Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya millet sizin makinelerde de flash disk görmeme sorunu var mı..daha önce bahsetmiştim ama sonradan çok da şart diil dedim..Ama anladım ki şart...En son çare format çekecem..herkesin makine görüor mu flash diskleri
  • benim makinede öyle bi sorun yok flash kart ne olursa okuyo hiç affetmiyo
    quote:

Orjinalden alıntı: onRiz

ya millet sizin makinelerde de flash disk görmeme sorunu var mı..daha önce bahsetmiştim ama sonradan çok da şart diil dedim..Ama anladım ki şart...En son çare format çekecem..herkesin makine görüor mu flash diskleri
  • Hadi canlanalım arkadaşlar.

Soru 1 : Bizim ekran kartı directx9 mu yoksa 10 mu arkadaşlar?(Mazur görün, bu konuda cahilim)
    Soru 2 : Toms hardware sitesinde directx9 ekran kartlarının ati tarafından güncellendiğini okumuştum. Eğer bizimki 9 ise ve güncellemek gerekiyorsa bunun bize ne gibi bir faydası olabilir?
    Soru 3 : Hellgate London oyunu yükleyip oynayabilen var mı aramızda?

Aşağıdaki linkte göreceğiniz üzere gitti gidiyordan bi arkadaş vestel laptopunu satıyor. 256 nvidia geforce go7400 1gb ram ile bu oyunu oynadığını söylüyor.

http://urun.gittigidiyor.com/CIFT-CEKIRDEK-EKRAN-KARTLI-OYUN-CANAVARI-LAPTOP_W0QQidZZ6880144

Yorumlarsanız sevinirim........

Acer 5105 Fan Clup

• quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

Hadi canlanalım arkadaşlar.

Soru 1 : Bizim ekran kartı directx9 mu yoksa 10 mu arkadaşlar?(Mazur görün, bu konuda cahilim)
    Soru 2 : Toms hardware sitesinde directx9 ekran kartlarının ati tarafından güncellendiğini okumuştum. Eğer bizimki 9 ise ve güncellemek gerekiyorsa bunun bize ne gibi bir faydası olabilir?

Aşağıdaki linkte göreceğiniz üzere gitti gidiyordan bi arkadaş vestel laptopunu satıyor. 256 nvidia geforce go7400 1gb ram ile bu oyunu oynadığını söylüyor.

http://urun.gittigidiyor.com/CIFT-CEKIRDEK-EKRAN-KARTLI-OYUN-CANAVARI-LAPTOP_W0QQidZZ6880144

Acer 5105 Fan Clup

bilgim yok hocam ama,muhtemelen bizimkisi iyi olan kategorisindedir..

• quote:

Acer 5105 Fan Clup

Şimdi nzone test sitesinden baktım ve Hellgate Londonun calışabileceğini gördüm. rahatlıkla oynayabilirsin ama cözünürlük nasıl olur yuklemeden bişi diyemem. Belki mediumda takılmadan calıştırabilir.

Ekran kartımız dx9, dx10 değil.

Ayrıca xqw1 arkadasımız zaten güncel driverlarla ilgili bir acıklama yapmıştı bi önceki sayfada.

Sorularının yanıtları bunlar sanırım.

• aranızda bu cihazla birlikte 64 bit işetim sistemi kullanan var mı?ben şimdilik ubuntu yu live cd den denedim ama live cd olduğu için pek bir değişiklik hissedemedim.dün torrent ile vista 64 bit indiriyordum ama bugün bizim evin önüne yıldırım düşünce yarıda kaldı

quote:

Acer 5105 Fan Clup

satıcı ürününü çekici göstermek için abartmış.işlemcisi çok iyi değil.1 gb ram günümüzde yetersiz kalabiliyor.7400 go hemen hemen x1300 ile aynı performansa sahip.

işte

http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-Go-7400.933.0.html

3DMark 06: -
    min: 400, avg: 709, max: 834 Punkte

• quote:

Orjinalden alıntı: xqw1

aranızda bu cihazla birlikte 64 bit işetim sistemi kullanan var mı?ben şimdilik ubuntu yu live cd den denedim ama live cd olduğu için pek bir değişiklik hissedemedim.dün torrent ile vista 64 bit indiriyordum ama bugün bizim evin önüne yıldırım düşünce yarıda kaldı

quote:

Acer 5105 Fan Clup

satıcı ürününü çekici göstermek için abartmış.işlemcisi çok iyi değil.1 gb ram günümüzde yetersiz kalabiliyor.7400 go hemen hemen x1300 ile aynı performansa sahip.

işte

http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-Go-7400.933.0.html

3DMark 06: -
    min: 400, avg: 709, max: 834 Punkte

YILDIRIM MI DÜŞTÜ

• xqw1 arkadaşıma teşekkür ediyor ve de geçmiş olsun diyorum. Kurcalayarak ve de paylaşarak yeni yeni özellikler buluyoruz işte netekim.
    Bu arada acer in satma olaylarına gelince. Bi arkadaşın kızına üniversiteyi kazanıp gittiği için laptop lazımmış. Teknosadan bakmışlar LG nini bi modeli ile ACER yeni kasa amd (Bizimkinin aynısı olan model) ikisi arasında kararsız kalmışlardı. Ben de 899 + kdv olan acer yeni kasayı önerdim. Dün ödemeyi yapıp siparişi geçtiler. 3 güne kadar gelecek laptop. Balıkesir de de yok satıyo bu alet. Bi acer cı daha kattık filomuza.

Acer 5105 Fan Clup
  • arkadaşlar yeni kasa ile eski kasa 5105 ler arasında özellik olarak bir fark olmamasına karşın nedense herkes eski kasa aldığı için pişman anlamış deilim bence eski kasalar daha karizma görünüyor daha ağır bi havası var yeni kasalar biraz daha sportif hava katmış o kadar bence yani
  • Arada fark var arkadasım, ekran kartı, ekranın kendisi,bluetooth, tasarim, renk, ve herşeyden önce yeni bir notbook olması. Belki atladığım başka seyler de vardır.

Kendi adıma o yeni kasayı cok seviyordum fırsatım varken bunu aldım. Yeni kasada yeni olmasıyla ilgili olarak problem olma olasılığı hada fazla. Bu 5100 serisi oturmuş bi notbook bence.

Bu pisman oldugum anlamına gelemez. Şu an sorunsuz olması ve ihtiyacımı karşılıyor olmasından dolayı diğer kasa olayını düşünmüyorum bile.
  • YENİ KASAYI HİÇ BEĞENMİYORUM...BİZİMKİ DAHA AĞIR DURUYOR VE LAPTOP DEDİĞİN SİYAH YADA GRİ FLN OLUR BENCE
  • quote:

Orjinalden alıntı: onRiz

YENİ KASAYI HİÇ BEĞENMİYORUM...BİZİMKİ DAHA AĞIR DURUYOR VE LAPTOP DEDİĞİN SİYAH YADA GRİ FLN OLUR BENCE

yani bencede ama bu tabi insanların kişisel zevkleri ama yeni kasalar özellikle çabuk kirleniyor bu arada
  • Ewet arkadaşlar. Teknosa da satılan yeni kasa bizimkinin biraz farklısı. İşlemci ve web cam aynı, diğerleri değişik. Mesela bizim ekran kartı Ati x1300, yeni kasanın ekran kartı ise nvidia geforco 8400m-g. İstiridye kapak olur ya telefonlarda, aynen onun gibi. Ekran arkası siyah renkte. İçi ise bembeyaz. Tuşlar çabuk kirlenecek gibi geliyor bana. Ya da sık sık temizlemek gerek. Ben de yeni kasaya hayıflanmıştım biraz da fiyatı çabuk düştüğü için . Ama pişman olmamak gerek. Virtue arkadaşıma katılıyorum. İşimizi görüyor.
    Hem biraz da genç işi spor gibi yeni kasa. Ben biraz dinazorumdur da . Yaş icabı bana daha uygun düşüyor ne yalan söyleyeyim.
    Ekran kartı için araştırma yaptım. Directx10 muş. Geforce 8... serilerinin giriş seviyeli en düşük kartı. Bizimkine göre biraz artıları var sanırım.
    Aşağıdaki sitede tarif ediyo.

http://www.pclabs.gen.tr/2007/05/11/nvidiadan-haberler-7200gs-ve-geforce-8m/

Neyse... Zevkler ve renkler tartışılmaz demişler. Oyuna devam. Ben cod4 üme devam edeyim...Kalın sağlıcakla....

Acer 5105 Fan Clup

• bende çok sinir bozucu bir problem ortaya çıktı.aynı msi lardaki gibi sayfayı scroll ederken müzikten çıtır pıtır sesleri geliyor sürücüyü değiştirdim yine düzelmedi.işlemci de en hızlıda.niye böyle oldu şimdi
  • yukarıda bahsettiğim olayı kaydettim.kayıtta bile nasıl sinir bozucu olduğu rahatça anlaşılıyor.

http://www.speedyshare.com/373569129.html

bu adresten indirip dinleyebilirsiniz sadece 135 kb.

eğer formatla falan geçmezse yazıklar olsun acer sana.düşüncelerim çok olumsuz yönde değişecek bu markaya karşı.
  • Geçmiş olsun xqw1 hocam. Ben verdiğin adresten indirip dinledim. Bunun ne olduğunu tam anlayamadım mazur gör. Scroll derken mousenin yuvarlağına basılı tutup aşağı sürükleme hareketini mi kastettin acaba? Ben böyle anladım.
    Bi de hoparlörler ya da dinlediğin müzikle alakalı olabilir mi bu sorun.
    Makinalara nazar mı değdi nedir anlamadım.Çabuk çözmen dileğiyle.

Acer 5105 Fan Clup
  • xqw1 aynı sorun bende de var. yoğun birşerler yaparken ses aynen o şekilde bozuluyor. Sanki performans eksikliği gibi gözuksede bence ilgisi olmaması lazım. Malum ram, işlemci felan ortada.

Bunu ilk olarak bunda görmüyorum, bence markayla alakası yok. Neden dersen abim yeni HP pavilion 6449 diye bir modeli ABD den almıştı, bundan 2 ay önce. Amd lt 56 işlemci, 2 gb ramli özelliklere sahip. Kendim 1 hafta gibi kullanma fırsatım oldu ve biraz işlemleri zorladığımda sesde bozulmalar oldugunu gördüm. Aynı şeyi kendi bilgisayarımda da görünce belki işletim sistemi yüzünden belkide Amd işlemciler den kaynaklandığını düşünmeye başlamıştım.

Kısaca sadece bu acer a has olan bir sorun değil sanırım. Coklarının beğendiği Hp pavilionlardada var. Bizzat yaşamıştım. Hatta bizim işlemci daha iyi olmasına rağmen aynı sıkıntı bizdede var.

• az önce denedim prize takılıyken olmuyor.bu bir notebook olduğuna göre prizde takılı değilken olmaması bir çözüm değil.eskiden böyle bir problem yoktu.
    aklıma gelen tek şey elektirik kesintileri yüzünden zarar görmüş olabileceği.yıldırım düştükten sonra binlerce kez elektirik kesildi.voltaj dalgalanması da her an mevcut.
  • arkadaşlar bişe sorcam bu kenar çubuklarına araç eklemede hava durumlarını gösteren sekme var ama bende olmuyo o etkin deil diyo çoğu kişi yapmış onu nasıl yapılıyo bilen varmı
  • Öncelikle doğru araç cubuğunu eklediğinden emin ol. Sendeki standart arac cubugu ve o calışmıyor.

Bizde calışan Accuweather diye bir araç cubuğu. Bunu bulup yuklersen ve ayarlarınıda bulunduğun şehire göre ayarlarsan bizim gibi kullanabilirisin.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.