Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: maniac_ea

arkadaşlar merhaba bende 5105 kullanıcısıyım vistaya format atıp xp yukledim ama vistaya baya alışmısım xpden kurtulmak istiyorum fakat kurulum cdsi oluşturmadım pqservice bölümü hala duruyor nasıl vistaya geri dönebilirim?

şu şekilde...
  • sağol en kısa zamanda denicem bunu burdan yukleme yaptıgımızda recovery cdsi oluşturabiliyoruz dimi?
  • vista 64bitte hala kamerayı çalıştıramadım.@neo0 sen çalıştırabildin mi?hangi driver ı kullandın, hepsi hata veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

vista 64bitte hala kamerayı çalıştıramadım.@neo0 sen çalıştırabildin mi?hangi driver ı kullandın, hepsi hata veriyor

evet şu ikisini sırayla kurunca çalışır

1- BISON_Acer Orbicam_V6.96.0.14f-WHQL
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5100/vista/Drivers/BISON_Acer%20Orbicam_V6.96.0.14f-WHQL.zip

2- BISON_AcerOrbiCam(Bison)_v1.0.0.19
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5100/vista/Drivers/BISON_AcerOrbiCam(Bison)_v1.0.0.19.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo0 -- 30 Mart 2008; 16:53:07 >

• ya üstatlar benim sorunumu bulamadım daha doğrusu 13 sayfayı okumakta biraz zor geldi sorunum şu laptop çalışırken ısınmaya başlıyor hatta bazı yerleri el deymeyecek kadar ısınıyor ve takılmaya başlıor önce ses kesik kesik oluor ondan sonra hem işlemler çok yavaşlıyor hem ses anlaşılmaz hale geliyor bu durum 30 saniye falan sürdükten sonra tekrar düzeliyor ama sonra 5 10 dakka içinde yine tekrarlıyor uzun süre açık kalmasından kaynaklı olabileceğine düşünerek kullanım sürelerimi kısalttım benim genelde laptopu akşam 7 gibi açıp sabaha hatta öğlene kadar açık tuttuğum oluor derslerimin o saatlerde olmasından dolayı. açık kalma süresini 5 6 saate kadar indirgeyebildim ancak o süreler içerisindede aynı sorunu yaşıyorum bunun nedeni açık kalması mı yoksa başka bir sorundan mı kaynaklı????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddmrtdd -- 6 Nisan 2008; 1:17:36 >
  • bu arada speed fan yükledim ısı ya bakmak için 78 derece gösterdi:S eğer bu makina sürekli bu sıcaklıkta çalışıyorsa yani Allah korumuş diorum normal sıcaklık 25-35 arası olmalı fala diye okudum çünkü :S
  • bilgi olsun diye bir kaç şey ekliyeyim
    ben leptopumu alalı 4 5 ay oldu ve aldığımdan beri ortalama aylık 8 9 saat kapalı kalıyor...
    bu yüzden hep everest ile işlemci ısılarımı göz önünde bulunduruyorum
    işlemci ısım genelde 70 80 arası geziyor ama geçen gece 92 ye dayadı ve yanık plastik koktu ciddi ciddi makina yanıyor sandım ama bi süre sonra ısı düştü
    bu ısınma sırasında sadce msn takılıyordum...
    şuan bile işlemci ısım 80 :)
    nomali 70 diorlar bilmiom artık :d benim işlemcinin normali 75 80
  • bilgisayarın altını falan mı kapatıyorsunuz nasıl o kadar ısınabilir ki?
    boşta mı bu kadar ısınıyor yoksa işlem yaparken mi?
    vista varsa "dengeli" güç profilini seçin, xp de laptop.cool n quiet bu şekilde aktif oluyor.yüksek performansda çalıştırıyorsanız boşuna ısınır.
    yükte 70-75 derece normal, 80 eh işte, 85 hayra alamet değil, 90 eyvah
  • bilgisayarın altını özellikle kapamıyorum hatta altına pili altına yerleştirdim yükselttim altıda hava alsın diye ancak dün akşam gerçekten oldukça ısındı yani o ısıyı görünce kapadım sabah kalktım açtım direk ısıya baktım 65 gösterdi ve ısı giderek artıor ne yapmam lazım bilmiyorum bir tek msn açık onun haricinde çalışan makinayı zorlayabilecek bir dosya yok gibi
  • şuan msjımı yazarken işlemci 90a dayadı :)
  • ya ben anlamıyorum msn açık ve kaspersky yüklü arkadaşın toshiba var satillite mi ne işte ondan ona bakıyorum çift çekirdekli sanırım ondan bi 35 bi 36 gösterio iki tane benim anlamadığım bu 5105 çift çekirdek değil mi tek bir tane gösterio birde 95 vurması daha da fena msn açıkken falan herşey normal 65 gösteriyor ne zamanki görüntülü arama falan yapmaya kalkışıyorum bi anda artıyor 80 85 en sonunda 90 oluyor ve takılmaya başlıyor bi yardım edin ya napıcam ben buna
  • yapacak fazla bir şey yok.daha önce de söylediğim gibi eğer msn, internet gibi şeylerle uğraşıyorsanız ekran kartı ayarlarından güç tasarruf modunu seçin.işlemci yüksek performansda değil cool n quiet modunda çalışsın.

en radikal çözüm fanı temizleyip yeni bir macun sürmek.daha önce masaüstü pc fanlarıyla veya montajla haşır neşir olduysanız rahatlıkla, pcye zarar vermeden yapabilirsiniz.hatta bir konu vardı bir kişi bilgisayarını açmış fanı temizleyince 5-10 derece daha düşük sıcaklıkta çalıştığını söylemişti.ben de neden hazır açmışken arctic silver 5 sürmedin diye sordum.bir süre sonra cevap yazmıştı, o macunu sürünce bir 5-10 derece daha düşmüş sıcaklıklar.
    fabrikada zaman ve paradan tasarruf için dandik ötesi seramik macun sürüyorlar ve genellikle gelişi güzel oluyor o nedenle ısı trasnferinde problemler oluyor.
    pc yi açamam ben anlamam, garantisi gider vs... diye düşünüyorsanız; bilgisayarı alıp bisikletçiye veya benzin istasyonuna gidin yan ve arka hava çıkışına kompresör ile hava basın.yok o da işinize gelmediyse yandaki ve arkadaki hava çıkışından içeri doğru tüm gücünüzle üfleyin.öyle olduğu zaman bile bayağı bir toz çıkıyor alt taraftan.

sizin bilgisayarlarınızın işlemcilerinin normalden daha fazla ısınması tamamen şanssızlığınız.normal masaüstü pclerde olduğu gibi aynı iki işlemcide bile bazen büyük sıcaklık farkları olabiliyor.
    çok ısınan prescott pentium 4 serisinden 2 adet işlemci kullandım.ilki 2.4 ghz hızında malezya üretimiydi ve yazın 80 derece civarına çıktığı için bilgisayarı açamıyordum bile.1 yıl sonra 2.8 ghz olanını aldım, o da filipinler üretimiydi ve 10 ytllik dandik fanla birlikte kullanmama rağmen yaz-kış ortalama 45 derece civarını pek geçmiyordu.nerden baksanız 35-40 derece fark var iki işlemci arasında.
    sizin bilgisayarlarınız sıcaklığını hayal bile edemiyorum şu an fanım serinlikten çalışmazken.tek açıklaması yukardaki gibi olabilir.

• hmm anladım şu dediğin arctic silver 5 den bi tane alıyım fanı temizliyim falan birde öğle deniyeyim işlemci ısımda şuan 75lerde geziyor oda gece olduğu için oda soğududa
  • toz çekiyo resmen bizim pc ler ondan ısınıyo fanını temizleyin.. ben bekledim bekledim fan durdu sonunda :D 50 ytl aldılar..
  • bu da bonus

• arkadaslar benm soyle bi sorunum var ben bu laptopda oyun oynuyorum xp kurdum driverları updateleri vs yaptım ama wow veya warcraft oynarken fps ara ara cok dusuyo kare kare oynuyorum.. forumlarda arastırdım islemci driverını silin oyle oynayın falan yazıyodu neyse yaptım bu sefer fps dustu ama oyundaki takılmalar kalktı ama sıcaklık sorunu cıktı..yardım pls
  • positron o fan resimlerinin sonunda bi tane masaüstü resmi var o üstteki empowering yazan yerdeki hologramları nasıl yaptın acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: spawnasdf

arkadaslar benm soyle bi sorunum var ben bu laptopda oyun oynuyorum xp kurdum driverları updateleri vs yaptım ama wow veya warcraft oynarken fps ara ara cok dusuyo kare kare oynuyorum.. forumlarda arastırdım islemci driverını silin oyle oynayın falan yazıyodu neyse yaptım bu sefer fps dustu ama oyundaki takılmalar kalktı ama sıcaklık sorunu cıktı..yardım pls

hep fandan kaynaklanan sorun bunlar bilgisayarı yeterince soğutmayınca işlemci hızı oyun sırasında 1.9 Ghz den 0.8 Ghz e düşüyor bu sırada oyun kare kare oynanıyor.. cpu driverı sürücüyü soğutmak için hızını düşürüyor... driverı silincede böyle bir hız düşürmesi yapmadığından işlemci çok yüksek sıcaklıkta çalışıyor.. tavsiyem fanını temizle sorun geçer.. driverı da geri yükle işlemcin çok ısınır yoksa..

• @gutenberk rocketdock programı o.mac skini yüklüyorsun simgeleri de netten buluyorsun
  • bi sorum daha olcak ben backup olan partitionı sildim keske silmeseydim de neyse simdi vista 32 bit yuklicem ama ftpdeki hangi driverları yuklicemi bilmiyorum bazıları 64 bitlik de daha once deneyip bulan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.