Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneme amacıyla pil yüz de yüz doluyken elektriği kullanmadan internet ve messenger çalışması yaptım. Bir arkadaşın da söylediği gibi pilin dayanma süresi 1 saat 15 dakika sürdü.
    Ancak pil tükendiğinde hiç bir uyarı vermeden sleep durumuna geçti ve ekran karardı.
    Hafif bir panikle elektriği takınca kapalı pencereleri tekrar açıldı.

Bilgisayar açılırken fandan ani yüksek ses çıkıyor, sonra kesiliyor. Fan çıkışından sürekli sıcak hava çıkıyor. Bu kış ısınmaya katkıda bulunacak Ama meraklandıracak bir rahatsızlığı yok. Çünkü pek çok dizüstünde bu durum normal.

Çok sevimli ya da bana öyle geliyor. Kurcaladıkça daha iyi yanlarını da görebiliyorsunuz. Vista'yı pek çok arkadaşım eleştirmişti ama nedense hep böyle olur; 98, 2000, ME, XP çıkınca da aynı sözleri duydum, duyduk ama, gelişme her zaman kazanıyor. Bu Vista'ya da alışacağız ve seveceğiz bence. Sonuçta sevdim ben bunu

Haydi çocuklar klavyeye

• arkadasım klavyeye demişsinde mesaj sayın daha iki haneli sayılara bile ulaşamamış, bence sende biraz gayret et, clup şenlensin.

Saka maka vistanın görüntüleri süper, xp ye gecmeye kıyamıyorum. Herseye uyarı vermesinede alıştım, ne güzel virus girme derdi xp gibi olmaz herhalde.

İyi yanlarını görmeye başladıkca alışmayada başlarız vistaya umarım.

pil konusuna gelince malesef orada yazan ibare ile alakası olmuyo cabucak pilin dibi geliyo. Bende de oyle kapanmış gibi olmuştu, sarzı takınca programlar tekrar eski halinde geldi. Hem evdeyken ben zaten sarzla kullanıyorum pek güç taasarrufunda makineyi kullanmaayı istemiyorum, bu güzel ekrana soluk soluk bakmak olmuyor. Makine performanslı calışın dimi ama

• arkadaslar bu modeli alali 1 ay a yakin oluyor. son 4 gundur hic kapatmadim (daha da kapatmayi dusunmuyorum). bu sure icinde oyun, film ve internet te surf yaptim. bir yandan da emule hep acikti. banamisin demedi. bellek (ram) gostergesi %55 lerde. cok bariz bir yavaslama yok. fan i, laptop un uzun sure acik kalmasindan dolayi sanirim, sadece bir prog ilk defa calistiracagim zaman kisa sureli yuksek devirde devreye girip sonra normale donuyor.
    arkadaslar tecrubelerimizi paylasalim birbirimizi bilgilendirelim saygilar...........
  • Arkadaşlar hayırlı olsun fun club.Umarım hep güncel bir club olur.Neyse bu arada yeni bir şey oldu hani şu vistanın sistem puanlaması varya ordaki windows aero için masaüstü performansı 3.5 den 5.6 ya yükseldi sizce neden böyle oldu.
  • Keşke bizimkide olsa. Ya sapıttı makine yada kendine geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

quote:

Orjinalden alıntı: ALph1940

quote:

Merhaba aradaslar;

Nihayet bilgisayarıma kavuştum. Bir türlü şüraya girip 2 satır bişi yazmak nasip olmadı telekomun sayesinde. Ayın 18. de adsl için baş vurmama rağmen hala bağlanmadı.

İlk izlenimlerim olarak fena değil, iyi diyebilirim. Tek anlamadığım vcd kopyalarken neden bir 700 mb lık cd yi 20 dk da bilgisayara yukledi. Sorun bendemi yoksa genel birşeymi anlamadım. 8 Cd 2 saat civarında kopyalandi. vistadan ı yoksa dvd romdan mı anlamadım. Sizlerde durum nedir merak ediyorum acıkcası. Önce güç tasarrufundaydı sonra yuksek performans yaptım yine değişmedi. tekrar deneme yapayım en kısa zamanda en iyisi.

Hadi yaa..

Telefonun hafıza kartındaki audio-video.ları laptopa aktarırken (yaklaşık 1.7 gb.) 6-7 dakikada attı hatta hızına ben bile şaşmıştım

Cpu ayarları low seviyesindemiydi acaba..?

hafıza kartlarında hızlı evet. Bende denediğimde hızlı oldugunu ordum ama vcd filmi bil. kopyalarken şaşırdım ve canımı cok sıktı. Birde siz deneyin eğer denemediyseniz, bakalım sizde sonuc ne olacak.

Malesef hocam bir değişim yok

Bu sabah Dvd içindeki verileri kopyaladım bilgisayara,hızda pek bir fark yok

Cd çizik filan olmasın sakın.?

Fan Clup'ımız hayırlı olsun

• merhaba arkadaşlar. ben fazla notebook deneimim olmadıgından benim size bikaç sorum olacaktı. bende gecenlerde teknosadan aldım acer 5105 daha dün kurdum. öncelikle ilk kurarken bazı dosyaları sanırım yedek aldı bununla ilgili size bikaç sey sormak istiyorum öncelikle. bu yedek aldıkları vista mı yoksa acer in driwerleri mi weya herikisinide yedek aldımı ? sanırım disk yönetiminden baktıgımda isimsiz bi sabit disk war 9gb lık orada bu kopyaladıgı weriler. eğer oraya yedek alıyorsa sadece orada kalması yeterlimidir yoksa dvd yede yedek almamız gerekli mi ? eğer gerek olur ise dvd ile nasıl yedek alıcam o isimsiz sabit diski tam bilmiyorum.

birde en büyük sorun bugün sabah yasandı :) dün pc yi açık bırakıp gitmiştim ama sabah ewe geldiğimde ewdekiler pc yi kapatmıs ancak nasıl kapattılar bilmiyorum göçmüş bi vaziyette buldum :) pcyi açtıgımda acer yazısından sonra siyah ekran geliyor daha da bişey ilerlemiyor. bende vista dvd ye yedek almadıgımdan we diğer sabit diskteki yedeğide nasıl aktıf hale getireceğimi bilmediğimden dolayı xp kurayım dedim ama xp cd side bulamayınca acaba sabit diskte mi bi sorun çıktı yoksa göçtümü de merak ettiğimden illakide bişey kurayım dedim we linax kurdum we kururkende d: ye kuraım dedim kabul etmedi birincil disk değil felan öyle bi uyarı werdi bende tüm dosyları sil dedim öylelikle kurdum ama şimdide acaba 9gblık yedeğide sildimi onu merak ediyorum.

yani uzun lafın kısası çok sıkısık bi durumdayım. yardım ederseniz çok sewinirim. öncelikli olarak acer driwerleri we vistayı daha sonraki formatlarda kurmaya kalktıgımızda nasıl bi yol izlemeliyim. birde acaba korktugum basıma gelmiş we 9gb lık yedeklemeyide silmiş isem daha sonra bunu geri getirebilirmiyim.(aynı pc arkadasımda da war ondan da yedek alarak benim pc ye aktarabilirmiyim)

YARDIM EDİN :) şimdiden herkese teşekkür ederim. iyi akşamlar...

• quote:

Keşke bizimkide olsa. Ya sapıttı makine yada kendine geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: zuzu49

merhaba arkadaşlar. ben fazla notebook deneimim olmadıgından benim size bikaç sorum olacaktı. bende gecenlerde teknosadan aldım acer 5105 daha dün kurdum. öncelikle ilk kurarken bazı dosyaları sanırım yedek aldı bununla ilgili size bikaç sey sormak istiyorum öncelikle. bu yedek aldıkları vista mı yoksa acer in driwerleri mi weya herikisinide yedek aldımı ? sanırım disk yönetiminden baktıgımda isimsiz bi sabit disk war 9gb lık orada bu kopyaladıgı weriler. eğer oraya yedek alıyorsa sadece orada kalması yeterlimidir yoksa dvd yede yedek almamız gerekli mi ? eğer gerek olur ise dvd ile nasıl yedek alıcam o isimsiz sabit diski tam bilmiyorum.

birde en büyük sorun bugün sabah yasandı :) dün pc yi açık bırakıp gitmiştim ama sabah ewe geldiğimde ewdekiler pc yi kapatmıs ancak nasıl kapattılar bilmiyorum göçmüş bi vaziyette buldum :) pcyi açtıgımda acer yazısından sonra siyah ekran geliyor daha da bişey ilerlemiyor. bende vista dvd ye yedek almadıgımdan we diğer sabit diskteki yedeğide nasıl aktıf hale getireceğimi bilmediğimden dolayı xp kurayım dedim ama xp cd side bulamayınca acaba sabit diskte mi bi sorun çıktı yoksa göçtümü de merak ettiğimden illakide bişey kurayım dedim we linax kurdum we kururkende d: ye kuraım dedim kabul etmedi birincil disk değil felan öyle bi uyarı werdi bende tüm dosyları sil dedim öylelikle kurdum ama şimdide acaba 9gblık yedeğide sildimi onu merak ediyorum.

yani uzun lafın kısası çok sıkısık bi durumdayım. yardım ederseniz çok sewinirim. öncelikli olarak acer driwerleri we vistayı daha sonraki formatlarda kurmaya kalktıgımızda nasıl bi yol izlemeliyim. birde acaba korktugum basıma gelmiş we 9gb lık yedeklemeyide silmiş isem daha sonra bunu geri getirebilirmiyim.(aynı pc arkadasımda da war ondan da yedek alarak benim pc ye aktarabilirmiyim)

YARDIM EDİN :) şimdiden herkese teşekkür ederim. iyi akşamlar...

Sayın Zuzu49

Gordugun o 9 gb'lık alan, bilgisayar acildiginda ALT+F10 basarak, bilgisayarı ilk aldigin gune getirmeye yarayan bilgileri iceren alandir. senin yaptigin is benim de basima geldi, ama ben bilincli olarak fdisk yapip o bolumu silmek zorunda kalmistim. Cunku bilgisayar, bahsettigim bolumu de okumuyordu. Simdi senin yapmak gereken, boot ederken alt+f10'a bas (daha sonraki modellerde degistimi bilmiyorum, bende acer 5610 var). 3 dakika icinde bilgisayarin ilk aldigin gune doner.

Yaptiktan sonra yanit verirsen ona gore tekrar bakariz.

Buna benzer soruyu yukarida bazi arkadaslarda soruyorlardı. Bu 9 gb'lik alanda ne var die. Hem Driverlar, hem ilgili isletim sistemi (xp,vista) hemde acer'in programlari var (nti cd-dvd maker, epower management v.s.)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: menguclu

Arkadaşlar makineye xp kurdum daha önce pil şikayetim vardı 1 saat 15 dakika gittiğinden bahsetmiştim, şu an pilin ömrü 2 saat 40 dakika bu süre içersinde sadece kablosuz olarak internette gezindim. Bu arada acerin epower management kurulu ve cpu hızı yüksekte, lcd parlaklığı ise %40.
    batarya göstergesinin bir yükselip bir düşme problemide oraan kalkmış gözüküyor.

2 saat 40 dk orada yazan suremi yoksa kullandiğin toplam süremi ? güç tasarrufundayken ben 2 saati aşkın bir kullanım suresi gösteriyordu ama o kadar dayanmamıştı. Şu an yuzde 78 ile 1 saat 34 gösteriyor. Xp de o kadar uzuyorsa düşünmek lazım. Birde acer programini nasıl yukledin ?

Evet bende şaşırdım ama 2 saat 28 dakika bir fiil internette kullandım makineyi ve batarya uyarısı verdi (%5 e ayarlı alarm bu arada)
    xp nin getirdiği bir avantajın olduğu açık, birde (aşağıda linkini verdim) acerin xp için olan power managment sistemi daha iyi takip ediyor sistemi batarya drumunun bir artıp bir düşme sorununu ortadan kaldırdı.

http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html

Önce empowering driverini yükleyip sonra epower ı yükleyebilirsin, bence diğer zımbırtılar sistemi yavaşlatmak başka bir işe yaramıyor

• şu an için ubuntu çalıştıramıyorum.yeni sürümlerde belki uyumlu hale gelir.bir de pardusu deniycem ama daha onu herhangi bir bilgisayara kurabilmiş değilim.belki linux kullanmak isteyen olur diye söylüyorum.başta dağıtımlar ilgimi çekmiyor.

aldığım günden bu yana fan sesinde bir artış varmış gibi geldi bana.sabah trafik gürültüsünden duyulmasada gece haddinden fazla ses çıkartıyor gibi.
  • herkese slm
    arkadaşlar ben de bugün teknosa dan bu modeli aldım gayet ii görünüyor umarım sorun çıkarmaz
    kablosuz modemim war ve laptopla wireless olarak bağlanmam için ne yapmam gerekiyor yardım edersiniz sevinirim şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutevin

herkese slm
    arkadaşlar ben de bugün teknosa dan bu modeli aldım gayet ii görünüyor umarım sorun çıkarmaz
    kablosuz modemim war ve laptopla wireless olarak bağlanmam için ne yapmam gerekiyor yardım edersiniz sevinirim şimdiden teşekkürler

modemi açınca onunla normal şekilde bağlantı kur.bunun için aşağıda acer ın programı ile ağları taratmalısın.

sonra adres çubuğuna 198.168.1.1 yaz.karşına modemin karşılama ekranı gelecek ve şifre isteyecek.örneğin airties da boş bırakarak giriyoruz, zyxel de 1234 bazı markalarda admin ve root bunu modemin kitapçığından öğrenebilirsin.her modem farklı olduğu için adım adım söylemek zor.yapaman gereken gerekli yere tt den alınan kullanıcı adı ve şifreyi yazmak.daha sonra güvenlik için modeme bir wpa şifresi girmelisin.ondan sonra ayarları kaydet.

bağlantı kopacaktır.bu sefer tekrar ağ aratıp modemi bulmak.bu sefer girmek isteyince wpa şifresini isteyecek.şifreyi girince otomatik bağlan deyip kaydedince bir daha şifre sormayacak ağ bulduğu zaman da bağlanacaktır.

• çok saol kardeş önce modemle lan dan bağlanıp sora ip yi yazıp şifre gircem sora da wireless bağlancam doru mu?
    bi de modemin markası philips şifreye ne yazmam gerekio
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutevin

çok saol kardeş önce modemle lan dan bağlanıp sora ip yi yazıp şifre gircem sora da wireless bağlancam doru mu?
    bi de modemin markası philips şifreye ne yazmam gerekio

wireless de olur ama landan daha kolay yaparsın.philips konusunda bir bilgim yok.
  • kardeş modemle normal olarak bağlandım daha sonra adres çubuğuna 168.192.1.1 yazarak ayarlar menüsüne girdim ordan dediklerini uyguladım ve wpa şifresi oluşturdum daha sora wireless la bağlanmaya çalıştım ama wep şifresi istedi ne yapmalıyım
  • Merhaba arkadaşlar
    Bende bi kaç haftadır yeni bir laptop almak için araştırma yapıyordum.İlk başlarda Toshiba modelleri ilgimi çekmişti hatta alacaktım bi tanesini ama malesef Teknosa'nın stoklarında yokmuş.Neyse vazgeçip başka bir model aramaya koyuldum.
    Bu gün de ACER'ın 5105'inin gördüm baktım alet süper hemen koştum Teknosa'ya ellerinde olmadığını ama istersek başka şehirdeki bir şubeden Transfer edebileceklerinin söylediler ve kabul ettim.

Ancak bazı arkadaşalar ısınma ve vista sorunlarından bahsedince içime bir kurt düştü.
    Neyse Cuma günü elimde olacak deneyip göreceğiz bakalım...

Olmazsa XP'ye geçeceğiz artık...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElektroEmre -- 30 Ekim 2007; 18:13:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ElektroEmre

Merhaba arkadaşlar
    Bende bi kaç haftadır yeni bir laptop almak için araştırma yapıyordum.İlk başlarda Toshiba modelleri ilgimi çekmişti hatta alacaktım bi tanesini ama malesef Teknosa'nın stoklarında yokmuş.Neyse vazgeçip başka bir model aramaya koyuldum.
    Bu gün de ACER'ın 5105'inin gördüm baktım alet süper hemen koştum Teknosa'ya ellerinde olmadığını ama istersek başka şehirdeki bir şubeden Transfer edebileceklerinin söylediler ve kabul ettim.

Ancak bazı arkadaşalar ısınma ve vista sorunlarından bahsedince içime bir kurt düştü.
    Neyse Cuma günü elimde olacak deneyip göreceğiz bakalım...

Olmazsa XP'ye geçeceğiz artık...

Saygılar...

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim arkadasım.
    Elektronik işi sende bilirsin biraz sanş işidir. Bir bozulmaya başlarsa ardı kesilmez. Bu acer de olsa toshiba da olsa aynıdır. Sadece riskleri markadan markaya değişir.Bu modelde henuz belirgin bi sorun cıkmadı, şimdilik iyi gidiyor. Şu an kucağimda 5105 ile yazı yazıyorum zaten. Isınma konusunda sana ısınmıyo diyemem ama bu oyle abartılacak kadar değil. Vista sorunları demişsin birde, vista her bilgisayarda var artık bence alırken de vistalı almak daha uygun olur, sonradan xp ye gecmek istersen daha kolay gecebilirsin. Sorunlarına gelince toshiba da alsan, hp de alsan acer de alsan yine vista sorun cıkaracaktır.
    Fiyat\ferformansıyla sua na en iyilerden korkma.

• arkadaşlar herkez ısınma var demiş ama bence abartılacak bir ısı değil bu sonuçta her laptop ısınır..ya hp ninki gibi kavrulsaydı...
    vista konusunda ise ben hala alışamadım xp ye geçeceğim hem arkadaşlar pil artışı olduğunu söyleyince iyice karar verdim...
  • merhaba bi sorum olacaktı sistemin backup unu alırken "verify backup image" seçeneği war alt kısımda onu okeyliyormuyuz alırken yedeği.

son olarak ben yanlışlıkla tüm sabit diski sildim yani yedekte olan 9 gb lık alanda uçtu. arkadaşın pcsinden aldığım backup ile kurmayı deneyincede bi kaç adım sonra yine silinen yedek diske yöneliyor we bulamadığı içinde hata weriyor. şimdi bende vista cd si alıp kuracağımda acaba sabit diskteki gizli yedek alanını bizde olusturabilir miyiz ? ne yapmamız gerekir...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.