arkadaşlar az önce teknosa yı aradım bu bilgisayarla bizim 5105 i değiştirebileceğimizi ancak fatura miktarının %15 ini fiyat farkına eklemek zorunda olduklarını söylediler. yeni kasa+ekran kartı+taşıma çantası na karşılık ekstradan yaklaşık 300 ytl fiyat farkı var. bence değmez, siz nedersiniz?
ben pek anlamadım valla.bu pc bizimkinden pahalı bu %15 aradaki fiyat farkı mı oluyor yoksa bizimki kullanılmış durumda olduğu için geri alma prosedürü uyguladıklarından %15 kesinti yapıp yenisini alabililelim diye hediye çeki ekliyorlarda fiyat farkı mı ödeniyor?
enteresan yahu
Yuzde 15 değiştirmek için verilen para, + bide fiyat farkını vermesi lazım. 200 $ fiyat farkı 150 $ da yuzde 15inin farkıyla bu ortalama 350 $ yapar. Toplam kdv siz 1250 $ civarlarına geliyor. Bu fiyata 4920 modellerinden birini almak daha mantıklı olur. Her halukarda değiştirmek için 150 $ vermesi gerektiği için yine zararda olacaktır. Zira elimizdeki makinenin bir kusuru yok. Alırken ihtiyaclarını karsılıyormu iyi dusunmesi gerekiyordu. TAbi 150 $ farkı verip isterse sony, toshiba da alabilir.
bu bilgisayar yavaş yavaş sinir bozucu olmaya başlıyor.işlemci 33 derece olmasına rağmen fan son hızında dönüyor hem ses hemde yoğun bir titreşim var.niye böyle yapıyor anlamıyorum.bu soğukta bile böyleyse yazın nasıl olacak acaba?
Usb.den bağlanan ekstra fan kullanan arkadaş varmı.?
ya millet usb aygıtını bilgisayar görmüor..sürücü falan istior..benm bu kingston u rakadaşın vistalı bilgisayara taktım direk açtı..benimki nie açmıo?scandisk usb yi gördü benimki ama kingston u görmüooo yardım edin arkadaşlar.....................
ayni USB den sorunsuzca baska aygitlar calışıyorsa USB de sorun yoktur, flaşını başka yerdede sağlam calıştırabiliyorsan sorun ayarlarla alakalıdır. Biraz kurcala yada baska usb gisişine takmayı dene. Anti virus programlarını kapatmayı unutma... Aklıma gelenler bunlar
yaa teknik servis linki altında uğraşıoruz..dejaay die bi arkadaş var.flash disk de bi sorun yok..sorun bnm bilgisaarda.yazılımla ilgili bişi ama...hala çözemedik
bende önceden kullandığım usb bluetooth aygıtını bağlamaya çalıştım 4-5 defa kurup kaldırdıktan sonra çalıştı fakat şimdide denetim masasındaki bluetooth aygıtları yöneticisinde gözükmüyo dolayısıla pocket pc ile kablosuz ağ kuramıyorum. acaba sorun vista ile mi ilgili? windows mobile aygıt yöneticisini yükleyerek kablolu bağlantı yapabiliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: onRiz
ya millet usb aygıtını bilgisayar görmüor..sürücü falan istior..benm bu kingston u rakadaşın vistalı bilgisayara taktım direk açtı..benimki nie açmıo?scandisk usb yi gördü benimki ama kingston u görmüooo yardım edin arkadaşlar.....................
Bilgisayardan kaynaklandığını sanmıyorum,başka bir flash disk denedinmi..???
arkadaşlar bende de var 5105.gayet memnunum.sadece sorunum hoparlörler.ses zayıf bence.biraz daha iyi olabilirdi.ayrıca hoparlörlerin olduğu kısımdan bi çatırdı geliyor dokununca.bu her 5105 e var mı yoksa bende mi sorun var? birde arkadaşım bana laptoplar en yüksek 56 kb görür dedi ama ben 100 kb görüyorum.nasıl oluyor bu?bu arada recovery cd oluşturdum.bu vista yerine mi geçiyor yoksa pc yedeği mi anlayamadım.eğer vista yerine geçmiyorsa orjinal vista cd si nasıl yaratabilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: ALph1940
quote:
Orjinalden alıntı: onRiz
Bilgisayardan kaynaklandığını sanmıyorum,başka bir flash disk denedinmi..???
evet ya.Scandisk marka flash disk de babalar gibi oldu yani
Bırak 3d marksları ona bakarsan 3dmarks 2006(2007 de olabilir tam emin değilim) go7300 go7400 ü geçmiş böyle bir şey olamaz ama olmuş.Bu arada8400 3-4 kola ayrılıyor 8400m g modeli süper bir model değil farklar var ancak dağlar kadar değil.
quote:
Orjinalden alıntı: xqw1
quote:
Orjinalden alıntı: koug
Valla bu kasa benim hoşuma gitmemişti zati 8400 ün bu modeli bizimkiyle çok fark yok 7400 e eşit bir model bu ekran kartı.
yeni kasa tip olarak benim de hoşuma gitmedi ancak bizim kullandığımız eski kasalarda kronik menteşe çatlama sorunu var.yeni kasalarda hoparlör sesi çok daha iyiymiş, tahmin ediyorum ekran da biraz daha iyidir.tek kötü yanı ram az o da kolay.ekran kartı avantajı var bu da önemli örneğin ram kolay takılır da ekran kartı imkansız.belki ısınma problemini de çözmüşlerdir.
8400 le arada dağlar kadar fark var.aşağıdaki resimlerden görüleceği üzere; 8400 3d mark 06 dan minimum 912 puan alabiliyor ortama bir pc de 1075 puan alabiliyorken iyi konfigurasyonlu bir pc de 1217 puan a kadar çıkabiliyor.x1300 ise sadece 560 puan alabiliyor.ben bu testi kendim de uygulamak istiyorum.aspire 5112 de x1300 sadece 285 puan verebiliyordu bakalım bizim makine kaç puan verecek.testi yapınca sonucu veririm.
Bırak 3d marksları ona bakarsan 3dmarks 2006(2007 de olabilir tam emin değilim) go7300 go7400 ü geçmiş böyle bir şey olamaz ama olmuş.Bu arada8400 3-4 kola ayrılıyor 8400m g modeli süper bir model değil farklar var ancak dağlar kadar değil.
quote:
Orjinalden alıntı: xqw1
quote:
Valla bu kasa benim hoşuma gitmemişti zati 8400 ün bu modeli bizimkiyle çok fark yok 7400 e eşit bir model bu ekran kartı.
yeni kasa tip olarak benim de hoşuma gitmedi ancak bizim kullandığımız eski kasalarda kronik menteşe çatlama sorunu var.yeni kasalarda hoparlör sesi çok daha iyiymiş, tahmin ediyorum ekran da biraz daha iyidir.tek kötü yanı ram az o da kolay.ekran kartı avantajı var bu da önemli örneğin ram kolay takılır da ekran kartı imkansız.belki ısınma problemini de çözmüşlerdir.
8400 le arada dağlar kadar fark var.aşağıdaki resimlerden görüleceği üzere; 8400 3d mark 06 dan minimum 912 puan alabiliyor ortama bir pc de 1075 puan alabiliyorken iyi konfigurasyonlu bir pc de 1217 puan a kadar çıkabiliyor.x1300 ise sadece 560 puan alabiliyor.ben bu testi kendim de uygulamak istiyorum.aspire 5112 de x1300 sadece 285 puan verebiliyordu bakalım bizim makine kaç puan verecek.testi yapınca sonucu veririm.
HAKLSIN YA BİZİM Kİ ONUN YANINDA ÇOK DA EZİK DEĞİL YANİ
bizimki 128 bit 8400 serisinin 64 bitlik olanı var.Evet bizimkini geçmiş ama bizimkide öyle vasat bir ekran kartı değil.
quote:
bizimki 128 bit 8400 serisinin 64 bitlik olanı var.Evet bizimkini geçmiş ama bizimkide öyle vasat bir ekran kartı değil.
bizimkini nasıl bir cihazla denediler bir fikrim yok ama testi kendim uyguladığımda 300 puan daha fazla aldım.orada minimum 912 yazmışlar 8400 için aynı makine de 8400 ü denesek 1300 civarı verir belki de, aradaki bu fark da dikkate değer.herhangi bir oyunda en azından 10 fps fark yapar.mesela hl 2 oynuyorsunuz full grafikte 20 fps alırken 8400 de 25-30 alırsınız bu da oynanabilirliği oldukça arttırır.
evet kart 128 bit ancak 128 mb hafıza şu an için oldukça yetersiz.illa ki ramlere başvurur o zaman da performans bayağı düşüyor 128 bit olmasa sürünür zaten.şu an laptoplardaki giriş seviyesi bir kart pek bir şey beklememek gerek.8400 için de aynı şey geçerli x1300 den azcık daha iyi ama bu demek değil ki piyasadaki tüm oyunları oynatır.
Ekran kartı meselesini cokda kaya takmamak lazım. 8400 le karşılaştırmak bile gereksiz. 1300 eski bir kart sayılır. 8400 ise yeni cıktı ve dx10 desteği var. Kulvarları bile farklı yani, yinede aralarında oyle cok buyuk bir fark yok. Yok değil var tabi ama elimizdekileri kotuleyecek yada değiştirmemizi sağlayacak kadar değil.
Ben bir bilgisayar firmasında calışırken, iş yeri sahibi bundan 1 ay önce cok daha eski değil yani son sistem diye verdiğimiz masa ustu bilgisayarlarda, dual core işlemci 1.6 yada 1.8 di tam hatırlamıyorum, 1 GB Ram, 160 HDD, 17 lcd monitor, dvd rw ve en önemlis bazı makinalara ati 1300pro ekran kartı koyuyorduk. 256 Mb 128 bit olanalarından. Ve fiyat da 1000 ytl nin biraz uzerindeydi. Bundaki kar marjı yuksek bu özellikler 800 lira civarlarınada toplanıyor tabi. Alan olunca adam da satıyo nerde bilincli alıcı son sistem de ver gitsin mantığı. :)
Durum boyle olunca masa ustu sisteme yakın makineyi neredeyse ayni fiyata almış bulunuyoruz. Zamanla daha yenileri cıkacak daha iyi makineler gelecek tabi hatta şimdiden basladı ama yine elimizdeki notbookları yavana atmayalım.
Oyun oynanır tabide, son cıkan oyunlarıda oynayacağim diye notbook alıyorsanız 2000 liradan aşşağı bulamazsınız. Örnek 8600 GT (gs li modeler değil)ekran kartı olanlar. Bu fiyata bunun yarrısı kadar ram ve hdd li onboad ekran kartlı notbooklar satılıyor hala piyasada unutmayın.
evet bencede bu fiyata şu anda alınacak en iyi makine. kim ne derse desin ben çok memnunum.
quote:
Orjinalden alıntı: virtue28
Ekran kartı meselesini cokda kaya takmamak lazım. 8400 le karşılaştırmak bile gereksiz. 1300 eski bir kart sayılır. 8400 ise yeni cıktı ve dx10 desteği var. Kulvarları bile farklı yani, yinede aralarında oyle cok buyuk bir fark yok. Yok değil var tabi ama elimizdekileri kotuleyecek yada değiştirmemizi sağlayacak kadar değil.
Ben bir bilgisayar firmasında calışırken, iş yeri sahibi bundan 1 ay önce cok daha eski değil yani son sistem diye verdiğimiz masa ustu bilgisayarlarda, dual core işlemci 1.6 yada 1.8 di tam hatırlamıyorum, 1 GB Ram, 160 HDD, 17 lcd monitor, dvd rw ve en önemlis bazı makinalara ati 1300pro ekran kartı koyuyorduk. 256 Mb 128 bit olanalarından. Ve fiyat da 1000 ytl nin biraz uzerindeydi. Bundaki kar marjı yuksek bu özellikler 800 lira civarlarınada toplanıyor tabi. Alan olunca adam da satıyo nerde bilincli alıcı son sistem de ver gitsin mantığı. :)
Durum boyle olunca masa ustu sisteme yakın makineyi neredeyse ayni fiyata almış bulunuyoruz. Zamanla daha yenileri cıkacak daha iyi makineler gelecek tabi hatta şimdiden basladı ama yine elimizdeki notbookları yavana atmayalım.
Oyun oynanır tabide, son cıkan oyunlarıda oynayacağim diye notbook alıyorsanız 2000 liradan aşşağı bulamazsınız. Örnek 8600 GT (gs li modeler değil)ekran kartı olanlar. Bu fiyata bunun yarrısı kadar ram ve hdd li onboad ekran kartlı notbooklar satılıyor hala piyasada unutmayın.
Bende memnunum zati artık DX10 tambir komediye dönüştü.İntelin x3100 ekran kartı taklidi yapan şeyi hepiniz biliyorsunuzdur.3dmarks 180 altında bir puan alıyor ve onda da dx10 desteği koymuşlar sanki açacakmış gibi.he bu arada dxdiag da dx10 yazıyor ne iş anlamadım.Bir açıklık getirirseniz sevinirim.Birde önbellek işi canımı sıkıyor 512kb biraz komik bir rakam.
arkadaşlar gerçekten önbellek çok sorun yaratır mı?bana bi tanıdık sölemişti.önbelleği düşük demişti.