Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tanko78

arkadaşlar anlamadığım bişey bu PC'de
    İşlemci : AMD Turion 64 2X TL58
    ama içinde vista 32 bit kurulu
    bunu 64 bit yapmanın faydası ve bi yolu varmı?

bir de flash disc'i çıkartırken donanımı güvenli kaldır diyorum ama bi işlem yapmıyo..
    bu sizde de oluyo mu? bi ayarı mı var acaba?

Bende oyle bir sorun yok, güvenle kaldır diyince kaldırıyor. Sana özgü bir olay mı bilemiyorum, biraz ayarları kurcala istersen.

İşlemci 64 bitlik ama su an bilgisayarlarla birlikde verilen işletim sistemleri 32 bitlik. 64 bitlik işletim sistemlerine uygun uygulamalarin azlığından ve uyumsuzluğundan pek tercih edilmediğini duymuştum. Hata bazı programlar bırak 64 bitlik işletim sistemini, cift cekirdekli bilgisayarlarda bile eski sürümlerinin calışmadiğini öğrendim.

64 bitin ileride tabiki avantajları olacaktır, şimdilik pek yararı yok gibi.

• http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=3fb80bb9-d832-425b-b42c-d3eb2071bbec

bu sayfadan güncelleme nasıl indiriliyo bitürlü inmedi.

Orjinalden alıntı: xqw1

Orjinalden alıntı: virtue28

Merhaba aradaslar;

Nihayet bilgisayarıma kavuştum. Bir türlü şüraya girip 2 satır bişi yazmak nasip olmadı telekomun sayesinde. Ayın 18. de adsl için baş vurmama rağmen hala bağlanmadı.

Makine hakkında yorumlarıma gelince bu fiyata bundan iyisinin olacağini düşünmüyordum zaten. alırken Teknosa hediye olarak kırık iğne bile vermedi. Performans olarak Xp ye alıştıkdan sonra biraz yavaş kalıyor vista. Ekan fena değil, klavyde yön tuşlarının küçük olması canımı sıktı sadece (oyun oynarken düğmeler karışabiliyor) Isınma konusuna geince, biraz ısınma var tabi hp, toshiba kadar da olmasada incelediğim daltron gibi markalardanda kötü diyemem. Kasası eski tip bir kasa, bazen sıkıcı olabiliyor helede su an yeni kasası varken.

Performans olarak cok fazla zorlayacak fırsatım olmadı makineyi, oyun yukleyemedim pek, bundan sonra nelerle karşılaşacağim hep birlikde göreceğiz. İlk izlenim olarak 1278 ytl gibi bir rakama cift cekirdekli işlemci(1.9mhz) 2 gb ram, 160 hdd, 128 (895) mb x1300 harici ekran kartı olması fiyat performans acısından cok iyi denebilecek nitelikde. Kasasının yeni olmayışı biraz sorun teşkil etsede bu fiyata (örnek olarak) onboard ekran kartı, 1 gb ram, 120 gb hdd gibi bir makineden daha iyi olacaği kesin.

İlk izlenimlerim olarak fena değil, iyi diyebilirim. Tek anlamadığım vcd kopyalarken neden bir 700 mb lık cd yi 20 dk da bilgisayara yukledi. Sorun bendemi yoksa genel birşeymi anlamadım. 8 Cd 2 saat civarında kopyalandi. vistadan ı yoksa dvd romdan mı anlamadım. Sizlerde durum nedir merak ediyorum acıkcası.

Şimdilik bu kadar telekom adsl i bir an önce acarsa, yorumlarımı daha sık yazabileceğim. Yeni alan arkadaslarımıza hayırlı olsun güle güle, sorunsuz bir şekilde hepimize kullanmak dileğiyle.

bilgisayarınız hayırlı olsun.
    hediyeler konusunda bir şey söylemek istiyorum.ablam istanbul-beylikdüzü teknosaya gitmiş ve bu kampanyayı görmüş.laptop alacağımı bildiğinden alayımda süpriz olsun diye düşünmüş ama sonra telefonla arayıp fikir almaya karar vermiş.telefondaki teknosa görevlisi bir şeyler geveledi bende emin olamadığımdan vazgeçtim.zaten bu fiyata teknosada satılan 2 acer var diğeri 17" olduğuna göre sanırım adamın anlatamadığı laptop buydu.neyse hikaye kısmı bir kenara biz antalya dan bunu alırken ablam istanbul teknosa da hediye olarak bir mouse çanta ve kulaklık verdiklerini söyledi.hatta ne tesadüf ki istanbul teknosa dan arayıp almıyor musunuz diye sordular.antalya da ise böyle bir kampanya olmadığını söylediler.benim için verecekleri dandik kulaklık mouse önemli değil de bir çanta fena olmazdı.

windows vistanın kopyalama konusunda bir zaafı var.nedense xp ye göre çok yavaş kopyalama-taşıma yapıyor.bir de buna laptoplardaki 5400 rpm de çalışan hdd ve yavaş dvd sürücüler eklenince bu süre oldukça uzuyor.service pack 1 ile düzeleceği söylentileri var.

son dönemde çıkan ve elle yüklenen bir performans güncellemesi mevcut.isterseniz onu bir deneyin.

bu güncellemeyi aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=3fb80bb9-d832-425b-b42c-d3eb2071bbec

[simage][/simage]

• Orjinalden alıntı: tanko78
    bu sayfadan güncelleme nasıl indiriliyo bitürlü inmedi.
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=3fb80bb9-d832-425b-b42c-d3eb2071bbec

Orjinalden alıntı: xqw1

Orjinalden alıntı: virtue28

Merhaba aradaslar;

Nihayet bilgisayarıma kavuştum. Bir türlü şüraya girip 2 satır bişi yazmak nasip olmadı telekomun sayesinde. Ayın 18. de adsl için baş vurmama rağmen hala bağlanmadı.

Makine hakkında yorumlarıma gelince bu fiyata bundan iyisinin olacağini düşünmüyordum zaten. alırken Teknosa hediye olarak kırık iğne bile vermedi. Performans olarak Xp ye alıştıkdan sonra biraz yavaş kalıyor vista. Ekan fena değil, klavyde yön tuşlarının küçük olması canımı sıktı sadece (oyun oynarken düğmeler karışabiliyor) Isınma konusuna geince, biraz ısınma var tabi hp, toshiba kadar da olmasada incelediğim daltron gibi markalardanda kötü diyemem. Kasası eski tip bir kasa, bazen sıkıcı olabiliyor helede su an yeni kasası varken.

Performans olarak cok fazla zorlayacak fırsatım olmadı makineyi, oyun yukleyemedim pek, bundan sonra nelerle karşılaşacağim hep birlikde göreceğiz. İlk izlenim olarak 1278 ytl gibi bir rakama cift cekirdekli işlemci(1.9mhz) 2 gb ram, 160 hdd, 128 (895) mb x1300 harici ekran kartı olması fiyat performans acısından cok iyi denebilecek nitelikde. Kasasının yeni olmayışı biraz sorun teşkil etsede bu fiyata (örnek olarak) onboard ekran kartı, 1 gb ram, 120 gb hdd gibi bir makineden daha iyi olacaği kesin.

İlk izlenimlerim olarak fena değil, iyi diyebilirim. Tek anlamadığım vcd kopyalarken neden bir 700 mb lık cd yi 20 dk da bilgisayara yukledi. Sorun bendemi yoksa genel birşeymi anlamadım. 8 Cd 2 saat civarında kopyalandi. vistadan ı yoksa dvd romdan mı anlamadım. Sizlerde durum nedir merak ediyorum acıkcası.

Şimdilik bu kadar telekom adsl i bir an önce acarsa, yorumlarımı daha sık yazabileceğim. Yeni alan arkadaslarımıza hayırlı olsun güle güle, sorunsuz bir şekilde hepimize kullanmak dileğiyle.

bilgisayarınız hayırlı olsun.
    hediyeler konusunda bir şey söylemek istiyorum.ablam istanbul-beylikdüzü teknosaya gitmiş ve bu kampanyayı görmüş.laptop alacağımı bildiğinden alayımda süpriz olsun diye düşünmüş ama sonra telefonla arayıp fikir almaya karar vermiş.telefondaki teknosa görevlisi bir şeyler geveledi bende emin olamadığımdan vazgeçtim.zaten bu fiyata teknosada satılan 2 acer var diğeri 17" olduğuna göre sanırım adamın anlatamadığı laptop buydu.neyse hikaye kısmı bir kenara biz antalya dan bunu alırken ablam istanbul teknosa da hediye olarak bir mouse çanta ve kulaklık verdiklerini söyledi.hatta ne tesadüf ki istanbul teknosa dan arayıp almıyor musunuz diye sordular.antalya da ise böyle bir kampanya olmadığını söylediler.benim için verecekleri dandik kulaklık mouse önemli değil de bir çanta fena olmazdı.

windows vistanın kopyalama konusunda bir zaafı var.nedense xp ye göre çok yavaş kopyalama-taşıma yapıyor.bir de buna laptoplardaki 5400 rpm de çalışan hdd ve yavaş dvd sürücüler eklenince bu süre oldukça uzuyor.service pack 1 ile düzeleceği söylentileri var.

son dönemde çıkan ve elle yüklenen bir performans güncellemesi mevcut.isterseniz onu bir deneyin.

bu güncellemeyi aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

[simage][/simage]

windows doğrulaması gerektiriyor.yukarıda bir active x uyarısı çıkar ve izin ister.onaylayınca doğrulama yapılır daha sonra da dosya indirlir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 25 Ekim 2007; 22:14:30 >

• Arkadaşlar makineye xp kurdum daha önce pil şikayetim vardı 1 saat 15 dakika gittiğinden bahsetmiştim, şu an pilin ömrü 2 saat 40 dakika bu süre içersinde sadece kablosuz olarak internette gezindim. Bu arada acerin epower management kurulu ve cpu hızı yüksekte, lcd parlaklığı ise %40.
    batarya göstergesinin bir yükselip bir düşme problemide oraan kalkmış gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: menguclu

Arkadaşlar makineye xp kurdum daha önce pil şikayetim vardı 1 saat 15 dakika gittiğinden bahsetmiştim, şu an pilin ömrü 2 saat 40 dakika bu süre içersinde sadece kablosuz olarak internette gezindim. Bu arada acerin epower management kurulu ve cpu hızı yüksekte, lcd parlaklığı ise %40.
    batarya göstergesinin bir yükselip bir düşme problemide oraan kalkmış gözüküyor.

2 saat 40 dk orada yazan suremi yoksa kullandiğin toplam süremi ? güç tasarrufundayken ben 2 saati aşkın bir kullanım suresi gösteriyordu ama o kadar dayanmamıştı. Şu an yuzde 78 ile 1 saat 34 gösteriyor. Xp de o kadar uzuyorsa düşünmek lazım. Birde acer programini nasıl yukledin ?

• Merhaba Arkadaşlar.
    Daha önceleri formu üye olmadan izliyordum. Yeni bir dizüstü almak için bir süre bu konuda yazılanları okudum. Forumun bana çok faydası oldu. Bilmediğim pek çok şey öğrendim.
    LG, Fujitsu-Simenes, arasında kalmıştım ama fiyat/performans olarak ACER AS5105 fikrimi çeldi.
    Nihayet Teknosa'dan aldım. Beylikdüzü/Migros Teknosa'nın güleryüzlü personeli benim sonsuz sorularıma sabırla yanıt vererek yardımcı oldular.
    Birkaçgündür kullanıyorum ve şimdilik çok memnunum. Umarım hep böyle gider.
    Artık forum üyesi de olmak gerektiğini düşünerek aranıza katıldım. Burada öğreneceğim çok şey var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sensia

Merhaba Arkadaşlar.
    Daha önceleri formu üye olmadan izliyordum. Yeni bir dizüstü almak için bir süre bu konuda yazılanları okudum. Forumun bana çok faydası oldu. Bilmediğim pek çok şey öğrendim.
    LG, Fujitsu-Simenes, arasında kalmıştım ama fiyat/performans olarak ACER AS5105 fikrimi çeldi.
    Nihayet Teknosa'dan aldım. Beylikdüzü/Migros Teknosa'nın güleryüzlü personeli benim sonsuz sorularıma sabırla yanıt vererek yardımcı oldular.
    Artık forum üyesi de olmak gerektiğini düşünerek aranıza katıldım. Burada öğreneceğim çok şey var.

Aramıza hos geldin arkadasım, sorunsuz bir şekilde güle güle kullanman dileğiyle. (cümleten hepimize) Soruların olduğunda burada paylaşırsan yardımcı olmaya calışırız. Su an bu fiyata alınabilecek en iyi özellikli makineye sahip oldugunu unutma. Hala 5101 modelini 829$ satiyorlar, gerisini sen düşün. Ben 1 yıldır neredeyse araştırma içindeydim, oylece modelleri takip ettim gelişimlerini gordum, baktimki olacak gibi değil bekle bekle işin sonu yok, fırsatını bulunca, bu makineyide gorunce hiç düşünmden aldım. Aklımda dx10 destekli notebooklar vardı ama kısmet bunaymış. Bunlada oyun oynarım, sorun olsada verdiğim paraya acımam. 2000-2500 liralıklara gore tabi yoksa 1250 de az para sayılmaz.

Bu arada 5105 kullanıcıları coğalıyor acaba bizdemi bir dernek kursak ?

Forumda kaç 5105 kullanıcısı var bi yoklama yapalım isterseniz.

1- Ben
    2- ?

• quote:

Merhaba Arkadaşlar.

hayırlı olsun.bende uzun bir araştırma sonucunda tam AMILO PA1538 alıyordum ki teknosa kampanya yaptı.hatta ilk başta toshiba a200 1 ah ve dell 1520 arasında kalmıştım ama arada ekran kartı dışında uçurumlar olmadığını düşündüğümden tam birmilyaryüzyetmişbeşmilyonyenitürklirası tasarruf yapmış oldum.fujitsu alanlardan sorunlarla boğuşuyor iyiki almamışım.

• SLM.ALYKM.KARDEŞLER BENDE ACER ASPİRE 5105 KULLANICISIYIM.DAHA ÖNCEDE ACER 5601 MODELİ VARDI CORE DUO EKRAN KARTI INTEL 945 Dİ.MAX 224MB.DI VE BİR ÇOK OYUNU AÇAMIYORDU BU SORUNDAN DOLAYI MAKİNEYİ SATTIM VE ŞİMDİ BU MAKİNEYİ ALDIM.BU MAKİNA X1300 ATİ.NİN 128MB BAĞAMSIZ 384MB BAĞAMLI YANİ KENDİ RAMİNDEN 384MB KULLANIYOR VE 512MB TA ÇIKIYOR.BEN ÖNCEKİ BİLGİSAYARIMDA BİOS AYARLARINDAN EKRAN KARTIMIN MBAYTINI 64.128 VE 224 OLARAK DEĞİŞTİREBİLİYORDUM.AMA BU CİHAZI BİOS DAN DEĞİŞTİREMEDİM VE SERVİSİ ARAYIP SORDUM BANA SİZ ONU 128MB OLARAK GÖRÜYORSUNUZ AMA MAKİNA OYUNLARDA VEYA DAHA ÇOK GRAFİK İSTEYEN ŞEYLERDE KENDİ RAMİNDENDE 384MB.KULLANARAK 512MB TA KENDİSİ OTOMATİK OLARAK ÇIKYOR DENDİ.BAZI OYUNLARDA SORUN YAŞARSANIZ ATİX1300 ÜN EN SON DRİVERLARINI YÜKLERSİNİZ DEDİ.OLAY BU AMA BENİM SORUM GERÇEKTEN AYAR YAPILAMIYORMU VE GERÇEKTEN OTOMATİK OLARAKMI 512MB OLUYOR?SIRF EKRAN KARTI DAHA İYİ OLSUN DİYE BUNU ALDIM BU SORUMA CEVAP VERECEK OLAN HERKEZE TEŞŞEKKÜRLER...NOVEMBERPAŞALI..

• Ben 895 mb olarak biliyorum akran kartinin sistem belleği ile birlikde ramini. Bi bakın isterseniz bu sizdede böyle değilmi yada gercek değerler değil mi bunlar. Şimdi direk kopyalıyorum performans bilgilerinden grafik bölümünü...
    Grafikler
    --------------------------------------------------------------------------------

Görüntü bağdaştırıcısı türü ATI Mobility Radeon X1300
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 895 MB
    Ayrılmış grafik belleği 128 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 767 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.362.0.0
    Birincil monitör çözünürlüğü 1280x800
    DirectX sürümü DirectX 9.0 veya iyisi

• ------------
    BENİMDE DXDİAG TA BÖYLE GÖEÜNÜYOR:

Card name: ATI Mobility Radeon X1300
    Manufacturer: ATI Technologies Inc.
    Chip type: ATI Radeon Graphics Processor (0x7149)
    DAC type: Internal DAC(400MHz)
    Display Memory: 894 MB
    Dedicated Memory: 127 MB
    Shared Memory: 767 MB
    Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)
    Monitor: Genel PnP Monitör
    Driver Version: 7.14.0010.0496 (English)
    DDI Version: 9Ex

AMA BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATTIĞINDA BİLİYOSUNDURACER YAZISI ÇIKTIĞINDA F2 YE BAS BİOS AYARLARINA GİR VE ORDA MAİN MENÜSÜNE GEL ORADA YAZIYOR VİDEO MEMORY:128MB. OLARAK GÖRÜNÜYOR VE BURADAN KESİNLİKLE MÜDAHALE EDEMİYOSUN.AMA DİĞER BİLGİSAYARIMDA BURADAN YÜKSELTİP DÜŞÜREBİLİYORDUM BUNU ANLAMADIM...VESSELAM
  • Büyük ihtimal sebebi ekran kartının 128 mb dahili belleği oldugu için değiştirmene izin vermiyor. Diğer değiştirebildiğin modellerde tamamı onboard olduğu için rahatlıkla oynayabiliyordun. Tahminimce bunda 128 Mb olduğu için değiştirmene izin vermiyor ve vista gerektiğinde kendisi ayarlıyor. Kısaca sistem belleğinden kendisi dilediği kadar ram ayıracak, biz o kısmı ayarlayamayacağiz gibi. Neyimize yetmiyo 128 mb :D Zaten normal kullanımda fazla olmasına gerek yok bence, oyunlarda ve gerektiğinde kendisi ayarlıyorsa daha ne
  • ya tabiki orası öyle ama senin dediğin gibi mesela masa üstümde gezinirken ekran kartında 5-10mb kullanıyor ama performans gerektiren oyunlarda kendi devreye girip yükseltiyor.ya birde birşey daha sorucam,banamı öyle geliyor bilmiyorum ama ilk defa vista kullanıyorumda ya zaman zaman c: hdd baktığımda örnek veriyorum işte 48.9gb diyelim 3-4 gün sonra 48.7 işte birkaç gün sonra 48.3 gibi birşeyler yüklemediğim halde yer kaplıyor,gibi bir bilgin varmı benmi yanılıyorum..
  • arkadaşlar bari 5105 fan clup kuralım bu topiği açan arkadaştan ricam ismini değiştirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

arkadaşlar bari 5105 fan clup kuralım bu topiği açan arkadaştan ricam ismini değiştirsin

ASPİRE 5105 FAN CLUP AÇILMIŞTIR.
    HAYIRLI OLSUN
  • Hayırlı olsun, sorunsuz bi clup olması dileğiyle.
  • HAYIRLI OLSUN.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

quote:

Orjinalden alıntı: pepclub

quote:

arkadaşlar bari 5105 fan clup kuralım bu topiği açan arkadaştan ricam ismini değiştirsin

HAYIRLI OLSUN
  • quote:

HAYIRLI OLSUN.

quote:

quote:

HAYIRLI OLSUN

pepclup, acer 5105 i sunar...dıd..dıd..tıtt.dıııd...(intelin reklamı gibi oldu)ewt arkadaşlar sonunda bizimde bir fanclubümüz oldu.en kötü mesajımız böyle olsun... Allah bizi teknosa servisinin eline düşürmesin

• quote:

quote:

HAYIRLI OLSUN.

quote:

quote:

HAYIRLI OLSUN

pepclup, acer 5105 i sunar...dıd..dıd..tıtt.dıııd...(intelin reklamı gibi oldu)ewt arkadaşlar sonunda bizimde bir fanclubümüz oldu.en kötü mesajımız böyle olsun... Allah bizi teknosa servisinin eline düşürmesin

AMİNNN

• yeni funclub hayırlı olsun arkadaşlar,bende bir 5105 kullanıcısıyım belki forumda açtığım konularda rast gelmişsinizdir.ama daha bilgisayarın tadına tam olarak varamadım.aldım 15 gün sonra acer empowering yazılımı hata verdi bayağı bi onunla uğraştık araştırdık servise göndermek istemediğim için bi tanıdık bilgisayarcıya yaptırdık,ama bu seferde bazı programları açarken java programı yükleyin diyor mesela limewere, önceden istemiyordu java sitesinin adresini kendisi veriyo giriyorum ama program xp yüklü bilg için geçerli diyor vista var bende yüklesem bi sorun olurmu acaba.yardımlarınızı bekliyorum hadi herkese sorunsuz günler,,,,,,
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.