yılbaşında 1.3 cdti classic hb aldım. aldığımda veriler cok yüksekti. su andan 1600 km oldu aracın yakıt ortalaması 6.1 gösteriyor. daha düşebileceğini söylüyorlar. sanırsam km de 230-240-250 kurus yakıyor. diğer astra hb lere göre yüksek yakıyor. galiba yeni olmasından kaynaklanıyor. motorun kullandıkca yağlanacagını ve bu sayede yakıtın azalacagını söylediler...
arkadaslar bana viteslerin hangi devirlerde olmasını söyler misiniz. özellikle 5. vites ve 6. vitesin........ ayrıca bana söylenen birsey daha var sıfır araclarda 2000 devirin altında kullanmayın diyorlar ....cevap verin lütfen
sevgili arkadaşım bence teknik servisten bilgi alman daha mantıklı evet senin yakıt değerin güzelmiş bendede opel clasik 1.6 var ve su anda yakıt tüketimim 9.1 ağstusta aldım bir ara 7.6 idi.bence konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara itibar etmeni tavsiye ederim.
Merhaba;
Yakıtın böyle olmasında kış ve soğuk etkisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yeni olmasıda önemli bir etkendir.
Devir konusunda ise 4000 i aşmadan kullanman makul olacaktır. Denildiği gibi 2500 3500 arasında kullanılabilir.
Umarım yardımım olmuştur.
2500-3000 arası devirlerde vites değiştirilmeli dizellerde. hepsi için aynı