Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya abiler size bir sorum olacak ben de aspıre 5105 kullanıcısıyım
    bilgisayarı alırken ekran kartı 128/512 dediler (1.sorum bu ne oluyor)(2.sorum ise ben everest programını yükledim orada ekran kartı 128 çıktı)
    ayrıca ATI nin programında bellek boyutu 895 mb çıkıyor
    bu değerle neden farklı
    cevaplarınızı acilen bekliyorum
    lütfen msj ı dikkate alın
    cevaplar için şimdiden tşk
  • ekran kartı belleği 128 mb.yeterince bellek varsa 895 megabyte a kadar çıkabilir.bu oyun gerektirdiği zaman otomatik olarak gerçekleşir.
    bellek konusu önemli değil.en üst seviye kartlardan biri olan 8800 gt de bile 512 mb.x1300 bunun %10 u gücünde 256 mb olsa bile ne değişir?

şu linklerde ekran kartı belleği konusunda bir şeyler yazmıştım
    http://resim.donanimhaber.com/m_21094535/tm.htm#21096538

http://forum.donanimhaber.com/m_21730735/tm.htm#21746250

http://resim.donanimhaber.com/m_20954102/tm.htm#20958719

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 21 Nisan 2008; 16:31:47 >

• cevap için tşk abi seni oyaladığım için kusura bakma
    ama buradaki bellekhangi bellek oluyor ayrıca şimdi ben bilgisayarıma 512 isteyen bir oyun yüklesem kabul edermi
  • ekran kartının sabit belleği 128 mb dır.diyelim ki call of duty oynuyorsun, bol çayır çimen dolu bir bölüm oldukça fazla texture içereceği için fazlaca ekran kartı belleğine ihtiyaç duyacak.bu durumda bilgisayar bunu anlayıp sistem belleğini bu iş için otomatik olarak atayacaktır.yani o belleğin boyutunu düşünüp durmaya hiç gerek yok.

x1300 bildiğim kadarıyla 2006 yılında çıktı.üstelik pro, xt diye modelleri var.bu temel model ve zaten mobil bir kart.aynı zamanda giriş seviyesi bir ürün.tüm bunları göz önünde bulundurarak beklentilerini düşürmelisin.512 mb ekran kartı isteyen oyunu oynayabilirsin ama görüntü ayarlarını kısmak şartıyla.
    bu kart oyunları performanslı oynatmıyorsa belleği düşük olduğu için değil.zaten yeterince güçlü bir grafik işlemcisi olsa ona uygun bellek koyarlardı, firmalar da salak değil sonuçta.bu karta 128 gayet yeterli.512 mb olsa da bir şey değişmezdi x1300 de.
    linklerde var; 60 ytl lik karta 512 mb ram koymuşlar tabi veri yolu 64 bit ve zamanlaması düşük ddr2 ramler.kaldı ki veri yolu 256 bit olsa ddr4 olsa ne yazar 60 ytl lik ekran kartındaki 8400 grafik işlemcisi 512 ram i nasıl kullancak ki, en son çıkan oyunlarda çakılır.öyle olsa millet neden ekran kartlarına 500$ üstü para ödesin yada onlardan ikişer üçer olaıp sli, crossfire kombinasyonuyla kullansın değil mi?

• şu ekran kartı belleği ile ilgili merak ettiklerinizi bu linkte bulabilisiniz

http://www.notebookcheck.net/How-much-graphic-memory-makes-sense.2558.0.html

çok güzel açıklanmış
  • beyler bizim bu leptop usb 2.0 bağlantılarını destekliyor mu
    destekliyor ise nasıl kullanabiliriz bir bilgisi olan var mı ?
  • desteklemez olur muü
    usb 2.0 destekli cihazı takman yeterli.bir ayara gerek yok.
  • hmm anladım...
    ben bu leptopu simsiyah yapmak istiyorum sizce nasıl bir boya gider....
  • ayakkabı boyası isini gorur :D
  • slm abi
    benim ekran kartı sorularım başını şişirdi ama kusura bakma
    şimdi ben can you run it de oyunların kaldırıp kaldırmadığına bakıyorum
    bir çoğu ati yi tanımıyor
    atinin bu modeli çok mu kötü
    birde ordaki 131 çıkıyor,
    ve bazılarını ordan kaybediyor
    bu %100 doğrumu
    ben bunu 895 mi almalıyım
    cevap bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cimbom_gs

slm abi
    benim ekran kartı sorularım başını şişirdi ama kusura bakma
    şimdi ben can you run it de oyunların kaldırıp kaldırmadığına bakıyorum
    bir çoğu ati yi tanımıyor
    atinin bu modeli çok mu kötü
    birde ordaki 131 çıkıyor,
    ve bazılarını ordan kaybediyor
    bu %100 doğrumu
    ben bunu 895 mi almalıyım
    cevap bekliyorum

bak kardeş öncelikle bir dizüstü bilgisayardan fazla bir oyun performansı beklemek hata olur bunu önceden düşünüp ona göre hareket edecektiniz ..ben şu ana kadar bir tek cod4 oyununu normal ayarlarda oynayabildim diğer ekran kartı performansı isteyen oyunlarda hiçbir zevk alamadım.şu an bilgisayarımı daha çok net ve film izlemek için kullanıyorum ve buda gayet yeterli bu makine için.bence beklentilerini fazla yüksek tutma derim sana,,sadece zevkini çıkarmaya bak yoksa canın sıkılabilir

• arkadaşlar ya xpye geçeli uzun zaman oldu fakat şöyle bir sounla karşı karşıyayım cd ile yaptıgım tum işlemler sırasında bilgisayar kasıyor dvd film izlediğim zamanlarda ise takılarak çalışıo bu nedendir
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac_ea

arkadaşlar ya xpye geçeli uzun zaman oldu fakat şöyle bir sounla karşı karşıyayım cd ile yaptıgım tum işlemler sırasında bilgisayar kasıyor dvd film izlediğim zamanlarda ise takılarak çalışıo bu nedendir

bu dediğin bende de oluyordu ama sanırım amd nin sitesinden işlemci driverinı indiriip kurdum sorun kalktı istiyorsan kullanmakta olduğu driverı upload edebilirim....

beyler ben xp nin yanına ubuntu kurdum...
    bi kaç hafta ubuntu takılıcam
  • Arkadaşlar Acer 5572ZNWXMi laptopum var.
    Format atmak istiyorum. Daha önce hiç format atmadım.
    Bana laptopla birlikte 3 cd verdiler.
    -Windows vista OEM Önkurulum Seti (sadece önkurulumda kullanılır yazıyor üstünde)
    -Resource DVD
    -Windows vista starter .

Nasıl atıcam bir bilgisi olan var mı?
    Ayrıca laptopta recovery olayı nedir?
  • amdnin sitesndn hngisini indireceğim link verirmisn

quote:

Orjinalden alıntı: c160

quote:

Orjinalden alıntı: maniac_ea

arkadaşlar ya xpye geçeli uzun zaman oldu fakat şöyle bir sounla karşı karşıyayım cd ile yaptıgım tum işlemler sırasında bilgisayar kasıyor dvd film izlediğim zamanlarda ise takılarak çalışıo bu nedendir

bu dediğin bende de oluyordu ama sanırım amd nin sitesinden işlemci driverinı indiriip kurdum sorun kalktı istiyorsan kullanmakta olduğu driverı upload edebilirim....

beyler ben xp nin yanına ubuntu kurdum...
    bi kaç hafta ubuntu takılıcam

• merhaba herkese
    laptopumu 17 ekimde teknosadan aldım. ne zamanki deneme ürünlerinin zamanı doldu, benim laptop sürekli arıza çıkarmaya başladı. şubat ayında bi gün yanlışlıkla synaptics işaretleme aygıtını sildim ve sistemi 5 gün öncesine geri yükledim. o zamandan beri laptop çok yavaş. son 3 haftadır da bilgisayarımda trojan buluyorum.siliyorum tekrar geliyoe. bilgisayar konusunda pek bilgili değilim. kardeşim karspersky virüs koruma programını yükledi o da herşeyde izin istiyor. media player açmak için bile 2 kez onay vermek zorunda kalıyorum.
    batarya sorununa hiç değinmiyorum zaten aldığımdan beri fişle kullanıyorum.1 saat gidiyor gitmiyor.
    arkadaşımda toshiba var hatun her yerden bağlanıyor nete. ben kablosuzun k sını göremedim daha. aldığıma pişman oldum diyebilirim. ama yine ilk göz ağrısı derler ya laptop için savaşmaya hazırım:) bana akıl verin nolur format attırayım mı yada attırmadan önce teknosaya mı gideyim?

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__

• Bence format aleti kendine getirir.Teknosa hiçbişey yapmaz gidersin
    -Pardon ben sizden 5105 almıştımda kafayı yedi naapmam lazım
    -Ne bilim format at geçer
    Cevabını alırsın...
    quote:

Orjinalden alıntı: damila

merhaba herkese
    laptopumu 17 ekimde teknosadan aldım. ne zamanki deneme ürünlerinin zamanı doldu, benim laptop sürekli arıza çıkarmaya başladı. şubat ayında bi gün yanlışlıkla synaptics işaretleme aygıtını sildim ve sistemi 5 gün öncesine geri yükledim. o zamandan beri laptop çok yavaş. son 3 haftadır da bilgisayarımda trojan buluyorum.siliyorum tekrar geliyoe. bilgisayar konusunda pek bilgili değilim. kardeşim karspersky virüs koruma programını yükledi o da herşeyde izin istiyor. media player açmak için bile 2 kez onay vermek zorunda kalıyorum.
    batarya sorununa hiç değinmiyorum zaten aldığımdan beri fişle kullanıyorum.1 saat gidiyor gitmiyor.
    arkadaşımda toshiba var hatun her yerden bağlanıyor nete. ben kablosuzun k sını göremedim daha. aldığıma pişman oldum diyebilirim. ama yine ilk göz ağrısı derler ya laptop için savaşmaya hazırım:) bana akıl verin nolur format attırayım mı yada attırmadan önce teknosaya mı gideyim?

• anlaşıldı bana format yolları gözüktü. acı gerçek of!!! teşekkür ederim
  • daha önce ekranda titreme olduğundan bahsetmiştim.titreme hep var ama ara ara şu şekle dönüşüyor

bilgisayarı 3-4 kere açıp kapattım anca düzeldi.usb de böyle işte 1.1 olarak çalışıyor, 2.0 çalışmıyor.yahu bozulacaksan bozul bu nedir böyle. adamlara nasıl anlatabilirim ki bu arızayı bi şey yok deyip geri gönderecekler sonra uğraş dur

başka böyle ekranı tuhaflaşan var mı

• positron kardeş bence oresimler hatayı anlatmaya yeter de artar bile bence servise yada teknosaya başvur
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.