Şimdi Ara

>>Assassin's Creed: Revelations<< (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.799
Cevap
6
Favori
95.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Aslında inanılmaz bir tarihimiz var. Malesef ne Hollywood umuz var nede büyük oyun firmaları. Imkanlarımız olsa yüzlerce film , oyun yapacak zenginlikte bir tarihimiz var.
    Assassin Creed de Osmanlı döneminde geçse müthiş olur. Ama nasıl yansıtacaklar o önemli
    Uncharted 2 de gördük Istanbulu. Adamlar kasaba gibi bir yer yapmış, Türkleride araptan bozma yapıp koyuvermişler..Böyle olacaksa olmasın daha iyi

Kendi tarihimizi elimizdeki imkanlarla nasıl yaptığımız ortada bazen Allah'tan hollywood gibi imkanlarımız yok diyorum...
    Yahudiler kendi tarih ve ırkını överken bizler kendini aşağılayan tek milletiz sanırım...

• Asassin's Creed serisinin yeni oyunu Revelations, şu sıralar oyun dünyasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Osmanlı zamanı geçecek söylentileri ile Türk oyun severleri de yakından ilgilendiren Assassin's Creed: Revelations'un üçüncü videosunda nihayet tüm bu soru işaretleri yanıtını buldu.

Oyunun resmi Facebook hesabında her geçen gün perdeyi biraz daha aralayan Ubisoft, üçüncü teaser ile birlikte kafalardaki soru işaretlerini de bir nebze de olsun giderdi.

Oyunun bu yeni teaser videosunda arka planda çok net bir şekilde Aya Sofya Camii gözüküyor. 24.06.1459, yani İstanbul'un fethinden 6 yıl sonrasının tarihinin de gözüktüğü bu videoda ayrıca Sultan Süleyman'ın ünlü Tuğra'sı da dikkatlerden kaçmıyor. Tüm bu ip uçlarından sonra oyunun mekanları arasına İstanbul'un eklendiği de kesinleşmiş oldu.

>>Assassin's Creed: Revelations<<

Bu videoda gözüken Aya Sofya'nın tarihine biraz daha yakından bakacak olur isek; 500'lü yıllarda Bizans İmparatoru Jüstinyen tarafından inşa ettirilen Ayasofya, ilk başlarda Patrik Katedrali olarak kullanılıyordu. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u 1453'te aldığında bu katedrali de camiye dönüştürmüştü. Sonrasında ise Cumhurriyetin ilk yıllarında restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süre kapatılmış ve Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile müzeye çevrilmişti. Ayasofya günümüzde hâlâ müze olarak hizmet veriyor.

Zamanında 10.000 işçi ile yaptırılan bu yapı, tarihinde pek çok kez çökmüş ve isyanlar sırasında yıkılmıştır. Yapımında kullanılan sütunlar ve taşlar binadan daha eski yapı ve tapınaklardan getirtirilmiş (Yunanistan, Suriye ve Mısır gibi).

Daha önceki videolarda gözüken Masyaf Kalesi, Haçlı seferlerine ait ipuçları ve son olarakta İstanbul. Tüm bu ipuçlarından sonra şimdiden senaryonun ne şekilde bağlanacağını merak etmeye başladık. İşin daha da önemlisi ise dini konular nasıl bir şekilde işlenece veya oyunda Osmanlı'dan hangi ünlü isimleri, ne şekilde göreceğiz?

http://bolumsonucanavari.com/Haberler-Yeni_Assassins_Creed_istanbulda_Video-15384.htm

• İçimden bir his bu oyunda Türkçe olacak diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

İçimden bir his bu oyunda Türkçe olacak diyor.

Tiglon un baskı yapması lazım Ubisoft un Türkiye distribütör diye biliyorum.
  • Oyunun İstanbulda geçecek olmasına bu kadar sevinilmesini anlayamıyorum. Oyunda Türk karakter mi yöneteceğiz? Hayır. Oyunda Türklere karşı aleni hakaret unsurları olmayacağına emin miyiz? Hayır. Ubisoft oyuna Türkçe dil desteği koyar mı? Hayır.

Tamam AC serisini bende sever sayar ve oynarım ama oyunun İstanbulda geçecek olması beni pek memnun etmedi. Umarım yanılırımda tarihimizle alay etme acizliğini görmeyiz Ubisoft'tan.
  • Birtek şuna eminiz Ubisoft tarihle hiç alay eden oyun yapmadı ac serisinde gayet süper dizaynlar hatta bir açıklamada ac 2 ' senaryo oluşturmak için kaç sene uğraştıklarını italya tarihi hakkında baya araştırma yaptıklarını söylemişlerdi buda öyle olacak . Yav celallenmeyin hemen çok iyi şeyler olabilir belki bi adam akıllı trailer gelsin 1 ay sonra görücez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros
    Oyunun İstanbulda geçecek olmasına bu kadar sevinilmesini anlayamıyorum. Oyunda Türk karakter mi yöneteceğiz? Hayır. Oyunda Türklere karşı aleni hakaret unsurları olmayacağına emin miyiz? Hayır. Ubisoft oyuna Türkçe dil desteği koyar mı? Hayır.

Yalnız Assassin's Creed'de kelime açısından az olmasına rağmen Türkçe dublaj kullanıldığını unutmayın arkadaşlar. Şimdi koca imparatorluğu hesaba katarsak, açıkçası Revelations'da mutlaka Türkçe konuşmalar göreceğimize inanıyorum, tabii dil seçeneği olarak konması mümkün görünmüyor...
  • belki bir kıyak yaparlar ac 2'dede atmosferi kendi dilinide yaşamak için italyanca full değiştirmeli falan yapılabiliyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: paypay88

Birtek şuna eminiz Ubisoft tarihle hiç alay eden oyun yapmadı ac serisinde gayet süper dizaynlar hatta bir açıklamada ac 2 ' senaryo oluşturmak için kaç sene uğraştıklarını italya tarihi hakkında baya araştırma yaptıklarını söylemişlerdi buda öyle olacak . Yav celallenmeyin hemen çok iyi şeyler olabilir belki bi adam akıllı trailer gelsin 1 ay sonra görücez

Katılıyorum. AC-1 de müslümanların ve Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde geçiyordu ama aşağılayıcı bir ifade yada durum görmedik. Hatta müslüman şehirler düzenli ve temizken, haçlı yönetimindeki şehirlerde açlık ve sefalet kol geziyordu. Muhtemelen yine tarafsız bir bakış açısıyla dönemi yansıtmaya çalışacaklardır. Çünkü oyunun başarısının altında mekanların tarihsel gerçekçiliği yatıyor.

• Bundan iyisi şamda kayısı ustaaaa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS-Obergruppenführer -- 4 Mayıs 2011; 15:55:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

Orijinalden alıntı: paypay88

Birtek şuna eminiz Ubisoft tarihle hiç alay eden oyun yapmadı ac serisinde gayet süper dizaynlar hatta bir açıklamada ac 2 ' senaryo oluşturmak için kaç sene uğraştıklarını italya tarihi hakkında baya araştırma yaptıklarını söylemişlerdi buda öyle olacak . Yav celallenmeyin hemen çok iyi şeyler olabilir belki bi adam akıllı trailer gelsin 1 ay sonra görücez

Katılıyorum. AC-1 de müslümanların ve Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde geçiyordu ama aşağılayıcı bir ifade yada durum görmedik. Hatta müslüman şehirler düzenli ve temizken, haçlı yönetimindeki şehirlerde açlık ve sefalet kol geziyordu. Muhtemelen yine tarafsız bir bakış açısıyla dönemi yansıtmaya çalışacaklardır. Çünkü oyunun başarısının altında mekanların tarihsel gerçekçiliği yatıyor.

.

• inşallah türkce dublaj gelir hadi tiglonum

http://www.konsolussu.com/2011/05/haber-4-mayis-carsamba/
  • Eğer ubisoft tarafsız olursa şanlı tarihimizi oldugu gibi yansıtırsa hayatımda oynadıgım en güzel assasin creed serisi olur.Ubisoft un çok güzel yansıtacagına eminim hele birde türkçe dil seçeneği olursa tadından yenmez :)
  • İlk oyunu hatırlarsak az çok Türkçe kelimeler vardı.

İkinci oyun İtalya üzerine kurulu bir oyun olduğu için İngilizce-İtalyanca karışıktı.

Yeni AC oyunu gerçekten Osmanlı İmparatorluğu üzerine kurulu bir oyun olursa İngilizce-Türkçe şeklinde olabilir.

Arada içime Türkçe gelecek diye doğuyor ama genel olarak Türkçe dil desteği ile gelmesi maalesef çok zor.
  • tarihi ve kanalı hatırlamıyorum ama tiglon un satış müdürünün röportajı vardı türkçe oyunlar için baya ugraşıyoruz olacak falan diyodu ama bu konuda sony bir adım öne çıktı aylar geçmesine ragmen tiglonda tık yok gerçi özgür kirazcıda sony i bıraktıktan sonra elimizde unc3 ve infamus2 kaldı yeni müdürden hala tık yok inş. türkçe oyun haberleri tekrar almaya başlarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximum54

tarihi ve kanalı hatırlamıyorum ama tiglon un satış müdürünün röportajı vardı türkçe oyunlar için baya ugraşıyoruz olacak falan diyodu ama bu konuda sony bir adım öne çıktı aylar geçmesine ragmen tiglonda tık yok gerçi özgür kirazcıda sony i bıraktıktan sonra elimizde unc3 ve infamus2 kaldı yeni müdürden hala tık yok inş. türkçe oyun haberleri tekrar almaya başlarız

Yeni müdür kim acaba ya twitter vs kullanıyor mu kendisiyle bir kaç dergi ve oyun siteleri ropartaj yapsada neler düşünüyor oyun sektorunde ki planları ne ogrensek.
  • Ben twett hesabını görmüştüm bi arkadaş link falan vermişti. inş. özgür beyi aramayız adam ruh gibi koltugunda oturup göbegini kaşıyodur herhalde
  • Her şeyden önce o dönemin İstanbul sokaklarında gezinme düşüncesi bile heyecan verici. Umarım oyun bütün hatlarıyla Osmanlı üzerine kurulu olur.
  • Uğurkan 123123****
    Tiglon
    AC3 osmanlıda geçiyormuş :)
    2 saat önce · Beğen ·

Tiglon AC Revelations ile ilgili geniş bilgileri önümüzdeki günlerde tüm basın kontaklarına geçeceğiz. Internet siteleri (Merlin, Bölümsonu Canavarı, Level, Oyungezer, Tom's Hardware ve bunun gibi ismini saymadığımız diğer siteler) ve oyun dergilerini takip edin.
    7 saniye önce · Beğen
  • Konsol Üssü
    Tiglon'dan aldığım bilgiye göre oyun sadece İstanbul'da geçmeyecekmiş ama İstanbul'da ağırlıklı olacakmış. Bilgi bir kaç güne gelecek.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.