Hiç bir zaman pili sökmedim işlem yaparken, latex eldiven kullanarak işlem yaptım. pili sökerken o sokete bir zarar versem büyük sıkıntı olur. Çok hassas gözüküyordu riske etmedim. Gerçekten aynısı olmuşlar hocam Toplam harcama ne oldu sizin? |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (37. sayfa)
-
-
o ayarın temeli bios kaynaklıdır. demek ki care center bios dan iş yapamıyor. siz isterseniz biosdan kapatabilirsiniz diye düşünüyorum. eski laptopun öyle idi.. ama inanın daha biosa bakmadım.
şu anda hiç bir iş yapmama rağmen cpu 50 derecelerde ve fan az az sesli çalışıyor.
görev yöneticisine baksanız cpu yükü %10 larda ama bilemiyorum tabi bu yüke bu ısı fazla..
bugün biraz fazla oluyor.. hemen hemen hergün aynı şeyleri yaparım..
şimdi QA yı açtım modları değiştirdim sesi kesti.. bence acer ın programları çok stabil değil. arka planda yük altına sokuyor sistemi
pil için care center daki pil sekmesi 3 te pili kalibre edin var. hiç denediniz mi?
hep elektriğe takılı bırakın.. 100 e kadar şarj edip 3 e kadar boşaltıp tekrar 100 e doldurup bırakıyor..100 e gelince bırakması biraz sürüyor. "kalibre et" aktif olana kadar sürüyor yani.. 6-8 saat falan sürüyor. laptopu kapatmayın uykuya almayın..
hatta boşaltmaya geçince video falan açın çabuk bitsin işlemi hızlandırmak için. dolarken kapatırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Ocak 2023; 15:25:19 >
-
Hocam bende de amd varyasyonu var. 3.5 saat civarı batarya.
Rami ben kendim taktım.
Eski mesajlarda garantiyi bozmayacağı yazılmıştı.
Isterseniz acer'ı arayın sorun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mesaj attım acer’a dönmezse ararım artık. Bu arada bizimki amd işlemci olduğu için type C’den şarj olmuyormuş sanırım doğru mu? İntel işlemcili olanlar type c’den şarj oluyor mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam intel varyasyon amd deki usb 3.2 gen 1den farklı olarak usb 3.2 gen 2 thunderbord çıkışı ile
Ayrıca şurada ram değişimi garantiyi bozmayacağı iletilmiş;acer communityRam Upgrade - Aspire A715-42Ghttps://community.acer.com/en/discussion/656828/ram-upgrade-aspire-a715-42g
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Thunderbolt girişi olunca harici ekran kartı takılabiliyor mu? Maliyetleri filan nedir acaba? Ben bu AMD’li acer’dan daha gelmeden soğudum. Şarjı filan çok az gidiyor bir de donma, kasma çok oluyor anladığım kadarıyla çok sorunlu bir model gibi duruyor. Almadan kapıda iade edeceğim muhtemelen eğer Thunderbolt girişinden harici ekran kartı bağlanabiliyorsa Thunderbolt girişli, şarjı iyi giden bir ultrabook alayım intel işlemcili. İleride de kutusunu alıp ekran kartı bağlarım diyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
14.300'e laptopu aldım, 1.200 1 tb ssd, kuponla 470 de 8gb rame verdim. Yani 16.000 bin diyeyim düz
Amd varyasyonda kasma donma mı oluyormuş, harika çıkarım
Yok genel olarak bu aspire 7 serisi genel olarak sorunlu galiba. Baya bir araştırdım. Batarya hem az gidiyor hem de kısa ömürlü olacak gibi olması, fan sesinin çok çıkması hatta boştayken bile bazen geliyormuş diye duydum, ram’i takarken anakart yanmasın diye bataryayı sökmek filan gerekmesi, intel sürümde fanın ekrana üflemesi, amd sürümde 2.hdd yuvası ve Thunderbolt usb’nin olmaması ve sürücü uyumsuzlukları filan da var. Bu kadar sorun gözümü korkuttu açıkçası. Mesela Windows kurması bile zahmetli geldi direk sürücüleri tanımaması, bios’tan sürücüleri tanıtıp elimizle tek tek yüklemememiz filan baya uğraştıracak gibi. Daha iyi bir alternatifim de yok maalesef victus’ta sorunlu bir de tipini sevmiyorum. İndirimde yakalarsam belki rtx 3050’li Asus vivobook oled veya acer swift x filan alabilirim ama bu saatten sonra da bu seviyelere düşmez. İade etmeyip kullansam mı acaba diyorum ama özellikle batarya beni çok endişelendiriyor. Acer’ın teknik servisi çok kötü diyorlar. Batarya öldü diyelim ya da çok kötü vaziyette, garantisi bitmeden teknik servise göndersek bataryayı ücretsiz değiştirirler mi? Kullanıcı hatası filan demesinler?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kullanılmış bir bataryayı değiştirmezler tabi ki değiştirmeleri anca bir kampanya jest yapma düşünceleri olursa olur ki oda zor. Bence cihazın tek sıkıntısı q w e tuşları tarafından gelen cızırtı sesi. (bu arada bu cızırtı bende artık çok çok az geliyor bir kaç gündür kendi kendine azaldı) Bataryanın az gitmesi güzel bir şey değil tabi ama özellikle 14.300 fiyatına alanlar için ve çok fazla bataryasiz kullanmayanlar için kabul edilebilir diye düşünüyorum. Ekrana üfleyen hava çıkışına gelirsek 40 yıldan fazladır piyasada olan ve adı duyulmuş bir marka sıkıntı çıkarma potansiyeli olsa yapmazdı.
O cızırtı olayı da vardı unutmuşum. Neyse Amazon’a sormuştum performansını beğenmedim diyelim Windows yükledikten sonra bile iade edebilir miyim diye evet 30 gün içinde her türlü iade alıyoruz dedi. Windows olması da etkilemiyormuş. Gelsin de olmadı her şeyini denerim baktım içime sinmiyor o zaman iade ederim. Bu arada cihaz gelince yapılması gerekenler neler? Yani Windows’u kurarken filan hangi sürücüleri görmüyor hangilerini yükleyelim? Bios’tan ayar gerekiyor mu vs? Batarya ömrü için hangi ayarları yapmak gerekiyor?Bir de Windows 10 ve 11 pro’da sürücü uyumsuzluğu var diye duymuştum Windows 10 home veya 11 home kurun demişlerdi Windows 11 home kurmayı düşünüyorum. Performansı iyi mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 15 Ocak 2023; 20:10:29 >
Arkadaşlar rami sipariş verdim ama uyumlu tornavidam yok internetten sipariş veren oldumu ucuz birşey mümkünse birdaha işim olmaz diye düşünüyorum bu tarz bir tornavidayla
Hocam pazaryeri sitelerinde 60 lira civarı setler mevcut.
vermiştim link 3-4 sayfa önce. bu uygun ben aldım
bu konuda ramden, tornavidaya kadar her türlü bilgi var sadece baştan sonu okumak gerekiyor :)
-
Teşekkür ederim konuyu en baştan beri belli aralıklarla okurum bu dikkatimden kaçmış başka bir set vardı telefon tamir kiti birtek onu görmüşüm bunu sipariş geçeyim daha uygunuda yoktur zaten
Arkadaşlar Ryzen 5625U'lu cihaz geldi ilk intibam olumlu. Gerçi daha oyun deneyemedim. Bazen çoklu işlem yaparken bir kaç saniye takılma oldu ama muhtemelen ilk yükleyiş ve ram kaynaklı. Daha sonra yapmadı. Ama genel olarak akıcı ve hızlı bir cihaz. Açılışını biraz yavaş buldum sanki parmak izi okuyucu da keşke güç butonunda olsaymış.
Gelelim fan sesine. Burada ve diğer konuda fan sesi filan denince gözüm çok korkmuştu traktör sesi gibi bir şey bekliyordum. Fan sesi çok hafif çoklu işlem yaparken geliyor. Bu arada cihazı normal modda kullanın fan sesi olmuyor. Sessiz modda çok fazla işlem yapınca gücü yetmediği için fanı açıyor sanırım. Normal modda ise geri kapatıyor. Günlük işler için normal mod ideal gibi.
Batarya konusu ise daha ilginç bende batarya uzun gidiyor şuan ne hikmetse daha oyun oynama fırsatım olmadı ama zaten oyun için değil günlük kullanım da pil tasarruf modunda filan en az 3-4 saat götürecek gibi. Ben daha kötü bekliyordum açıkçası.
Cihazda ısınma yok. Şarj ederken hafif klavye tarafı ılık oluyor ama rahatsız etmiyor.
Ayrıca cihazın sesi az geliyoru kim dedi ya gayet yeterli bence en son seste dinleyemem ben mesela.
Windows 11 home kurdum ilk kuruluşta wifi'yı tanımıyor ethernet kablosuyla bağlamak gerekiyor. Windows 11'in mi yoksa Acer'ın sorunu mu bilemiyorum. Ethernet ekranını geçtikten sonra ama sıkıntı yok wifi dahil bütün sürücüler otomatik yükleniyor. Sadece acer'ın sitesinden quick access ve care center'ı bir de nvidia geforce experience ve amd adrenaline diye bir şey indirdim. Oyun için sanırım.
Ekran kartı ayarını otomatik yaptım ama normal kullanımda rtx 3050 devre dışı gözüküyor şuan. Oyun oynarken devreye girecekse sorun yok onu oyun indirince deneyeceğim.
Bunun dışında ekranı filan mat güzel ama 144 hz'yi hiç hissedemedim normal kullanımda. Hatta ayarlardan açıp baktım acaba 60hz mi diye ama 144hz'miş. Ben böyle daha uçuk kaçık olur sanıyordum.
Genel olarak laptopu beğendim sadece keşke 14 inç olsaymış dedim. Biraz büyük ve bence ağır. Ama yine de standarda uygun bence.
Son olarak cihazın içindeki ram Samsung M471A1K43EB1-CWE model ram. İntel versiyondaki gibi Micron bekliyordum şaşırdım. İnternette fiyatı 650 tl filan. Ancak Crucial'ın sitesinden bizim modele uygun olarak Crucial CT8G4SFRA32A modeli 450 tl ye bulunabiliyor. Sanırım onu alacağım.
Bence bu fiyata laptopu kesinlikle alın. Zaten 30 gün iade süreniz var Amazon'da hem denersiniz o ara başka ürün bulursanız avantajlı iade edip onu alırsınız.
Oyun olarak gta 5 indiriyorum şuan bir kaç oyun daha indirip yine bilgi veririm. Ama şuan ram eksik olduğu için çok bir oyun performansı beklemiyorum bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 16 Ocak 2023; 18:22:46 >
-
Gta 5’i denedim en yüksek ayarlarda 70-80 fps verdi ama çok dalgalanma var fps’te. Oyun açılır açılmaz fan devreye giriyor o zaman fan sesini yüksek bir şekilde duyuyorsunuz. Zannedersem bütün oyun laptoplarında benzer şekilde oluyor. Kulaklık takınca ama hiç farkedilmiyor fan sesi. Oyundan çıkıp masaüstüne döndüğün anda da kesilip çok az duyulacak bir seviyeye düşüyor. Oyun oynarken sıfır ısınma vardı cihaz buz gibiydi. Cihazın modlarını da birazcık anlamış oldum. Laptop fanı açıp açmamaya kendi iç sıcaklık durumuna göre karar veriyor. Sessiz modda birden fazla işlem yapıp, açık bir sürü sekme bırakınca fanı açılıyor bu sefer normal moda alınca tekrar kesiliyor. Normal modda fan sesi başlayınca anlayın ki performans moduna almanız gerekecek. Her fan sesi duyduğunuzda bir üst moda alın. Oyunda direk performans moduyla başlayın her halükarda fan açılıyor galiba oyunda. Bu arada 144 hz’yi oyunda hissediyorsun direk 60 hz başlayınca mouse filan çok yavaş hareket etti, sanki takılıyormuş gibi 144hz yapınca oyun hızlandı resmen. Bu arada cihazın şarjı ortalama 3,5 saat civarı gidiyor. Gerçi bu değer %80’e kadar şarj için geçerli, Pil koruma moduna alınca %80 de şarjı bırakıyor. Şarj arttırma denemelerim olacak bakalım. Şuan için laptoplar memnun gibiyim. Sadece biraz büyük geliyor 15.6 inç bana küçük cihaz daha çok seviyorum. Eğer bu 1 ay içinde rtx 3050’li Asus vivobook ya da acer swift gibi cihazlar 15 bin bandına düşerse iade edebilirim yoksa elimde tutarım gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X