Şimdi Ara

ASLİNDA HEMEN HERKES BİR PUAN TURUNDE BARAJİ GECEMEDİ CUNKU OSYM GEREKSİZ SİRALAMALARİ TEMİZLEDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ONCELİKLE SOYLEYEYİM SİNAV HATALİ FİLAN DEGİL AMA SUNLARA DİKKAT ETMEK GEREK BERABER SU OLAYİ NETLESTİRELİM 2010DAKİ.GİBİ BİRCOK KİSİ ACİKTA KALMASİN .HEPİNİZİN SONUCLARİ HAYİRLİ OLSUN BU ARADA..

BASLİGİN DEVAMİNİ GETİREYİM ADAM FEN SİNAVİNA BASVURMADİYSA BOSUNA NİYE ONUN PUANİNİ HESAPLAYİP SİRALAMA KALABALİGİ YAPAYİM SAYİSALCİ OLUP EDEBİYAT SİNAVİNA GİRMEDİYSE İSTEDİGİ KADAR NET YAPSİN NİYE SİRALAMA KALABALİGİ YAPTİRAYİM TERCİH YAPMAYACAK ADAMA.

OSYM BU YİL BOULE DUSUNMUS BU SİRALAMALAR TABİRİ CAİZSE BRUT DEGİL NET SİRALAMALARDİR AMA SONUCTA ONUMUZDE TERCİH YAPACAK İNSAN.SAYİSİ AYNİ. KALABALİGİ SİRALAMADAN ATMAK TERCİHLERDEKİ SİRAMİZİ DEGİSTİRMEZ ONLAR ZATEN TERCİH YAPMAYACAKTİ.

OSYM bu.sene bir alanin puanini hesaplarken her iki lys sinavina girenlerin tam hesaplanis fakat atiyorum sayisalci olup mat sinavina giren ( kendi sinavi ) kisinin edebiyat sinavina girmedigi icin TM puanini hesaplamamis daha dogrusu cok cok dusuk hesaplamis. Ya da edebiyat sinavina girip sosyale girmeyen esit agirlikciyi sozel siralamasina sokmamis.Bu ne demek ?

Kendimden ornek vereyim ben TM 2 de 12.000 oldum ve yaptigim netlerle fen sinavina girmesem de mat 2 sinavindan dolayi 100-150 k civari bir siralamam olacakti sayisalda. Ama noldu osym nin -bence hata degil yeni sistem - sonucunda 300.000 lerde oldum baraji kil payi gectim.Oysa 2010 da da fen sinavina girmememe ragmen daha kotu netlerle hamda 280 i bulmustum. Bir cok TM ci icin durum boyle.

Yani normalde siralamasi 250k gelecek bir sayisalci osym nin yeni.kumeleme sistemiyle tmcilerin arindirilmasi sonucu 200k siralamayi gordu.

Simdi sonuclari yaziyorum

1- Vakif universiteleri icin sanilanin aksine sorun yok cunku baraji asamayanlar alan disinda asamayanlar ki onlar zaten alandisi tercihi yapmayan kisiler bir ornek arkadasim tm 2 25 k ama mfde baraji asamadi (netlerden dolayi degil osym nin yeni sistemi) ama o zaten tm den sececekti.
    Yani aslimda ortada baraji gecemeyen o kadar abartili insan yok zaten hem herkesin sirasi iyi geldi hem kimse baraji gecemedi celiskisi burada.

2- Atiyorum siralamasi 200.000 gelen bir sayisalci eski sistemde 250.000 olacakti ve onundeki tmler aslinda tercih yapmayacakti. Mesela onunde 199.000 sayisalci vardi onlar tercih yapacakti.

Simdi ise 200.000 gelse bile yine onundeki sayisalci sayisi 199.000 yani bu kisi yine gecen seneye gore 250.000lik yere gidecek.

Eskiden 250.000 olan sayisal nasilsa bunun 50.000i TM ci diyebilirdi sirasi ne oluyordu 200.000
    Simdi direk 200.000 aslinda bir fark yok kisaca

3- Lys de iki alan sinavi da 120 ser puandir fakat standart sapmaya gore biri 130 digeri 110 olabiliyor. Yani diyelim edebiyat 130 verdi edebiyat sinavina girmeyen (yani kalabalik etmesin diye puani yeni sistemde olmasi gerekenden cok daha dusuk olan ) bir sayisalin tmde alacagi maksimum ham puan 370 olacakti.60 da okul puani olsa 430. Ama simdi fullese de hamda 250 anca alir .

Her neye gordugunuz gibi bir sayisalci tek ygs ve Lys 1 sinavi ile 430 puan alabilecekti okul birincisi olsa ve ygs ve mat i fullese.

SONUC;

Y-TM 2 puani +430 olan arkadaskarin bundan etkilenme imkani yok.

380 e kadar da cok fazla etkilenmez.

Yine Y-MF 2 puani 430 dan fazla olanlar asla etkilenmez ama TM de ygs ortalamalari cok dusuk oldugundan ve mat 2 dusuk oldugundan 350 Y MF 2 ye kadar az etkiler.

SİMDİ SİZE SOMUTLASTİRMA YAPAYİM.İZAH KOLAY OLSUN DİYE:

Diyelim ortak bir kuyruk var fakat bir kisim insan sag taraftaki marketi beklerken bir kisim insan sol taraftaki marketi bekliyor ama ayni kuyrukta.

Diyelim siz 300.sunuz ve sol tarafi bekliyorsunuz.Kafanizdan soyle bir hesap yapiyorsunuz 100u saga gitse 200.yumdur. Diyorsunuz ve 200.olarak sira size geliyor.

Sonra bir akilli geliyor ve diyor ki kardesim siz napiyorsunuz herkes kendi sirasini beklese ya diyor ve solculari sola sagcilari saga aliyor (Kisa olsun derken solcu sagci muhabbetine dondu :D )

Simdi o soldaki arkadas (300.sirada olan ) bakiyor ki 200. Sirada . Cok seviniyor fakat sonra aklina geliyor ki yine ayni sey cunku bu sefer onunde sagi bekleyen kimse yok ve yine ayni surede sira ona geliyor .

Bu yil sadece duzen konusunda yenilik var siralamaniz iyi olsa da bu sefer onunuzdekilerin hepsi kendi rakibiniz ozeti bu. O kuyruktaki adam nasil ayni surede sirasina kavusuyorsa dusuk siralardaki arkadaslar da ona gore tercih yapsin.

EVET SİNAV DOGRU EVET SİRALAMALAR DOGRU AMA İFADE ETTİGİ ANLAM AYNİ DEGİL CUNKU ONUNUZDE ALAN DİSiNDAN İNSAN YOK ( SAYİSALCİ OLUP EDEBİYATA ESİT AGİRLİKCİ OLUP SOSYAL SİNAVİNA GİRENLER HARİC BURADA BAHSETTİGİMİZ TEK SİNAVDAN SAYİSALDA 100K CİVARİ OLAN TM LERİN VE AYNİ SEKİLDE TEK SİNAVDAN BAZİ ESİT AGİRLİKCİLARİ GECEN SAYİSALCİLARİN "BU ADAM TERCİH YAPACAK OLSA İKİ SİNAVA DA GİRERDİ "DİYE COK DUSUK PUAN ALMASİ.

YANİ BU SİNAVDA SİRALAMALAR PUANLAR DEGİSMEYECEK BU SONUCLAR GECERLİDİR FAKAT SİRALAMALAR AYNİ SEYİ İFADE ETMİYOR GECEN YİLLA.

BU MATEMATİKSEL OLARAK KESİN OLDUGU İCİN SOYLUYLORUM Y-Lİ PUANİ 430UN USTUNDE OLAN KİMSE BU DURUMDAN HİC ETKİLENMEYECEK (410 ALAN DA 100-200 ANCA ETKİLENİR AMA BEN KESİN ETKİLENMEYECEK OLANİ SOYLEDİM PUANLAR AZALDİKCA ETKİLENME ORANİ ARTACAKTİR )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• banada öyle geliyor ama Ösym nin açıklamasını bekleyelim birde.
  • Olayın böyle olduğunu düşünüyoruz ancak ÖSYM bunu teyid etmeli, kafamıza göre böyledir diye yorumlamamamız gerek bu sıralamalardaki garipliği.

(ne dedim la ben? İyice ciddi ağızla konuşmaya başlamışım, şuna bak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 21 Temmuz 2012; 16:55:40 >
  • İnsanların kafasını karıştırma bence mantıken doğru yazdığın uygulamada yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmz12

banada öyle geliyor ama Ösym nin açıklamasını bekleyelim birde.

Kesinlikle oyle ama osym sorun var ya da sorun yok diyecek buyuk ihtimal sorun yok diyecek ama ayrintilar bize kalacak :)

2010 da durum bu kadar kotu degildi ama hukuka gidebilirim derken pdr bile tutmadi 23.000 (Tm 1) le hacettepe iktisat geldi bir cok kisi acikta kaldi yurttaki arkadasim sevgilisiyle kesin ayni universiteye duserim derken istanbul - Ankara ayrilmislar hepsinin sebebi o zaman bu kadar abartili olmayan yaniltici siralardi -hukuk 15.000le kapamisti - ve cok basarisiz kilavuz :)

O yuzden herkes fikrini yaziyor bakalim aciklasalar bir an once :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

İnsanların kafasını karıştırma bence mantıken doğru yazdığın uygulamada yanlış

+ 150 klar da umutlar suya dusebilir 150.000 olan 180.000lik yere giremeyebilir korkma insanlar mal degil reddeden senin gibi reddedebiliyor ama katian insan da cok yorum yazmana gerek yok kafa karistiran o esas

• yani hocam benim tm1 puanım 290 bin ben 350 binlik yerlerimi yazmalıyım? özeti bu mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani benim 57k gelen sözel sıralamamın bir önemi yok,önümdeki TM'ciler listeden çıkarılmasa sıralamam 130 binlerde olacaktı,ki beklediğimde buydu.

Bana mantıklı geldi,doğru mu anladım

e o zaman tercihler nasıl yapılacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: husozkan

yani hocam benim tm1 puanım 290 bin ben 350 binlik yerlerimi yazmalıyım? özeti bu mu?

250 bini de yaz ama 350 bini de yaz kesnlikle normalden fazla garantiye al isini 30 tercih var niye kafa karistiracaksak istediginiz yeri tabi ki yazin en basa :)

• Ösym neden böyle birşey yapsın ki.. Eğer dediğin gibi yapmışsa da geçen yıl 30 binden alan bir bölüm bu yıl sınav zor olmasına rağmen en son 10 binden öğrenci alacaktır. Bu durumda tercihcelerine yerleşemeyen öğrenciler ortalığı yıkacaklar.. Yani en az sıralamaların değişmesi kadar tehlikelidir. Bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canales

Yani benim 57k gelen sözel sıralamamın bir önemi yok,önümdeki TM'ciler listeden çıkarılmasa sıralamam 130 binlerde olacaktı,ki beklediğimde buydu.

Bana mantıklı geldi,doğru mu anladım

e o zaman tercihler nasıl yapılacak ?

Aynen oyle" benim fikrim " bu.

30 Tercih hakkin oldugu icin tabi ki istedigin yerleri yaz ama normalde bekledigin siraya gore yerler de yaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

Ösym neden böyle birşey yapsın ki.. Eğer dediğin gibi yapmışsa da geçen yıl 30 binden alan bir bölüm bu yıl sınav zor olmasına rağmen en son 10 binden öğrenci alacaktır. Bu durumda tercihcelerine yerleşemeyen öğrenciler ortalığı yıkacaklar.. Yani en az sıralamaların değişmesi kadar tehlikelidir. Bence

Niye oyle yapsin cunku katsayilar esitlendi cok karisiklik olmasin diye yapildi tahminimce..

Ust siralarda farketmeyecek o kadar ki..

Tek sinavla gecilebilen 150-200klik siralamalari diyorum 30klik yer en fazla 25k olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fglanford

ONCELİKLE SOYLEYEYİM SİNAV HATALİ FİLAN DEGİL AMA SUNLARA DİKKAT ETMEK GEREK BERABER SU OLAYİ NETLESTİRELİM 2010DAKİ.GİBİ BİRCOK KİSİ ACİKTA KALMASİN .HEPİNİZİN SONUCLARİ HAYİRLİ OLSUN BU ARADA..

BASLİGİN DEVAMİNİ GETİREYİM ADAM FEN SİNAVİNA BASVURMADİYSA BOSUNA NİYE ONUN PUANİNİ HESAPLAYİP SİRALAMA KALABALİGİ YAPAYİM SAYİSALCİ OLUP EDEBİYAT SİNAVİNA GİRMEDİYSE İSTEDİGİ KADAR NET YAPSİN NİYE SİRALAMA KALABALİGİ YAPTİRAYİM TERCİH YAPMAYACAK ADAMA.

OSYM BU YİL BOULE DUSUNMUS BU SİRALAMALAR TABİRİ CAİZSE BRUT DEGİL NET SİRALAMALARDİR AMA SONUCTA ONUMUZDE TERCİH YAPACAK İNSAN.SAYİSİ AYNİ. KALABALİGİ SİRALAMADAN ATMAK TERCİHLERDEKİ SİRAMİZİ DEGİSTİRMEZ ONLAR ZATEN TERCİH YAPMAYACAKTİ.

OSYM bu.sene bir alanin puanini hesaplarken her iki lys sinavina girenlerin tam hesaplanis fakat atiyorum sayisalci olup mat sinavina giren ( kendi sinavi ) kisinin edebiyat sinavina girmedigi icin TM puanini hesaplamamis daha dogrusu cok cok dusuk hesaplamis. Ya da edebiyat sinavina girip sosyale girmeyen esit agirlikciyi sozel siralamasina sokmamis.Bu ne demek ?

Kendimden ornek vereyim ben TM 2 de 12.000 oldum ve yaptigim netlerle fen sinavina girmesem de mat 2 sinavindan dolayi 100-150 k civari bir siralamam olacakti sayisalda. Ama noldu osym nin -bence hata degil yeni sistem - sonucunda 300.000 lerde oldum baraji kil payi gectim.Oysa 2010 da da fen sinavina girmememe ragmen daha kotu netlerle hamda 280 i bulmustum. Bir cok TM ci icin durum boyle.

Yani normalde siralamasi 250k gelecek bir sayisalci osym nin yeni.kumeleme sistemiyle tmcilerin arindirilmasi sonucu 200k siralamayi gordu.

Simdi sonuclari yaziyorum

1- Vakif universiteleri icin sanilanin aksine sorun yok cunku baraji asamayanlar alan disinda asamayanlar ki onlar zaten alandisi tercihi yapmayan kisiler bir ornek arkadasim tm 2 25 k ama mfde baraji asamadi (netlerden dolayi degil osym nin yeni sistemi) ama o zaten tm den sececekti.
    Yani aslimda ortada baraji gecemeyen o kadar abartili insan yok zaten hem herkesin sirasi iyi geldi hem kimse baraji gecemedi celiskisi burada.

2- Atiyorum siralamasi 200.000 gelen bir sayisalci eski sistemde 250.000 olacakti ve onundeki tmler aslinda tercih yapmayacakti. Mesela onunde 199.000 sayisalci vardi onlar tercih yapacakti.

Simdi ise 200.000 gelse bile yine onundeki sayisalci sayisi 199.000 yani bu kisi yine gecen seneye gore 250.000lik yere gidecek.

Eskiden 250.000 olan sayisal nasilsa bunun 50.000i TM ci diyebilirdi sirasi ne oluyordu 200.000
    Simdi direk 200.000 aslinda bir fark yok kisaca

3- Lys de iki alan sinavi da 120 ser puandir fakat standart sapmaya gore biri 130 digeri 110 olabiliyor. Yani diyelim edebiyat 130 verdi edebiyat sinavina girmeyen (yani kalabalik etmesin diye puani yeni sistemde olmasi gerekenden cok daha dusuk olan ) bir sayisalin tmde alacagi maksimum ham puan 370 olacakti.60 da okul puani olsa 430. Ama simdi fullese de hamda 250 anca alir .

Her neye gordugunuz gibi bir sayisalci tek ygs ve Lys 1 sinavi ile 430 puan alabilecekti okul birincisi olsa ve ygs ve mat i fullese.

SONUC;

Y-TM 2 puani +430 olan arkadaskarin bundan etkilenme imkani yok.

380 e kadar da cok fazla etkilenmez.

Yine Y-MF 2 puani 430 dan fazla olanlar asla etkilenmez ama TM de ygs ortalamalari cok dusuk oldugundan ve mat 2 dusuk oldugundan 350 Y MF 2 ye kadar az etkiler.

SİMDİ SİZE SOMUTLASTİRMA YAPAYİM.İZAH KOLAY OLSUN DİYE:

Diyelim ortak bir kuyruk var fakat bir kisim insan sag taraftaki marketi beklerken bir kisim insan sol taraftaki marketi bekliyor ama ayni kuyrukta.

Diyelim siz 300.sunuz ve sol tarafi bekliyorsunuz.Kafanizdan soyle bir hesap yapiyorsunuz 100u saga gitse 200.yumdur. Diyorsunuz ve 200.olarak sira size geliyor.

Sonra bir akilli geliyor ve diyor ki kardesim siz napiyorsunuz herkes kendi sirasini beklese ya diyor ve solculari sola sagcilari saga aliyor (Kisa olsun derken solcu sagci muhabbetine dondu :D )

Simdi o soldaki arkadas (300.sirada olan ) bakiyor ki 200. Sirada . Cok seviniyor fakat sonra aklina geliyor ki yine ayni sey cunku bu sefer onunde sagi bekleyen kimse yok ve yine ayni surede sira ona geliyor .

Bu yil sadece duzen konusunda yenilik var siralamaniz iyi olsa da bu sefer onunuzdekilerin hepsi kendi rakibiniz ozeti bu. O kuyruktaki adam nasil ayni surede sirasina kavusuyorsa dusuk siralardaki arkadaslar da ona gore tercih yapsin.

EVET SİNAV DOGRU EVET SİRALAMALAR DOGRU AMA İFADE ETTİGİ ANLAM AYNİ DEGİL CUNKU ONUNUZDE ALAN DİSiNDAN İNSAN YOK ( SAYİSALCİ OLUP EDEBİYATA ESİT AGİRLİKCİ OLUP SOSYAL SİNAVİNA GİRENLER HARİC BURADA BAHSETTİGİMİZ TEK SİNAVDAN SAYİSALDA 100K CİVARİ OLAN TM LERİN VE AYNİ SEKİLDE TEK SİNAVDAN BAZİ ESİT AGİRLİKCİLARİ GECEN SAYİSALCİLARİN "BU ADAM TERCİH YAPACAK OLSA İKİ SİNAVA DA GİRERDİ "DİYE COK DUSUK PUAN ALMASİ.

YANİ BU SİNAVDA SİRALAMALAR PUANLAR DEGİSMEYECEK BU SONUCLAR GECERLİDİR FAKAT SİRALAMALAR AYNİ SEYİ İFADE ETMİYOR GECEN YİLLA.

BU MATEMATİKSEL OLARAK KESİN OLDUGU İCİN SOYLUYLORUM Y-Lİ PUANİ 430UN USTUNDE OLAN KİMSE BU DURUMDAN HİC ETKİLENMEYECEK (410 ALAN DA 100-200 ANCA ETKİLENİR AMA BEN KESİN ETKİLENMEYECEK OLANİ SOYLEDİM PUANLAR AZALDİKCA ETKİLENME ORANİ ARTACAKTİR )

Hocam şimdi ben Tm2'de 8bininci oldum. Beni etkiler mi ? Yani ben geçen seneye göre 13-14binle alan bir yere mi yerleşicem yoksa geçen seneye göre de mi aynı benim sıralamam ? ilk 10bini pek etkilemez diye düşünüyorum çünkü sayısal öğrencilerinden tm puan türünde ilk 10bine giren pek öğrenci olmaz heralde. Yani ben şimdi 8bininciyim ya geçen seneye göre kaçıncıyım ?

• mesela ben 52k dayım mf4 de tahminen geçen senenin kaç k sına denk gelir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fglanford

quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

Ösym neden böyle birşey yapsın ki.. Eğer dediğin gibi yapmışsa da geçen yıl 30 binden alan bir bölüm bu yıl sınav zor olmasına rağmen en son 10 binden öğrenci alacaktır. Bu durumda tercihcelerine yerleşemeyen öğrenciler ortalığı yıkacaklar.. Yani en az sıralamaların değişmesi kadar tehlikelidir. Bence

Niye oyle yapsin cunku katsayilar esitlendi cok karisiklik olmasin diye yapildi tahminimce..

Ust siralarda farketmeyecek o kadar ki..

Tek sinavla gecilebilen 150-200klik siralamalari diyorum 30klik yer en fazla 25k olur :)

Haklısın ama bu dediğin insanların aklını bayağı bi karıştırmaya yetecek.. Bence dediğin şekilde olsaydı bu yıl 35 bin olan öğrencinin geçen yıla göre de sıralaması verilmeliydi. Yoksa seneye tercih yapacak öğrenciler baktığı zaman 2011'de 150 bin ile alan bölüm 2012 100 bin ile almış. Bu kafa karıştırmaya gayet yeterli bence. En azından geçen yılki sıralamalarımızın karşılığı verilmeliydi.

• konuyu açan arkadaşta söylemiş.
    bu bir öngörü.yani kesin açıklamayı ösym yapacak.
    siz yine bu sıralama ile istediğiniz yeri seçin ama işi garantiye almayı unutmayın.düşük sıralamalarıda yerleşecekmiş gibi(yani isteyerek) yazın.

yani bende bilir kişi değilim sonuç olarak ösym yi bekleyelim en iyisi.

• Arkadaşlar, geçen sene sıralamasıyla bu senenin kıyaslamasını yapabilmeniz için önünüzde kaç alan dışı adam olduğunu bilmek ve ona göre mukayese etmek durumundasınız. Bunu da bilemeyeceğimize göre gerçekçi bir şey söylemek zor. Ama en azından tahmin yürütebiliriz.

Sonuçlarda hata var ve düzeltildi diyelim:

Sayısal ilk 50k hemen hemen oynamayacak zaten, MF puanları iyi olan TM'ler azdır.

Olan yine TM tayfasına olacak gibi görünüyor. Sayısallardan edebiyat yapmadığı halde TM'lerin önüne geçen aday sayısı, tam tersi olandan daha fazla. Dolayısıyla sonuçlar düzeltilirse, TM'de (özellikle TM1) 50k altı sıralamalar gözle görülür değişmeye uğrayacak demektir.

Sözel için bir şey diyemeyeceğim.

Umarım, ve yine umarım sonuçlar şu anda olması gerektiği gibidir de tekrar hesaplanmakla uğraşmazlar. Ama ÖSYM açıklamasını beklemek şart.

• Aciklaman gayet mantikli geldi. Ama eger boyle bir sey varsa tercihlerde cok buyuk karisiklik olur. Ayrica boyl bir uygulamayi da sacma buluyorum. Edebiyat sinavina girmeden tmden yerlesen arkadasim var. Bos yere kafa karisikligi olusturur baska bir ise yaramaz bence. En azindan yukaridai arkadasin da dedigi gibi gecen sen bu siralama kaca tekabul ediyordu o verilmeliydi. Seneye de bu seneki hesaplama yontemi goz nunde bulunduruldugunda olusan siralamlarla bir kilavuz hazirlanip yeni bir sistem oturtulurdu. Aksi halde hicbir ogrenci bu seneki siralamasinin aslinda kaca tekabul ettigini arastirmak zorunda degil. Ki cogu ogrenci bunu ne sekilde yapacagini da bilmez.

• Ben sonuclar hatali demiyorum yalniz ,sonuclar bu ama siralamalar yaniltici bence

teker teker alinti yapmayacagim mobilde zor oluyor ama sunu soyleyeyim 8k olan arkadas seni etkilemez +430 lari hic etkilemez.

Fen sinavina girmeden Mf de 50kyi gececek 200 tane TM ci anca cikar.

BENİM GENEL UYARİM+ 150.000 lere

Ama o kadar cok faktor var ki tabi ki kesin bir sey soylenemez.

ben sadece +150 k yi cok yaniltici goruyorum digerleri ufak oynasa bile acikta kalmaz az oynayacagindan ama 150k 180klik bir yere giremeyebilir bile ondan dikkat edin istediginiz bolumu yazmayin demiyorum sinav iptal olacak demiyorum tercih araliginizi genis degil cok genis tutun diyorum sadece tabi istemediginiz yeri de yazin demek degil bu.

Benim TM 2 12 K oynamayack bence +430 oldugu icin imkansiz ama hadi oynadi 100 kisi diyelim ben yine de Erzincan hukuka kadar yazicam.Tabi ki Marmara hukuk sansimi (olmayan sans) da denicem ama Hic riske gerek yok 2010 DA TAHMİNİ PUANLİ KİLAVUZLA bile bircok kisi yandi garanti tercih yapmadi diye. Bi onceki yil +25k ya pdr varken 20 k ile hic bir pdrye giremedim.O sene bu kadar karisik bir durum da yoktu ayrica.

Dikkat istemek tahmin yurutmek ortaligi karistirmak degi

Sinav iptal olacak filan demek ortaligi karistrmak ki oyle bir sey demedim bile.

Herkes istedigi yere gider İnsaallah

• Mesela benim tm 1 sıralamam 75k ama önümde edebiyat sınavınada girmiş sayısalcılar baya fazsla.azımsanamayacak kadar hemde.benim 99k ile alan bir yere yerleşememem sõz konusu olur mu?çünkü o sayısalcılar önümden çıkacak ve belki ben 60k ya yerleşebilecem?ne tarafa doğru kayma olacak onu anlayamadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.