Son bir haftada aldığım kötü haberlerin son bombası bugün patladı. Bugün memleketim Gaziantep / Nizip ilçesinin askerlik şubesinden telefon geldi ve yoklama kaçağı olduğumu söyledi ( 2008'den beri, 1988 doğumluyum ). Ben de öğrenci olduğu belirttim ve askerliğimin tecil olması gerektiğini söyledim. Bana en yakın zaman da öğrenci olduğuma dair bir belgeyi bana en yakın askerlik şubesine ( İstanbul / Halıcıoğlu ) götürmemi veya APS ile Nizip'e göndermemi istedi ayrıca şu anda seni mahkemeye veriyoruz yoklama kaçağı olduğun günlerin başına para cezası ödeyeceksin dedi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim fakültesi 1. Sosyoloji öğrencisiyim. Okula kayıt olurken bana, askerlikle ilgili hiç bir işimin olmadığını kendiliğinden tecil olacağını söylediler ve bende hiç bir şey yapmadım zira evime gelen kayıt evrağında 1988 ve 1989 doğumluların hiç bir askeri belge getirmesine gerek yoktur ibaresi vardı. Bu işin aslı astarı nedir arkadaşlar bir bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırşa çok müteşekkir olurum.
öğrenciysen bir şey olmaz
Para cezası dava açmalar falan iyi sallamış
quote:
Orijinalden alıntı: collossus
Para cezası dava açmalar falan iyi sallamış
Mahkemeye verme ve sonrasında onun para cezasına çarptırılması doğrudur.
Sallamalık birşey değil.
En kısa zamanda öğrenci belgeniz ile askerlik şubesine başvurun.
Mazeretiniz olduğu için sorun çıkmayacaktır.
Normal şartlarda okulun senin öğrenci olduğunu askerlik şubesine bildirmesi lazım.Fakat ülkemizdeki idari yazışmalar sallapati olduğundan bildirilmemiş.Öğrenci olduğunu kanıtlaman halinde hiç bir sorunla karşılaşmazsın.Ben askeri personel olmama rağmen mesleğimin 2'nci yılında yoklama kaçağı olarak arandığım ortaya çıkmıştı sen hesap et
eğer harçlarını zamanında yatırmışsan bir şey olmaz. Yani öğrenci isen.
Eğer öğrenci isende keklemiş olabilrler arkadaşların
Merak Etme Öyle Adama Dava Açip Parasini Almak Var mi Öyle Şey? Kafan Rahat Olsun Kendini Sağlama Alabileceğin Belgelirn Varliğina İnaniyorsan Gerisini Salla Gitsin
Mazeretin olduğu için ifadeni dilekçe ile verirsin bir şey çıkmaz, ancak mazareti olmadan kaçanlar için mahkeme ve sonrasında para cezasına çarptırılma doğrudur ve buna görede kanun vardır.
Mazeretin olduğu için ifadeni dilekçe ile verirsin bir şey çıkmaz, ancak mazareti olmadan kaçanlar için mahkeme ve sonrasında para cezasına çarptırılma doğrudur ve buna görede kanun vardır.
Sevgiler.
Allah razı olsun hocam içimi rahatlattın, bir avukat abi de mazeretin olduğu için dava düşer dedi.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur
Normal şartlarda okulun senin öğrenci olduğunu askerlik şubesine bildirmesi lazım.Fakat ülkemizdeki idari yazışmalar sallapati olduğundan bildirilmemiş.Öğrenci olduğunu kanıtlaman halinde hiç bir sorunla karşılaşmazsın.Ben askeri personel olmama rağmen mesleğimin 2'nci yılında yoklama kaçağı olarak arandığım ortaya çıkmıştı sen hesap et
Aslında gülüyoruz ağlanacak halimize sözü tam bunun için söylenmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur
çok güldüm buna ya askere de asker kaçağı demişler ya :D
Sevgiler.
Allah razı olsun hocam içimi rahatlattın, bir avukat abi de mazeretin olduğu için dava düşer dedi.
Rica ederim ancak senin durumunda dava falan açılmaz.
Muayene ve yoklamanı yapıp tekrar tecil ederler.
Bizde geçtik bu yollardan, o yüzden gönlünü ferah tut :)
Açıköğretimde çok fazla öğrenci olduğu için gecikme oluyor.Birçoğunuda göndermiyorlar heralde.Bende kayıt olurken büroya sordum adam kendin götürsen daha iyi olur okula kalınca çok gecikiyor dedi.Bende tecil için gerekli belgeyi bürodan alıp kendim götürdüm.Öyle yapsaydın keşke.
dargeçitte askerlik yaparken bir kaç asker mahkemeden para cezası aldıgını söylemişti bir arkadasımda para cezasının teblig edildiği mahkeme kağını bana gösterdi adamlar pulun parasını bile istiyorlar 600 küsür birşeydi
bana da yoklama kaçağı kağıdı geldi. allhtan kağıt geldi ki kaçak olduğumu anladım :) aöf işte, göndermiyorlar adamlar, yoksa ben de nasıl olsa tecilli diyecek yatacaktım. gittim ve belgeyi postaladım şubeme, bi kaç gün sonra aradım tamamdır halloldu dediler.
sizinki gene iyi arkadaşlar. ben askerliğimi bitireli 2 hafta oldu ve asker kaçağı olarak aranıyormuşum. kütükte kayıtlı köye jandarma gelmiş beni aramaya :)))
quote:
Orijinalden alıntı: levent_yavuz
sizinki gene iyi arkadaşlar. ben askerliğimi bitireli 2 hafta oldu ve asker kaçağı olarak aranıyormuşum. kütükte kayıtlı köye jandarma gelmiş beni aramaya :)))
Kaç aylık konumu hortlattın
Not: Bu arada bana dava açmaktan vazgeçtiler herhalde, yeniden öğrenci belgesi gönderdim ses soluk yok.