Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı olayı bilgisayarların en önemli bileşeni sayılır. Hatta ram dan bile önemli denebilir. Ben de onriz arkadaşıma katılıyorum. Laptoplarda ekran kartı değişimi zor ve pahalı. Oyun önemliyse zaten masaüstü şart. Bizimki mutedil bi ürün.
    Bir de bilgisayar firmaları son zamanlarda ekran kartı olayına ağırlık vermeye başladılar. Bildiğim kadarıyla asus ve monster ekran kartı değişebilen modeller üzerinde çalışıyorlar. Tabii ki bu güzel bir durum. Baktınız ekran kartınızın özellikleri çalıştırmak istediğiniz oyuna uygun değil, paranızla doğru orantılı olarak bir üst ekran kartı alıp taktırabilirsiniz. Ve de böylece laptop yenilemek zahmetinden kurtulmuş olur oyununuzu keyifle oynarsınız. Zira laptoplarımızla zamanla bütünleştiğimizi zannediyorum. Yani ayrılmak zor geliyor. Ben en azından kendi namıma konuşmuş olayım. 5105 den önceki laptopumdan ayrılırken bunu yaşadım.
    Buradaki tek handikap firmaların bu yeni nesil laptopları (ekran kartı değişebilen) ne kadar ücretle piyasaya sürecekleri. Bu aynı zamanda ekran kartı üreten firmaların da işine yarayacak. Kartın donanımı, işleyişi, stili kısaca herşeyi baştan üretecekler. Tabii ki bu da yeni nesil ekran kartlarının epey fiyatlı olacağı anlamına gelecek bana göre.
    Tahminime göre birkaç sene sonra bu tip bir laptop alıma uygun fiyatlara gelmiş olur. Biz de o vakte kadar 5105 lerimizle keyif süreceğiz. Ama (kendi açımdan) 5105 le vedalaşmam epey zor olacak. Laptopumu sewiy@rum.
    Kalın sağlıcakla arkadaşlar.

Acer 5105 Fan Clup

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman1968 -- 28 Aralık 2007; 12:40:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albay2254

aspire 5105 in ilk verilen biosunun versiyonu nedir biosunu hiç deiştirmemişler bi bakabilirmisiniz ???
    açılışta f2 tusuna basınca yazar versiyon kaç olduğu...

Bende V3.09.B versiyonu gözüküyor.
  • bu serinin x1600 ekran kartı olan modelleri de var.her mobil ekran kartı olmasa da bir kaç tanesiyle değiştirilebilir herhalde ama tr de bunu yapacak kaç kişi vardır ya da o ekran kartını nasıl bulacaklar?olsa bile ucuz olmayacağı gibi o kadar çabaya değecek bir getirisi olmaz.

en güncel bios versiyonu V3.09.B. 3.10 olan xp için, yüklerseniz geri dönüşü yok ve vista da stabilite bozulabilir.pc de problem yoksa bios güncellemesi yapmak hiç akıl karı değil.500 dolara anakart değiştirmek durumda kalabilirsiniz.
  • arkadaşlar bilgisayarı fişden çekip bataryayala kullanmaya başlamamla beraber ne doğru düzgün oyun oynayabiliyorum nede istedeğim performansı alabiliriyorum.(tüm güç seçeneklerinde durum böyle) fişe taktuğım andan itibaern ise tüm sorunlar yok oluyo. yav bunun ayarı filan varmı eğerki yoksa yani bataryadayken gereken performansı üretemiyosa "taşınabilir pc olarak" değerlendirmek neye yarar. ancak masa üstü olarak kullanılır yani...
  • Arkadaşlar,vista.dan xp.ye geçişte bilgisayarın olumlu ve olumsuz değişimleri sizlerde ne oldu(En merak ettiğim,ekran kartında artış oldumu.?)
    Xp.son sürümü yüklemeyi düşünüyorum
    Yorumlarınıza ihtiyacım var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: redos

arkadaşlar bilgisayarı fişden çekip bataryayala kullanmaya başlamamla beraber ne doğru düzgün oyun oynayabiliyorum nede istedeğim performansı alabiliriyorum.(tüm güç seçeneklerinde durum böyle) fişe taktuğım andan itibaern ise tüm sorunlar yok oluyo. yav bunun ayarı filan varmı eğerki yoksa yani bataryadayken gereken performansı üretemiyosa "taşınabilir pc olarak" değerlendirmek neye yarar. ancak masa üstü olarak kullanılır yani...

bunun bir ayarı var.pildeyken ekran kartı varsayılan olarak batarya ömrü için optimize edilmiş oluyor.pilli kullanımda oyun oynamadan evvel ilk önce e power management dan işlemciyi maximum olarak ayarla.daha sonra aşağıdaki resimde görmüş olduğun ayarı maximum performance olarak değiştir.

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__

unutma ki bu ayarı dengeli profilinde değiştirdiysen diğer profiller için geçerli olmayacaktır.her profil için istersen teker teker ayarlayabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: xqw1

quote:

Orjinalden alıntı: redos

arkadaşlar bilgisayarı fişden çekip bataryayala kullanmaya başlamamla beraber ne doğru düzgün oyun oynayabiliyorum nede istedeğim performansı alabiliriyorum.(tüm güç seçeneklerinde durum böyle) fişe taktuğım andan itibaern ise tüm sorunlar yok oluyo. yav bunun ayarı filan varmı eğerki yoksa yani bataryadayken gereken performansı üretemiyosa "taşınabilir pc olarak" değerlendirmek neye yarar. ancak masa üstü olarak kullanılır yani...

bunun bir ayarı var.pildeyken ekran kartı varsayılan olarak batarya ömrü için optimize edilmiş oluyor.pilli kullanımda oyun oynamadan evvel ilk önce e power management dan işlemciyi maximum olarak ayarla.daha sonra aşağıdaki resimde görmüş olduğun ayarı maximum performance olarak değiştir.

unutma ki bu ayarı dengeli profilinde değiştirdiysen diğer profiller için geçerli olmayacaktır.her profil için istersen teker teker ayarlayabilirsin.

Katılıyorum...

• nasıl, pardus yakışmış mı?

• arkadaşlar işinize ne kadar yarar bilmem ama d2d recovery alt+f10 tuş kombinasyonu çalışmayanlar için bunu nasıl düzeltildiğini anlatıcam.

biraz daha açıklayıcı olmak gerekirse; vistayı silip başka herhangi bir işletim sistemi yüklediğimizde, kolayca harddisk den recovery yapmamızı sağlayan alt+f10 özelliği çalışmaz hale geliyor.bunun nedeni yeni yüklediğimiz işletim sisteminin recovery bölümü bilgilerini de içeren mbr ı silip üzerine kendi bilgilerini yazması.mbr ın açılımı "master boot record" olup, hangi işletim sistemlerinin başlangıçta açılacağı ya da sıralanacağı bilgisi burada saklanır.

bilgisayarın üzerindeki vistayı silip başka bir işletim sistemi yüklemeden önce mutlaka recovery diski oluşturun ve hdd deki recovery bölümünü silmeyin.belki hdd deki bölümü silip gerekirse dvd den vistaya dönmeyi seçebilirsiniz ama dvd ile sadece dosyaların kopyalanması bile 2.30 saat sürüyor ve tam kurulum 3 saati buluyor.hard diskteki recovery ile dönünce sadece 10 dakika da dosyalar kopyalanmış oluyor.ayrıca dvd nin zamanla yıpranma ihtimali de var.

başka işletim sistemi yükleyip recovery bölümünü silmiş olanlar için bu işlem bir anlam ifade etmiyor.eğer bu bölüm duruyorsa ve elinizde herhangi bir dvd yoksa vistaya dönmek için bir window98 cd si bulup, yükleme aşamasına geçmeden fdisk ile aktif bölümü recovery olarak ayarlarsanız hard diskdeki bölümü kullanarak vistaya dönmüş olursunuz ama yine de alt+10 çalışmaz.

şimdi, alt+f10 özelliğini tekrar çalışır hale getirmek için;

1.ilk önce bios üzerinden D2D recovery özelliğini "disabled" olarak ayarlayın.

2.windowda yönetici olarak oturum açın.hatta şu uac denen sürekli soru soran korumayı da devre dışı bırakmak gerekir.

3.ParTEDIT32 adındaki programı indirin.ben o programla yapılan işlemler sonucunda gizli bölümü windows üzerinden görünür hale getiremediğimden dolayı gerekli dosyaları gizli bölümden kopyalamak için linux live cd kullandım.ParTEDIT32 ile yapılan işlem o bölümü görünür hale getirip "mbrwrwin.exe install, rtmbr.bin isimli dosyları kopyalamaya yarıyor.
    bu adresden program indirilebilir:
    http://rapidshare.com/files/79885284/PTEDIT32.EXE.html

4.ParTEDIT32 programını çalıştırınca şöyle bir şey çıkacak:

bu tabloda recovery bölümünün hangisi olduğunu anlamak için type yazan yere dikkat edin.normal görünür bölümler 07 iken recovery bölümü genelde 12 ya da değişik bir değer olabiliyor.buradaki resimde 12 olan benim recovery bölümüm.
    yapılması gereken type yazan kutucuğa 12 yerine 07 yazmak.böyle olunca " Set type" butonu aktif hale geliyor, ona tıklayınca açılan pencereden "(Installable File System NTFS, HPFS)" seçeneğini seçip “Save Changes” butonunu tıklayın.

5.bilgisayarı yeniden başlatıp yönetici hesabıyla giriş yapın.

6.eğer PQSERVICE bölümü halen görünür halde değilse ne yapılacağı hakkında bir fikrim yok.PQSERVICE bölümü görünür hale geldiyse, "mbrwrwin.exe install ve rtmbr.bin" dosylarını bulun ve c: sürücüsüne kopyalayın.c sürücüsü ana dizine kopyalanması gerek.yalnız bu mbrwrwin.exe ve install rtmbr.bin isimli dosyların PQSERVICE bölümündeki yerini unuttum.hatırlayınca buraya yazacağım.

ekleme:
    şimdi denedim, bu bölüm aktif hale gelince bu şekilde gözüküyor:

bahsettiğim gerekli 2 dosya "rytools" klasörünün içinde yer alıyor.

7.şimdi komut istemini açın ve öncelikle cd\ yazın.daha sonra da aynen mbrwrwin install rtmbr.bin yazın.bir şeyleri onaylayacak, bitince bilgisayarı kapatın.

8.pc yi açıp bios dan D2D Recovery özelliğini "enable" olarak ayarlayınca artık bu özellik aktif hale gelmiş olacak.

9.son olarak yapılması gereken, görünür hale gelen recovery bölümünü tekrar gizlemek için ParTEDIT32 programında 12 iken 07 yaptığımız değeri tekrar 12 ya da sizdeki gizli bölümün eski değeri neyse o sayıya ayarlayıp “Save Changes” butonunu tıklamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 29 Aralık 2007; 19:49:38 >

• bende yaklaşık 2,5 aydır aspire 5105 sahibiyim.. Foruma yeni üye oldum.

Hem ilk dizüstü bilgisayarım olması nedeniyle hem de FM'yi süper bir hızda oynattığı için çok seviyorum bilgisayarımı..

Bu başlıktan bana yardımı dokunan çok mesaj oldu, herkese teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALph1940

Arkadaşlar,vista.dan xp.ye geçişte bilgisayarın olumlu ve olumsuz değişimleri sizlerde ne oldu(En merak ettiğim,ekran kartında artış oldumu.?)
    Xp.son sürümü yüklemeyi düşünüyorum
    Yorumlarınıza ihtiyacım var..

• arkadaşlar ben daha kurtarma dvd leri oluşturmadım her nedense üşendim galiba peki bu dvd leri acerin kendi programları ile değilde direkt bi dvd takıp vistayı kopyalasakvede empowering'i de aynı şekilde yapsak olurmu yai hem vistayı hem emp tec hemde sürücüleri bu şekilde yapabilirmiyiz galiba bendeki erocevery management programı arızalı açarken şifre filan istiyor new pasword filan diyor yoksa sizdede varmıydı bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: gutenberk

arkadaşlar ben daha kurtarma dvd leri oluşturmadım her nedense üşendim galiba peki bu dvd leri acerin kendi programları ile değilde direkt bi dvd takıp vistayı kopyalasakvede empowering'i de aynı şekilde yapsak olurmu yai hem vistayı hem emp tec hemde sürücüleri bu şekilde yapabilirmiyiz galiba bendeki erocevery management programı arızalı açarken şifre filan istiyor new pasword filan diyor yoksa sizdede varmıydı bu

bende oluşturmadım
  • hayırdır onriz sen niye oluşturmadın yani çok gerek varmı bunları oluşturmaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: gutenberk

hayırdır onriz sen niye oluşturmadın yani çok gerek varmı bunları oluşturmaya

ya kardeş teğmen olmuşun ya
  • slm arkadaşlar benim acil yardıma ihtiyacım var.

laptopumun D: sürücüsüne xp yükliyim dedim. demez olaydım beceremedim şu anda vistaya giremiyorum.

üç adet xp secenegim var onlarıda kaldıramıyorum nasıl vista ya dönebilirim dvd ye recovery de yapmadım keşke yapsaydım. kullanım kılavuzunu okudum. alt+F10 yap diyor aama olmuyor.
    ne yapabilirim lütfen yardım
  • burdan ulaşamazsanız lütfen msnde yardımcı olunuz bana

monteki_atanas@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: atanas16

slm arkadaşlar benim acil yardıma ihtiyacım var.

laptopumun D: sürücüsüne xp yükliyim dedim. demez olaydım beceremedim şu anda vistaya giremiyorum.

üç adet xp secenegim var onlarıda kaldıramıyorum nasıl vista ya dönebilirim dvd ye recovery de yapmadım keşke yapsaydım. kullanım kılavuzunu okudum. alt+F10 yap diyor aama olmuyor.
    ne yapabilirim lütfen yardım

xp cd si ile d surucusune format at.sonra bir yerlerden vista dvd si bulup baslangic duzeltmeyi sec.recovery console da fixmbr komutu da ise yarayabilir
  • teşşekkürler vista dvd si bulabilirsem denerim
  • hehe onriz kardeş ben sadece bu topikte deilimki diğital fotoğraf baskı ve oyun bölümüylede baya ilgileniyorum
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.