ctrl alt del bile yapamıyorum ki. yaptıktan sonra görev yöneticisini açıyorum gene aynı ekrana atıyor. anca laptopu açıp kapatmam gerekiyor. |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (35. sayfa)
-
-
laptopla ilgili değil mi diyorsunuz yani? ekran kartı bozuk falan olma ihtimali veya başka bir şey?
-
Kesin değil diyecek kadar teknik bilgi sahibi değilim hocam maalesef yanlış yönlendirmek istemem. Şahsi düşüncem yazılım alakali olabileceği yönünde ama siz daha bilgili birilerinden yardım alsanız iyi olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben rami 16 gb takacağım fiyatların bir kendini düzeltmesini bekliyorum. Çanta kılıf vs kullanıyor musunuz ? Monsterın laptop kılıfını aldım. Çanta içinde çizik çarık olmasın diye, malum üst kapak en ufak metal temasında çizilecek gibi duruyor. Malzeme kalitesi olarak victuslardan çok iyi bir makine ekran sallanma sıkıntısıda yok. Birde lenovo legion marka laptop sırt çantası almayı planlıyorum şu an için ama acelem yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sadece bir oyunda yapıyorsa laptop kaynaklı değildir.
bazen bazı uygulamalar bazı hataları tetikler..
mesela ben olsam acer qucik access ve care center ı silmekle başlarım..
ama sadece bu oyunda yapıyorsa kafaya takmam zaten. nividia desteğe yazın düzeltebilirler. donanım, sürücü versiyon ve bios bilgilerinizle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 11 Ocak 2023; 20:42:51 > -
acer quick ile center uygulamaları bildiğim kadarıyla işe yarayan uygulamalar neden silinmesinden tarafsınız anlayamadım?
-
Bu iki uygulama laptop u yoruyor. Ekran sorununuzu giderebilr mi deneyin diye silin dedim. Yoksa illa silin demedim
Üzerindeki gen4 ssd 3500 okuma 3000 yazma hızına sahip hocam. Gen 3 max hız değerleri 3500 diyor internette yani gen 4 ssd olmasına rağmen gen 3 ün maksimum hızına sahip, hız durumu gen 4 ten gen 3 e çekersek ne olur bilmiyorum. 512GB gerçekten yetmedi bana ram taktık gen 3 slotu boş kaldı, cihazda boş yer bırakmamak için orayıda dolduracağım yakında
Micron 2450 512GB NVME GEN4 3500/3000 MTFDKBA512TFK
-
Tek sorun kioxia ssd utility nin çalışmaması mı hocam? SSD çalışıyor değil mi?
-
Aynı özellikte olması yeterli benim için boş slota takıp tekrar kurulum falan yamak istemiyorum. O yüzden satın alırken ne yazıp bulacağım onu bilemedim aynı özellikte olmasını istiyorum sadece
Veri güvenliğiniz açısından adı sanı bilinmedik markalardan uzak durun...
Yedek disk olarak kullanacaksanız 1700/2100 yazma/okuma hızları olan kioxia ya da kingston disklere bakabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLoNe__WoLF -- 12 Ocak 2023; 20:41:18 >
Amazondan alacaktım ama arada aşağı linkteki trendyoldan aldım sebebi ise mağazada takip de edinde 50tl çek tanımladı ve 1209Tl fark olduğu için trendyolu tercih ettim amazon 6 taksit iyiydi ama vereceğim fiyat farkına 8gb ram eklemeyi düşündüm daha önce tecrübe eden arkadaşların da yorumlarına bakarak 2 ram tavsiye edilmiş kingston ve crucial bunlardan crucial daha öncede kullanmıştım daha stabil çalıştığını bildiğim için önceliğim Crucial ama yinede sormak istiyorum bu rami alırsam sıkıntı yaşamadan dual kullanabilirim değil mi ?
Crucial CT8G4SFRA32A
Bu linklerden birini almayı düşünüyorum.
www.garajonline.com.tr/crucial-ct8g4sfra32a-8gb-3200mhz-ddr4-cl22-sodimm-dizustu-bilgisayar-bellek
www.n11.com/urun/crucial-ntb-ct8g4sfra32a-8-gb-ddr4-3200-mhz-cl22-notebook-ram-1656344
trendyol.comACER Aspire 7 A715-51g 15.6" Fhd Intel I5-1240p 8gb Ram 512gb Ssd Geforce Nvidia Rtx 3050 Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLhttps://www.trendyol.com/acer/aspire-7-a715-51g-15-6-fhd-intel-i5-1240p-8gb-ram-512gb-ssd-geforce-nvidia-rtx-3050-freedos-p-380352091?boutiqueId=61&merchantId=105028
-
Öncelikle hayırlı olsun. Evet belirttiğiniz rami alırsanız dual olarak çalışır. Öncelikle önerim windows 10 değil 11 kurmanız. Bu bilgisayar sürücüleri windows 11e göre uyarlanmış. Windows 10 yüklediğinizde aygıt yöneticisinde birçok sürücünün yüklenmediğini ve yüklemek için acer driver sürücünü çalıştırdığınızda hiçbiri çıkmamaktadır. Açıkçası windows 11 ile sorunsuz kullanırsınız. İlk kurulumda sürücüleri görmüyor. Kurulum yapacağınız flash bellek içine acer sitesinden indireceğiniz intel irst dosyasını atıp ilgili ekranda attığınız dosya içerisinden wdm klasörünün içini gösterip devam edersiniz. Tekrardan hayırlı olsun çok güzel bir bilgisayar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu programdan baktım bataryada 3-4 gün kullandığım halde %95.9 gösteriyor sağlığı. Batarya lityum iyon olduğu için polimer bataryalara göre biraz daha dayanıksız. Şarj doldur boşaltta daha fazla güç kaybediyor. İyon bataryalar bomboş olduğu durumda da zarar görür, full dolu bekledikleri zamanda zarar görürler. İyon için en iyisi %30-%80 arasında kullanılması ama bu cihazda bunu ayarlayabilecek bir yazılımda yok. Tamam 80de kesiyor şarjıda 30a düştü mü de şarj etsin mesela o özellik yok. Muadili olan victuslara baktığımız zaman 70 wh batarya var ama ekran süreleri onlarında çok farklı değil. 2-3 saat yoğun kullanım süresi veriyor. Güç tasarrufu ekran kısık 6-7 saat kullandığını iddia edenler var ne kadar doğrudur bilemeyeceğim. Batarya bitmeye yakın servisten değişim talep ederim muhtemelen. Bana 2 saat yeter aslında sunum vs yaparken kullanırım max. Onun harici fişte kullanırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X