 148 kg ile 1 yıl erteleme aldım.
Bu sene 185 boy 130 kg yim.
Askerlik boy kilo endeksine göre 111 kg olmam gerekli askere alınabilmek için.
Doktorlar sen kilo vermişsin diyip sınırın üzerinde olsamda beni askere gönderirler mi ? Benimle aynı durumda olan arkadaşlar var mı ?
Arkadaşlar merhaba 1. Ertelemeyi yaptım 188 146 kg 1 yıl erteleme verdi. Rapor e nabız a düştü e devlete de düştü ben süreci 24 aralıkta tecil bitmesine 6 gün kala bozup başlatıp tamamladım. Fakat şuan askerliğim durumun da yoklama kaçağı olarak gözüküyorum hastane raporu götürmene gerek yok sisteme düşecek dendi. Gbt girsek asker kaçağı çıkacağım ayrıca yurt dışına da çıkacağım raporu askerlik şubeye mi götürmem gerekiyor ? Bu erteleme ne zaman e devlet e yansır
Kesinlikle şube ile görüşün derim. Ben raporu e-nabız üzerinde gördüğümde e-devlet askerliğim kısmında da erteleme süresi başlamıştı. Üstüne bir de bir kaç hafta sonra şube raporu ve sonraki işlem için yoklama tebligatını ikametgah adresime posta yoluyla tebliğ etti. İlkinde olmamıştı mesela böyle bir tebligat. Bu işin net bir standartı yok anladığım kadarıyla. Herkes süreci farklı yollarla deneyimliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X