Şimdi Ara

Asosyal bir kişiyim(Evden dışarı çıkmıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
12.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben asosyal bir kişiyim evden dışarı çıkmıyorum bazen işim olduğu zaman çıkarım sizce asosyalliğin altında yatan nedenler nelerdir?

• Sitedeki kafama uymayan adamlar yüzünden ben de çok çok az dışarı çıkıyorum... ama benim arakdaşlarım var zamanı gelince çıkar onlarla gezer dolaşırım basket oynarım halı saha maçı yaparım... ama bilgisayar başında çok aşırı otururum.. kısaca PC ,forum bağımlısıyım bence PC bağımlılığıavarsa azalt derim.. bi de kendine iyi arkadaşlar bulursan bu yaz gününde akşam üstü saatlerinde parklar sokaklar hatunlar cıvıl cıvılken çıkmamak gerçekten imkansız ahahaa Ben dışarı çıkamıyorum çünkü finaller var bit bitse şu sınavlar kendimi dışarı atıcam resmen ... evde oturmak adamı sıkar bunalıma umutsuzluğa mutsuzluğa sürükler... abartmamak lazım... !!

• psikiyatra falan görünsen?
  • Eğer asosyalsaniz yapacak bişeyiniz hiç yoksa,bi kursa yazılın yabancı dil olabilir vs.Gidin hem bolca arkadaşınız olur hem uğraş olur bide şöyle bişey var eğer maddi durum iyiyse gece clubleri var mesela newcastle gate 66 manyak hatunlar var gidin tanışın ama cesaretiniz varsa neyse iyi forumlar ....
  • Arkadaşa lazım nerde bu newcastle gate club 66
  • quote:

Orjinalden alıntı: peka

Arkadaşa lazım nerde bu newcastle gate club 66

ankara tunus caddesinde kapıda fedailer falan var güzel yer
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

Arkadaşlar ben asosyal bir kişiyim evden dışarı çıkmıyorum bazen işim olduğu zaman çıkarım sizce asosyalliğin altında yatan nedenler nelerdir?

yav ev rahat işte,ne diye dışarı çıkcan
    arkadaşlar var ama evde tüm gün oturma fırsatım varsa arkadaşlarla buluşmayı pek sevmem ama okul çıkışı falan hazır çıkmışken buluşiim bari diyorum hava güzelse falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yıllardır evden çıkmadım
    4 ay önce açıldı
    şu an evde kızla tekim
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kolay yasam

pc ev ...

dişarı cıkınca bunalım geliyor bana. alıstık evde takılmaya toplumdan soyutlandıkmı nedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

kolay yasam

pc ev ...

dişarı cıkınca bunalım geliyor bana. alıstık evde takılmaya toplumdan soyutlandıkmı nedir

• bilgisayar bence asosyalligin altinda yatan en buyuk etken bu diye dusunmusumdur hep

tabi insanin yaratilis fitratida etken ama eger sonradan olusmussa asosyaliginiz bence bilgisayardan kaynaklaniyor.eskiden cok sosyal bir insandim ama bilgisayar hayatima gireli cok degistim..en azindan benim asosyal olma nedenim kesinlikle bilgisayar
  • Siirtte çocukluğumu geçirdim o zaman dışarı çıkıyordum arkadaşlarım vardı izmite yerleşince çevreye ayak uyduramadım ve böyle kaldım
  • quote:

Siirtte çocukluğumu geçirdim o zaman dışarı çıkıyordum arkadaşlarım vardı izmite yerleşince çevreye ayak uyduramadım ve böyle kaldım

Dış görünüşünüzü beğenmiyor olabilirsiniz.
    Fiziksel eksiklikleriniz olabilir.
    Kendinize güven eksikliğiniz olabilir.
    İçersinde bulunduğunuz çevreyi beğenmiyor olabilirsiniz.
    Sizi evde tutacak etkenler olabilir ( ki var biliyoruz internet )
    .......

Kendini toplumdan soyutlayan bireylerin gerileyeceğini düşünüyorum . Ara sıra da olsa dışarı çıkıp yaşamı kitaplardan pc ekranlarından değil canlı sunumuyla izlemenizi tavsiye derim.

Hiç bir fragman filmin aslının yerini tutamaz, öyle değil mi?

• Sitede kafama hiç ama hiç uymayan adamlar var... o yüzden günün çoğunu evde geçiriyorum... bu zamanın çoğu da PC başında geçiyo... ama adam gibi arkadaş olsa sitemizde eve daha az giricem pc nin başına daha az oturucam.... İYi arkadaşlarım hep bana uzak (yer ANKARA )

*Hiç olmazsa kendi başına da olsa dışarı çıkıp yürümeli insan... ben bunu da yapaıyorum sınavlar yüzünden sınavlar bitsin Ankarayı altını üstüne getirmezsemm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

Siirtte çocukluğumu geçirdim o zaman dışarı çıkıyordum arkadaşlarım vardı izmite yerleşince çevreye ayak uyduramadım ve böyle kaldım

.......

Kendini toplumdan soyutlayan bireylerin gerileyeceğini düşünüyorum . Ara sıra da olsa dışarı çıkıp yaşamı kitaplardan pc ekranlarından değil canlı sunumuyla izlemenizi tavsiye derim.

Sayın Sestavina durumu çok güzel özetlemişsiniz. Bilgili bir insan olduğunuz yorumlarınızdan belli oluyor.

Bende dış görünüş sorunu var. Aslında değilim ama kendimi çok çirkin hissediyorum. Birde giyim kuşama çok önem vermedim için insanların içerisinde mahçup duruma düşme korkum var. Etrafımdaki insanlar giydikleri her şeye özen gösterir. Ama bende çocukluktan gelen, giyim kuşama önem vermeme gibi olay var. Bu durum insanların içerisine girmeme engel oluyor. Bu da güven eksikliğine neden oluyor.

Sizin engin bilgilerinize sığınarak, bir çözüm talep ediyorum. Sizce ben ne yapmalıyım? Giyim kuşam alışkanlığımı bu saatten sonra değiştirebilirmiyim ?

Bir de asosyallik konusunda bir arkadaşım bana, bir sevgilin olsun evini unutursun demişti. Ama bende ne bir imaj, ne dil, ne de zaman olmadığı için, pc ve kitaplarım sevgilim oldu. Bundan dolayı hayatım evde geçiyor. Sayın Celaleddin Ari, sizde kendinize sosyal bir sevgili bulun belki, sizi bu durumdan kurtarabilir.

• Sayın flightoficarus;

Estağfirullah, yüze yapılan övgü aslında hakarettir : )

İnanın hayatımda öyle insanlarla karşılaştım ki dış görünüşe göre değer verecek olsanız konuşmazsınız bile belki, ama kendilerini tanıdıkça hayran kaldığım kişilikler oldu ,onlar ne giyer ,nasıl bakar kendilerine,siliniveriyor üzerlerindeki eski püskü kıyafetler o an dünyanın en ünlü modacısının elinden çıkmış gibi görünüyor gözüme..

Elbette giyim kuşam insanların ilk izlenimi konusunda bizi yönlendiriyor fakat bir müddet konuşup insanları tanıdıktan sonra anlyorsunuz ki aslında bunların hiç bir önemi yok .

Özellikle ergen gençlerde giyim kuşama göre popülarite çok yaygın , kişi markalı giyiniyor ise onun yüzüne dahi bakılmadan büyük bir hayran kitlesi oluşuyor.

Bu durumda bir anım var kendi popülaritesine ve giyim kuşamına fazlasıyla güvenen bir arkadaş bir gün benimle tanışmaya çalıştı tüm pişkinliğiyle

Kendisiyle konuşmak istemediğimde şaşırdı ve tepki gösterdi , nede olsa o en iyi giyiniyor değil mi nasıl olurda red edilir : )

Tişörtünüz harika dedim , hele pantolonunuz kim bilir kaç kişinin 2 aylık maaşıdır, ayakkabılarınız hakikaten mükemmel saatinizde göz alıyor : ) ama bunları an gelecek çıkaracaksınız işte ben onlar çıktıktan sonra içinde kalanla ilgilenmiyorum ..

...

Daha sonra kendisi en yakın dostlarımdan oldu tarzı ve tavrında da değişiklikler yaptı ..

Bu anımı neden anlattım şunu belirtmek isterim ki dışınız nasıl olursa olsun ondan doğacak ilgi mum ışığı gibidir aniden yanar( evet birden çok ilgi görürsünüz) ancak anidende sönüverir, ama size siz olduğunuz için değer veren , değişen yüzünüz değilde değişmeyen her daim sabit kalan yüzünüz ( kalbiniz ) için sizi seven biri o kalp durana kadar her daim sizi sever.

İnsanların hepsinin birbirine benzediği bir dönemde farkınızla aslında onların dahi çekemeyeceği ilgiyi çekeceğinize inanın , kendinizi fikirlerinizle , üslubunuzla, güveninizle, konuşmanızla sevdirin gerisi mühim değil

• Sayın Sestavina, amacım kesinlikle hakaret değildir beni yanlış anlamayın :)

Benim arkadaş sayım çok azdır. Dostum ise bir tanedir. Beni ben olduğum için seven insan çok azdır. Eskiden eşeğe altın semer vursan eşek yine eşekti, ama gelin görün ki artık, altın semeri olan eşeğin değeri artıyor. İnsanlar semerin altına değil, semerin kendisine kapılıyor.

Giyim kuşam sorunum sonucunda, kendimi tanıtma imkanı bulamıyorum. Ama dediğiniz gibi, "Dışınız nasıl olursa olsun ondan doğacak ilgi mum ışığı gibidir."

Yorumunuz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: flightoficarus

Sayın Sestavina, amacım kesinlikle hakaret değildir beni yanlış anlamayın :)

Benim arkadaş sayım çok azdır. Dostum ise bir tanedir. Beni ben olduğum için seven insan çok azdır. Eskiden eşeğe altın semer vursan eşek yine eşekti, ama gelin görün ki artık, altın semeri olan eşeğin değeri artıyor. İnsanlar semerin altına değil, semerin kendisine kapılıyor.

Giyim kuşam sorunum sonucunda, kendimi tanıtma imkanı bulamıyorum. Ama dediğiniz gibi, "Dışınız nasıl olursa olsun ondan doğacak ilgi mum ışığı gibidir."

Yorumunuz için teşekkür ederim.

: )

Sizinle bu mevzuyu ayrıca görüşmek isterim . Çünkü ne söylersem söyleyim sizi rahatlatmak adına olduğuna inanacaksınız burdan uzun uzun yazmak kolay olmayacak uygunsa msn inizi ekleyeyim.

• @ flightoficarus

Fiziksel güzelliğin ilk etapta insanlara bir avantaj sağladığı gerçeğini kabul etmek gerekir. Kadınlar daha çok erkeklerin statü, mal varlığı, iş gibi değerlerini ön plana çıkarırken erkeklerin kadınlarda aradığı ilk özellik fiziksel olarak güzel olup-olmadıklarıdır. Bir ortama girdiğinizde elbette ilk etapta insanlar fiziksel görünüşünüze, kılık kıyafetinize dikkat edecek ve bu ölüçüde size yaklaşım segileyeceklerdir.

Dolayısıyla güzelliğin bir avantaj olduğunu unutmamak gerekir. Ancak her şey insanların fiziksel görünüşleri ile bitmiyor. Bir insanın diğerlerinin zihninde yarattığı imaj; güzellik, zeka, entellektüellik düzeyi, akademik başarı gibi birçok etmenin kombinasyonu olması gerekir. Ancak bunun bilincinde olan birileri ve gerekli ortam olmalı ki birey diğer özelliklerini de rahatça benliğini karşı tarafa sunabilsin.

@ sestavina() belki bu bilince sahip bir insan ama toplumda herkes onun gibi düşünebiliyor mu? Bir erkekte aranılan ilk özellik fiziksel görünüşün de ötesinde mal varlığı ve cüzdanının doluluğu olmaya başladı. Kişilik ve benlik gibi değerlere önem veren ve insanları buna göre değerlendiren insan sayısı o kadar azaldı ki. İki kelimeyi bir araya getirip konuşmayı bile beceremeyen insanlar cüzdan doluluğu ile birçok durumdan sıyrılıp sizi geride bırakabiliyor.

@ Celalettin Arı

Asosyalliğin altında yatan en büyük neden çekingenlik ve farklı ortamlarda hata yapma korkusudur. Bunu yenmenin bir yolu var o da korkmadan ortamlara girip, farklı etkinliklere katılmanızdır. Hayatınını renklendirip çok farklı aktiviteler ile ilgilenin ki benlik zenginliğiniz yükselsin. Bir spor dalı ile uğraşın, sinamaya gidin, çeşitli konular hakkında yazılar yazın, arkadaşlarınız ile buluşup bir mekanda sohbet edin. Kısacası kendinizi tanımlarken bir değil birden fazla aktivite sıralamaya çalışın ki herhangi birinde başarısız olduğunuz da hayal kırıklığına uğramayasınız. Tek yönlü bir insan olmak zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 23 Mayıs 2008; 11:19:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

.......

Siz çok güzel teselli veriyosunuz adamı gaza getirirsiniz vallaha

• bende pek insanlarla konusmayı sevmiyorum ama halimden cok da sikayetci degilim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.