Şimdi Ara

Astım hastalığımdan dolayı bir yıl askerliğim ertelendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 26 yaşımdayım. Tecilimi bozdurmak üzere askerlik şubesine başvurdum daha sonra muayene olurken astım hastası olduğumu söyledim. Askerlik şubesi beni askeri hastaneye sevk etti. Askeri hastanede nefes testi ve röntgen sonrasında doktor, ''astım bulgularına rastlandı'' diye not düştü ve raporumu heyete gönderdi. Heyetin kararı ise askerliğimi bir yıl ertelemek oldu. Bilirsiniz astım kalıcı bir hastalık tedavisi mümkün elbette ancak hiç bir zaman tamamen geçmiyor. Bir yıl erteleme sonrasında askere çağırırlar mı acaba tekrardan? Benim de evlilik durumum söz konusu, o yüzden belirsizlik içerisindeyim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar, abiler lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Şimdiden teşekkürler.

• Tecrübe yaşamış birileri olabilir ancak bu senin durumuna bağlı ve bu iş şakaya gelmez. Eğer hastalığın ileri seviyede yani sıkıntı doğaracaksa bir hata yapıp bir şey olmaz diyerek sakın askerliğimi yapayım deme. Onlar hastalığına bakmaz senin ne dediğine bakarlar. Hastalığının verdiği sıkıntı bir ise sen iki de hatta üç de. Askerlik yapmaya elverişli olmadığını gösteren rapor almadıkça askerlikten muaf sayılmazsın ve bu yüzden çağırabilirler.
  • up
  • Ne saçma olay varya sırf şu iş yüzünden vatandaşlığımı tcden aldırıcam işim yok kardeşim yapmıyorum istemiyorum 6 ay beni saçma sapan her tipten karı olmayan biyere kapatmak nediryav

Edit: Astım olayının tedavisini bulacak heralde tsk her sene çalışıyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mianfei -- 11 Nisan 2017; 14:58:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin işinde akıl, mantık aranmaz ama bu şekilde de mağdur oluyoruz.
  • Heyete itiraz olayı yok muydu bir yıl ertelenmişse bir yıl sonra alırlar

• Bir yıl sonra tekrar muayene olursun, erteleme aldığını belirtirsin, gerisi doktorun rapora ne yazdığına bağlı..
    Cidden sağlık sorunun varsa; Büyük olasılık tekrar erteleme ve ertesi yıl elverişsiz alırsın.
    Yanlış hatırlamıyorsam tsk sağlık yönetmeliğinde 3 kod vardı;
    A elverişli - B erteleme (hava değişimi) - C elverişsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 11 Nisan 2017; 15:32:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 sene daha ertelenir sonra çürük verirler muhtemelen, kilolulara öyle yapıyorlar yani.
  • Astımın alerjik mi kronik mi düzenli yazılan ilaçlar var mı ? ( levmont combi pack gibi )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalasso

Ne saçma olay varya sırf şu iş yüzünden vatandaşlığımı tcden aldırıcam işim yok kardeşim yapmıyorum istemiyorum 6 ay beni saçma sapan her tipten karı olmayan biyere kapatmak nediryav

Basit bir askerlik için vatandaşlıktan çıkmayı göze almak iyiymiş.
  • Kilodan dolayı muafiyet prosedüründe 3 sene üst üste kilonun askerliğe elverişsiz olduğu hastane tarafında raporlanırsa eskerlikten muaf olursun . ( astım da yine sağlık kaynaklı olduğu için onda da aynı prosedür uygulanır diye düşünüyorum )
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

quote:

Ne saçma olay varya sırf şu iş yüzünden vatandaşlığımı tcden aldırıcam işim yok kardeşim yapmıyorum istemiyorum 6 ay beni saçma sapan her tipten karı olmayan biyere kapatmak nediryav

6 ayımı çöpe atmak istemiyorum. Milliyetçilik gözümde bi anlam ifade etmiyor. Ha Türkiye Ha Amerikan Ha Arap hepsi insan. Kağıtta ne yazdığı benim kim olduğumu değiştirmez o yüzden sıkıntı yok.
  • 5 sefere kadar git gel yaptırabilirler tamamen heyetteki doktorlara kalmış birşey. Eğer hastalığın ileri boyutta ise bana orada güzel davranırlar anlayışla karşılarlar asla deme herkesle bir tutarlar imkanın varsa gerçekten hastaysan gitme.

• Çok mu önemli , gitme işte nolacak sanki hele astımsan falan nasıl koşacaksın nefesin tıkanır yani eski kafa şeklinde düşünmeyin
  • Askeri hastanelerin kapatılması sonrası Eğitim araştırma hastaneleri baktığı için kimin ne yaptığı belli değil, seneye gideceksin diyebilirler. 2015 yılına ait GATA heyet raporumu beğenmeyen kabul etmeyen doktor gördüm o yüzden kimse bilemez ne olacağını. Düzenli kullandığın astım ilacın var mı? SSF testin ne durumda?
  • Hastalığımdan dolayı elimde tetkikler olmasına rağmen acemi birliğine gittim.İlaçlarım bitince sevk ettiler,kısa dönem askerliğim Ankara Gata memleketim arasında geçti, 3 ay kadar hastanede kaldım 8 ayda muaf oldum.

Hocam iş bulun,hastalık ilerliyor mu diye kontrollere çağıracaklar,sonra gerileme yok ise muaf verecekler.

Siz kendinizi biliyorsunuz hastalık gerileme gösteriyor mu? Kendileri ilaç tedavisine başlamışlardır.
  • xnoname kullanıcısına yanıt
    Alerjik astım var bende, doğuştan beri var. Ancak düzenli kullandığım her hangi bir ilaç yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erenn35

Alerjik astım var bende, doğuştan beri var. Ancak düzenli kullandığım her hangi bir ilaç yok.

Hocam olmaz öyle şey size alerjik astım teşhisi konulduysa ilacı da vermeleri lazım ilaçsız astım mı olur bende de var alerjik astım ki başlangıç aşamasında teşhis kondu ilaç almasam ertesi gün kafayı kaldıramıyorum. Sen doğru dürüst bir hastanenin göğüs polikliniğine git düzgün baktır şuna
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

quote:

6 ayımı çöpe atmak istemiyorum. Milliyetçilik gözümde bi anlam ifade etmiyor. Ha Türkiye Ha Amerikan Ha Arap hepsi insan. Kağıtta ne yazdığı benim kim olduğumu değiştirmez o yüzden sıkıntı yok.

Benim arkadas konsoloslugumuza sordu askerligi yapmadan vatandasliktan cikarmiyolarmis. O da dedi lan zaten askerlik yuzunden cikicaktim. Adamin colugu cocugu var ztn gitmez sinirsiz oturum var. Yakinda vatandaslik testine gircek rumen vatandasi kimligiyle giris cikis yaparsa Turkiye hic birsey yapamaz. Ins bende bigun vatandaslik alirim. Askerlik icin ise ztn yurt disindakiler 3 yil calisinca 1000 euro verip yapmis sayiliyo onu doldurup yaparim. Yapayim desem hangi is yeri bana sen git askere biz seni bekleriz der ?

• Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    6-7 Yaşıma kadar hep hastanelerde yatmıştım, ancak şuan için kendime iyi bakabildiğim sürece sorun yaşamıyorum. Düzenli kullandığım herhangi bir ilaçta yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.