Şimdi Ara

Assassin's Creed III (2012) [ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
19
Favori
162.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: siberarmi

Bir şekilde Desmond'ın akrabası olacak eleman çok çok çok uzaktan olsa bile. Genetiğine işlemiş olacak bizim "Eagle Eye" olayı.
    İngiliz babadan gelecek büyük olasılıkla gerçi kızılderililer bu tip şeylere daha yatkındır, görecez.

Bizim eleman ana hikaye ile George Washington aracılığı ile tanışacak bence, GWnin eline bir Apple geçiyor çünkü bildiğimiz kadarıyla. Almasına yardım edeceğiz bence.

Şimdi kaç tane apple var? Bir tanesi Eziodaydı bir tanesi Altair'de. İkisini de buldu Desmond. Zaten seride anlayamadığım şey bu apple olayı. Truth videosunda iki kişinin applela kaçtığını görüyoruz ben orada bir tane alıp kaçtılar zannediyordum ama sonradan birden fazla olduğu gösterildi. Desmond'ın amacı ana vaulta girip artık her ne yapacaksa yapıp kıyameti (güneşin patlaması filan) onu önlemek değil mi?.

• Baya bir var Pieces of Eden ama apple 1 tane olabilir, GW nin elindeki ne tam olarak bilemiyoruz.

Altair ile Pieces of Eden parçalarının olduğu şu haritayı bulmuştuk;

Assassin's Creed III (2012) [ANA KONU]

AC4 Hindistan'da ya da Tanzaya' da geçebilir :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 2 Mart 2012; 22:40:36 >
  • İşte ben de orada takılıyorum. Piece(parça) haline olanların haritasını görmüştük ama applelar birden fazla var oyun hikayesi içinde. Hani parçalar birbirine uyumlu mu ki birden fazla bulduğunda apple haline getiresin? İlginç gerçekten..
  • Bir de bu var AC2 den ama kalitesi düşük;

Assassin's Creed III (2012) [ANA KONU]

Bu arada Wikiye göre bu haritalardan şöyle bir sonuç çıkıyor 48 nokta var, tam yerleri de şu şekilde;

Giza, Egypt
    Lake Victoria, Africa, more on the Kenyan side
    The Gambia River, Gambia
    Timbuktu, Mali
    Taza, Morocco
    Canary Islands, Spain
    The Southern tip of the Kamchatka Peninsula in Russia, near the volcano of Opala
    Odessa, Ukraine
    Kharkiv, Ukraine
    Rennes-le-Château, France
    Salisbury Plain, England (presumably at Stonehenge)
    Loch Ness, Scotland
    Maroantsetra, Madagascar
    Nara, Japan
    Somewhere close to Goodhouse, South Africa, near the border between South Africa and Namibia
    Inside or nearby Boston, Massachusetts, United States
    Delhi, India or the Taj Mahal in India, a short distance south of Delhi
    Persepolis, modern day Shiraz, Iran
    Jerusalem, Israel
    Around the area of the Igara Parana River, Colombia
    Nazca, Perú
    South-western Sri Lanka
    Hellissandur, Iceland
    The area of Sabiene Island, Nunavut, Canada
    Around Phoenix, Arizona, United States
    Washington, D.C., United States
    Juneau, Alaska, United States
    In Padang West Sumatera and about Mid until East Java island, Indonesia
    The middle of the South Pacific Ocean
    The Pacific Ocean, close to the coast of Mexico
    The South Pacific Ocean, near the coast of the Easter Island and Chile
    The Atlantic Ocean, in an area where Atlantis was believed to have existed
    The Atlantic Ocean, a few hundred miles off the coast of Brazil
    The Antarctic Ocean, on the side of Antarctica facing up towards the Atlantic
    The Indian Ocean, almost cross sectioned with the tips of India, Africa and the southwestern tip of Australia - a small island called Ile Amsterdam
    The Antarctic Ocean, the side of the Antarctic ocean that faces up towards the Indian Ocean
    Arkangelsk, Russia
    Andorra le Vella, Andorra
    Sao Paolo, Brazil
    Barrow, Alaska
    La Rioja, Argentina
    Hervey Bay, Queensland, Australia
    Uluru/Ayers Rock, Northern Territory, Australia
    Somewhere in Padang, Sumatra, Indonesia
    Beijing, China
    Somewhere in the Altay Mountains in southwestern Mongolia
    Somewhere along the northern Coast of Chukotka province, Russia
    An area close to Tiksi, Russia

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

İşte ben de orada takılıyorum. Piece(parça) haline olanların haritasını görmüştük ama applelar birden fazla var oyun hikayesi içinde. Hani parçalar birbirine uyumlu mu ki birden fazla bulduğunda apple haline getiresin? İlginç gerçekten..

Komple ayrı parçalar olabilir elmadan alakasız, 2. oyundaki Papa'nın asası da Piece Of Eden'dı ve tek başına onunda özellikleri vardı.

En son bütün parçaları birleştirip Transformers yapmazlar herhalde... (umarım)
  • Evet asa da parçaydı ama applelara piece of eden demiyorlar aklıma takılan o. Hani birçok parça var applelarda birer parça desek o zaman tamam. Ama işte daha bir önemli hale getirmişler appleları ''piece'' lerden. O yüzden hani diyorum birleşince apple mı oluyor bu parçalar.

Neyse üçüncü oyunda daha bir açıklarlar heralde.. :D Yeni elemanı da
    Animus vs3 diye hikayeye sokacaklar heralde..
  • Bilmiyorum görecez bakalım, adamlar 2. oyun çıktığı andan itibaren asıl bunun üstünde çalışıyorlarmış, ruhumuz duymamış valla :)
    Hikayeyi güzel oturtmuşlardır diye tahmin ediyorum.

5 Mart'ta gameplay videosuda yayınlarlarsa huzur içinde uyurum komple teorisi kurarak kafamda :)

Revelations'da iyice tipsizleşen Desmond ile daha çok oynayacakmışız bu sefer. New York da çatıdan çatıya kovalama sahnesi koyarlar kesin :)
  • @siberarmi

Site ve çeviri için ellerine sağlık. Ubi işini biliyor Ezio yu çoğu kişinin sevme sebebi bebekliğinden beri görmüş olmamız. Bende siteden bazı gördüklerimi yazayım.

Connor ın çocukluğunu görücekmişiz ve Mohawk tarafından büyütülmesini ve devamı yazdığın gibi klişe kabilesinin saldırıya uğraması
    Eski oyunlardaki gibi sadece tarihi mekanlar görmeyeceğiz, o tarihteki önemli olayları göreceğiz. Cidden önceki oyunlarda o zamanın tarihi olayları çok fazla geçmiyordu.
    Günümüz ise Revelations ın sonunda gördüğümüz yerle ilgili olucakmış. New York ta yani.
    Connor ın olmazsa olmaz hidden blade i olucak. Bazı insanlara rastlamıştım hidden blade olmayacakmı diyen o sebeple yazdım.
    Oyun içinde yaptığımız olaylara göre bazı yerlerden davetler gelicekmiş. Örneğin fazla hayvan avlarsak avcılar birliğinden davet gelicekmiş.
    Ekonomiye dayanan malzemeler olucakmış. Ayrıca yeni mekan satın alma sistemi.
    Daha fazla Desmond görecekmişiz.
    FPS kamerasından çözeceğimiz puzzle lar olacakmış.
    Animus un yeni sürümüne giricekmişiz, Animus 3.0
    AC 2 den alıştığımız gibi platform görevleri bolmuş. E tabi boş arazilerde anca platform görevleri yaparız oradan oraya zıpla.
    Fast Travel varmış çünkü gidilicek çok yer olucakmış.
    Tower defense beklemeyin diyorlar. Çok sıkılıyordum zaten Revelations ta hiç olmaz umarım.
    Vagondan vagona atlayıp objelerin altından kayabilicekmişiz. Free run sistemini değiştirmişler daha çok yere yakın yapmışlar. Çok yüksek binalar olmadığından.
    Hedefe kilitleme olmayacak. Bunun yerine oyun otomatik hedefinizi belirleyip kilitlenicek.
    İnsanları kalkan olarak kullanabileceğiz.
    Kamera değişmiş artık aksiyonu elinden geldiği kadar sinematik göstericek yeni bir dinamik kamera olucakmış.
    Hızlı koşma sistemide değişmiş.
    Yapımcılar artık daha fazla hareket etmemizi istiyormuş. Yani sadece savaş esnasında saldırıya yönelik savaş dinamiği olarak değil. Oyunun her yerinde eskilere göre daha hızlı olmamız gerekicek.
    2.5 saat civarı karakter sahneleri varmış ve tamamiyle gerçek insanlar tarafından oynanıp, kayıt edilip, motion capture ile monte edilmiş. Uncharted lardan hatırlayacağınız Naughty Dog stili yapmışlar ara videoları.
    Tarihsel konuşmalar ve gerçek kızılderili aktörler ile çalışmaya özen göstermişler.
    Gerçekten çok uzun süredir çalışıyorlarmış oyun üstünde, Revelations tan 2 kat fazla emek (çalışma saatleri) ve para harcanmış.

• Ben de sana teşekkür edeyim hepsini çevirdin zaten nerdeyse :)

Oyunda yeni grupların olması hoşuma gitti(şu avcılar birliği gibi) acaba gruplar arasında çekişme olacak mı?

Bu arada büyük New York yangınında orada olacakmışız :) Kesin biz yakarız ya da dolaysız olsa da katkımız olur.

Tower defansın olmamasını da göbek atarak karşılıyorum.
  • Nasıl görmedim ben bu konuyu ya!
    Neyse bekliyordum zaten oyunu bu konuyu görmem iyi oldu baya cevap aldım aklımdaki sorulara.
  • Kırsal bölgeler iyi olur mu acaba? Şehirde olmak ayrı bir hava katıyor.

Den Defense olmayacakmış. Revelations da epey sıkmıştı bu görevler.

İşin içine gittikçe ateşli silahlar karışıyor. Bakalım nasıl bir şey olacak?
  • Kırsal bölgeler de iyi olabilir aslında.
    Şöyle ağaçlara çıksak, daldan dala atlasak, sarmaşıklara tutunsak falan.
    Sonra amerikanın o sarp kayalıklarına tırmansak gizli mağaralarda gizli parçalar bulsak.
    At üstünde bizon/bufalo kovalasak.

Ayrıca ben ateşli silahlara o kadar ağırlık olacağını sanmıyorum.Ki zaten o zamanlarda da ateşli silahlar o kadar gelişmiş değildi.Sadece bir bölümde bizim gattling gun kullanacağımızı düşünüyorum.Onun dışında ACR deki gibi tüfekli askerler.Bilek tabancası tasarlayacak bi Leonardo olmadığı içinde birkaç dolma tabanca taşıyan ana karakter.

Edit.Yıllara yanlış bakmışım zaten.Yani o dönemde gattling gunda olmayacağına göre ateşli silahlar yönünde sıkıntımız olacağını sanmıyorum.Ha ACB deki gibi prototip deneyebiliriz belki ama pek olası görünmüyor şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-ko -- 3 Mart 2012; 0:36:05 >
  • Den Defense'nin olmaması sevindirici
  • Anlaşılan 1. ve 2. oyundaki oyun dinamikleri bayağı değişecek. Değişikliğin zamanı gelmişti. 4 oyun da aynı tarzdı çünkü.

Oynanış olarak Mount & Blade'in son oyunu gibi olabilir. Tüfek gayet güzeldi o oyunda. At üzerinde tüfek gayet kullanışlıydı. Ve doldurması uzun sürdüğü için de bir Counter Strike havasında geçmiyordu.

Omzunda yay asılı olduğuna göre bildiğin yerlilerin içinden çıkacak bu adam. Ezio gibi mükemmel bir karakterden sonra nasıl bir karakterin karşımıza çıkacağı çok önemli. Acaba Altair gibi sakin-karizmatik mi, Ezio gibi kazanova-karizmatik mi olacak? Yoksa bambaşka birşey mi? Last of the Mohicans'taki Hawkeye gibi bir karakter güzel olur bence. Ayrıca ismini benimseyemedim Connor diye Assassin mi olur?

Hakkında nerdeyse hiç bilgimin olmadığı bir dönemi sular seller gibi ezberletecek bu oyun bana. 1. oyundan sonra Haçlı dönemini, 2. oyundan sonra Rönesans İtalya'sını deli gibi ezberlemiştim. Şimdi de Amerikan İç Savaş dönemi birsürü zamanımı alacak.

Nedense oyunun Desmond kısmı ilgimi o kadar çekmiyor. Ne kadar az Desmond o kadar iyi benim için.

Muhtemelen Amerika'nın keşfinden bahsedilecek oyun sırasında. Assassinlerin Cristoph Colomb ile birlikte seyahat ettiği falan söylenir herhalde. Altair/Ezio neslini bir şekilde Amerika'ya getirecekler.

Artık gündem Amerikan Bağımsızlık Savaşı dönemi. Bu dönemle ilgilenmek isteyen arkadaşlara benim önerilerim: Vatansever filmi, Last of the Mohicans filmi, Cossacks oyunu, Hell on Wheels dizisi ve o dönemin savaş şeklini görmek için Mount & Blade Fire and Sword oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nén-El -- 3 Mart 2012; 2:20:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Muhtemelen Amerika'nın keşfinden bahsedilecek oyun sırasında. Assassinlerin Cristoph Colomb ile birlikte seyahat ettiği falan söylenir herhalde. Altair/Ezio neslini bir şekilde Amerika'ya getirecekler.

Christoph Colomb ile gitmiş olamazlar. Bu konudan Revelations ta bahsediyordu Ezio, Sofia nın kitapçı dükkanında. Hem 1451 den 1504 e kadar yaşamış. Amerigo Vespucci ninde adı geçiyordu hatta o konuşma sırasında yanlış hatırlamıyorsam. Connor un babası İngilizmiş. Ezio dan sonraki nesil İngiltere ye oradan Amerika ya geçmiş olabilir. Detayları öğreniriz artık. Birde bu Desmond çok acaip bir soya sahip. Adamın ataları her yeri gezmiş sadece gezse iyi yaşamışlar oralarda.

-Öylesine küçük bilgi-

AC 2 ve AC Bro da çıkan Ezio nun sevdiği hatun Cristina, Amerigo nun kuzeni. Dikkat ettiyseniz eğer soyadı Cristina Vespucci idi.

• Vahşi batı oyunu olarak CoJ ve coj bound in blood'a hastayım ac3 serinin diğer oyunlarından ayrılıp bu kategoriye girecek gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak içerisindeyim.
  • Şöyle bir şey var, bu yeni elemanın Ezio ile akraba olmasına gerek yok, bizim saf Desmond ile uzaktan ufak bir kan bağı olsa bile yeter.
    Yeni elemanımız Connor, Desmond'ın anne tarafının, Ezio da baba tarafının genlerine sahip gibi geliyor bana.
    Şu oyun bize tarihi öğretti, yakında genetiği de öğretecek

Eklenti;

Araya bunu da ekleyeyim :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XbtA0TIyoI8#t=191s

Videoyu düzgün ekleyemedim, afyonum patlamadı hala galiba :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 3 Mart 2012; 9:11:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NDS

Vahşi batı oyunu olarak CoJ ve coj bound in blood'a hastayım ac3 serinin diğer oyunlarından ayrılıp bu kategoriye girecek gibi

Vahşi batı olmayacak. Bende o konseptin hastasıyım ama düşününce AC ede pek uymuyor gibi. Oyun 1750-1780 ler civarında geçtiği için Vahşi batı, kovboylar fasa fiso bunlar hep 1820 lerde oturan şeyler.

Doğrusu siberarmi nin dediği gibi bu oyun bize tarihi öğretti AC 3 üde oynayınca o zamanın tarihini görürüz iyice.

• Düz alan ve yüksek yerlerin olmayışı korkutuyor beni. Brotherhood'u bu yüzden sevmedim. Yüksek binaların olduğu alan tüm mapin çeyreği bile değildi. Mesafeler çok uzaktı. Oyun at üstünde geçiyordu. Bu da öyle olacak gibi duruyor... Ama yine de Ubisoft yapar güzel bi şeyler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.