Şimdi Ara

ASTRA H için AKSESUAR TAVSİYESİ ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
4
Favori
48.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: r7153

2009 sedan modelim var. fakat teyp ten hiiiiç memnun değilim. vw caddy de bile gümbür gümbür teyp var. bizimkisi tıs tıs :((

bunun özel bir formülü ayarı varmı? yoksa zaten vasat bir teyp mi?

Diğer araçlara göre kıyaslayınca kötü kalabiliyor. Mesela Fiat araçların teyplerine göre daha iyi. Biraz daha güçlü hoparlörler ile destekleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r7153

2009 sedan modelim var. fakat teyp ten hiiiiç memnun değilim. vw caddy de bile gümbür gümbür teyp var. bizimkisi tıs tıs :((

bunun özel bir formülü ayarı varmı? yoksa zaten vasat bir teyp mi?

İmzamdaki CDC40 teybim satılık. Yetkili servisten Premium hoparlörde aldığınızda tatmin edici ses alabilirsiniz.
  • Ben de 2011 dizel modeliyle aranıza 2 gün önce katıldım. Şimdilik 70km civarında yol yaptım, 6 ileri vitesin geçiş zamanlamalarına alışmaya çalışıyorum :)

Aracım beyaz renkli, aklımdaki aksesuarlar; krom cam çıtası, washer jet, krom kapı eşiği ve kışa doğru lastik paspas ve kar lastiği. Belki gaza gelirsem yaz öncesi torpido soğutucusunu da halletmeye çalışırım. Cepteki tüm parayı arabaya verince ufak tefek şeyler için bile beklemek gerekiyor :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
  • ilhan3535 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam
  • Şu gösterge halkalarından hala bulunmuyor değil mi?
  • Dradis D kullanıcısına yanıt
    Forumlardan Omsa'ya üretim talebinde bile bulunanlar olmuş ama ne yazık ki olumlu bir gelişme olmamış. Aslında bir üreten çıksa alıcısı çok bir ürün. Cam çıtası, kapı eşiği ve bu halkaları ben de gözüm kapalı alıp kullanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dradis D kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından benzer ürünü getirip kullananlar olmuş. Ama çok görüntüsü çok kötü olduğundan tavsiye etmiyorlar. Boyayarak yapanlar var gerçekten başarılı duruyor ama ben cesaret edemedim.
  • Evet boyama ile yapılanlar çok başarılı ama sanırım takoyu söküp yapmak gerekiyor. Hem orayı sök, hem el becerinle boya, benim açımdan çok zor iş ne yazık ki.
  • Aradan geçen 1 ayda;

*Cam filmlerini söktürdüm.

*Kırık olan portbagaj yuva kapağını yeniledim.
     ASTRA H için AKSESUAR TAVSİYESİ ??

*Washer Jet taktırdım.

*Silecekleri GM marka ile yeniledim.

*Karter muhafaza taktırdım.

*Torpido içi raf alıp taktım.

*B sütunu için servisten orijinal siyah kaplama alıp kendim uyguladım.

Sırada cam çıtaları ve kapı eşiği nikelajı var. Bir de torpido soğutma için kapak siparişini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Fahrenheit -- 2 Haziran 2014; 6:07:48 >

aksesuarlarınız hayırlı olsun cam filmlerini neden söktürdünüz?Birde B sütunu için servisten orijinal siyah kaplamanın fiyatı ne kadar uygulaması kolay mıdır?Teşekkür ederim.
  • Teşekkür ederim hocam. Cam filmleri aldığımın ikinci günü başıma dert açıyordu, polis çevirdi, geçici ruhsatı görünce ceza kesmedi. Bundan önce 3 sene Corsa D vardı o da filmliydi ama siyah olduğu için sanırım daha az dikkat çekiyordu filmler. Bir de bunun film rengi hoşuma gitmemişti, öyle olunca söktüreyim içim rahat olsun dedim.

Kaplama fiyatı uygun sayılır. 4 parça olarak sipariş edilmesi gerekiyor. Tanesi 12 TL'ye yakın. Ellerinde yoksa da 3 gün içinde İzmir'deki merkez depodan geliyor.

Parça kodları: 21 60 511 / 21 60 512 / 21 60 513 / 21 60 514

Kodları aşağıdaki linkten buldum.
    http://www.partsbase.org/opel/astra-h-2004--2-4-1-4-front-door-styling-stripe-hatch-4-door-saloon-estate-l35-l48-l69/
    http://www.partsbase.org/opel/astra-h-2004--2-4-2-1-rear-door-styling-stripe-hatch-saloon-l48-l69/

Aslında niyetim aldığım servise yapıştırtmaktı ama ilgilenmek istemediler kaportacılar. Öyle olunca cam filmini söktürdüğüm yere gittim. Onlar da takmak için hem 2 saat sonra gel dediler hemde 50TL istediler. Bir gaz evde kendim taktım. Korktuğum kadar zor olmadı. Tek sorun arka camın tam açılmıyor olması. Parçalar sütunlara kıyasla daha geniş, kenarları kapı içlerine kıvrılıp yapışıyor. Arka cam tam açılmadığı için altta kalan köşeyi cam lastiğinin içine sokmak biraz uğraştırıyor. Bir de önce önleri yaptım, sonra arkaları öne göre tam hizalamak gerekiyor. Fakat malzeme bastırarak yapıştırmadığınız sürece söküp yeniden hizalamaya müsait, öyle olunca arka sütunlarda bir kaç kere söküp baştan yapıştırdığım oldu. Tabi öndekine göre hizası tam oturmadan iyice yapıştırıp kenarları kapı içlerine kıvırmadım. Bir de gene iyi tarafı baloncuk yapmıyor, yaparsa da ovalayarak kurtulmak kolay baloncuklardan.

Şu forumda detaylı anlattım zaten hocam, fotoğraflara ulaşabilirsiniz.
    http://www.opelx.com/nasil-yapilir-do-yourself/38489-astra-h-b-sutunu-orta-direk-kaplama.html

• bitirgic B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Cam filmleri aldığımın ikinci günü başıma dert açıyordu, polis çevirdi, geçici ruhsatı görünce ceza kesmedi. Bundan önce 3 sene Corsa D vardı o da filmliydi ama siyah olduğu için sanırım daha az dikkat çekiyordu filmler. Bir de bunun film rengi hoşuma gitmemişti, öyle olunca söktüreyim içim rahat olsun dedim.

Kaplama fiyatı uygun sayılır. 4 parça olarak sipariş edilmesi gerekiyor. Tanesi 12 TL'ye yakın. Ellerinde yoksa da 3 gün içinde İzmir'deki merkez depodan geliyor.

Parça kodları: 21 60 511 / 21 60 512 / 21 60 513 / 21 60 514

Kodları aşağıdaki linkten buldum.
    http://www.partsbase.org/opel/astra-h-2004--2-4-1-4-front-door-styling-stripe-hatch-4-door-saloon-estate-l35-l48-l69/
    http://www.partsbase.org/opel/astra-h-2004--2-4-2-1-rear-door-styling-stripe-hatch-saloon-l48-l69/

Aslında niyetim aldığım servise yapıştırtmaktı ama ilgilenmek istemediler kaportacılar. Öyle olunca cam filmini söktürdüğüm yere gittim. Onlar da takmak için hem 2 saat sonra gel dediler hemde 50TL istediler. Bir gaz evde kendim taktım. Korktuğum kadar zor olmadı. Tek sorun arka camın tam açılmıyor olması. Parçalar sütunlara kıyasla daha geniş, kenarları kapı içlerine kıvrılıp yapışıyor. Arka cam tam açılmadığı için altta kalan köşeyi cam lastiğinin içine sokmak biraz uğraştırıyor. Bir de önce önleri yaptım, sonra arkaları öne göre tam hizalamak gerekiyor. Fakat malzeme bastırarak yapıştırmadığınız sürece söküp yeniden hizalamaya müsait, öyle olunca arka sütunlarda bir kaç kere söküp baştan yapıştırdığım oldu. Tabi öndekine göre hizası tam oturmadan iyice yapıştırıp kenarları kapı içlerine kıvırmadım. Bir de gene iyi tarafı baloncuk yapmıyor, yaparsa da ovalayarak kurtulmak kolay baloncuklardan.

Şu forumda detaylı anlattım zaten hocam, fotoğraflara ulaşabilirsiniz.
    http://www.opelx.com/nasil-yapilir-do-yourself/38489-astra-h-b-sutunu-orta-direk-kaplama.html

Bende film taktırmayı düşünüyordum ama ceza olayı hep var başı derde sokmaya gerek yokKaplamaları montajınızı gördüm sabır ve elbecerisi gerektiriyor ben o kadar sabırlı değilimGüzel işçilik çıkartmışsınız ellerinize sağlık.Bende aracı alınca cam nikelajı kapı eşiği (omsa)torpido rafı gözlük kabı bagaj havuzu havuzlu iç paspas cenmax alarm ve kısalara osram nb plus taktırdım.Şu an Washer Jet taktırmayı düşünüyorum ama fırsat bulamadım.
  • Hocam işte filmi ben güvenlik nedeniyle de seviyordum, en azından bir yerde bırakınca camı kırsalar bile dağılmayacağı için caydırıcılığı oluyordu ama işte her çevirmede riske girmektense filmsiz kalsın dedim.

Hocam aslında çok bir el becerisine ihtiyaç yok, arkalar biraz sabır olarak zorlayabiliyor sadece :D Ben yarım saatte halletim sandım, eve geldiğimde 2 saat olmuştu. Washer Jet'leri de boşa bekletmeyin derim ben, sanayi yakınlarındaki parçacılardan bulması kolay. Olmadıwww.opelgm.com ya dawww.hepsiopel.com'dan da sipariş edebilirsiniz. Sanayide 5-10 dk.'da hallediyorlar.

Bu arada sütunları siyah kaplatma niyetiniz varsa filmcilerde folyo da var sanırım, onun da maliyeti işçilik dahil 50TL'ymiş.

Cam nikelajı ve kapı eşiği sıradaki ilk hedeflerim. Bu hafta içi halledicem umarım onları da. Paspaslar için sonbaharı bekleyeyim diyorum.

• Merhaba bagaj malum küçük olduğu için dağınık bagaja file düşünüyorum kullanan varsa nerden hangi ölçüde aldı
    yardımcı olurmu
  • serviste sordum uğraşmıyorlar satıyorlar fakat takma işine sıcak bakmadılar.İstanbul'da servis tavsiyeniz varsa orayada sorayım.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitirgic -- 2 Haziran 2014; 17:21:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

serviste sordum uğraşmıyorlar satıyorlar fakat takma işine sıcak bakmadılar.İstanbul'da servis tavsiyeniz varsa orayada sorayım.Teşekkürler

Servisler ne hikmetse burunlarından kıl aldırmıyorlar. Sonra da millet özele kaçıyor diye veryansın ediyorlar. Corsa varken taktırmak istemiştim, fren disklerini değiştirirken söyledim, aracın işlemleri bitince denedik ama uymadı söktük dedikler. Kesin yalan, uğraşmak istemediler çünkü Corsa D'lere de takıyorlar, forumlarda görüyorum.

Benim iş yerim Avcılar'da, Esenyurt'ta 2 tane Opel parçası satan dükkan var, oradan karter korumayla birlikte aldım, alırken de karter korumayı nereye taktırayım yakında dedim, hemen karşısında Avcılar Otosanayi'de bir özel servis önerdiler. Gittim yarım saatte hem karter korumayı hem de washer jeti taktılar. Elinizde parça olduktan sonra her usta takabilir, yeterki iş yapmaktan erinmesin yetkili servisler gibi.

• Teşekkürler alıp ustama götürüp taktırayım o zaman.Videolardan baktım nasıl takıldığına çokta zor değil kendim bile takabilirim.Ben Topkapı parçacılardan bakarım hafta sonu olmadı Opel'den alırım.
  • bitirgic B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.