Şimdi Ara

Astra'dan Focus / Megane ikilemine..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hali hazırda 2011 model Astra j sport 1.4 140 hp turbo benzinli aracım var. Aracımdan memnunum sıkıntım yok çok şükür, ancak yeni ev almam ve ev - işyeri mesafemin artmasından dolayı ayda 1500 km civarı yol yapmaya başladım ve dizele geçiş yapmak istiyorum. Aracım için bir arkadaşımla 47 bin tl'ye anlaştık tek problem yeni araç almadan arabamı vermeme ve 47 bin tl üzerine çıkmama imkân yok. Benim için önemli olan iki husus olabileceği kadar dolu bi araç ve performansı kesinlikle iyi olmalı o yüzden 1.3 - 1.4 dizellere bakmıyorum. C sınıfından aşağıda inmeye de pek gönlüm razı değil. Bir ara Citroen C-elysse modeline yöneldim ancak kullanıcıların rüzgâr ve trim sesi şikâyetleri beni korkuttu mevcut aracımı çok ararım diye düşündüm. Bu arada aracıma lpg'de taktıramam ıvırı zıvırıyla 3000 lirayı buluyor ve lpg li araçtan keyif alamıyorum. Şuan radarımda 2009-2010 Ford Focus titanium - titanium x paket ve 2011 Renault Megane priviledge var. Focusların dezavantajı km'leri yüksek olması Megane'ların ise malzeme kalitesi Opel'den sonra beni memnun eder mi bilmiyorum. Tabi illaki birşeylerden feragat edeceğimi biliyorum. Bir de yakıt tüketimi 5 veya 6 lt olmuş benim için önemli değil önemli olan sorunsuzluk ve güvenlik ki kendi aracımdan bu konularda çok memnunum.
    Özellikle bu üç araçtan en az ikisini kullanmış ve başka önerisi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum.

• Dizele 1500 km yazık olur lpg en iyisi sizin icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane neysede focusu küçümsemenizin mantığı yok. Astradan sonra focus size daha başarılı gelecektir. Megane'da daha konforlu. İki araçta pişman etmez ama illa bir tercih isterseniz temiz bir focus bulmaya çalışın.

• alitan1905 kullanıcısına yanıt
    Selam.

2009 Focus Hb TDCI Titanium dan sonra 2011 Astra J Hb 1.4T Cosmo almıştım.

Astra J 1.4T aracımın Focus 2 1.6 TDCI aracıma göre + ve - leri;

+Malzeme kalitesi, özenli işçilik ve detaylar
    +İzolasyon
    +Sarsıntı konforu
    +Donanım
    +Hızlanma performansı, motor sesi
    +Göreceli olsa da tasarım
    +Yüksek hızda frenler
    +Sert virajlarda daha az yatan karoser
    +Ş.içinde daha rahat kulllanımlı direksiyon
    +Daha etkin havalandırma/klima sistemi
    +Daha fazla sayıda standart oarak sunulan güvenlik sistemleri, AFL farlar
    +Ses sistemi akustiği
    +Daha az tıkırtı

-Ses sistemi güç ve berraklık
    -Rahatsız arka koltuk sırtlıkları
    -Tüketim
    -Düşük hızlarda direksiyon tepkileri
    -Peşpeşe yapılan sert yön değişimlerinde daha az stabil arka kısım
    -Çok sert ve hızlı vites değişimlerinde takılmalar
    -Arka baş mesafesi
    -Düşük hızlarda fren dozajı

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, iki aracıda 60 küsür bin km kullanmıştım. Bana göre Focus 2 Astra dan eski bir araç olduğunu pek çok yerde belli ediyor ancak dizel Focus u ilerde daha kolay satabilir, özellikle ş.içinde daha fazla yakıt ekonomisi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 18 Aralık 2015; 17:21:53 >

• acr kullanıcısına yanıt
    Hocam küçümsemiyorum, tek sıkıntım malum sitedeki Focusların km'si ve fiyatları.. Teşekkür ettim..
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettiğim herşeye cevap vermişsiniz, en kötü ihtimalle memnun kalmazsam tekrar dönerim zaten astraya, tek sıkıntı ilk ayrılık olacak.. Teşekkürler ;)
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Hocam lpg'yi amorti etmem 1.5 sene mi alacak, şuan elim sıkışık ayrıca bolca kapalı otopark kullanıyorum. Birde turbo astralarda lpg uyumu olmasına rağmen hala bolca ön yargı var satarken sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.. Teşekkürler ..
  • Bu fiyata düşük km temiz hatta otomatik vitesli Bravo alabilirsiniz 1.6 120 bg 300 tork astranın performansını çok aratacağını sanmam. Fiat'a ön yargınız varsa eğer denemenizi tavsiye ederim imkan varsa. Donanım Sport Style olanlar en dolusu

• fenerbahce72 kullanıcısına yanıt
    Üstad arabamı sevdiğim için kalite olarak olabilecek en yakın kalitede araç arıyorum. Bravo'nun motor ve performansımdan şüphem yok ama kalite ve ikinci el konusunda şüphem var. Yinede teşekkür ederim, deneme şansım olursa belki fikrim değişebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.