Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • linkte yazılanları okumayı bitirdim.live linux cd si denemişler işe yaramamış.
    genelde buldukları çözümler önce işe yaramış bir süre sonra makine aynı hatayı tekrar vermiş.
    bir kaç kişi makinesini servise vermiş.söylediklerine göre arıza anakart yüzündenmiş.serviste anakartı değiştirmişler bios update i yapmışlar bunun gibi şeyler...

dediğim gibi bataryayı sök ve fişe takılı şekilde cihazı açmaya çalış.eğer çalışırsa restrart at ve alt+f10 ile recovery işlemine başla.bu arada bataryayı takarsın fişteyken.
    bunları deneyip sonuca ulaşamadıysan servise vermekten başka çözüm yok.
    geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

linkte yazılanları okumayı bitirdim.live linux cd si denemişler işe yaramamış.
    genelde buldukları çözümler önce işe yaramış bir süre sonra makine aynı hatayı tekrar vermiş.
    bir kaç kişi makinesini servise vermiş.söylediklerine göre arıza anakart yüzündenmiş.serviste anakartı değiştirmişler bios update i yapmışlar bunun gibi şeyler...

dediğim gibi bataryayı sök ve fişe takılı şekilde cihazı açmaya çalış.eğer çalışırsa restrart at ve alt+f10 ile recovery işlemine başla.bu arada bataryayı takarsın fişteyken.
    geçmiş olsun

Denedim üstad. Bataryayı söküp fişe taktım. Acer yazısı çıktığı an alt ve f10 denedim olmadı. Gene prize takılı (bataryasız) acer yazısı varken f2 yaptım. Onu da yemedi alet. Parolaya kadar gelip orada tıkanıyor. Kalem oynatamamak neyse bizimki de o. Sanırım teknosa yolu gözüktü bize. Gecenin bu ilerlemiş vaktinde gene stress ile uykuya gidecez anlaşılan. Değerli yardımların için teşekkür ederim positroN. Bizim için araştırma yapıyorsun o kadar Allah senden razı olsun. Gene de bişeyler bulursan haberdar edersin. Bi kaç gün sonra verecem (cumartesi yada pazartesi) teknosaya. Haydi iyi geceler.

Acer 5105 Fan Clup

• quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

quote:

geçmiş olsun

Denedim üstad. Bataryayı söküp fişe taktım. Acer yazısı çıktığı an alt ve f10 denedim olmadı. Gene prize takılı (bataryasız) acer yazısı varken f2 yaptım. Onu da yemedi alet. Parolaya kadar gelip orada tıkanıyor. Kalem oynatamamak neyse bizimki de o. Sanırım teknosa yolu gözüktü bize. Gecenin bu ilerlemiş vaktinde gene stress ile uykuya gidecez anlaşılan. Değerli yardımların için teşekkür ederim positroN. Bizim için araştırma yapıyorsun o kadar Allah senden razı olsun. Gene de bişeyler bulursan haberdar edersin. Bi kaç gün sonra verecem (cumartesi yada pazartesi) teknosaya. Haydi iyi geceler.

Acer 5105 Fan Clup

rica ederim

aynı problemi hep duydum ilk kez senin başına geldi ne yazık ki.zaten yapabildiğin kadarını yapmışsın.boşuna vakit kaybetmeden teknosa ya götür cihazını.benimki de hala bozuk ama içindeki bilgileri depolayamadığım için servise götüremedim bir türlü.pc de önemli bilgilerin varsa yazık olmuş, üzüldüm.

iyi geceler.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

quote:

geçmiş olsun

Acer 5105 Fan Clup

rica ederim

aynı problemi hep duydum ilk kez senin başına geldi ne yazık ki.zaten yapabildiğin kadarını yapmışsın.boşuna vakit kaybetmeden teknosa ya götür cihazını.benimki de hala bozuk ama içindeki bilgileri depolayamadığım için servise götüremedim bir türlü.pc de önemli bilgilerin varsa yazık olmuş, üzüldüm.

iyi geceler.

Selam positroN
    Laptopu bugün teknosaya götürdüm. Buradaki teknosa ilkin Arenanın yetkili balıkesir servisine götürün dedi. Eğer orada çözülemiyorsa o zaman istanbula göndereceğiz dedi. Bizde buradaki yetkili servise götürdük. Bugün yoğunlarmış. Yarın bakacaklar. Yalnız servisteki arkadaş bu ne dedi. Amd dedik. Yaw intellerde pek böyle sorun çıkmıyor. Ama amd de çıkabiliyor dedi. Moral gene bozuldu. Amd iyi diye böbürleniyorduk ama sanırım bu problemler uzayıp gideceğe benziyor.www.sikayetvar.com da bi sürü problem var. Menteşe çatlağı olan, vista gidip xp gelen, parça bekleyen, 4-5 sefer anakartı değişen mi ararsın dolu. Biraz gözüm korktu açıkçası. Genelde servis olayı sancılı benim anlayabildiğim kadarıyla. (gerçi en çok şikayet hp de) Avunsak mı ne :)
    Neyse bakalım. Leyleğin ömrü beklemekle geçer misali biz de bekleyecez anlaşılan. İmkan olsa da burada yapılsa die dua ediyorum. Yedekler açısından sevinebileceğim bi nokta var. Sanki bunu beklermiş gibi pazartesi akşamı taşınabilir disce atmıştım d dekileri. c de de oyunlar vardı. Ama oyunları pek önemsediğim yok açıkçası. Videolarım, fotoğraflarım elimde diye seviniyorum. Değerli dostum sen de bulunduğun şehirdeki teknosaya bir sor bakalım. Orada arena yetkili servisi vardır belki ve de yönlendirirler inşallah. Gerekirse beni örnek göster. Balıkesirde bu şekilde yapılıyormuş dersin. Bakarsın istanbula göndermeden çözülür senin meselende.
    İşte bu paylaşım sitesini bu yüzden seviyorum. Birbirimize yardımımız bile olabilir belki de. Gelişmeleri önümüzdeki günlerde yazacağım. Tekrar teşekkürler. Kendine iyi bak.

Acer 5105 Fan Clup

• yetkili servisdeki arkadaş amd işlemciden oluyor demiş ya o zaman korktum.sen onun söylediğine kulak asma.amd işlemciden değil anakarttan kaynaklanan bir sorun.intel makinelerde çıkmamasının nedeni intel işlemcili makinelerde amd chipsetli anakartlar yok haliyle öyle bir problem olması söz konusu değil.böyle kişiler mi bilgisayarı tamir edecek ne günlere kaldık...

yedekleri alman iyi olmuş.en kötüsü o zaten.masaüstü pc bozulsa çıkar diski tak başka pc ye ama notebook u sökersek garanti dışı kalıyor.

neyse inşallah servis sonrasında abuk bir durumla karşılaşmazsın.
  • millet bu acerin ankarada teknik servisi nerde?
    teknosayamı götürücez acerin teknik servisinemi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: neo0

millet bu acerin ankarada teknik servisi nerde?
    teknosayamı götürücez acerin teknik servisinemi?

teknosaya...
  • arkadaşlar ben kart okuyucuyu kullanamıyorum acer sitesinden ene card reader indirdim 3.00 kurdum yinede kartı taktıgımda herhangi bir hareket olmuyor acaba yanlış yaptıgım birşey mi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enemy1980

arkadaşlar ben kart okuyucuyu kullanamıyorum acer sitesinden ene card reader indirdim 3.00 kurdum yinede kartı taktıgımda herhangi bir hareket olmuyor acaba yanlış yaptıgım birşey mi var.

kullandığın kart ne?? xd, sd ve mms pro. destekliyo reader...
  • sd kart motorola e2 rokrda kullanıyorum
  • hallettim teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba acil bir sorum olcak.
    ben bu bilgisayarla kablosuz modemlere bağlanamıyorum nedense.aslında söyle, mesela evde bir ag yakalıyo bağlan diyorum hemen internete giriyo.% 4 cekse bile nete hızlı şekilde girebiliyo
    ama gel görki varanın otobüsünde ki wireles a bağlanmıyor.%90 cekiyo gözüküyo agın adı gözüküyo ama bağlantı kurulamıyor diyo.aynı sekilde alışveriş merkezleir gibi yerlerdede öyle.okuldaki aga bağlanıyo ama.
    anlıyacagınız bir tuhaf karasına göre bağlanıyo kafasıa görebağlanmıyo.
    bağlanmadıgı durumlarda hep cekim gücü oluyo.sadece nete giremiyo.nasıl hallederiz arkadaslar bunu bir yardım lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_life

Arkadaşlar merhaba acil bir sorum olcak.
    ben bu bilgisayarla kablosuz modemlere bağlanamıyorum nedense.aslında söyle, mesela evde bir ag yakalıyo bağlan diyorum hemen internete giriyo.% 4 cekse bile nete hızlı şekilde girebiliyo
    ama gel görki varanın otobüsünde ki wireles a bağlanmıyor.%90 cekiyo gözüküyo agın adı gözüküyo ama bağlantı kurulamıyor diyo.aynı sekilde alışveriş merkezleir gibi yerlerdede öyle.okuldaki aga bağlanıyo ama.
    bağlanmadıgı durumlarda hep cekim gücü oluyo.sadece nete giremiyo.nasıl hallederiz arkadaslar bunu bir yardım lütfen...

o modemin ayarlarıyla ilgili bir problem olabilir, mesela modem sahibi şifre koymuş olabilir. Ondan dolayı bağlanamıyor olabilirsin!!

• quote:

Orjinalden alıntı: jaseenstyle

quote:

o modemin ayarlarıyla ilgili bir problem olabilir, mesela modem sahibi şifre koymuş olabilir. Ondan dolayı bağlanamıyor olabilirsin!!

yok hocam şifre olayı değil ifre olunca zaten şifre istiyor diyo ama şifre girincede bağlanmıyo.
    mesela kafeteryalarda şifre yok arkadas toşiba ile sorunsuz bağlanıyo benimki cekiyo ama bağlanmıyo

• quote:

yetkili servisdeki arkadaş amd işlemciden oluyor demiş ya o zaman korktum.sen onun söylediğine kulak asma.amd işlemciden değil anakarttan kaynaklanan bir sorun.intel makinelerde çıkmamasının nedeni intel işlemcili makinelerde amd chipsetli anakartlar yok haliyle öyle bir problem olması söz konusu değil.böyle kişiler mi bilgisayarı tamir edecek ne günlere kaldık...

yedekleri alman iyi olmuş.en kötüsü o zaten.masaüstü pc bozulsa çıkar diski tak başka pc ye ama notebook u sökersek garanti dışı kalıyor.

neyse inşallah servis sonrasında abuk bir durumla karşılaşmazsın.

Selam PositroN. Dün yazamadım benim laptopun durumunu. 26 Ocak günü servisdeki arkadaşlarla laptopa el atabildik sonunda. Onlarda başarısız oldu tabii ki. Merkeze göndereceğiz dedi. Gerekli evrakları düzenledik. Ve aleti hayırlısı ile gönderdik. Yetkili servisin olduğu bölgede servis, servisin olmadığı yerde teknosa gönderiyor. Bilginiz olsun. Bekleyip göreceğiz bakalım. Valla bu durum epey canımı sıktı. Laptopsuzluğa alışamadım. Sanıyorum benim arıza sitede ilk ve tek durumunda. Telekom gibi tatlıya bağlayabilsek benden mutlusu olmayacak.

Gelişmeleri yazarım. Kalın sağlıcakla.....

Acer Aspire 5105 Fan Clup

• Arkadaşlar merhaba acil bir sorum olcak.
  • quote:

şifreleme türü nedeniyle olabilir mi acaba?hani wep şifresi falan girmek gerekiyorsa sorun çıkabilir ya da wpa2.
    bir de şöyle bir şey var.her yerde internet hizmeti bedava olmayabilir.mesela hava alanlarında girmeye çalışırsam türk telekomun sayfası geliyor sanırım kredi gibi bir şey alıyoruz o sayfadan.bulunduğun mekanda internet erişiminin bedava olduğundan emin ol.
    bir de tavsiyem acer ın e net miydi neydi o programı kullanma.direkt olarak windowsun ağ seçeneklerinden yapılandır.

quote:

freeman1968

Selam PositroN. Dün yazamadım benim laptopun durumunu. 26 Ocak günü servisdeki arkadaşlarla laptopa el atabildik sonunda. Onlarda başarısız oldu tabii ki. Merkeze göndereceğiz dedi. Gerekli evrakları dü8zenledik. Ve aleti hayırlısı ile gönderdik. Yetkili servisin olduğu bölgede servis, servisin olmadığı yerde teknosa gönderiyor. Bilginiz olsun. Bekleyip göreceğiz bakalım. Valla bu durum epey canımı sıktı. Laptopsuzluğa alışamadım. Sanıyorum benim arıza sitede ilk ve tek durumunda. Telekom gibi tatlıya bağlayabilsek benden mutlusu olmayacak.

Gelişmeleri yazarım. Kalın sağlıcakla.....

onarım dedikleri zaten parça değiştirmekten ibaret.ellerinde parça yoksa yapabilecekleri bir şey de olmadığından istanbula göndermişlerdir.
    servisten sonraki durumunu öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

bir de merak ettiğim bir kaç şey var.
    teknosadakilere derdini anlatırken zorluk çıkardılar mı? (gerçi pc nin sorunu bariz)
    bilgisayarının arızasını göstermek için orada deneme gibi bir şey yaptınız mı?
    bilgisayarı kendi kutusuyla mı kabul ediyorlar?şarj cihazını falan da istiyorlar mı?

• sorunu ben cevaplayım istersen positron bende servise verecektim gittim teknosaya istanbula gönderceklerdi ama ben kutusunu atmıştım onun için teknosa orjinal kutusu olmadığı için kargoda çıkacak bi problemde sorumluluk kabul etmem dedi bende güvenip veremedim kargoya yani bilgisayarınızı servise gönderirken kesinlikle orjinal kutusuna koyun sonradan pişman olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gutenberk -- 29 Ocak 2008; 21:34:12 >
  • quote:

quote:

şifreleme türü nedeniyle olabilir mi acaba?hani wep şifresi falan girmek gerekiyorsa sorun çıkabilir ya da wpa2.
    bir de şöyle bir şey var.her yerde internet hizmeti bedava olmayabilir.mesela hava alanlarında girmeye çalışırsam türk telekomun sayfası geliyor sanırım kredi gibi bir şey alıyoruz o sayfadan.bulunduğun mekanda internet erişiminin bedava olduğundan emin ol.
    bir de tavsiyem acer ın e net miydi neydi o programı kullanma.direkt olarak windowsun ağ seçeneklerinden yapılandır.

şifeeleme oldugunu sanma arkadasım xp yüklü olan toşiba ile rahatca giriyor.vistadsan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.senin dediğinde olabilir tabi birde ağ bağlantısından deneyim girmeyi.bu arda bir gelişme var sadece google ana sayfasına bir iki kez bağlandı.ama arama yapınca gidiyor.aklıma güvenlik duvarları geliyo ama araştırıyorum.bildigini zvarsa anlatın lütfen

• quote:

şifeeleme oldugunu sanma arkadasım xp yüklü olan toşiba ile rahatca giriyor.vistadsan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.senin dediğinde olabilir tabi birde ağ bağlantısından deneyim girmeyi.bu arda bir gelişme var sadece google ana sayfasına bir iki kez bağlandı.ama arama yapınca gidiyor.aklıma güvenlik duvarları geliyo ama araştırıyorum.bildigini zvarsa anlatın lütfen

belki de norton un yapılandırması yüzünden oluyordur.
    bence sorunun donanım kaynaklı değil.arkadaşının bilgisayarının üzerinde toshiba yazdığı için nete girmiyordur herhalde.bilgisayarımı falan savunduğumu sanma, sadece sorununu daha kolay çöz diye başka yerde sorun aramamanı öneriyorum.bu problemini notebook bölümüne değil de vista ile ya da network ile ilgili bölüme yazarsan oradaki insanlardan daha net bilgi alabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.