Bildirim
Astra H Xenon Far
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
arabayi alirken serviste taktirmistim..500 lira ya galiba tam hatirlamiyorum..
ama sunu soleyebilirim ki saridan bin kat iiiyii..philips ampuller uzundan parklar a kadar...
ON NUMARA OLUR
EGER PARAYA KIYIP KOMPLE MERCEKLI YAPARSAN DAHA BIR GUZEL OLUR -
mercekli yapacaksan yap yoksa sadece ampul değişimi pek randımanlı değil -
zaten AB normlarına göre bir fara xenon denebilmesi için üç şart var: balans, mercekli far ve far yıkama.
orijinal xenonlarda görebilirsin. diğeri ise philips in 3000 yada 4000 lumen beyaz ampulü sadece. bir ara ( daha ilkel tabii ki ) farlara takılan mavi şapkalar gibi. Mercek olmadan xenon dan verim alamazsın.
Bir forumda görmüştüm eğer yaparsan H7 kullanma. Sanırım H2ds idi çok daha parlak ve aydınlatıcı adamlar onu tavsiye ediyordu. Resimde koymuşlar fark göz ardı edilemez! Ama bu değişim sana en az bir tekliğe patlar, değer mi? o da ayrı bir soru. -
Xenon yukarıda arkadsın söylediği gibi mercekli ve yıkamalı takılmalıdır.
Ancak bunu yaptırmayıp direk xenon a dönüşüm yaparsan ,şu andaki halojen ampülünden en az 3 kat fazla ışık alırsın.
Fiyatları ise 180 YTL den başlar.
Önereceğim markalar Texon,Eagle eye ki bunlar 180 ytl
Mtec,cylone,cenmax daha iyileri dir.300-500 civarı..
-
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkürler. Bugün itibariyle kısalara Cenmax marka Xenon far, uzunlara ve parklara da Philips marka beyaz ampul taktırdım. Gerçekten çok güzel oldu. Gece yolda giderken sanki gündüz gidiyormuşum gibi oluyor. Yalnız farlar mercekli ve yıkamalı değil. Umarım çok büyük sorun çıkarmaz... -
bi foto çekip koyabilirmisin bizim içinde bi bilgi olur nsl aydınlattığı hakkında bide kaç kalvin 6000k 4300k... -
quote:
Orjinalden alıntı: tfk35
bi foto çekip koyabilirmisin bizim içinde bi bilgi olur nsl aydınlattığı hakkında bide kaç kalvin 6000k 4300k...
bencede
birde nerden aldığını ne kadara aldığını yazarmısın? benzer bir şeyi bende düşünüyorum,ancak benimkilerdede mercek yok,ve karşımdaki sürücüleride rahatsız edip pek küfür yemek istemiyorum, acaba sende durum nasıl gece karşıdakinin gözünü falan alıyormu çok? hiç sordunmu birine? -
4000 k civarı olanların göz almadığını duymuştum. -
4300k lar orjinal xenon farının kalvin ni ile aynı onlarında 4300k.6000k fena deil ama ondan yukarı kalvinlerde göz alıyo ve yağmurlu havalarda görüşü düşürüyor. -
Vallahi gerçekten çok güzel oldu. Gece yolda giderken sol şerite doğru yaklaşıyorum ki rahatsız olup ta beni ikaz eden olacak mı diye ama hiç ikaz eden olmadı.
Belirttğim gibi kısalar Cenmax Xenon, parklar ve uzunlar da Philips marka beyaz ampul hepsi 400'e mal oldu tabi 5 taksitle.
Resimleri ve K değerlerini de an kısa zamanda yollayacağım size. -
kelvin değerinin pek göz almayla alakası yok ....(insanın dikkatini çekebilir belki mavi olması)
kelvin arttıkça lümen düşüyor aydınlatmanız azalıyor....
mercek olmadan sonradan yapılan xenonlar ne yaparsanız yapın göz alıyor.... -
Merhaba Arkadaşlar ;
Dikkatimi çektıde yenı honda civic te merceksiz xenon lar kullanılmakta.Geçen gün bir civic ışıklarda yanımda durdu , ortalık birden gündüz gibi oldu :) Çok güzel geldi yandan duruşu.acep şimdi karşıdan gelenin gözünü alıyormudur , yoksa yeni bir teknoloji falan varmıdır..
Birde eger karşıdan geleni rahatsız ediyorsa , Honda gibi bir firmanın en son model ve de en çok satan modelin de buna dikkat etmemesi ilginç degilmidir ?
Saygılar -
Ortalık hakikaten gündüz gibi oluyor..Bizim Xenonlar kaliteli dediklerimiz Cyclone,Mtec,Cenmax solda sıfır kalıyor..
Bildiğim kadarıyla Bu xenonların markası DEPOT...
Ama interntte arattım bulamadım.Belki de isim yanlıştır. -
-
-
quote:
Orjinalden alıntı: umut8136
park ışıklarınıda ben olsam sarıdan beyaza ceviririm çok birşey tutmaz hem renk uyumunu yakalmış olursun ...Sarı ve xenon gitmiyor benim fikrimce...
Saygılar
evet xenonun yanına sarı hiç olmuyor.yakın bir zamanda uzunları ve parklarıda beyaza çevireceğim tabi mali olarak uygun olursam.nihayetinde öğrenciyiz -
-
hangi civic te orijinal xenon varmış? belki type r larda varmış ama diğer bütün civiclerde sonradan kitle dönüşüm yapılmış durumda. quote:
Orjinalden alıntı: bitter end
Merhaba Arkadaşlar ;
Dikkatimi çektıde yenı honda civic te merceksiz xenon lar kullanılmakta.Geçen gün bir civic ışıklarda yanımda durdu , ortalık birden gündüz gibi oldu :) Çok güzel geldi yandan duruşu.acep şimdi karşıdan gelenin gözünü alıyormudur , yoksa yeni bir teknoloji falan varmıdır..
Birde eger karşıdan geleni rahatsız ediyorsa , Honda gibi bir firmanın en son model ve de en çok satan modelin de buna dikkat etmemesi ilginç degilmidir ?
Saygılar
-
quote:
Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK
hangi civic te orijinal xenon varmış? belki type r larda varmış ama diğer bütün civiclerde sonradan kitle dönüşüm yapılmış durumda.quote:
Orjinalden alıntı: bitter end
Merhaba Arkadaşlar ;
Saygılar
zaten avrupa standartlarında mercek ve basınçlı yıkama xenon için şart.merceksizler banada sonradan yapılmış gibi geliyor
Benzer içerikler
- easytronic şanzıman
- opel araba üzerinde anahtar işareti
- opel corsa 1.3 cdti kronik sorunlar
- opel servis geçmişi sorgulama
- opel astra h soğutma suyu seviyesi uyarısı
- opel mokka 2024 fiyat listesi
- opel mokka elektrikli yorumlar
- opel rocks e
- opel corsa 2019
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X