Şimdi Ara

Astra h direksiyon sertliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
17.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 1 2 haftaya kadar astra h dizel enjoy 2006-7 model aracı alacağız inşallah.

1 yıldır hayalimdeki bu aracı 2 haftadır detaylı olarak araştırıyorum tüm özelliklerini, yakıt performans güvenlik kalite vs beni tatmin etti.

Kafama takılan tek soru direksiyon sertliği, mesela jetta, honda crv, megane2 kullandım direksiyonları çok yumuşaktı keyif alıyordum dönüşlerde veya park ederken vs. peugeot 206+(2010 model) ve nissan x-trail(2003) kullandım direksiyonları sert geldi rahatsız hissettim, korkuyorum şimdi astradada bu problem varmıdır yokmudur.

Hani arabayı 1 kere alcam değiştirme şansım yok okul bitene kadar. Bu konu hakkında kullanıcı görüşlerini alabilirsem çok mutlu olcam. Saygılar..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra H Direksiyon Sertleşmesi

Opel Astra H kasa araçlar, bazı durumlarda direksiyon sertleşmesi sorunu yaşayabilmektedir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Direksiyon sertleşmesinin en yaygın nedenlerinden biri, hidrolik direksiyon sistemindeki bir arızadır. Hidrolik direksiyon sistemi, direksiyonun daha kolay dönmesini sağlayan bir sıvı ile çalışır. Bu sıvı zamanla bozulabilir veya sızdırabilir ve bu da direksiyonun sertleşmesine neden olabilir.

Diğer bir olası neden ise elektrikli direksiyon sistemindeki bir arızadır. Elektrikli direksiyon sistemleri, direksiyonu döndürmek için elektrik kullanır. Bu sistemde bir sorun olması durumunda da direksiyon sertleşebilir.

Opel Astra H kasa araçlarda direksiyon sertleşmesi sorunu yaşamanız durumunda, aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Serviste, sorunun kaynağı belirlenerek gerekli onarımlar yapılacaktır.

Direksiyon Sertleşmesi için Önlemler

Direksiyon sertleşmesi sorununu önlemek için alabileceğiniz bazı önlemler şunlardır:

• Hidrolik direksiyon sıvısını düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Direksiyon sisteminde herhangi bir sızıntı olup olmadığını kontrol edin.
    • Elektrikli direksiyon sistemini, üreticinin talimatlarına göre bakım yaptırın.

Direksiyon sertleşmesi sorunu, dikkat edilmesi gereken ciddi bir sorundur. Bu sorunu yaşamanız durumunda, aracınızı güvenli bir şekilde kenara çekin ve yetkili bir servise götürün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Söylediğiniz gibi direksiyonu diğer araçlara göre sertlik gösteriyor. Şehir içinde ilk zamanlar beni de zorluyordu ama 2 yıldır aracımı kullanıyorum artık sertliğini daha yumuşak direksiyonlu bir araca bindiğim zaman fark ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Söylediğiniz gibi direksiyonu diğer araçlara göre sertlik gösteriyor. Şehir içinde ilk zamanlar beni de zorluyordu ama 2 yıldır aracımı kullanıyorum artık sertliğini daha yumuşak direksiyonlu bir araca bindiğim zaman fark ediyorum.

Anladım teşekkür ederim aracı alırken test sürüşü yapmayı bekliyorum
  • Fazla kafanıza takmanıza gerek yok.Öyle çok bi farkı yok hatta bazen daha çabuk tepki verdiğinden dolayı daha bile iyi olabiliyor.Alışmaya bağlı.Kayınbabamın a4 ü var ona geçince bende bu ne yuuşak deyip zorlanıyorum mesela.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakninja

Fazla kafanıza takmanıza gerek yok.Öyle çok bi farkı yok hatta bazen daha çabuk tepki verdiğinden dolayı daha bile iyi olabiliyor.Alışmaya bağlı.Kayınbabamın a4 ü var ona geçince bende bu ne yuuşak deyip zorlanıyorum mesela.

Hocam 207 aldım teşekkürler yorumunuz için.

Konunun kaldırılmasını istiyorum..
  • 2010 MODEL 111 sedan aracımın direksiyonu olldukça yumuşaktır maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican8

quote:

Orijinalden alıntı: atakninja

Fazla kafanıza takmanıza gerek yok.Öyle çok bi farkı yok hatta bazen daha çabuk tepki verdiğinden dolayı daha bile iyi olabiliyor.Alışmaya bağlı.Kayınbabamın a4 ü var ona geçince bende bu ne yuuşak deyip zorlanıyorum mesela.

Hocam 207 aldım teşekkürler yorumunuz için.

Konunun kaldırılmasını istiyorum..

bende astra kullanicisiyim.207 cok iyi bi secim olmus ,gule gule kullanin.biraz astradan biraz kucuk galiba ama tas gibi arabadir,astradanda kullanimi daha iyidir daha hosdur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 yıldır dizel astra kullanıyorum. 75000km yol yaptım. arada başka araçlarda kullanma şansım oldu. bariz bir şekilde direksiyon sert. ama alışınca çok sorun olmuyor. genede bu olay kişisel bir tercih. bazı insanlar sert bazıları daha hafif tercih edebilir. en iyisi deneyip almak..
  • Direksiyonun sertliğinden ziyade beni en çok rahatsız eden şey direksiyonun yoldaki çukur, tümsek, ıvır zıvırları hissetirmesi ve sürekli direksiyona bir güç uygulamak gerekmesi. Bu dediğim bozuk ve parke taşlı yollarda geçerli düz asfalt yollarda bir sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus 3 bana cok yumusak gelmisti mesela. Duz yolda giderken astra h direksiyonu daha keyifli daha hisli. Elektronik direksiyonlardan daha guvenli hissettiriyor. Tabi bu kisiden kisiye gore degisir.

• Bazı araçlarda direksiyon sertlik ayarı var. Sport, standart, soft gibi seçenekler oluyor. Benim araç Essentia paket olduğundan benimkinde yok sanırım. Enjoy paketlerde bu özellik var mı acaba ?
  • Konuyu hortlatiğim, önceki mesajlarımda yazdığım üzre direksiyon sertliğinden ve yolu hissettirmesinden şikayetçiydim. Lastikleri değiştirdim yumuşak kar ladtiği taktım ve sorun düzeldi. Benim lastiklerim çok sertleşmiş sıkıntı bundan kaynaklıymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhrmclskn

Konuyu hortlatiğim, önceki mesajlarımda yazdığım üzre direksiyon sertliğinden ve yolu hissettirmesinden şikayetçiydim. Lastikleri değiştirdim yumuşak kar ladtiği taktım ve sorun düzeldi. Benim lastiklerim çok sertleşmiş sıkıntı bundan kaynaklıymış.

Lastiklerinizi ne kadar zamandır kullanıyordunuz, km. ve yıl bilgisi paylaşabilir misiniz?
  • Aracı geçen sene aldım 14000km de 2010 model di. Üzerinde brigston un orjinal lastikleri vardı. Lastiklerin sertleşmesi aklıma gelmişti fakat bu kadar fark edeceğini tahmin etmemiştim. Şimdi yaz için yumuşak lastik araştırıyorum.

• Lastikler fark ettirir, ancak Astra H direksiyonu serttir ve bu da benim en sevdiğim yanıdır. Aracı ilk aldığımız 2012 yazında bir tanıdığın 2009 Focus'unu kullanmıştım ve o hafiflik bana çok güvensizlik vermişti. Yüksek hızlarda güvende hissettirdiği için çok daha iyi bence Astra H direksiyonu. Zaten spor araçlarda da böyledir direksiyonlar... (Bir süre kullandığım Hyundai Genesis Coupe ve BMW 335i de öyleydi.)
  • Daha önceden skoda kullanıyordum onun direksiyonu çok yumuşaktı belkide bu yüzden yadırgadım. Fakat bende şöyle bir sıkıntı vardı yolu o derece hissettiriyorduki parke taşlı bir yolda yavaş giderken direksiyonu bırakamıyordun, bıraktığında sağ sola doğru dönüyor ve yön değiştirebiliyordu. Fazla hissettiriyordu yolu

• Bende yeni aldım 2004 model astra H.

Ayrıca 2. araç olarakda 2008 corolla sahibiyim.Astra'ya geçtiğim anda bariz derecede kolum yoruluyor direksiyonu çevirmekten corollaya göre düşük hızlarda bariz derecede çok sert kalıyor.

Yukarıda arkadaş bahsetmiş lastik değiştirince yumuşadı diye ama o kadar fark edeceğini zannetmiyorum.Gerçi benim Aracımın üzerinde 2004 model turanzalar duruyor halen fabrikadan çıkan lastikleri.Bunun ne kadar etkisi var bilmiyorum bu duruma şuanda yeni lastik alacak bütçemde yok şimdilik evde yatıyor astra.
  • Dün kış lastiklerini çıkartıp 2010 model yaz lastiklerini Brigston turanza ları taktırdım. Direksiyon resmen kütük gibi sertleşti, ilk fırrsatta düzgün bir lastik alacam. Brigstonlar aşırı sert ve konforsuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.