Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam boşuna hiç servise gitme hele hele makineyi servis bir açarsa bir daha servis olmadan yaşayamaz.BU MEKİNELER BİR AÇILDIMI BİR DAHA KENDİNİ ZOR TOPARLIYOR ARTIK SERVİSTE NE YAPIYORLARSA.Cep telefonunu bile şarja koy 2 dakika sonra çek şarjı full yada orta dolu gösterir bence problem yok zaten 2 sat 15 dakika dediği zaman 2 sat 15 dakika boyunca aynı vaziyette durman lazım yani 2 saat dediği zaman yarım saat oyun oyna batarya zaten bitiyor fazla kafana takma...
  • bende 1 hafta önce bu lap toptan aldım.genel olarak aletten memnunum ama vistanın bir özelliğimidir bilmem xp ye kurup oynadıhım bazı oyunları acamadım.
    mesela most wanted acılmadı bu bilg de.acan arkadaslar özel bir yazılımı falanmı var acıklaya bilirlermi acaba
  • Teknosa.ların birçoğu stoklarımızda yok diyorlar ama,istendiği taktirde faturasını kestirdiğinizde 2 iş günü içerisinde adresinize aynı ürünü kargoluyorlar

Ürün üzerinde ram 1gb olarak yazılmış..

Kataloglarda 2gb belirilmesine rağmen neden üzerinde 1gb yazmasını ilgili müşteri temsilcilerine sordum..
    "Evet ürün 1gb olarak gösteriliyor daha sonra eklenti yapılarak 2gb olarak sizlere sunuyoruz" dediler.

Tek dezevantajı,

Bluetooth sistemi var,ama ürün açıklamasındada belirtiliyor;malesef kullanım dışı
    Alacak olan arkadaşlar bluetooth benim için olmazsa olmaz derlerse bu ayrıntıyı göz ardı etmesinler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALph1940 -- 16 Ekim 2007; 17:11:29 >

• Fiyat olarak bu özelliklere göre bulunmaz bir ürün. Su an santa rosa ürünler daha cok ilgi ceksede cift cekirdekli işlemci 2 gb ram 160 hdd ve harici ekran klartı ile beni bile ikna etti. Sadece kasa eski kasa oldugundan pek içime sinmiyor. Yeni kasa cok hoşuma gidiyor ama bu özelliklerde bir modelin fiyatı 1000$ dan assaği değil.

Bulunduğum şehirde kalmamış, bulabilirsem bu 899$ lık fiyata bir an once almaya calışacağim.
  • almak isteyenler için teknosalarda varmış bugün gittiğimde gelmişti.sırf eski kasa diye bu fiyata kaçırmayın bence şuan tek dezavantajı pili 2 saat anca dayanıyor(ama yukarda bi arkadaş ayarlarla oynayınca süreyi uzattığını söylemişti)
  • ya beyler bu leptopa hiç xp atan oldumu hdd si sanırım sata.
    bi hdd sürüsü disketi felan ister mi malum leptopta disket sürücü yok birde diğer ses sürücüsü felan onları nereden bulacağız
  • Dün aksam yukarıdaki yorumumdan sonra tekrar teknosaya gittimve diğer mağazalarında olabileceğini soyleyip baktırdım ve bir cok mağazada oldugunu gördüm. Ankaradaki bir mağazada 12 tane vardive diğerinde 6 tane. 5-10 mağazada da 1-2 tane stoklarında gözüküyordu. Kısaca almak isteyenler için hala stoklarda mevcut.

Akşam bir tane almak için ankara mağazalarından biriyle konusturup istedim ve su an yolda. Yarın aksilik olmazsa almayı düşünüyorum. İnşallah pişman olmam. Kasasını pek sevmesemde artık birşeyler almam gerekiyordu ve bu fiyata bundan iyisini bulabileceğimi sanmıyorum. Merak edenler için 1250 ytl civarlarına geliyor.

Sorun yasamam inşallah, elime geçince yorumlarımı yazmaya çalışacağim. Su ana kadar test sonucu yazan olmamış nedense, memnun kalırsam zevkle buraya sonucları yazarım olmazsa 15 gun içinde değiştirme seceneğimi kullanıp başka marka model alabilirim.( Hiç istemediğim seçenek)

Yarın ola hayrola... İnşallah hep güleriz böyle

• beyler xp sürücüleri işte :http://support.acer-euro.com/drivers/ftp/ftp.html
    ben xp kurdum bilgisayar 2 hatta 3 kat hızlandı
    vistada iken ekran kartı 128mb idi xp kurdum bir baktım 512mb olmuş :s ama tema felan kurdum onun ile bir bağlantısı olabilir mi acep
    eğer bu leptopu aldıysanız xp sürücülerini indirip bir cd ye çekmekte fayda var
    şimdiye kadar bilgisayarımda herhangi bir sorun ile karşılaşmadık eksikliğini duyduğum tek şey bluetooth birde onu koysalar tam olacakmış
  • dün akşam bende bir tane aldım antalyada. açtık kurduk herşey tamam. peşin ödeme yaptığımız için ürün fiyatından %5 indirim yaptılar yani 1,233- ytl
    harddisk hitachi ramler 2 gb laptopun üzerindeki kamera 225 derece dönenlerden 310k lık. ekran kalitesi gayet güzel. hız olarak ta oldukça iyi.
    teknosa bi sorun olursa kendilerine getirmem gerektiğini ve 30 iş günü yani 45 gün içerisinde geri gelmezse yeni bi tane vericeklerini söyledi.

şimdilik bu kadar .. :}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NTP_gkn -- 18 Ekim 2007; 11:28:11 >
  • Artık ürün teknosaya gelmiş, yarın aksam nasıl birşeymiş anlayacağim. Acıkcası biraz tereddütlerim var. Su an abimin HP pavilion 6449 notebookuyla zaman geciriyorum ve kendi makinemi merakla bekliyorum. Hp demanyak kasa var, dokunmatik tuşlar cok hoş ve tabi uzaktan kumandasını unutmamak lazım.

Yarın Hp ile yan yana getirince biraz kendimi teselli etmem gerekecek. Yinede ondan daha iyi bir işlemcive ekran kartı olacağindan pek takmamaya calişacağim

1-2 gun sonra yorumlarımı yazmaya başlarım, inşallah iyi yorumlar olur, pişman olmam...

• quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

Artık ürün teknosaya gelmiş, yarın aksam nasıl birşeymiş anlayacağim. Acıkcası biraz tereddütlerim var. Su an abimin HP pavilion 6449 notebookuyla zaman geciriyorum ve kendi makinemi merakla bekliyorum. Hp demanyak kasa var, dokunmatik tuşlar cok hoş ve tabi uzaktan kumandasını unutmamak lazım.

Yarın Hp ile yan yana getirince biraz kendimi teselli etmem gerekecek. Yinede ondan daha iyi bir işlemcive ekran kartı olacağindan pek takmamaya calişacağim

1-2 gun sonra yorumlarımı yazmaya başlarım, inşallah iyi yorumlar olur, pişman olmam...

Hayırlı olsun

• arkadaşlar bnde bu üründen yaklaşık 1 hafta önce aldım.çok memnunum ancak batarya problemi bndede var.hç bir program kullanmadan açık vaziyette maximum 1 saat gdiyor.pili yaklaşık4/5 kez doldurup boşalttım hiçbir değişiklik olmadı.bgün istanbul teknik servisi aradım 1 saatin gayet normal olduğunu söylüyorlar.inşallah 1 ay içinde bu durum dselir ama dseleceğinide pek sanmıyorum...
  • arkadaşlar acer 5520 yi düşünün bence fiyatı bazı yerlerde 1000 dolar altına düşmüş
  • quote:

Orjinalden alıntı: gocmeen

arkadaşlar bnde bu üründen yaklaşık 1 hafta önce aldım.çok memnunum ancak batarya problemi bndede var.hç bir program kullanmadan açık vaziyette maximum 1 saat gdiyor.pili yaklaşık4/5 kez doldurup boşalttım hiçbir değişiklik olmadı.bgün istanbul teknik servisi aradım 1 saatin gayet normal olduğunu söylüyorlar.inşallah 1 ay içinde bu durum dselir ama dseleceğinide pek sanmıyorum...

arkadaşım bende internet açıkken 2 saat gidiyor seninkinde bi sorun olmasın.
  • arkadaşlar bende bu ürünü aldım 1 ay oldu şimdilik hiç bir sorununu görmedim vistanın 2 ggbyt lık remimin yüzde 35-36 sını yemesi zoruma gidiyorama makinadan çok memnunun ben 1300 ytl ye aldım
  • Herkes bu bilgisayarın bazı özelliklerinden bahsetmiş ama sesinin azlığından kimse bahsetmemiş.Sizcede sesi az çıkmıyormu.
  • Az önce Adama Carrefour avm-Teknosa'dan aldım ve ayağımın tozuyla foruma girdim..

Güncelleme yaklaşık 45dk.sürdü ve işlem bittikten sonra açılması neredeyse 3 dakikayı buldu

Vista ram 2gb olsada makinayı yavaşlattığı için en kısa zamanda xp kurmayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: teutonic

Herkes bu bilgisayarın bazı özelliklerinden bahsetmiş ama sesinin azlığından kimse bahsetmemiş.Sizcede sesi az çıkmıyormu.

evet bencede sesi az cıkyor
  • fotoğrafları

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__

cpu-z verileri

vista puanı-cpu photoworxx testi-sıcaklıklar

bu da webcam görüntüsü

webcam msn messengerda gelişmiş ayarları tıklayınca problem çıkartıyor.
    yeterli ışıkta çok net.performansı iyi.

daha sonra oyun performansı ile ilgili ss koyarım.

ekleme:
    hl2 episode one

aa kapalı olursa oynanabilirlik artıyor.

fear maximum ayarlar, test:

oyunlarda fps düşük olsa bile akıcılık kötü değil.gerçekten ilginç.90 fps de oyun oynamaya alışmış insanlara saçma gelebilir tabi.

programların verdiği bilgiler %100 doğru olmayabilir.

cihazda normalde 1 gb hynix(hyundai) ram var.teknosa nın sonra dan taktığı ram oem.
    chipset i cpu-z express 200 olarak gösteriyor ama emin değilim.express 200 eski bir chipset.express 1100 eskiye göre biraz daha fazla performans veriyor.
    hdd western digital.

ekran ise 2005 üretimi quanta.acer genelde kendi üretimi olan au optronics paneller kullanırdı.daha önce aspire 5512 kullandım. onun ekranı au optronics di.arada pek fark olmadığını söyleyebilirim.au optronics panele dikkatli bakınca sanki arkada dosya kağıdı varmış gibi bir görüntü veriyordu.ne demek istediğimi ancak görünce anlarsınız.

ekranda maalesef inanılmaz bir backlight problemi var.film izlemek ve oyun oynamak çok güç.far cry gibi açık renk hakim bir oyunda iyi ama fear gibi karanlıkta geçen oyunda backlight ı azaltmak için parlaklığı kısmak tek çözüm.film izlerkende azıcık ghosting yapıyor gibi geldi.her parlak ekranda olduğu gibi yansıma problemi var.ekran genel olarak oldukça iyi yine de.

vista performansını oldukça beğendim.ilk iş norton u silmek oldu.onun yerine kaspersky tercih etmek güvenlik ve performans için daha iyi olur.

hoparlörleri bir hp ya da toshiba olmasa da lenovo kadar kötü değil.laptop hoparlörleri için bir ses çizelgesi yapsak altec lansing li bir hp 85 seviyesinde olsa toshiba 75, acer 40 lenovo da 20 dir.bana sanki acer 5112 nin hoparlörleri daha iyi gibi geldi.yine de nokia 6233 ü geçen bir laptop görmüş değilim.kesin vardır ama ben rastlamadım.

wireless çekim gücü şaşırtacak derecede yüksek değil.şu an yan komşunun bağlantısını kullanıyorum.%14 sinyal seviyesi var.az gibi görünse de hiç kopma ve yavaşlama yok.masaüstü pc ye philiips marka usb wireless taktığımda ağ buluyor ama bağlantı yok.bazen %5 civarı sinyal yakalasa da çoğu zaman ağdan kopuyor.bu philips adaptörü tencereden yapılmış antene konuşlandırınca sinyal seviyesi %25 le %30 arasında değişse de bağlantı sık sık kopuyor.
    hatta philips adaptör %90 la bağlansa bile problem çıkartıyor belki de arızalıdır.bilemiyorum.
    sonuçta acer az sinyal yakasada sorun yaratmıyor.

masaüstünde kullanırken işlemciyi maximum da çalıştırıyorum o zaman fazla yük olmasa bile sıcaklık sslerdeki seviyeye geliyor.henüz oyun oynamadım ama tahminen oyun oynarken 70 ve üstünü görür.havanın soğuk olduğunu hesaba katarsak ısınma problemi var diyebiliriz.

bataryası tam performansına ulaşmış değil ama ekran parlaklığı ve işlemci hızı minimumda iken wireless açık durumda 1.30 saatlik dayanma süresi var.

şimdilik aklıma gelen bunlar.genel düşüncem klasik bir acer olduğu yönünde.yukarıda olumsuz şeyler yazmışım gibi görünse de bu fiyat aralığında bu kadar kaliteli ve performanslı başka cihaz zor bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 21 Ekim 2007; 23:46:46 >

• Merhaba, bilgisayarı yeni alanlara hayırlı olsun.
    Recovery DVD si oluşturmayı denerken ilk hazırlık yüklemesi bitip DVD ye yazma aşamasına gelince alet DVD yi çıkartıyor ve yazma gerçekleşmedi boş bir DVD/CD koyun (Error Code:1014) şeklinde bir hata veriyor. Bu sebepten recovery DVD si oluşturamıyorum.
    Sorunumu nasıl çözebilirim?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.