Bildirim
ASTRA H için AKSESUAR TAVSİYESİ ?? (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkçlk
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-opel-isikli-logo-99-tl-167146801/detay/
kullanan var mı?
Hoş görünüyor, alınabilir mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: cliffsalih
quote:
Orijinalden alıntı: brkçlk
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-opel-isikli-logo-99-tl-167146801/detay/
kullanan var mı?
Hoş görünüyor, alınabilir mi?
Kullanan olsa, sağlıklı bir bilgi alabiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
merhaba iyi günler dilerim arkadaşlar uygunsuz bi yere yazdısysam özür dilerim.... opel astra h essentia aracım için orjinal kol dayama koltuğa montajı yapılan kol dayamayı buldum acaba bu aracıma olur mu biraz araştırdım koltukta yeri felan varmış bilgi sahibi olan var mı şimdiden çok teşekkürler -
çok teşekkür ederim bunu servisde halleder sanırım isterseniz sizede getirte bilirim yurt dışından geldi bütün parçaları eksiksiz -
quote:
Orijinalden alıntı: fuku_çevik
çok teşekkür ederim bunu servisde halleder sanırım isterseniz sizede getirte bilirim yurt dışından geldi bütün parçaları eksiksiz
E postanizi gordum, forum ici mesajlasma sistemi daha kolay olacagindan size pm atacagim, mesajlarinizi kontrol edin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Washer Jet nedir acaba?
Edit: Kısa bir araştırma sonucu öğrendim. Insignia'da kullanılan cam yıkama sistemiymiş. Klasik fıskiyelere göre daha farklı veriyormuş suyu cama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 10 Haziran 2014; 10:12:15 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: erAn_
Washer Jet nedir acaba?
Edit: Kısa bir araştırma sonucu öğrendim. Insignia'da kullanılan cam yıkama sistemiymiş. Klasik fıskiyelere göre daha farklı veriyormuş suyu cama.
https://www.youtube.com/watch?v=3uPuTrvYatM bu şekilde oluyor. Orjinal fıskiyeleri suyu iyi dağıtamadığından daha fazla sıkmak zorunda kalıyorsun.
-
Arkadaşlar yaklaşık birbuçuk yıldır 2009 Astra H HB kullanıyorum, metro mavi renginde.
Uzun süredir araca eklenti niyetindeyim ancak bu konuyu henüz gördüm ve aydınlandım diyebilirim.
İzmir'deyim ve OPEL Egem'de yaptırabilirim. Yarın camlara en açık (yeşilimsi olan) cam filminden kaplatmaya gideceğim. Bana zararı ne olur, polis her gördüğünde durdurur mu bilemiyorum ama klima verimine katkısı ve gözlere faydası olacağını düşünüyorum.
Sorum ise; OPEL Egem'e yarın gitsem bu krom cam çıtası, kapı dayama çıtası, insignia water jet gibi aksesuarları hemen montajını yapabiliyorlar mı yoksa aracı bırakmak mı gerekir? -
En açık cam filmi sorun çıkarmadığı söyleniyor ben de yaptırma düşüncesindeyim. Fiyatı buraya yazarsanız sevinirim. Krom cam çıtası ellerinde varsa 10 dakikada montajı gerçekleşiyor. Aynı şekilde washer jet'lerin montajı da aşağı yukarı o kadar sürüyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR!
En açık cam filmi sorun çıkarmadığı söyleniyor ben de yaptırma düşüncesindeyim. Fiyatı buraya yazarsanız sevinirim. Krom cam çıtası ellerinde varsa 10 dakikada montajı gerçekleşiyor. Aynı şekilde washer jet'lerin montajı da aşağı yukarı o kadar sürüyor.
Şu an İzmir - Opel Egem servisindeyim,
Dün bu konu sayesinde baya bir aksesuar listesi hazırladım fakat ellerinde bulunmuyor çoğu. Ancak Opel Türkiye sitesinden (http://www.opel-accessories.com/tr-TR) aksesuar kodu ile liste yapar bilgi verirsek depodan çektirip randevu verebiliyorlar.
Ellerinde olan ürünlerden,
Philips h7 Xtreme-Vision kısa far ampülleri - 100TL+KDV
Astra - Led Aydınlatmalı Krom Kapı Eşik Plakaları (4 Adet Takım) - 300TL+KDV
Orta Koyuluk Seviyesi (3 seviye var) - Over All Car Care Cam Filmi - 400TL+KDV
Şu an aracıma uygulanıyor. Bu fiyatlar işçilik dahil fiyatlar tabi.
Fiyatlar çok çok yüksek, dışarıda tüm ürünler için yarı fiyatına işlemleri halledebilirsiniz araştırdığım kadarıyla fakat servis farkı olur diye tahmin ediyorum en azından uygulama ve ürünlerin orjinalliğinde.
Bu uygulamalardan sonra ya necvox/cyclone navigasyon sistemi için araştıracağım ya da krom cam çıtası, washer jet, kaliper kapağı, b sütun kaplama gibi ufak modifikasyonlarla devam edeceğim. Navigasyon astra'da çok aşağıda kalıyor uygulama görmeden kullanışlılığı konusunda emin değilim.
Dışarıdan kendi temin ettiğimiz ürünlerin de garanti veremedikleri için montajını yapmıyorlar.
Bugünki uygulamaları akşam otoparka geçtiğimde fotoğraflayıp buraya eklerim. Ben de merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 13 Haziran 2014; 15:50:26 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: bynedim
quote:
En açık cam filmi sorun çıkarmadığı söyleniyor ben de yaptırma düşüncesindeyim. Fiyatı buraya yazarsanız sevinirim. Krom cam çıtası ellerinde varsa 10 dakikada montajı gerçekleşiyor. Aynı şekilde washer jet'lerin montajı da aşağı yukarı o kadar sürüyor.
Dün bu konu sayesinde baya bir aksesuar listesi hazırladım fakat ellerinde bulunmuyor çoğu. Ancak Opel Türkiye sitesinden (http://www.opel-accessories.com/tr-TR) aksesuar kodu ile liste yapar bilgi verirsek depodan çektirip randevu verebiliyorlar.
Fiyatlar çok çok yüksek, dışarıda tüm ürünler için yarı fiyatına işlemleri halledebilirsiniz araştırdığım kadarıyla fakat servis farkı olur diye tahmin ediyorum en azından uygulama ve ürünlerin orjinalliğinde.
Bu uygulamalardan sonra ya necvox/cyclone navigasyon sistemi için araştıracağım ya da krom cam çıtası, washer jet, kaliper kapağı, b sütun kaplama gibi ufak modifikasyonlarla devam edeceğim. Navigasyon astra'da çok aşağıda kalıyor uygulama görmeden kullanışlılığı konusunda emin değilim.
Dışarıdan kendi temin ettiğimiz ürünlerin de garanti veremedikleri için montajını yapmıyorlar.
Bugünki uygulamaları akşam otoparka geçtiğimde fotoğraflayıp buraya eklerim. Ben de merak ediyorum.
Hayırlı olsun. Özellikle LED aydınlatmaları çok merak ediyorum. Krom kapı çıtalarını iki sene önce ben de Egem'de 260tl yaptırmıştım. Dışarda orjinali bulunmuyor. Yine var fakat mevcut siyah çıtaların üzerine yapıştırma yapıyorlar. Eğer öyle hoşunuza giderse 80tl gibi bir ücreti vardı.
Edit:http://www.opelgm.com/Aksesuar-ve-OPC,LA_218-2.html#labels=218-2 bu sitede orjinal çıtaların 4'ü bulunuyor. Fakat servistekilerle pek fazla fark olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 13 Haziran 2014; 16:17:01 >
-
Saat 13:00'dan bu yana servisteyim. Bir yandan da bilgisyardan diğer aksesuarları araştırıyorum.
Internet üzerinden washer jet ve gözlük kabı opelgm'de uygun fiyatlardan mevcut, acaba sipariş etsem kendim montajlayabilir miyim diye düşünüyorum.
Servis işi diğer düşündüğüm aksesuarları da katarsak baya tuzlu gelecek, bu iki küçük eklentiyle kendim bir başlangıç yapsam mi dedim. youtube'da montaj videoları vardır sanırım.
gözlük kabının montajı çok kolay şöför tarafındaki tutamağı söküyorsunuz aynı vidalarla gözlük kabını vidalıyorsunuz washer jet videolar mevcut bende alıp yapacağım.torpido rafı da bakabilirsiniz opel gm den faydalı bir ürün.Yaptırdıklarınız eminim çok güzel olacaktır cam filmi bana biraz pahalı geldi servis farkından dolayıdır herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitirgic -- 13 Haziran 2014; 17:14:41 > -
Evet cam filmi pahalı, Söylediklerine göre 5 yıl garanti ile malzeme ve Uygulaması en iyisiymiş ne kadar doğru bilemiyorum.
Aslında dün yakın bir arkadaşıma piyasadan film yaptırdık 130TL'ye. Çok kötü bir uygulama oldu, her yerinde hava kabarcığı ve cam seviyesinin altında bitirme yapmışlar, birazda bu yüzden servisi tercih ettim.
Torpido rafı burada 130TL, eminim internette 30TL civarına bulunabilir. gözlük kabı montajının sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Washer'dan çekiniyorum hassas ayar ister mi diye, uygulama videoları varsa faydalı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 13 Haziran 2014; 17:54:07 >
quote:
Evet cam filmi pahalı, Söylediklerine göre 5 yıl garanti ile malzeme ve Uygulaması en iyisiymiş ne kadar doğru bilemiyorum.
Aslında dün yakın bir arkadaşıma piyasadan film yaptırdık 130TL'ye. Çok kötü bir uygulama oldu, her yerinde hava kabarcığı ve cam seviyesinin altında bitirme yapmışlar, birazda bu yüzden servisi tercih ettim.
Torpido rafı burada 130TL, eminim internette 30TL civarına bulunabilir. gözlük kabı montajının sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Washer'dan çekiniyorum hassas ayar ister mi diye, uygulama videoları varsa faydalı olur.
Cam filminde ucuza kaçmadığınız iyi olmuş. 2011'de sıfır Corsa alırken bayiden teslimat öncesi istemiştim. A4 diye bir yere yaptırmışlar, aradan geçen 3 senede ne bir solma yaptı, ne bir renk değişmesi, ne de kötü bir görüntü. Keyifle kullandım Nisan ayına kadar.
Aldığım araçta kötü bir film mevcuttu camı açınca hemen görüyorsunuz renginin dolduğunu, bozardığını. Zaten ilk gün polis çevirince arka cam hariç hepsini söktürdüm. Arka cam da rezistans yüzünden sökülmedi.
Benin naçizane tavsiyem washer jeti kendiniz takmayın. Servisin elinde yoksa dahi OpelGm.com'dan verin siparişi gelince herhangi bir kaportacıda 5 dk'da hallederler. Kendiniz takmayın dememin sebebi ya silecek kollarını söküp altındaki siyah plastik kısmı komple çıkartıp mevcut fıskiye memelerini söküp yeni jet memeleri takacaksınız, ya da tüm bu sökme takma işlemini silecek kollarını sökmemeli için el yordamıyla o siyah plastik kısmı esneterek gerçekleştireceksiniz. Mevcut memelerin çıkması biraz sıkıntılı oluyor bu arada altındaki plastiği kırmadan tokmakla vurmak gerekiyor kafalarına.
Onun dışında gözlük kabı olsun, torpido rafı olsun, torpido soğutma sistemi olsun takması çok çok kolay ve keyifli. Hatta cam altı çıtalarını bile kendiniz halledersiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
hayırlı olsun.
fotoğrafları bekliyoruz.
-
@Mr.Fahrenheit
Teşekkür ederim tavsiye için, ben de dediğim gibi washer'dan çekiniyorum en iyisi sipariş edip bir yerde montajlattırmak olacak.
Konuya gelirsek;
Aracımı 2 saatlik gecikme sonunda teslim aldım. Egem Opel servisi ilgi takip konusunda gerçekten çok zayıf. Uygulamalara dair bilgi vermelerini bekledim ancak yine kimse kalmadığından güvenlik dışında kimse ilgilenmedi.
Neyseki eşik plakalarını görünce keyfim yerine geldi diyebilirim. Fotoğrafları da mesaja ekliyorum.
1- Eşik plakaları gerçekten çok şık, aydınlatma çok net ve parlak. Fotoğrafları karanlık ortamda çektiğim için ışıklar dağılmış şekilde görünüyor fakat gerçek görüşü yakın çekimlerdeki gibi net lazer görünümünde. İki kapı açıkken arka stop lambaları ve iç aydınlatma ile uyumlu bir görüntü veriyor. bir de mavi beyazı var sanırım ancak Egem Opel'de mevcut değildi. Kırmızı beyazı beğendim, aracın havası değişti diyebilirim.
2- Philips Xtreme Vision kısa far ampüllerini çok net fotoğraflayamadım. Işığı makina yakalayamıyor ama paylaştığım fotoğraftan soldaki zayıf stop lambasına kıyasla ne kadar sarıdan beyaza döndüğünü görebilirsiniz. Memnun kalırsam uzunlar için de sipariş edeceğim. Açıkçası seviyesine göre çok daha parlak ve çok daha beyaz bir aydınlatma bekliyordum, kutusundaki açıklamada normal far ampülüne göre %30 daha ileri görüş sağladığını belirtmişler ancak dediğim gibi gündüz gözüyle net değerlendiremiyorum, gece sürüşüne çıktığımda farkını görürüm. Öndeki aracı rahatsız edecek seviyede değil, maviye çalan bir renkte de değil, xenon kadar da parlak değil.
3- Camlara bahsettiğim gibi orta ton film taktırdım. En düşük ton bu arada tamamen saydamdı, sadece camı tutma görevi görüyordu yani orta ton dediğimi en düşük seviye kabul edebilirsiniz. Fotoğrafta sol kapı camında film yer alıyor, ön cam filmsiz, görünen karşı duvarın tonundan ne kadar karartma yaptığını anlayabilirsiniz. İç görüntüyü sıfırlamıyor, aşırı karartmıyor. 3 gün camları açmamam gerekiyormuş, güneşte kaldıkça muhtemel hava kabarcıkları da 12 güne geçecekmiş, sonrasında 5 yıl garantisi boyunca sürekli değişim mümkünmüş.
Filmlerde tek canımı sıkan yine fotoğrafını paylaştığım arka cam oldu. Fotoda camın kenarlarında yer alan nokta nokta şeklinde olan yerlerde film tam muntazam yapışmamış, bazı noktalar filmi almamış. Dışarıdan sanki kenarlarda kopmalar olmuş gibi görünüyor. Arka camı şimdiden sökmeyi düşünüyorum fakat bahsettikleri gibi güneşte geçme ihtimaline karşı beklemekte fayda var.
Rezistans'tan sökülemediğini söylemiştiniz, böyle bir durum yaşar mıyım bilemiyorum.
Şimdi hemen washer, gözlük kabı, torpido rafı sipariş ediyorum. Bunları da halledince navigasyon araştıracağım.
Serviste cyclone navigasyonlar montaj dahil 1750TL. Çok yüksek geldi, arka kamera veya tv kullanmayacağım, max. 1000TL civarına bu özelliklerin yer almadığı cyclone veya necvox marka daha uygun modelleri var mıdır? Bilgi sahibi olan varsa sevinirim.
Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 13 Haziran 2014; 22:30:22 >
-
Çok güzel olmuş iyi günlerde kullanın navigasyon aşağıda kalıyor netten fotolara bakın kullanımı çok kolay değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X