Hocam bende de aynı durum var da sizin sorununuz çözüldü mü acaba? |
Askerlik kilo sınırı (380. sayfa)

-
-
Yok valla bulamadım nasıl çözüldüğünü sende çözer sen beni haberdar et şubeye gitsek çözer mi acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar kilomdan dolayı 1.ertelemem bitti ve bu sene 2.kez kurula sevk edildim bugün dahiliye gittim sağlık ocağında 105.50 olan kilom 101 çıktı ve 3 kilo versen askere giderdin dedi dahiliye doktoru kağıda 33c yazdı boyum 1.71 şimdi muayene için haftaya salı tekrar gideceğim erteleme kararı çıkar mı yoksa askere yollarlar mı?
Ek olarak seneye muaf olur muyum bazıları 5 sene filan sürüyor diyor ne kadar doğru bilmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3. işlemde muaf oluyorsunuz.
-
Ben 6 ocak pazartesi muaf oldum e-nabız'a rapor düşmesine rağmen e-devlette gözükmüyor . Kuruldaki Doktorlar tsk'ya gitmene gerek yok dedi . E devlette gözükmesi için bir şey yapmam gerekli midir ?
-
Ben şubeyi aramıştım 3 ay içerisinde incelenip yansıyor demişti 2 hafta oldu bugün yansıdı. Seninki daha uzun süredir devam ediyormuş istersen ara sen de en yakın şubeni, gelmeniz gerekiyor derlerse gidersin.
-
Bugün 3. İşlem için sağlık ocağının verdiği ufak kağıt ile gittim hastaneye . 2 senedir De böyle gidiyordum ama bu sefer sağlık kurulu eksik kağıt var dedi anlamadığım bir şekilde. Tekrar o kadar yolu geri döndüm aile hekimine gittim bir kağıt daha verdi ama o da bilmiyor niye başka evrak istediklerini. Yarın tekrar gideceğim umarım doğru evraktır. Bu arada muayene sıra fışıde kurulda kaldı geri vermediler bende unuttum umarım sıkıntı olmaz. Bu 3. işlem harbi çok yordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judicialbaran -- 15 Ocak 2025; 13:10:44 >
quote:
Orijinalden alıntı: joyloboBen şubeyi aramıştım 3 ay içerisinde incelenip yansıyor demişti 2 hafta oldu bugün yansıdı. Seninki daha uzun süredir devam ediyormuş istersen ara sen de en yakın şubeni, gelmeniz gerekiyor derlerse gidersin.
Kütüğün kayıtlı olduğu şubeyi mı aradın yoksa yaşadığın yerin askerlik şubesini mı
Abiler Merhaba boy 175 Kilo 51 52 arası takılıyor daha 52 üstüne çıkamadım, boy kilodan sorun çıkar mı muayenede
-
Hayır çıkmaz. 175 için sınır 49 kilo.
istanbul aile hekimliği derneği | istahed
Askerlik Boy Kilo Hesaplama - İstanbul Aile Hekimliği Derneği | İSTAHEDhttps://istahed.org.tr/hesaplamalar/askerlik-boy-kilo-hesaplama/ -
Yönetmelikte Alt sınır 58 Yazıyor, İlla kürdan gibi olmamız lazım yani 😂
-
33d aldım sağlık raporum e nabıza düşeli 10 gün oldu ama e devlete bir türlü işlenmiyor
-
Merak etmeyin öyle bir durum olmaz, sınırın üstünde iseniz ertelerler kilo vermişsin almışsın kısımları onları ilgilendirmiyor
Kilo işinde dikkat etmeniz gereken tek nokta, hastanelerdeki tartılar bazen çok hassas olmayabiliyor veya 1-2-3 kilo sapma yapabiliyor. Örneğin evdeki kaliteli, hassas tartınızda 105 kilo çıkarken hastanede 103 kilo çıkabilirsiniz, sınıra çok yakınsanız bu fark problem yaratabilir (üstte bir arkadaşta olmuş örneğin)
Doktorlar çok dinlemez ben evde 105dim de burda 103 çıktm da falan işini uygundur yazar geçer
Ama sizin durumunuzda böyle sınırlık bir durum yok 20 kilo kadar da sapma olması imkansız o yüzden içiniz rahat olsun
-
- Normal şartlarda erteleme almanız gerekir 108.50 kilo ile, lakin yukarda da belirttiğim gibi hastane tartıları ile evdeki tartılar birebir tutmuyor buna dikkat etmenizde fayda var. Siz 3 kilo fazlam var diye gidersiniz fakat hastanede 105 kilo çıkabilirsiniz. 1-1.5 kilo gibi ufak miktarlarda doktorlar direkt uygundur da diyebiliyor karnın açlık tokluğuna göre değişim gösterir o kadar mantığıyla, yani çok çok sınırdasınız.
Diğer sorularınız için, tek testis muaf olmanız konusunda yardımcı olmaz fakat psikoloji ilaçları konusunda bir fikrim yok onu bir uzmana sormak lazım. Lakin kilo yakın + bir ameliyat geçirdim + hap kullanıyorum gibi birden çok sebep birleşip muafiyet oluşturmuyor maalesef, Yani kilodan dolayı muaf olmadıysanız kilo işi bitmiş oluyor diğer konularla birleşme ve yardımcı olma gibi bir durumu söz konusu değil.
Erteleme almak istiyorsanız açıkçası tavsiyem 3-4 kilo daha almanız olur
-
Ben de bugün 33D aldım. Raporum pazartesi günü çıkacak, 48 saat içinde Milli Savunma Bakanlığı sistemine düşer dediler. Rapor çıktıktan sonra çıktısını alıp askerlik şubesine götürmemiz gerekiyor mu?
-
ben cuma günü götürdüm 2 hafta e devlete düşmeyince.
-
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde 2.muayeneye girdim. tam 41 kg farkla "ertesi yıla bırakma" kararı verildi. 3.yıla kaldım.
Heyet ise 24 Ocak günü.
Bu hastane kesinlikle herkesi erteliyor.
-
Merhabalar 188 boyundayım kilom 57 herhangi bir erteleme yada muaf söz konusu mu yardımcı olur musunuz
3. İşlem bugün heyete giriyorum.
Tam sınırdasınız. Yönetmeliğe göre erteleme alırsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X