Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: positroN

belki de norton un yapılandırması yüzünden oluyordur.
    bence sorunun donanım kaynaklı değil.arkadaşının bilgisayarının üzerinde toshiba yazdığı için nete girmiyordur herhalde.bilgisayarımı falan savunduğumu sanma, sadece sorununu daha kolay çöz diye başka yerde sorun aramamanı öneriyorum.bu problemini notebook bölümüne değil de vista ile ya da network ile ilgili bölüme yazarsan oradaki insanlardan daha net bilgi alabilirsin.

ilk başta norton diye düşünmüştüm bende nortonu kaldırdım ama sonra.toşhibayı örnek olarak verdim zaten,bilgisayarımı aceri fazlasıyla seviyorum ben :)ben birde dedigin bölüme soruyum su sorunu yardımın için tesekkürler
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serkan_life

Arkadaşlar merhaba acil bir sorum olcak.
    ben bu bilgisayarla kablosuz modemlere bağlanamıyorum nedense.aslında söyle, mesela evde bir ag yakalıyo bağlan diyorum hemen internete giriyo.% 4 cekse bile nete hızlı şekilde girebiliyo
    ama gel görki varanın otobüsünde ki wireles a bağlanmıyor.%90 cekiyo gözüküyo agın adı gözüküyo ama bağlantı kurulamıyor diyo.aynı sekilde alışveriş merkezleir gibi yerlerdede öyle.okuldaki aga bağlanıyo ama.
    anlıyacagınız bir tuhaf karasına göre bağlanıyo kafasıa görebağlanmıyo.
    bağlanmadıgı durumlarda hep cekim gücü oluyo.sadece nete giremiyo.nasıl hallederiz arkadaslar bunu bir yardım lütfen...

şifreleme türü nedeniyle olabilir mi acaba?hani wep şifresi falan girmek gerekiyorsa sorun çıkabilir ya da wpa2.
    bir de şöyle bir şey var.her yerde internet hizmeti bedava olmayabilir.mesela hava alanlarında girmeye çalışırsam türk telekomun sayfası geliyor sanırım kredi gibi bir şey alıyoruz o sayfadan.bulunduğun mekanda internet erişiminin bedava olduğundan emin ol.
    bir de tavsiyem acer ın e net miydi neydi o programı kullanma.direkt olarak windowsun ağ seçeneklerinden yapılandır.

quote:

freeman1968

Selam PositroN. Dün yazamadım benim laptopun durumunu. 26 Ocak günü servisdeki arkadaşlarla laptopa el atabildik sonunda. Onlarda başarısız oldu tabii ki. Merkeze göndereceğiz dedi. Gerekli evrakları dü8zenledik. Ve aleti hayırlısı ile gönderdik. Yetkili servisin olduğu bölgede servis, servisin olmadığı yerde teknosa gönderiyor. Bilginiz olsun. Bekleyip göreceğiz bakalım. Valla bu durum epey canımı sıktı. Laptopsuzluğa alışamadım. Sanıyorum benim arıza sitede ilk ve tek durumunda. Telekom gibi tatlıya bağlayabilsek benden mutlusu olmayacak.

Gelişmeleri yazarım. Kalın sağlıcakla.....

onarım dedikleri zaten parça değiştirmekten ibaret.ellerinde parça yoksa yapabilecekleri bir şey de olmadığından istanbula göndermişlerdir.
    servisten sonraki durumunu öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

bir de merak ettiğim bir kaç şey var.
    teknosadakilere derdini anlatırken zorluk çıkardılar mı? (gerçi pc nin sorunu bariz)
    bilgisayarının arızasını göstermek için orada deneme gibi bir şey yaptınız mı?
    bilgisayarı kendi kutusuyla mı kabul ediyorlar?şarj cihazını falan da istiyorlar mı?

Selam positroN
    Birincisi : Teknosadakile herhangibir zorluk çıkarmıyor. Gerçi 3 tane laptop aldık, arkadaşlarla epey samimi olduğumuzdan mıdır nedir alakalı davrandılar
    İkincisi : Teknosada senin dediğin denemeyi yaptım. Pilli pilsiz açılmadı. Onlarda yetkili servise yönlendirdi.
    Üçüncüsü : Serviste de aynı olay tekrarlayınca istanbula gönderdiler. Ben bana geldiği gibi, kutusu, pili, şarj aleti, kitapcıkları, fatura ve garantinin fotokopisi ile teslim ettim. Kendi kutusunu illa isteyip istemediklerini bilmiyorum. Çünkü sormak aklıma gelmedi. Walla dostum umarım tpm den hayırlı haberlerle döner. Ve bende sevinçle bu müjdeyi sizlere veririm inancını korumak istiyorum.
    Benim de aklıma takılan bir iki konu var. Cevaplarsan sevinirim.
    1) Laptopa ilk bakan arkadaşım arıza anakart olduğu için ilkin anakart değişimi, eğer yapılamıyorsa birebir makina değişimi olabilir dedi. Bu yeni model eşdeğer makina mı olabilir?
    2) Pillerin kalitesi (ya da diğer deyişle kalitesizliği) yüzünden bu sorun başımıza gelmiş olabilir mi sence? Ve bu durum birebir değişim sebebi olabilir mi?
    3) Yasal olarak 30 işgününü geçip de gelmezse (sanırım 6 hafta demek oluyor bu) ne yapmamız gerekir?

Sağlıcakla kal.

Acer Aspire 5105 Fan Clup

• quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

Selam positroN
    Birincisi : Teknosadakile herhangibir zorluk çıkarmıyor. Gerçi 3 tane laptop aldık, arkadaşlarla epey samimi olduğumuzdan mıdır nedir alakalı davrandılar
    İkincisi : Teknosada senin dediğin denemeyi yaptım. Pilli pilsiz açılmadı. Onlarda yetkili servise yönlendirdi.
    Üçüncüsü : Serviste de aynı olay tekrarlayınca istanbula gönderdiler. Ben bana geldiği gibi, kutusu, pili, şarj aleti, kitapcıkları, fatura ve garantinin fotokopisi ile teslim ettim. Kendi kutusunu illa isteyip istemediklerini bilmiyorum. Çünkü sormak aklıma gelmedi. Walla dostum umarım tpm den hayırlı haberlerle döner. Ve bende sevinçle bu müjdeyi sizlere veririm inancını korumak istiyorum.
    1) Laptopa ilk bakan arkadaşım arıza anakart olduğu için ilkin anakart değişimi, eğer yapılamıyorsa birebir makina değişimi olabilir dedi. Bu yeni model eşdeğer makina mı olabilir?
    2) Pillerin kalitesi (ya da diğer deyişle kalitesizliği) yüzünden bu sorun başımıza gelmiş olabilir mi sence? Ve bu durum birebir değişim sebebi olabilir mi?
    3) Yasal olarak 30 işgününü geçip de gelmezse (sanırım 6 hafta demek oluyor bu) ne yapmamız gerekir?

Sağlıcakla kal.

hmm, senin pc nin garantisi tpm tarafından sağlanıyormuş...
    yeni modelin aynı pc olması zor olur onun yerine muhtemelen tl 60 işlemcili 5106 ya da 5520 serisinden bir şey olabilir.tabi ki de eşdeğer ya da bir üst model olması gerek.eğer değişim olursa alacağın makinenin özelliklerinin en azından bunun kadar iyi olmasına dikkat et.

pilden olduğunu sanmıyorum.anakartla ilgili bir mühendislik hatası yüzündne olabilir.kesin olarak emin olmayız.zaten pili de panasonic marka oldukça kalilelidir merak etme.

yasal olara 30 işgününü geçerse ve sen garanti sağlayan firmayla anlaşamazsan tüketici hakem heyetine (böyle bir şey emin değilim adından) gidip orada ne yapacağına onlarla beraber karar vermelisin.

yenisi ile değişim daha iyi olur.o makineden hayır gelmez artık.tecrübe ile sabit (istisnalar hariç)

• peki biz bu laptop a xp yi yukledik fakat ekran kartı ve ses kartı guncellemelerini yapamadım son sürüm guncellemelerini nasıl yaparız bilen arkadaslar varsa yardımcı olabilirmi.
  • acer laptop aldıgımda yanında windows vista cd sini vermemişler . tekrar almak iin sitesinden alınıyormus bu konuda bilgisi olan varmı. vista lazım nasıl elde edebilirim.
  • quote:

quote:

Selam positroN

Sağlıcakla kal.

hmm, senin pc nin garantisi tpm tarafından sağlanıyormuş...
    yeni modelin aynı pc olması zor olur onun yerine muhtemelen tl 60 işlemcili 5106 ya da 5520 serisinden bir şey olabilir.tabi ki de eşdeğer ya da bir üst model olması gerek.eğer değişim olursa alacağın makinenin özelliklerinin en azından bunun kadar iyi olmasına dikkat et.

pilden olduğunu sanmıyorum.anakartla ilgili bir mühendislik hatası yüzündne olabilir.kesin olarak emin olmayız.zaten pili de panasonic marka oldukça kalilelidir merak etme.

yasal olara 30 işgününü geçerse ve sen garanti sağlayan firmayla anlaşamazsan tüketici hakem heyetine (böyle bir şey emin değilim adından) gidip orada ne yapacağına onlarla beraber karar vermelisin.

yenisi ile değişim daha iyi olur.o makineden hayır gelmez artık.tecrübe ile sabit (istisnalar hariç)

Selam positroN . Gelişmelerden haberdar edeyim dedim. Tpm nin sayfasında gezinmiştim. Biraz da cahilliği giderdim tabii Servisin verdiği belgeden hareketle ürünümün son durumuna baktım. 29 ocakta servise intikal etmiş. Arıza olarak touchpad ve klavyenin çalışmadığı yazılmış. Parça siparişi verildiği, anakart ve 2.0 amd cpu nun beklendiği yazılmış. Bizim işlemci 1.9 TL 58 den 2.0 TL 60 a terfi mi edecek ne
    Dostum, bu servis günü hesabında 30 günlük süre normal gün müdür yoksa haftada 5 iş günü olduğu düşünülerek 6 haftaya mı tekabül eder. Bu konuda net bir bilgin var mı? Sağlıcakla kal.

• quote:

Selam positroN . Gelişmelerden haberdar edeyim dedim. Tpm nin sayfasında gezinmiştim. Biraz da cahilliği giderdim tabii Servisin verdiği belgeden hareketle ürünümün son durumuna baktım. 29 ocakta servise intikal etmiş. Arıza olarak touchpad ve klavyenin çalışmadığı yazılmış. Parça siparişi verildiği, anakart ve 2.0 amd cpu nun beklendiği yazılmış. Bizim işlemci 1.9 TL 58 den 2.0 TL 60 a terfi mi edecek ne
    Dostum, bu servis günü hesabında 30 günlük süre normal gün müdür yoksa haftada 5 iş günü olduğu düşünülerek 6 haftaya mı tekabül eder. Bu konuda net bir bilgin var mı? Sağlıcakla kal.

bildiğim kadarıyla cumartesi de dahil haftada 6 gün.

tl 60 harika bir işlemci, eskisiyle arasında bariz fark var.bu açıdan şanslısın tabi keşke pc hiç bozulmasaydı

• quote:

quote:

bildiğim kadarıyla cumartesi de dahil haftada 6 gün.

tl 60 harika bir işlemci, eskisiyle arasında bariz fark var.bu açıdan şanslısın tabi keşke pc hiç bozulmasaydı

PositroN dostum. Verdiğin bilgiye teşekkür ederim. Kendi derdimize bakıp hayıflanmaktan senin makinenin durumunu sormayı unuttuk. Senin laptopta son durum nedir? Yedekleri alamadığım için servise göndermedim demiştin. Neler yapmayı planlıyorsun bu durumda? Sağlıcakla kal.

• quote:

PositroN dostum. Verdiğin bilgiye teşekkür ederim. Kendi derdimize bakıp hayıflanmaktan senin makinenin durumunu sormayı unuttuk. Senin laptopta son durum nedir? Yedekleri alamadığım için servise göndermedim demiştin. Neler yapmayı planlıyorsun bu durumda? Sağlıcakla kal.

rica ederim

valla durumumda en az makine kadar kötü.ay sonu vs...elime para geçince harici hdd alarak bu sorunu çözmeyi düşünüyorum.70 gb önemli dosyam var masaüstü pc de 80 gb hdd var onda da yer yok.çaresiz durumdayım şimdilik.

usb kesin bir şekilde bozuk.orada problem olmaz da şu ekran sorunu konunda bir şey yaparlar mı bilmiyorum.çizgileri normal deyip geçiştirebilirler.usb yi düzelteyim derken bios update yaptım ısınma ve fan sesi problemi de oluştu olacak gibi değil
    30 derecelerde gezinen makine 45-50 derece arası gidip geliyor, hem de bu soğukta!
    bir programla voltajı düşürüp ısıyı 30 lara tekrar çekim ama makine soğukta olsa fanlar gürültülü çalışyor.bios uptade ten önce böyle değildi.
    buna dayanarak kimseye gerekmedikçe bios update önermiyorum.makinin orjinal biosunu da hiç bir yerde bulamazsınız.

• fanımı sırf temizlemek için 40$ para istediler garanti kapsamına girmiyormuş 4 ayda nasıl toz girebilir bu kadar anlamadım tozmu çekiyo bu bilgisayar... anlamadığım konu garanti bunu bile yapmıyosa ne işe yarayacak o zaman yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: neo0

fanımı sırf temizlemek için 40$ para istediler garanti kapsamına girmiyormuş 4 ayda nasıl toz girebilir bu kadar anlamadım tozmu çekiyo bu bilgisayar... anlamadığım konu garanti bunu bile yapmıyosa ne işe yarayacak o zaman yani

bilgisayarın ısınmasının nedeninin fan tozlanması olduğuna nasıl varmışlar?üstelik nedeni ne olursa olsun bilgisayar ısınıp kapanıyorsa bunu bir şekilde çözmek zorundalar, ister fan tozlanması olsun ister başka bir şey.o zaman fanı temizlemeden yapsınlar bu işi çünkü yapmak zorundalar.4 ayda tozdan kullanılmayacak hale geliyorsa ayıplı üründür.
    bence bu saçmalıklarla hiç uğraşmadan dava aç.
    bir de senin bilgisayarının garantisi hangi firma tarafından veriliyor söyler misin?

• kapanma olayı son cpu driverını kurunca düzeldi sebebide belli bi ısıya yükselince cpu hızını düşürüp voltu düşürüp ısıyı düşürmesi.. bilmiorum teknosadan aldım bilgisayarı istanbulda biyere yollamışlar.. fan tozlanmasından olduğunu nasıl anladılar bilmiyorum para almak içinde söylenmiş olabilir bence
  • Positron bişey sorucam bide ben biosu güncelledim netten bu ısınmayı tetikleyen bide sadece fan olmayabilir bu biosunda etkisi var diosun... servis bunu orjinal versiyonuna dönüştürmek içinde para alır galiba dimi?
  • quote:

Positron bişey sorucam bide ben biosu güncelledim netten bu ısınmayı tetikleyen bide sadece fan olmayabilir bu biosunda etkisi var diosun... servis bunu orjinal versiyonuna dönüştürmek içinde para alır galiba dimi?

hiç bir fikrim yok o konuda.ama bios yüzünden ısının arttığı bir gerçek.açıkçası bende merak ediyorum bu konuyu.bilgisayarın kutusunda kitapçıklar duruyorsa servisi öğrenebilirsin.@freeman1968 nickli üyenin bilgisayarının arızası ile ilgili gelişmeler gayet olumlu gibi gözüküyor.onun servisi Tpm tarafından veriliyor.mesela benim ki de arena.halbuki hepimiz teknosadan aldık.tpm bu kadar ilgilenirken sana bu şekilde davranmış olamazlar diye düşünüyorum.büyük ihtimalle başka bir firma.

• baktım şimdi kutudan çıkan kitapçıklara bunların tamamı ingilizce valla Türkçe 1 tane sözcük yok yazmıyo faturadamı yazıyodu acaba şuan serviste faturada..
  • quote:

baktım şimdi kutudan çıkan kitapçıklara bunların tamamı ingilizce valla Türkçe 1 tane sözcük yok yazmıyo faturadamı yazıyodu acaba şuan serviste faturada..

garanti belgesi ayrı olur.neyse boşver kendini yorma.
  • positron bide şu bios update den sonraki bilgisayar ısını merak ettim.. Ev/Ofis Masası durumunda çalışırken ve volt düşürücü program flan olmadan orjinal haliyle kaç dereceye yükseldi cpu sıcaklıkların.. bu arada biosun 3.10b dimi?
  • quote:

positron bide şu bios update den sonraki bilgisayar ısını merak ettim.. Ev/Ofis Masası durumunda çalışırken ve volt düşürücü program flan olmadan orjinal haliyle kaç dereceye yükseldi cpu sıcaklıkların.. bu arada biosun 3.10b dimi?

benim bios b değil 3.10 a.

iki resimden birisi senin pc nin sıcaklıkları ile karşılaştırmak için verdiğim ss

bunu da bios update yaptıktan bir kaç saat sonra yabancı bir forumda bu konuyu sormak için almıştım.şu an vista 64 bit var.sileceği için fazla uygulama yüklemediğimden sıcaklıkları bilmiyorum.fan kafa ütülediğine göre bu civarlardadır herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 2 Şubat 2008; 23:02:08 >

• biosun 3.10a iken bilgisayarın hızını 1.9Ghz görmemesi lazım sanırım bilgisayarımı sağ tıklayıp özellikler diyince 1.7falan oluodu galiba o zamn(XP de)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo0 -- 3 Şubat 2008; 0:08:45 >
  • quote:

biosun 3.10a iken bilgisayarın hızını 1.9Ghz görmemesi lazım sanırım bilgisayarımı sağ tıklayıp özellikler diyince 1.7falan oluodu galiba o zamn(XP de)...

ne alaka?coolnquiet açıksa anlık değişir frekans.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.