Şimdi Ara

Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
238
Cevap
6
Favori
24.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Umarım öyledir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt

Aklınızda soru işareti kalıyorsa yarın mesai saatleri içerisinde askerlik şubesine sorun ben size bir evrak getirecek miyim şeklinde.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba benim heyet sonucum çıkmış sanırım. Tüm doktorlar askere gitmemin riskli olacağını, gidemeyeceğimi söylüyorlardı ancak durum sorgulamadan baktığımda mayıs 19'a kadar askerlikle ilişiği yoktur diyor. Tekrar hastaneye mi gitmem gerekli.

• İki seçenek sunuyor, e devlet - askerliğim sekmesi bana. Askerlik hizmetini yerine getirmek istiyorum ve ertleme seçeneği. Ertelemek istiyorum dedigimde son durumumum erteleme için uygun olmadığını söylüyor. Askere gitmek istiyorum dediğimde yoklama işlemlerinin devam ettiğini söylüyor.

• Merhaba arkadaşlar, Askerlikten 1 yıl erteleme almam lazım (01.01.2026 da tecilim bitiyor) Yksye gireceğim. (Kafede baristaydım ayrıldım fakat 3 Ayda iyi bir sonuç yapamam o yüzden 1 yıl lazım) geçmişten gelen insülin direnci problemim var (İlaç kullanmadım hiç) Eğer ilaç kullanmaya başlarsam ve askerlik muayenemde ilaç kullandığımı belirtirsem askerlik için 1 yıl erteleme alır mıyım? 183 boy, 94 Kilo. Kilodan erteleme için 15-20Kilo almam lazım bu çok korkunç geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aezakmıı1 A kullanıcısına yanıt
    Hic bi 2-4 yillik bolume kaydolmadiysa Aof 2 yillik bolume kaydol tecil ettir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt

E nabız üzerinde görüntülenebilen heyet raporunuzda ne yazıyor karar olarak? Önemli olan bu.

Merhaba geçen sene ekim/kasım gibi sağlık raporumu alırken sağlık ocağı hekimi beni Ruh ve Sinir Hastalıkları polikliniğine sevk etti. Psikyatri ilaçları kullanıyorum ve 2021 civarında farketmiş olduğum bir anksiyetem var ve bu git gide artıyor. Bu sebepten dolayı paxera adlı ilacı kullanmaya başlamıştım geçen yıl. İlacı kullanmadığım durumlarda sosyal hayatta yani insanların dışında sessiz sakin ve hiç sesi çıkmayan birine dönüşüyorum. Aklımda bişiy dersem acaba gülerlermi dalga geçerlermi gibi sorular canlanıyor acaba bir hastalığım var ben bilmiyormuyum gibisinden ve içime kapanık biri haline dönüyorum. Bununla beraber doktor iki tanı koydu. Birincisi anksiyete ve ikincisi obses komplesif bozukluk. Bazı takıntılarım var. Normal insanla gibi uyuyamıyorum, geceleri sallanarak uyuyorum. Parmaklaımla oynuyorum sürekli dudaklarımla oynuyorum. Bununla beraber gözlerimi sıkıp yukarı kaldırıyorum. Geçen yıl ekim sonu kasım başı gibi heyet 1 yıl erteleme verdi ve tetkiklerini düzenli olarak oluyosun dedi. Sallanma huyum yani takıntı bozukluğunda herhangi bir ilerleme yok aynı şeyler sürekli sallanıyorum evden dışarı çıkasım gelmiyor evde olduğum boş zamanlarda hep sallanarak vakit geçiriyorum. En sonunda doktorun geçen sene vermiş olduğu ilaç pek işe yaramadı eskisi kadar etki etmemeye başladı. Bununla beraber en son gittiğimde doktor ilacımı değiştirdi. Biri 37,5 mg biri 75 mg iki ilaç verdi ve uyku ilacıda kullanıyorum aynı zamanda. Bir adet te yeşil reçeteli yani doktor kontrolunde olan ilaç verdi çok anksiyetem tutarsa ateş basarsa falan diye.

Sorumlarım şunlar: Önümüzdeki Kasım'da ben tekrar askeri heyete çıkacakmıyım, çıkarsa psikyatrinin vermiş olduğu raporları tekrar onlara sunacakmıyım ?

Beni askere alırlarmı yoksa elverişli değildir raporumu verirler ?

27 Ekim'de yoklama sürem bitiyor öncesinde başvurmam gereklimidir ?

Cevaplarsanız çok sevinirim.

• Dupon7 D kullanıcısına yanıt

Merhaba öncelikle geçmiş olsun sorularınıza yanıt vereyim

1)Hakkınızda bir yıl erteleme verilmiş yani evet yeniden heyete gireceksiniz. Yeniden heyete girmeniz gereken tarih "yoklama çağrı tebligatı" ile tarafınıza bildirilmiş olmalı. Eğer bildirilmedi ise askerlik şubenize sorabilirsiniz. Bu duruma dair ilk mesajda detaylıca bilgi aktardım.

2)Heyet ne derse o hocam. Muaf tutabilir, yeniden erteleme verebilir ya da elverisli diyebilir yani karar heyete ait.

3)Ne zaman başvuracağınıza dair bilgi size "yoklama çağrı tebligatı" ile gelmiş olması lazım. Eğer gelmedi diyorsanız askerlik şubenize mesai saatleri dahilinde sorun sistemden bakıp size söylerler.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Çok teşekkür ederim 26 yaşındayım şuanda. Yoklama bitiş tarihi yazıyor sadece e devlette. Ekim 27'sinde bitiyor yoklama sürecim. İlacımı içmeyince sıkıntı oluyor aklımda hemen yeniden anksiyeteyle alakalı sorular geliyor bu konuyu araştıracağım teşekkür ederim cevabınız için.

• Dupon7 D kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Size "yoklama çağrı tebligatı" gönderilmiş olması lazım. Elinize ulaşmadı anladığım kadarıyla. Askerlik şubesini arayın sorun bence hocam. Şu soruyu yöneltin "ne zaman geleceğim" deyin onlar size tarih söyleyecekler sistemden bakıp.

Mesela ben ikinci heyet sürecimi tamamladım (ilk mesajda bilgi var detaylı) bana yoklama çağrı tebligatı geldi 2026 ile ilgili.

• Arkadaşlar ben sağ ayağımda tümör vardı ameliyat oldum ikinci parmağım kesildi yürürken ağrı yapıyor sizce muaf olur muyum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle biligler için teşekkürler , hastanedeki bütün işlemlerimi tamamladım ve heyet'e çıkmam gerektiği söylendi , sağlık kurulu sekreterliği bana heyetin salı günleri toplandığını söyledi ancak bayram dolayısıyla 1 nisan salı günü gidemeyeceğim için ondan sonraki salı gelmemi söylediler , heyet için randevu almama gerek var mı ? ayrıca belgelerimi dosyalayıp numaramı yazıp aldılar.

• Bedelliye başvuracak olan var mı?

• Nwyls N kullanıcısına yanıt

Muaf olup olmayacağınıza heyet karar verir

Geçmiş olsun

• kixkane K kullanıcısına yanıt

Rica ederim

Mesajınızdan anladığım kadarıyla zaten size gel demişler saat de verdilerse sorun yok

• Ben bugün muayene oldum 5 bölüme gittim hani normalden farklı sağlık heyeti yazıyordu doktorların kapısında ben şimdi anlamadım bunlardan sonra bir yere daha mı gideceğim çözemedim.Kardiyolojiye gittiğimde vsd sebebiyle askerlige elverisili değildir dedi bana ama diğer doktorlar mesela hiç yorumda bulunmadilar bir tek kardiyoloji dedi bunu.Yarin hala daha 2 bölüme gitmem gerekiyor onu da anlamadım kardiyoloji böyle demişken diğer yerlere daha neden gidiyorum falan hiçbir şey çözemediğim için buraya bir yazıp sorayım dedim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.