Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iade olanın seri no varsa elinizde burada paylaşsanız.. başkasına gönderilirse belli olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 22 Aralık 2022; 21:39:53 >
  • İşlemci Monster'da daha iyi değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kepirlikerem K kullanıcısına yanıt

hayır.. izah ettim ya..

11400h : 15k test puanlı 6+6:12 çekirdekli

1240p : 17k 12+4 : 16 çekirdekli

1240p den iyisi.. 1250p vb..çıkıyor yukarı doğru

PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 22 Aralık 2022; 22:14:40 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Tekrar teşekkürler. Önce o mesaja cevap verdim aslında ama yanlışlıkla özel mesaj atmışım arkadaşa, sonra forumda da görülsün diye düzenledim. Yarın sipariş geçeceğim büyük ihtimal. Akbak karta da 75 chip veriyor ilk alışverişe.

• O işin görünen yüzü, tüm resmi gösteren bir şey değil. Daha geniş pencereden bakmanız lazım. Bu işlemci 28W olduğu için uzun işlemlerde o puanları vermez.

Passmark testi kısa süreli testlerden oluştuğu için kısa süreli boost değeri (60W civarı) devreye giriyor. Oyun, render gibi 15-20 uzun süren işlemlerde işlemci 28W'a düşeceği için 11400H'nin gerisinde kalır. İsterseniz 10 dakikalık Cinebench R23 yapın ve her render döngüsünün kaç saniye sürdüğünü not alın. İlkine göre diğerlerinin daha düşük olduğunu görürsünüz.

İsim olarak boşuna P serisi denmemiş, bir sebebi var yani. H serisi işlemciler daha yüksek TDP'ye sahiptir. Ayrıca 12+4 = 16 çekirdekli değil. 4 tane yüksek performans çekirdeği ve onun izlekleri var, 8 tane de izleksiz, düşük güç tüketimli efficiency çekirdekleri var. Oyunlarda kullanılacak çekirdekler yüksek performanslı olanlar. Oyun efficiency çekirdekleri kullanmıyorsa (kullanan oyun yok şu anda ve yakın gelecekte de olmayacaktır çünkü bu çekirdekler oyun için değil) sadece yüksek performans çekirdeklere kalıyorsunuz ve onlardan da sadece 4 tane var. Multiplayer bir oyun oynuyorsanız 4 ile 6 çekirdek arasında fark oluyor (bknz Warzone 2).

Yani P işlemciler Aspire 7 gibi ince laptoplarda tercih edilsin diye yapılmış işlemciler. H ile yarışmak için değil. Kalın, soğutması güçlü laptoplarda P değil H serisi bulunur. İstisnası vardır belki ama durum bu.

• Merhaba bu bilgisayar yaklaşık 2 haftadır bende ancak bugün prize takılı olmadan açılmamaya başladı neden böyle yapıyor?
    Aldığım ilk şarj performansı yaklaşık 4 saat idi ancak şuan 2 saati geçmiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cebo01 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yorumda benim bildiklerimi alt üst etti zaten kararsızdım iyice kararsız kaldık şimdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Detaylı cevabınız için teşekkürler. Yine de arada 2500 liralık farka değeceği sanmıyorum. Ya da 17bin bandında siz ne önerirsiniz ?

• Merhabalar, dün ilginç bir soruna denk geldim. Bir toplantı için mikrofonlu kulaklık taktım, ekranda seçenek çıktı hangi cihazı taktınız diye.

Seçeneklerde mikrofon var, kulaklık var ve ikisinden birini seçmeniz gerekiyor. İkisini de aynı anda kullanamadım. Laptobun mikrofonunu kullandım fakat her ortam için bu şekilde kullanım uygun değil.

Mikrofonlu kulaklık kullanan ve ikisini de kullanabilen oldu mu?

• Bilgisayardan çok memnunum fakat touchpad de tıklama kısmında sorun yaşayan var mı driverlarım da güncel

• okulaptus O kullanıcısına yanıt

Sol tık çalıştıramadım bir türlü

zaten hw monitör de çekirdekler arasındaki fark görünüyor. 4 çekirdek yüksek perfmanslı ve 4.3 e kadar çıkıyor. diğerleri 3 küsür. sonuçta bildiğim 12(4 ü yüksek perf) fiziki 4 sanal çekirdek var.

Intel® Core™ i5-1240P Processor

benchmark skorlarıda malum bu işlemcileri çeşitli ürünlerde kullanıp siteye upload edenlerin verdiği bilgilerden derleniyor.

ben laptop a 2x 8gb 2666mhz ram taktım 17,390 skoru aldım.. daha dün eline geçen arkadaşta 2x8 gb 3200 mhz ram var 18,800 skor aldı..

kısaca ufak tefek değişiklikler olsa da 12. nesil işlemciler güzel.. bazen intel bilirsiniz bu seneki i5 i 2 sene sonra belkide cache belleğini düşürerek i3 yada pentium adıyla satabiliyor.

i5 11400h işlemcili monster 17k hak ediyor der misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Aralık 2022; 11:32:43 >

• williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

takınca kulaklık seçin ve ses ayarlarında ses giriş cihazını intel smart sound dan realtek e çevirin düzelir. çevirmeden kamera yanındaki mikler çalışıyor. ama onlarda acer dediğine göre gürültü azaltma teknoya sahip.. iyidir yani.. birçok bluetooth kulaklıkta bile yok.

bende ucuz yollu trust var.. mikrofonu o şekilde çalıştı.

** şimdi baktımda işin tuhafı intel de duruyor ve kulaklık mik çalışıyor. realtek e değiştirdiğim yer kalkmış yada bulamıyorum..

üstteki mesajlarımdan birinde realtek ses sürücü güncelleme linki var oradan güncelleyip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Aralık 2022; 12:2:12 >

ram yükseltmesi yaptı iseniz, problem yaşayan bir arkadaş vidaları çok sıktığı için yaşamış. touchpadin arkasına denk gelenleri gevşetince düzelmiş.

aygıt yöneticisinden kaldırıp yeniden kurun..

touchpad sürücüsü elantech olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Aralık 2022; 11:37:1 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Evet ram arttırmıştım kasa alttaki kapanmamış klipsi ondan oldu teşekkür ederim

Bilgisayarı birkaç gündür zorladım bence baya iyi ısınma görmedim fan evet sesli ama ısınmıyor bu fiyata bence tstmin eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okulaptus -- 23 Aralık 2022; 11:33:50 >

editleyim mesajımı.. sevindim sorun olmadığına..

pili vida ile sabitlememiş adamlar.. sünger şerit var.. 4 tarafı kontrol edilmeli. boşluk kalmamalı

işlemci max sıcaklık 100 derece.. muhtemelen oralara çıksa anakart(bios) kapatır laptopu.. kasayı açıp toz temizliği yapmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Aralık 2022; 11:42:4 >
  • swaff S kullanıcısına yanıt
    Altını çevirin batarya reset boşluğu var bir kürdanla iğneyle reset atın düzelir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1240P güzel bir işlemci, kararsız kalacak bir durum yok. 3050 çok güçlü bir kart değil zaten. 1240p çoğu durumda yeterli olur. U ile H arası bir işlemci işte. U işlemciler bile gayet güçlü artık.

@kepirlikerem

Benim bir tavsiyem yok. Sadece işlemcilerden bahsettim.

Son karar olarak Acer'i almaya karar verdim. Arada 2500 hatta 2700 liralık ciddi bir fark var. Çok fazla oyun oynayan biri de değilim zaten.

• Leptop da scanning and repairing drive hatası ile karşılaşıyorum başlangıçta sürekli varmı başına gelen ? akşam formatlayacağım bakalım..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.