Değerli arkadaşlar İlk mesajı 2.heyet süreci başlığı ile güncelliyorum sürekli lütfen kontrol ediniz Çok teşekkür ediyorum |
Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler (11. sayfa)

-
-
Değerli arkadaşlar
İkinci heyet sürecim çok sıkıntılı ilerliyor. İlk mesajda detaylıca izah ettim. İlk heyetim çok daha kolaydı ama bu kez epey bir prosedür ile uğraşmaktayım. Görüş ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşlar merhaba tietze sendromum var göğüs kafesinde romatizmal bir hastalık göğüs kafesindeki kemiklerde iltihap. Spondilit bir hastalık. 1 senedir tutukluk var göğüs kafesimde ağrı yapıyor. Muaf verirler mi?
-
Gecmis olsun ilk mesajda detayları var hekim görüşü ardından heyet karar verir erteleme veya muaf olup olmayacağınıza
-
Bugun itibariyle yuksek lisanstan kaydim silindi. E devlette askerlik durum.belgesinde 31.12.2025 e kadar askerlikle ilisigi yoktur yaziyor. Simdi ben 31.12 2025 e kadar yoklama islemleni yapmasam yoklama kacagi durumuna dusmem degil mi? Internette bazi seyler okudum. 31 aralik yazmasina ragmen yoklama kacagina dustugunu soyleyenler var. Askerlikle ilgili hep ayni soru ayni cevaplar var internette. Ozetle okuldan kaydimin silinmesiyle tecilim bitti ve e devlette yoklama.yapman icin 31.12 2025 e kadar suren var diyor. Cevaplar icin tesekkurler.
Sorumu buraya da yazayim. Cevap verirsen sevinirim hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okul, kaydınızın silindiğini askeriyeye bildirecektir bildirdiği anda orada yazan 31.12.2025 tarihi değişikliğe uğrar eğer haricen bir tecil hakkınız yoksa ve yaş haddiniz dolmuş ise yoklama kaçağı olursunuz ve yoklama işlemlerini yapmanız gerekir e devlet üzerinden. Bir de internette de mutlaka okumuşsunuzdur ama orada yazan tarihi dikkate almayın sizin öğrenciliğiniz bugün bitti ise bugün bitti demektir. Askere giderken bunu dikkate alırlar sistem üzerinden de tarihleri görebiliyorlar her şekilde. Yani kendi kendinizi mağdur duruma düşürmenizi tavsiye etmem.
Özetle
Haricen tecil hakkınız yok ise
Yaş haddiniz dolmuş ise
E devlet üzerinden yoklama işlemlerini başlatınız
Bir sağlık sorununuz var ise bunu belirtin aile hekimi sizi hastaneye sevk edecektir
-
Kayit silinmeden once 08.06.2025 e kadar erteli gozukuyordu. Simdi 31.12.2025 e dondu. Yoklama islemi icin 31 araliga kadar surem yok mu yani?
Süreniz yok hocam. İsterseniz askerlik şubesini arayıp sorun.
Misal olarak vereyim. Ben şu an ilk mesajı sürekli güncelliyorum oradan da bakabilirsiniz ikinci heyet sürecindeyim. Benim e devlette de 31.12.2025 e kadar işlemlerini yapın diyor (bazen de yoklama kaçağısınız işlemlerinizi yapın tarzı uyarı veriyor) ama polis çevirdiğinde sen kaçaksın diyor ben de elimdeki belgeleri gösteriyorum işlemlerim devam ediyor vesaire diyorum. Askerlik şubesini arayıp onlara sorarsınız onlar da size söylüyor kaçak olduğunuzu. Geçen seneki heyet sürecimde de benzer bir kaçaklık dönemi yaşadım onu da ilk mesajda anlatmıştım. Ya da benim dediğimi bir bilgi olarak kabul edin ama referans olarak kabul etmeyin. Araştırın farklı bilgiler edinirseniz buradan bizleri de bilgilendirirsiniz.
-
b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu kapsamındaki ertelemeleri 2025 yılı içinde sona ereceklerin,
c. 2023 yılı (dâhil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2025 yılı içinde sona ereceklerin,
01 Ocak-31 Aralık 2025 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.
Boyle yaziyor hocam. Bir de ben 96 dogumluyum. Yaş sınırım bu yil bitiyor ,bilmiyorum.
Hiç bunlarla uğraşma kolayı var. Askerlik şubeni ara durumundan bahset sana en net bilgiyi verirler.
-
Teşekkür ederim.
İkinci heyet sürecim sona erdi. İlk mesajı güncelledim.
-
Hocam benim de tecilim aralık sonu bitti. Şimdi e devlet üzerinden işlem yaptığımda bana aile hekimine git diyecek mi? Yoksa direkt sevk mi edecek? Ben 7-8 yıl önce
muayene olmuştum. Hala o geçerli midir? Sağlık durumumda değişim oldu çünkü o zamandan sonra. Tekrar sağlık kontrolü nasıl olacağım bilginiz var mı?
-
Beni aile hekimi heyete sevk ettiğinde, tüm poliklinikleri dolaştım ben tek tek, ek olarak kardiyolojiye gittim. Heyetteki doktor, sonucu askeriyeye benim gotürmem gerektiğini söyledi. Sistemden otomatik düşmüyor mu acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her turlu aile hekimine gideceksin askerlik muayenesi icin, gerekli gorurse sevk eder belli bolumlere baktirirsin elverislidir kagidini alir verirsin askeriyeye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba
Sormuş olduğunuz tüm soruların cevapları aslında ilk mesajda var. Aile hekimine sevk edilirsiniz - Gerekli görür ise hastaneye sevk eder orada heyete girersiniz ve heyet kararına göre asker olup olmayacağınız belirlenir
-
Sizin kaçıncı işlemdi?
-
İlk işlem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben ilk mesajda iki tane heyet süreci paylaştım, kimse bana elden kağıt götür demedi. Sistem üzerinden düştüğünü belirttiler her zaman.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X