Şimdi Ara

Astra 1.3 dizel mi, Golf 1.9 dizelmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu daha önce konu açılıp, tartışılmış olabilir fakat bir konuda bana çok acil fikir vermeniz gerekmekte.
    İlk olarak görüşüp anlaşma durumuna gelen 2 tane araç var ikisininde fiyatı aynı (28 500)
    Başlıktandan anlaşılacağı gibi biri 2006 model astra cosmo serisi 55 000 km de,
    Diğeride 2006 model golf 5 midline 75 000 km de.
    Gönlüm nedense hep golften yana, ancak mantığım astra diyor.
    Ben alacağım aracın 20 bin lirasını kredi çekerek alacağım ve 3 sene taksitleri olacak. Araç vergilerini kıyasladığım zaman, yıllık olarak 1100 tl ciddi bir fark ortaya çıkıyor. Yani ben 3 yıl içinde 3300 tl golf e fazladan ödemiş olacağım ve satarken ikisinide aynı fiyata satabileceğim. Neticede astrada sevdiğim bir araba, aralarındada çok ciddi bir performans farkıda yok.
    Sizce ne yapmalıyım hem borç ödeyip hemde gereksiz yere yıllık 8 depo yakıta denk gelen golfmü, yoksa ciddi piyasası olan, yakıtı ve vergisi çok ekonomik olan astramı,
    Aracı 2 gün içerisinde alacağım arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Madem kredi çekerek alıyorsunuz,bir de fazladan vergi vermeyin.Astra tercih edin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Madem kredi çekerek alıyorsunuz,bir de fazladan vergi vermeyin.Astra tercih edin bence.
    Teşekkür ederim. Benim tercihimde o yönde.
    Fakat gönlümden geçen, biri bişey söylesin mantığımıda ikna edip golfü alayım :)
    Fakat bu konuda mantık tek yolu gösteriyor gibi. Oda astra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif.i -- 25 Nisan 2010; 21:26:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arif.i

Teşekkür ederim. Benim tercihimde o yönde.
    Fakat gönlümden geçen, biri bişey söylesin mantığımıda ikna edip golfü alayım :)
    Fakat bu konuda mantık tek yolu gösteriyor gibi. Oda astra.

Alıntıları Göster
    performans olarak ciddi olarak fark olucaktır golf ilk kalkıslarda benzinli gibi gaz yer hiç bir zaman yıgılma bayılma yapmaz ama astrada bu olayı çok yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

performans olarak ciddi olarak fark olucaktır golf ilk kalkıslarda benzinli gibi gaz yer hiç bir zaman yıgılma bayılma yapmaz ama astrada bu olayı çok yaşarsınız.

Alıntıları Göster
    Bu konuda haklı olabilirsiniz. Fakat golf de 1.9 motoruyla 105 hb gibi bir performans sergiliyor. Astra ise 1.3 motorla 90 hb. Kıyaslamayı motor hacmine göre yaparsak bence astra golfden daha başarılı kalıyor.
    Sadece golfü baz alırsak golf 1.6 benzinli ile 1.9 dizel yıllık ortalama 12 ile 15 bin km yapan biri için vergide göz önüne alındığında, 1.6 benzinli daha ekonomik duruma geçebiliyor açıkcası.

• quote:

Alıntıları Göster
    bencede astrayı tercih etmelisin 1.3 CDTİ motor gayet az yakan ve sorunsuz bir motor vergisinin çok daha az olmasını saymıyorum bile astranın 1.3 lük motoru golfteki 1.9 luk TDI motora göre yakıt tüketimi son derece iyi ama bir tek satacağınız zaman aynı değerde satılacağını belirtmişsiniz buna katılmıyorum golf satarken daha az değer kaybeder

• quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

bencede astrayı tercih etmelisin 1.3 CDTİ motor gayet az yakan ve sorunsuz bir motor vergisinin çok daha az olmasını saymıyorum bile astranın 1.3 lük motoru golfteki 1.9 luk TDI motora göre yakıt tüketimi son derece iyi ama bir tek satacağınız zaman aynı değerde satılacağını belirtmişsiniz buna katılmıyorum golf satarken daha az değer kaybeder

Alıntıları Göster
    Değer kaybetme konusunda iki araçda 2006 model. Sıfır fiyatlarına bakıldığında golf 4 bin lira daha yüksekte kalıyor. Neticede 4 yıl sonunda iki aracında değer kaybetme oranlarında golf ün daha fazla değer kaybettiği ortada. Bu konuda yanlış düşünüyorda olabilirim. Fakat bugün itibati ile bu araçların ikisininde ikinci el olmasına göre değerlendirme yapıyorum ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    polo 1.4 tdi mı 1.6 tdi mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyky -- 28 Aralık 2012; 23:36:24 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    astra al hocam güzel araç şimdiden hayırlı olsun gereksiz yere yıllık o kadar fazla para verme hele ki kredi çekicem diyorsun hem bir de astra 1.3cdti daha az yakar bir de o var
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

astra al hocam güzel araç şimdiden hayırlı olsun gereksiz yere yıllık o kadar fazla para verme hele ki kredi çekicem diyorsun hem bir de astra 1.3cdti daha az yakar bir de o var

Alıntıları Göster
    arkadaşlar nasıl 1.3 motor 1.9 motordan daha az yaksın? 1.9 motor daha güçlü motor, daha az yakması gerekmez mi? 1.3 motor yüksek hızlarda özellikle baya bi cep yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

arkadaşlar nasıl 1.3 motor 1.9 motordan daha az yaksın? 1.9 motor daha güçlü motor, daha az yakması gerekmez mi? 1.3 motor yüksek hızlarda özellikle baya bi cep yakar.

Alıntıları Göster
    astra yıllık vergi toplam:283 tl
    golf yıllık vergi toplam:1.384 tl

astra alırsan yılda 1101 lira karda olacaksın. ayrıca yakıttada 1.3 dizel motor 1.9 dizele göre baya az yakar ayrıca 1.9 dizel motor eskidir 1.9 105 hp araç alacağınıza 1.3 90lık alın daha mantıklı. illada golf alcam derseniz 1.6 102lik golflerden alıp lpg takabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Alıntıları Göster
    Arkadaşım mantığının sesini dinlemeni önerir ve astrayı tercih etmeni öneririm. Sonuçta aralarında ciddi bir vergi farkı var ve değiniz araçlar arasında da 20000 KM lik bir fark var. Bence bunu da göz önünde bulundurun. Yıllık 8 depo yakıt diyorsunuz aradaki vergi farkı nedeni ile bu da çoğu kişinin yıllık yakıt ihtiyacı demek. Performans konusunda Golf biraz daha üstün olabilir ama çok fark olacağını düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Arkadaşım mantığının sesini dinlemeni önerir ve astrayı tercih etmeni öneririm. Sonuçta aralarında ciddi bir vergi farkı var ve değiniz araçlar arasında da 20000 KM lik bir fark var. Bence bunu da göz önünde bulundurun. Yıllık 8 depo yakıt diyorsunuz aradaki vergi farkı nedeni ile bu da çoğu kişinin yıllık yakıt ihtiyacı demek. Performans konusunda Golf biraz daha üstün olabilir ama çok fark olacağını düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu konuda benimle farklı düşünen pek kimse yok gibi.
    Kararımı verdim astrayı alacağım.
    Neticede golf 6 çıktı ve 1.6 dizel alternatifi var. Yanlışım yoksa 1.9 motorda golfte kullanılmayacak artık. İlerde arabanın borcu bitincede üstüne biraz daha koyup 1.6 dizelini alırız, nasip.
    Aracı aldığımda sizinle paylaşırım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: arif.i

Arkadaşlar bu konuda benimle farklı düşünen pek kimse yok gibi.
    Kararımı verdim astrayı alacağım.
    Neticede golf 6 çıktı ve 1.6 dizel alternatifi var. Yanlışım yoksa 1.9 motorda golfte kullanılmayacak artık. İlerde arabanın borcu bitincede üstüne biraz daha koyup 1.6 dizelini alırız, nasip.
    Aracı aldığımda sizinle paylaşırım. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    *daha yeni, güncel teknoloji bir motor, (+)
    *senede 1100 tl daha düşük mtv, (+++)
    *20000 daha düşük km.' de araç, (++)
    *muhtemelen daha az yakıt tüketimi, (+)

*performans (-)
    *gönlünüz golf' ü dahaj çok istiyor (-)

• quote:

Orijinalden alıntı: strify

arkadasım sana soyle anlatıyım atıyorum sen kosabildiğin kadar kasuyosun en hızlı halınle ne zaman tıkanırsın diyelim 500 m de kadar
    bu sefer gene kosabildiğin kadar kosuyosun ama biraz daha yavas nerde tıkanırsın 500 m yi gecersin cünki daha az efor sarfettin arabalardada benzer mantık vardır
    golf 1.9 daha hızlı performanslı dinamik sona daha cabuk yaklasır bunu yaparkende baya harcar(((((((( mantıklı olan bu ))))))))))
    astra 1.3 golf'e nazaran geride kalır ama günümüz ekonomisene bakıldığında performans değil yakıt önemli olduğundan
    tabiki astra secilmeli

• quote:

Orijinalden alıntı: hmwert

quote:

Orijinalden alıntı: strify

arkadasım sana soyle anlatıyım atıyorum sen kosabildiğin kadar kasuyosun en hızlı halınle ne zaman tıkanırsın diyelim 500 m de kadar
    bu sefer gene kosabildiğin kadar kosuyosun ama biraz daha yavas nerde tıkanırsın 500 m yi gecersin cünki daha az efor sarfettin arabalardada benzer mantık vardır
    golf 1.9 daha hızlı performanslı dinamik sona daha cabuk yaklasır bunu yaparkende baya harcar(((((((( mantıklı olan bu ))))))))))
    astra 1.3 golf'e nazaran geride kalır ama günümüz ekonomisene bakıldığında performans değil yakıt önemli olduğundan
    tabiki astra secilmeli

Alıntıları Göster
    İkisi de alınacak arabalar değil.

Ben 1.9 motor vergisi ödeyeceksem C-segmenti değil D-segmenti araca binmek isterim. C-segmenti arabaya binecem ama D-segmenti vergisi ödeyeceğim.

Astra'nın da motoru zayıf.

Ben olsam gider Focus TDCI Ghia alırm. Ne performans, ne de yüksek vergi sıkıntısı çekerim.

Gönlün Golf'ü çok istiyorsa 1.6 8v Hitler motorlu olanı al, LPG'yi tak paşa paşa bin. Bir çok kişi Golf 1.6'lara LPG taktırıp biniyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

İkisi de alınacak arabalar değil.

Ben 1.9 motor vergisi ödeyeceksem C-segmenti değil D-segmenti araca binmek isterim. C-segmenti arabaya binecem ama D-segmenti vergisi ödeyeceğim.

Astra'nın da motoru zayıf.

Ben olsam gider Focus TDCI Ghia alırm. Ne performans, ne de yüksek vergi sıkıntısı çekerim.

Gönlün Golf'ü çok istiyorsa 1.6 8v Hitler motorlu olanı al, LPG'yi tak paşa paşa bin. Bir çok kişi Golf 1.6'lara LPG taktırıp biniyor...

Alıntıları Göster
    bence astra

• quote:

Orijinalden alıntı: frk96

bence astra

Alıntıları Göster
    2006 golf tdi o fıyata zor degılmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

Alıntıları Göster
    Kalan iki seçenek Golf ve Astra ise,tercihim her zaman Golf olur ancak şu durumda (Kredi&motorlar&vergi stra daha mantıklı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

28 500 'e eğer golf'e niyeti olan arkadaş varsa araca yönlendirebilirim. Astra ya karar verdiğim için vazgeçtiğimi bildirdim araç sahibine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.