Şimdi Ara

ASTRA H için AKSESUAR TAVSİYESİ ?? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
4
Favori
48.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bitirgic

Çok güzel olmuş iyi günlerde kullanın navigasyon aşağıda kalıyor netten fotolara bakın kullanımı çok kolay değil

Teşekkür ederim,

Az önce OpelGM üzerinden de Gözlük Kabı, Torpido Rafı ve insignia water jet sipariş geçim, pazartesi elime ulaşırsa hemen uygulamaya koyulacağım. Bu linkteki açıklamaya göre uygulama sıkıntı olmaz gibi geldi ama bir incelemek lazım gelince. (https://www.diagnostics.org.uk/how-to/astra-h-insignia-washer-jets/)

Koltuğu boy postan dolayı en arkada ve biraz yatık kullanıyorum. Kendi adıma navigasyon aşağıda olsa da problem yaratmayacak gibi geliyor, uygun fiyatlı düzgün bir ürün bulabilirsem ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 14 Haziran 2014; 0:27:49 >
  • bynedim kullanıcısına yanıt
    Üstad maliyetli olsa da değmiş yaptırdıklarınız. Cam filmi konusunda endişelenmeyin. Benim 2. el olarak aldığım Astra H aracım 2011 modeldi, kim bilir cam filmi ne zaman takılmış, aradan uzun süre geçtiği için rezistansı bozma riski var dediler. Sorumluluğu almadı söken yer. En kötü ihtimalle kaskoların her yıl bir cam değişim hakkı oluyor hasarsızlığı bozdurmadan. O şekilde değişirim dedim ellemedim. Sizin daha yeni, çok içinize sinmezse sökseniz de problem olmaz ama bir kaç gün güneş altında beklesin araç.

Nedim Bey koltuğu arkaya yatırdığınızı söylemişsiniz ama gene de kişisel görüşüm bizim araçların navigasyonlu teyp alternatifini çok kullanışlı bulmuyorum teyp çok aşağıda kaldığı için. Onun yerine imkanınız varsa CID ekran ve Navigasyonlu orijinal teyp alternatiflerini araştırabilirsiniz. Hem orijinalliği bozulmaz, hem de ekran çok daha kullanışlı olur.

Orta sütun kaplaması düşünüyorsanız her türlü yardımınıza hazırım. Hatta istanbulda olsanız birlikte de takabilirdik, ben kendi aracım için kaplamaları servise sipariş ettim fakat beyzadeler işçiliğine erindikleri için kendim takmak zorunda kaldım. Hoş pişman değilim, 2 saat uğraştım ama gayet güzel oldu :D

Son olarak farların yağmur performansı hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim. Mercekli far olmadan Xenon kullananların sülaleleri ile sık sık irtibata geçtiğim için kendim böylesine bir düşüncesizliği yapmak istemiyorum. Bugüne kadar denediğim beyaz ampüller de hep yağmur altında farsız sürdüğümü hissettirdiği için sarı halojenlerimle devam ediyorum (malum mercekli Hella farın çifti çok pahalı), eğer kullandıklarınızın yağmur performansı iyiyse denemek isterim.

• Evet birkaç gün güneş gösterip değişim var mı görmek istiyorum, yan camlarda fazla bir karartı söz konusu olmadı iki taraflı ışık girişi olduğundan ama arka cam biraz fazla karardı diyebilirim. Tabi gece arkadan gelen aracın farının rahatsız etmemesi için avantaj olabilir, dikiz aynası karartmalı olsa da bazı araçlar bahsettiğiniz gibi gündüz ediyor ortalığı. Tek rahatsızlığım fotoda görünen kenarlardaki uyumsuzluk.

Navigasyon için ben de aynı şekilde düşünüyorum, CID ekran ve navigasyona sahip bir cihaz temin edip orjinal panelin yerinde kendi konsol ve direksiyon kontrolleri ile kullanmak çok daha kullanışlı olurdu hatta GM ürünü orjinal geniş panel kapaklarına da rastladım yol bilgisayarı yuvasına 7''lik cihaz montajı için ancak bu tip bir cihaza rastlamadım.

Bulabileceğim örnek linkler varsa bildiğiniz yazarsanız sevinirim. Sadece önceki sayfalarda bir arkadaşın paylaştığı yol bilgisayarı yerine navi montajı ve yol bilgisayarının sun roof kapağına monte edilmesi uygulamasını gördüm. Onda da orjinalliği biraz fazla bozuyormuşuz gibi geliyor.

Orta sütun kaplamasına sizin uygulamanızı gördükten sonra niyetlendim, servis dışında temin edebileceğim bir yer yok sanırım. Siz de gayet güzel anlatmışsınız, rehberinizden faydalanarak kendim montajlarım eğer sipariş edersem, öncelikle gelecek olan birkaç parça ürünü halledip ardından sıradakilere bakmayı planlıyorum, o zaman size danışacağım.

Mercekli siyah far ve Xenon montajına niyetlenmiştim bugün ama 2 far 1000TL maliyet yüksek geldi, beyaz ampül için yağmurda verimi ne olur denemem gerek, hiç bu açıdan düşünmemiştim. Kesinlikle xenon gibi diğer araçları rahatsız edici değil, ben de aynı durumdan çoğu kez muzdarip olduğumdan dolayı özellikle servise bu konuyu danıştım. Eğer gece şiddeti gözüme fazla gelirse farı konsol ayarlarından en aşağı düşürerek idare edeceğim.

• Bende kısalara osram nb plus taktım normal havada ve ışıksız şehirdışı karanlık yollarda çok iyi fakat yağmurda zayıf kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitirgic -- 14 Haziran 2014; 11:33:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bitirgic B kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası navigasyon olayı konusunda benim de bir bilgim yok. İnsanlar sanırım hem daha az maliyetli olduğu için hem de bulunması daha kolay olduğu için Navtech gibi markaların ekranlı double din teyplerine yöneliyorlar. Bir defa kesin olarak CID ekran ve sanırım cd70Navi teyp lazım ama bunları çıkma bulmanız gerekiyor sanırım, bir de daha ara parçalar vs. var, oldukça zor bir iş.

Aslında orta sütun kaplamasında servis dışındaki alternatifler daha kolay. Cam filmi çeken yerler bu sütunlara da film vs. kaplıyorlar. Hatta ben ürünleri alıp da serviste taktıramayınca cam filmlerini söktürdüğüm yere gittim. Orada bu malzemeleri almasan biz kaplardık 50TL'ye dediler. Sanırım piano black, karbon vs. gibi alternatifler de var. Servisten 48TL'ye aldığım orijinal malzemeyi yanımda getirdiğim halde benden montaj için 50TL isteyince vaz geçtim, kendim kapladım.

Hocam beyaz halojen rahatsız edici olmaz, zaten sizi tenzih ediyorum insanların kabul etmek istemedikleri olay şu; araçlarımızdaki mevcut merceksiz farlar halojen ampüllere göre tasarlanmış. Bu nedenle de xenon gazı ile çalışan ampul takıldığında doğru bir biçimde yansıtmıyor far tası ışığı. Bu da karşıdan gelenin ya da önden gidenin gözlerini yoruyor, dikkatini dağıtıyor. Ha diyebilirsiniz ki 96 yılında Mercedes e200'lerde merceksiz xenon vardı. Ama işte o Mercedesler'in far tası xenonla çalışan ampulün ışığını yansıtması için tasarlandığından ışığın istenmeyen bir şekilde dağılması gibi bir durum oluşturmuyordu.

Xenon için en sağlıklı çözüm gidip orijinal çıkma ya da sıfır Hella mercekli far almak. Tabi aslında bu bile kesin çözüm değil çünkü yasa gereği xenon olan araçlarda far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı da olması gerekiyor ama çakma xenoncuların verdiği zararın yanında bu ekipmanların olmaması devede kulak kalıyor. İkinci bir alternatif ise xenonlu araçlardan çıkma OEM mercek ve balastlar ile mevcut farların içini açarak mercekli hale getirmek. İlgilenirseniz geceucusu.com diye bir site mevcut. Harika işler çıkartıyorlar bu konuda. İncelemenizi tavsiye ederim.

Sizin taktığınız beyaz ampuller halojen olduğu için hiç bir rahatsızlık yaratmaz. Oradaki tek handikap halojenin gerçek rengi 3200 Kelvin'ken ampul üzeri boyanarak dışarıya 6000 Kelvin verecek şekle getiriliyor. Zaten xenonlarda da kelvin değeri yükseldikçe görüş konforu düşüyor. Bu nedenle orijinal ekipmanlar hep 4300 Kelvin civarında (ne sarı, ne buz mavisi, ara bir beyaz renk) oluyor. Standardı 3200 Kelvinle yanan bir ampul boyandığı için de yağmurda, karda vs. görüş alanı çok düşüyor. İşin özü beyaz halojenin kendi gözlerinizi yormak dışında başka kimseye zararı olmaz :D Umarım yağmur performansı da tatmin edicidir de, sıkıntı çekmeden keyifle kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Fahrenheit -- 15 Haziran 2014; 14:09:05 >

• Bahsettiğim gibi Philips Xtreme-Vision ampüller serisinin en pahalı ürünü, ben 100TL'den indirimli aldım fakat şu an servis satışı 160TL'de.

Üzerinde herhangibir K değeri belirtilmemiş, internet üzerinden satışını yapan sitelerde de bilgi bulamadım ancak kıyasladığımda standart ampullere göre aydınlatma mesafesi ve genişliği biraz daha fazla, renk tonu olarak ta çok beyaz diyemem, sarımsı bir beyazlık mevcut ve Şiddeti rahatsız edici seviyede değil.

Açıkçası fark görmek için bakmazsanız fark göreceğinizi de sanmam.

Bu yüzden haftaya eğer bulup temin edebilirsem uzunlar, stoplar ve sisleri de aynı seri ampüller ile değiştirmeyi planlıyorum. Bu şekilde uzunları veya sisleri açınca sarı beyaz efektinden de biraz kurtulmak ve farkı görmek için.

Bu arada h7 h1 h3 gibi ifadeleri ampullerin şiddetini temsil ettiğini sanırdım, uyumluluk tipi olduğunu öğrendim.

Opel Astra H için;

Kısa: H7
    Uzun: H1
    Sis: H3
    Park: W5W dipsiz park ampülü
    Sinyal 1: PY21W (Bi-Xenon Far İçin)
    Sinyal 2: HY21W (Halojen Far İçin)

Buna göre sipariş geçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 15 Haziran 2014; 23:08:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam halojenlerde bildiğim kadarıyla Kelvin değeri standart, cam üzeri boyanarak renk elde edildiği için Philips de 3200 Kelvin'dir. Fakat dediğiniz gibi çok mavimsi bir beyazlık vermediği için ışık kaybı diğerlerine göre daha az olacaktır. Bu da yağmurda sizi daha az üzeceği anlamına gelebilir. Bir diğer husus piyasada bir çok 100w'lık halojen ampuller var. Philips'in sitesine baktım bu ampul 55 watt. Bizim araçların reflektör tasları, far camları ve tesisatlar 100 watta uygun değil. Uzun süreli kullanımda en azından far camında kararma yaptırır 100 wattlık ürünler. Bu açıdan da Philips canınızı sıkmayacaktır.

Bu arada parklar için arıza ışığı yakmayan led de düşünebilirsiniz. Beyaz ya da turuncu.
  • Evet ben de öyle düşünüyorum, rengi ve şiddetinden ötürü ne diğer araçlara rahatslızlık verecek ne de yağmurda görüşü etkileyecek gibi duruyor. Dediğiniz gibi memnun kalırım umarım.

Stoplar için araştırırken led çözümlerle sık sık karşılaştım, stoplarda fazla bir aydınlatmaya ihtiyaç duymayacağımdan dolayı renk tonunu olabildiğince yakınında yakalayabilmek için yine Philips tercih ederim muhtemelen. Ya da turuncu demişsiniz, farklı bir görünüm vermek için güzel olabilir tabi öncesinde bir görmem lazım. :)

Ancak plaka lambaları yerine de bahsettiğiniz gibi beyaz led tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 16 Haziran 2014; 0:10:49 >
  • Hocam siz geceucusu.com'a bir girin derim ben, çok güzel ve pratik bilgiler var led vs. konularında. Orada bahsedildiği kadarıyla stoplara led ampul konusu renk olarak riskli. Çoğu led ampul reflektöre doğru şekilde yansımadığından renk ve ışık şiddeti açısından özellikle gündüzleri zayıf kalıyormuş. Ama tabi bu araçtan araca ve led ampul tipine göre değişiyor. Açıkçası aklımdaki projeleri tamamladıktan sonra ben de stoplar için deneme yapmak istiyorum.

Plaka için şöyle bir ürün buldum ebay üzerinden.
    http://www.ebay.com/itm/190884887370?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
    Ampul almaktan pahalıya geliyor ama en azından arıza ışığı yakmaz, uzun ömürlü ve Audiler vs. gibi ışık şiddeti olarak tatminkar olur diye düşündüm. Bir de opelx.com'da mevcut plaka lambaları ile torpido aydınlatma lambasının ayak altı aydınlatma için birebir uyduğu söylenmişti. Bunları alırsam plakadan çıkanları da ayak altı için kullanırım diye düşündüm ama sıra daha gelmedi :D
    @bynedim

Hocam siz geceucusu.com'a bir girin derim ben, çok güzel ve pratik bilgiler var led vs. konularında. Orada bahsedildiği kadarıyla stoplara led ampul konusu renk olarak riskli. Çoğu led ampul reflektöre doğru şekilde yansımadığından renk ve ışık şiddeti açısından özellikle gündüzleri zayıf kalıyormuş. Ama tabi bu araçtan araca ve led ampul tipine göre değişiyor. Açıkçası aklımdaki projeleri tamamladıktan sonra ben de stoplar için deneme yapmak istiyorum.

Plaka için şöyle bir ürün buldum ebay üzerinden.
    http://www.ebay.com/itm/190884887370?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
    Ampul almaktan pahalıya geliyor ama en azından arıza ışığı yakmaz, uzun ömürlü ve Audiler vs. gibi ışık şiddeti olarak tatminkar olur diye düşündüm. Bir de opelx.com'da mevcut plaka lambaları ile torpido aydınlatma lambasının ayak altı aydınlatma için birebir uyduğu söylenmişti. Bunları alırsam plakadan çıkanları da ayak altı için kullanırım diye düşündüm ama sıra daha gelmedi :D
    @bynedim

• geceucusu.com gerçekten faydalı bilgiler veriyor, karıştırırken siteyi oradan oraya geçip durdum aşağıda linkte yer alan 2013 Far Ampülleri incelemesini buldum.

http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/76760/car-bulbs-2013-group-test-headlight-reviews

Philips Xtreme Vision bu konuda en önde görünüyor.

Bilmeden faydalı bir ürün almışım sanırım. Artık kesinlikle uzun, stop ve sisleri de bu seriye tamamlamak istiyorum.

W5W stop için olan Philips ürününü henüz temin edebileceğim bir yer bulamadım ama plaka aydınlatma için verdiğiniz ebay linkinden de led 2x18 tercih edilebilir.

Ayak altı mavi led aydınlatma da çok şık duruyor. İç aydınlatma modifiyelerine girmişler geceyucusu ve opelx.com'da fakat daha çok hazır kitleri seviyorum bu konuda, elimden gelse de aracın direğini söküp kablo tesisatı çekip yerleştirme gibi işlerle uğraşmak pek istemiyorum.

• Bu arada cuma gecesi OpelGM'den sipariş geçtiğim ürünler, cumartesi kargoya verilmiş, bu sabah elime ulaştı, gözlük kabı, torpido rafı ve insignia water jet şeklinde 3 parça.

Şu an gözlük kabı ve torpido rafını kendim montajladım.

Torpido rafını direkt olarak karşıdaki yuvalara doğru itmeniz yeterli oluyor, gözlük kabı için fotoğrafını verdiğim tornavida ucuna ihtiyacınız var, geriye kapakçıkları açıp 2 vidayı söküp takmak gerekiyor.

Gözlük kabı gayet yeterli büyüklükte ve içerisi de korunaklı, maliyetine göre beklediğimden güzel bir ürün, orjinal bir ürün.

Water Jet için bugün birşey yapmayı planlamıyorum, youtube videolarını iyice izledikten sonra yarın deneyebilirim ya da gözüm korkarsa karşı sanayiye geçip bir yere montajlatabilirim.

Şimdilik bu kadar. :)

• yeni aracımı için piyasadan uygun paçalık alıp taktırmak istiyorum ön ve arkaya nerede taktırabilirim lastikçiler takar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Bu arada cuma gecesi OpelGM'den sipariş geçtiğim ürünler, cumartesi kargoya verilmiş, bu sabah elime ulaştı, gözlük kabı, torpido rafı ve insignia water jet şeklinde 3 parça.

Şu an gözlük kabı ve torpido rafını kendim montajladım.

Torpido rafını direkt olarak karşıdaki yuvalara doğru itmeniz yeterli oluyor, gözlük kabı için fotoğrafını verdiğim tornavida ucuna ihtiyacınız var, geriye kapakçıkları açıp 2 vidayı söküp takmak gerekiyor.

Gözlük kabı gayet yeterli büyüklükte ve içerisi de korunaklı, maliyetine göre beklediğimden güzel bir ürün, orjinal bir ürün.

Water Jet için bugün birşey yapmayı planlamıyorum, youtube videolarını iyice izledikten sonra yarın deneyebilirim ya da gözüm korkarsa karşı sanayiye geçip bir yere montajlatabilirim.

Şimdilik bu kadar. :)

Philips'ten memnun kalmanıza sevindim. Yeni gelen ürünleriniz de hayırlı olsun. :)

• Teşekkür ederim, Philips'in takımını da bulabilirsem daha da memnun edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sile

yeni aracımı için piyasadan uygun paçalık alıp taktırmak istiyorum ön ve arkaya nerede taktırabilirim lastikçiler takar mı acaba?

up
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Teşekkür ederim, Philips'in takımını da bulabilirsem daha da memnun edecektir.

Deal Extream'e baktınız mı hocam, orada yoksa hiç bir yerde bulunmaz :D
  • Paçalıkları Opelgm.com'dan bulup herhangi bir kaportacıya taktırabilirsiniz. Hatta kendiniz de takabilirsiniz. Yapmanız gereken davlunbazları söküp altına paçalıkları takmak.

Ön kalmamış sanırım ellerinde:
    http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-HB-Arka-Pacalik-GM,PR-4655.html
    http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-On-Pacalik,PR-1987.html

Şu iki linkte de arka paçalıkların nasıl takılacağı anlatılmış:
    http://www.opelx.com/nasil-yapilir-do-yourself/36311-astra-h-orjinal-gtc-difuzoru-takmak-diy-bol-fotograf.html
    http://www.opelx.com/el-yapimi-home-made/35187-astra-h-orjinal-gm-ve-arka-pacalik.html

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.