Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Bruce Wayne

Merhaba, bilgisayarı yeni alanlara hayırlı olsun.
    Recovery DVD si oluşturmayı denerken ilk hazırlık yüklemesi bitip DVD ye yazma aşamasına gelince alet DVD yi çıkartıyor ve yazma gerçekleşmedi boş bir DVD/CD koyun (Error Code:1014) şeklinde bir hata veriyor. Bu sebepten recovery DVD si oluşturamıyorum.
    Sorunumu nasıl çözebilirim?

daha kaliteli bir medya kullanmanı öneririm örneğin verbatim, maxell, memorex vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakakb1

arkadaşlar acer 5520 yi düşünün bence fiyatı bazı yerlerde 1000 dolar altına düşmüş

dostum

ben acerin 5520 modelini almak istiyorum nerelerde 1000 doların altına düşmüş, bildirirsen sevinirim
  • Vista performansından memnunmusunuz,yoksa xp.ye geçen arkadaşlar aramızda çoğunluktamı..?

Vista.dan xp ye geçme ya da geçmeme konusunda kararsızım
  • arkadaşlar merhaba.
    yaklaşık bir haftadır 5105 kullanıyorum fakat laptop konusunda fazla yetkin olmadığımdan cihazla alakalı zihnimde soru işarteleri var.
    ilk olarak şunu aktarabilirim;
    pc çalışr konumdayken kılavyenin altından gelmekle beraber çok hafif bir cızırtı duyulmakta.(elektirik yüklü iki kablonun birbirine sürttüğünde çıkardığı ses benzeri)
    ikinci problem ise dvd sürücüsüyle alakalı: kimi cd leri okurken, sürekli olarak ara belleğe yüklediği zamanki sesi çıkarmakta.
    benzer problemleri sizde yaşıyormusunuz, sizce sorun teşki edermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: redos

arkadaşlar merhaba.
    yaklaşık bir haftadır 5105 kullanıyorum fakat laptop konusunda fazla yetkin olmadığımdan cihazla alakalı zihnimde soru işarteleri var.
    pc çalışr konumdayken kılavyenin altından gelmekle beraber çok hafif bir cızırtı duyulmakta.(elektirik yüklü iki kablonun birbirine sürttüğünde çıkardığı ses benzeri)
    ikinci problem ise dvd sürücüsüyle alakalı: kimi cd leri okurken, sürekli olarak ara belleğe yüklediği zamanki sesi çıkarmakta.

valla cızırtı sesi bende yok çok sessiz çalışıyor ama dvd okurken her laptopta olduğu gibi ses çıkartıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: ALph1940

Vista performansından memnunmusunuz,yoksa xp.ye geçen arkadaşlar aramızda çoğunluktamı..?

Vista.dan xp ye geçme ya da geçmeme konusunda kararsızım

vista performansı oldukça iyi.aspire 5112 de xp yüklüydü onu bir süre kullandım.ikiside aynı kasa bana göre vista bu bilgisayara çok yakışıyor.xp de hakim olan açık renkler gözlerimi çok yoruyordu.

ayrıca lenovo n100 tj bilmemne diye giden bir laptopunu da kullandım.c2duo 1 gb ram ve 7300 go vardı ve vista basic yüklüydü.açılınca kendine gelmesi 10 dakikayı buluyordu kapanması da oldukça uzun sürüyordu, komutlara tepki süresi uzundu vs...2 gb ramin de performansa bayağı etkisi var.oyunlar da gayet iyi çalışıyor.performans açısında birkaç fps fark olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: redos

arkadaşlar merhaba.

dvd sürücüsünde olağan dışında sesle karşılaşmadım.yalnız o klavyenin altından gelen ses gerçekten sinir bozucu.o sesin kaynağını ve nedenini kesin olarak söyleyebilirim.fandan hava akımı geçtiği için uğultu gelmesi normaldir.bunun dışında tır tır diye ince bir ses geliyor.bu ses fanın plastik kanatları yörüngesine tam oturmadığı için motorun zorlanmasından dolayı geliyor.kullandıkları fan çok kaliteli değil galiba.bu tür şeylere dikkat eden insanlar çok az.önemsememiş olabilirler.acer ın bu problemi fark edip farklı bir fan tasarımına gitmediğini sandığımdan bu sese alışmamız gerek diye düşünmekteyim.düzelmeyeceğini bile bile bilgisayarımı servise teslim edip çizik, ezik dolu problemli bir bilgisayarla karşılaşmak istemem.bilmem siz ne düşünürsünüz...

• Merhaba,
    numpadin altındaki sağ sol tıklama tuşlarının ortasındaki metal renkli, küçük (4 tarafına tıklanabilir) tuşun tam olarak işlevi nedir?
    Sayfalarda scroll işlevi mi görüyor? Eğer öyle ise yukarı aşağı kaydırma yapıyor fakat sağ sol kaydırma yapmıyor. Bunun sebebni ne olabilir?
  • slm bena acer aspire 5105'için (http://support.acer-euro.com/drivers/ftp/ftp.html) xp drivar'larının hangilerini seçmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz.
    nasıl format atabilirim?
    quote:

Orjinalden alıntı: c160

beyler xp sürücüleri işte :http://support.acer-euro.com/drivers/ftp/ftp.html
    ben xp kurdum bilgisayar 2 hatta 3 kat hızlandı
    vistada iken ekran kartı 128mb idi xp kurdum bir baktım 512mb olmuş :s ama tema felan kurdum onun ile bir bağlantısı olabilir mi acep
    eğer bu leptopu aldıysanız xp sürücülerini indirip bir cd ye çekmekte fayda var
    şimdiye kadar bilgisayarımda herhangi bir sorun ile karşılaşmadık eksikliğini duyduğum tek şey bluetooth birde onu koysalar tam olacakmış

• bilenlerden biri acaba nasıl format atıp xp ye geçilir diye adım adım anlatırsa çok iyi olur..
    şimdiden tşk.
  • Arkadaş herşeyi koymuşlar ama s video çıkışını untmuşlar.Alırken pek bi acele oldu ama dikkat etmedim.Neyse artık iş işten geçti.Gerçi işi gücü bırakıp aleti kim tv ye bağlıycak diyo insan ama yinede eksik bir yanı olması moralimi bozduuuu.
  • Merhaba aradaslar;

Nihayet bilgisayarıma kavuştum. Bir türlü şüraya girip 2 satır bişi yazmak nasip olmadı telekomun sayesinde. Ayın 18. de adsl için baş vurmama rağmen hala bağlanmadı.

Makine hakkında yorumlarıma gelince bu fiyata bundan iyisinin olacağini düşünmüyordum zaten. alırken Teknosa hediye olarak kırık iğne bile vermedi. Performans olarak Xp ye alıştıkdan sonra biraz yavaş kalıyor vista. Ekan fena değil, klavyde yön tuşlarının küçük olması canımı sıktı sadece (oyun oynarken düğmeler karışabiliyor) Isınma konusuna geince, biraz ısınma var tabi hp, toshiba kadar da olmasada incelediğim daltron gibi markalardanda kötü diyemem. Kasası eski tip bir kasa, bazen sıkıcı olabiliyor helede su an yeni kasası varken.

Performans olarak cok fazla zorlayacak fırsatım olmadı makineyi, oyun yukleyemedim pek, bundan sonra nelerle karşılaşacağim hep birlikde göreceğiz. İlk izlenim olarak 1278 ytl gibi bir rakama cift cekirdekli işlemci(1.9mhz) 2 gb ram, 160 hdd, 128 (895) mb x1300 harici ekran kartı olması fiyat performans acısından cok iyi denebilecek nitelikde. Kasasının yeni olmayışı biraz sorun teşkil etsede bu fiyata (örnek olarak) onboard ekran kartı, 1 gb ram, 120 gb hdd gibi bir makineden daha iyi olacaği kesin.

İlk izlenimlerim olarak fena değil, iyi diyebilirim. Tek anlamadığım vcd kopyalarken neden bir 700 mb lık cd yi 20 dk da bilgisayara yukledi. Sorun bendemi yoksa genel birşeymi anlamadım. 8 Cd 2 saat civarında kopyalandi. vistadan ı yoksa dvd romdan mı anlamadım. Sizlerde durum nedir merak ediyorum acıkcası.

Şimdilik bu kadar telekom adsl i bir an önce acarsa, yorumlarımı daha sık yazabileceğim. Yeni alan arkadaslarımıza hayırlı olsun güle güle, sorunsuz bir şekilde hepimize kullanmak dileğiyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

Merhaba aradaslar;

Nihayet bilgisayarıma kavuştum. Bir türlü şüraya girip 2 satır bişi yazmak nasip olmadı telekomun sayesinde. Ayın 18. de adsl için baş vurmama rağmen hala bağlanmadı.

Makine hakkında yorumlarıma gelince bu fiyata bundan iyisinin olacağini düşünmüyordum zaten. alırken Teknosa hediye olarak kırık iğne bile vermedi. Performans olarak Xp ye alıştıkdan sonra biraz yavaş kalıyor vista. Ekan fena değil, klavyde yön tuşlarının küçük olması canımı sıktı sadece (oyun oynarken düğmeler karışabiliyor) Isınma konusuna geince, biraz ısınma var tabi hp, toshiba kadar da olmasada incelediğim daltron gibi markalardanda kötü diyemem. Kasası eski tip bir kasa, bazen sıkıcı olabiliyor helede su an yeni kasası varken.

Performans olarak cok fazla zorlayacak fırsatım olmadı makineyi, oyun yukleyemedim pek, bundan sonra nelerle karşılaşacağim hep birlikde göreceğiz. İlk izlenim olarak 1278 ytl gibi bir rakama cift cekirdekli işlemci(1.9mhz) 2 gb ram, 160 hdd, 128 (895) mb x1300 harici ekran kartı olması fiyat performans acısından cok iyi denebilecek nitelikde. Kasasının yeni olmayışı biraz sorun teşkil etsede bu fiyata (örnek olarak) onboard ekran kartı, 1 gb ram, 120 gb hdd gibi bir makineden daha iyi olacaği kesin.

İlk izlenimlerim olarak fena değil, iyi diyebilirim. Tek anlamadığım vcd kopyalarken neden bir 700 mb lık cd yi 20 dk da bilgisayara yukledi. Sorun bendemi yoksa genel birşeymi anlamadım. 8 Cd 2 saat civarında kopyalandi. vistadan ı yoksa dvd romdan mı anlamadım. Sizlerde durum nedir merak ediyorum acıkcası.

Şimdilik bu kadar telekom adsl i bir an önce acarsa, yorumlarımı daha sık yazabileceğim. Yeni alan arkadaslarımıza hayırlı olsun güle güle, sorunsuz bir şekilde hepimize kullanmak dileğiyle.

bilgisayarınız hayırlı olsun.
    hediyeler konusunda bir şey söylemek istiyorum.ablam istanbul-beylikdüzü teknosaya gitmiş ve bu kampanyayı görmüş.laptop alacağımı bildiğinden alayımda süpriz olsun diye düşünmüş ama sonra telefonla arayıp fikir almaya karar vermiş.telefondaki teknosa görevlisi bir şeyler geveledi bende emin olamadığımdan vazgeçtim.zaten bu fiyata teknosada satılan 2 acer var diğeri 17" olduğuna göre sanırım adamın anlatamadığı laptop buydu.neyse hikaye kısmı bir kenara biz antalya dan bunu alırken ablam istanbul teknosa da hediye olarak bir mouse çanta ve kulaklık verdiklerini söyledi.hatta ne tesadüf ki istanbul teknosa dan arayıp almıyor musunuz diye sordular.antalya da ise böyle bir kampanya olmadığını söylediler.benim için verecekleri dandik kulaklık mouse önemli değil de bir çanta fena olmazdı.

windows vistanın kopyalama konusunda bir zaafı var.nedense xp ye göre çok yavaş kopyalama-taşıma yapıyor.bir de buna laptoplardaki 5400 rpm de çalışan hdd ve yavaş dvd sürücüler eklenince bu süre oldukça uzuyor.service pack 1 ile düzeleceği söylentileri var.

son dönemde çıkan ve elle yüklenen bir performans güncellemesi mevcut.isterseniz onu bir deneyin.

bu güncellemeyi aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=3fb80bb9-d832-425b-b42c-d3eb2071bbec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 23 Ekim 2007; 18:44:52 >

• Yok mu cevap verebilecek bir baba yiğit?
    quote:

Merhaba,
    numpadin altındaki sağ sol tıklama tuşlarının ortasındaki metal renkli, küçük (4 tarafına tıklanabilir) tuşun tam olarak işlevi nedir?
    Sayfalarda scroll işlevi mi görüyor? Eğer öyle ise yukarı aşağı kaydırma yapıyor fakat sağ sol kaydırma yapmıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
  • teşekkürler xqw1. kara haberler vermiş olsanda içimi rahatlattın
  • Nihayet telekom acti neti. bilgisayarı tam anlamıyla kullanmaya başladım denebilir. Oyunda doom3 yukledim ve rahatlıkla seri şekilde actı oyunu son ayarlara yakın sekilde.

şimdilik herşey yolunda gibi, erecovery programıyla dvd ye factry backupunu aldım. Bu sanırım vistasnın almamız gereken yedeği oluyor makinenin driverları ile birlikde değil mi?
    birde ben fazladan current system configuration backup discinide aldım 2 dvd seklinde yine. Ne işe yarayacak bilmiyorum ama kurcalarken almış oldum. Facty de acerin driverleri felanda var sanki makinenin ilk hali gibi ama systm oalnında sadece vista var gibi.
    Bunları sonra nasıl yukleyeceğiz hiçbir fikrim yok. Xp gibi cd yi takıp boot edip yuklenmez herhalde bana biraz farklı gibi geldi. Bu konuyu bilen arkadaslar nasıl olacağini paylaşırsa cok sevinirim.
  • quote:

Nihayet telekom acti neti. bilgisayarı tam anlamıyla kullanmaya başladım denebilir. Oyunda doom3 yukledim ve rahatlıkla seri şekilde actı oyunu son ayarlara yakın sekilde.

şimdilik herşey yolunda gibi, erecovery programıyla dvd ye factry backupunu aldım. Bu sanırım vistasnın almamız gereken yedeği oluyor makinenin driverları ile birlikde değil mi?
    birde ben fazladan current system configuration backup discinide aldım 2 dvd seklinde yine. Ne işe yarayacak bilmiyorum ama kurcalarken almış oldum. Facty de acerin driverleri felanda var sanki makinenin ilk hali gibi ama systm oalnında sadece vista var gibi.
    Bunları sonra nasıl yukleyeceğiz hiçbir fikrim yok. Xp gibi cd yi takıp boot edip yuklenmez herhalde bana biraz farklı gibi geldi. Bu konuyu bilen arkadaslar nasıl olacağini paylaşırsa cok sevinirim.

factory back up, driverlar ve programlarla beraber pc nin bize ilk ulaştığı halinin kopyasını alıyor.driver seçeneği işletim sistemini cd den normal şekilde kuranlar için herhalde. "current system configuration" dediği sistemin yükledğin programlarla aldığı halin imajını oluşturuyor.en mantıklısı factory back up diski ile yükleme yapmak.

dediğin gibi cd den boot ederek yükleyebiliyorsun oldukça basit.

• quote:

Yok mu cevap verebilecek bir baba yiğit?
    quote:

Merhaba,
    Sayfalarda scroll işlevi mi görüyor? Eğer öyle ise yukarı aşağı kaydırma yapıyor fakat sağ sol kaydırma yapmıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

W810i cep telefonu modelindeki navigasyon tuşu gibi..

Masaüstünde veya klasör içeriğindeki dosyalara tıklandığında sağ sol aşağı yukarı yönlendirmeleri yapmaya yarıyor

• quote:

Merhaba aradaslar;

Hadi yaa..

Telefonun hafıza kartındaki audio-video.ları laptopa aktarırken (yaklaşık 1.7 gb.) 6-7 dakikada attı hatta hızına ben bile şaşmıştım

Cpu ayarları low seviyesindemiydi acaba..?

• quote:

Orjinalden alıntı: ALph1940

quote:

Merhaba aradaslar;

İlk izlenimlerim olarak fena değil, iyi diyebilirim. Tek anlamadığım vcd kopyalarken neden bir 700 mb lık cd yi 20 dk da bilgisayara yukledi. Sorun bendemi yoksa genel birşeymi anlamadım. 8 Cd 2 saat civarında kopyalandi. vistadan ı yoksa dvd romdan mı anlamadım. Sizlerde durum nedir merak ediyorum acıkcası. Önce güç tasarrufundaydı sonra yuksek performans yaptım yine değişmedi. tekrar deneme yapayım en kısa zamanda en iyisi.

Hadi yaa..

Telefonun hafıza kartındaki audio-video.ları laptopa aktarırken (yaklaşık 1.7 gb.) 6-7 dakikada attı hatta hızına ben bile şaşmıştım

Cpu ayarları low seviyesindemiydi acaba..?

hafıza kartlarında hızlı evet. Bende denediğimde hızlı oldugunu ordum ama vcd filmi bil. kopyalarken şaşırdım ve canımı cok sıktı. Birde siz deneyin eğer denemediyseniz, bakalım sizde sonuc ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 25 Ekim 2007; 14:40:19 >

• arkadaşlar anlamadığım bişey bu PC'de
    İşlemci : AMD Turion 64 2X TL58
    ama içinde vista 32 bit kurulu
    bunu 64 bit yapmanın faydası ve bi yolu varmı?

bir de flash disc'i çıkartırken donanımı güvenli kaldır diyorum ama bi işlem yapmıyo..
    bu sizde de oluyo mu? bi ayarı mı var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanko78 -- 25 Ekim 2007; 18:37:57 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.