Şimdi Ara

Astra J Sedan 1.3 Dizel 95 Bg motoru nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Ben 200 bin km kullandım 2011 hb’i ama. Ecoflex sport paket.

1.3 dizel çekmez diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Gayette gidiyor tabi 1.6 dizel performansı beklememek gerek. Fakat bütün atmosferiklerden kat kat daha iyi.

Edit: net ağırlığı 1503 kg dir. Düz, yokuş, iniş, ş.içi, ş.dışı toplam genel tüketim 100km de 7.1 litredir.
    Butun armosferiklerden kat kat iyidir derken .
    Ovdugunuz arabanin 0-100u 15 saniye . 0.9 atmosferiklersen bahsediyosunuz heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realitych

Butun armosferiklerden kat kat iyidir derken .
    Ovdugunuz arabanin 0-100u 15 saniye . 0.9 atmosferiklersen bahsediyosunuz heralde

Alıntıları Göster
    Mesela 150 nm torku olan atmosferiklerden kat ve kat daha iyi çekişi var. Yokuş yukarıda yokuş aşağıda klima açık olsada olmasa da aynı gidiyor.

Muadili olan atmosferikler diyeyim. Orada yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle kurmuşum.

• quote:

Hocam mobil onayım yok dm kapalı.
    Hocam bu 1.3 dizel sedanlarda paket sıralaması hakkında bilginiz var mı?

Kimi araçlarda aux baglantısı bile yok sanırım.
    Boş araç almak istemiyoruz açıkcası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Hocam bu 1.3 dizel sedanlarda paket sıralaması hakkında bilginiz var mı?

Kimi araçlarda aux baglantısı bile yok sanırım.
    Boş araç almak istemiyoruz açıkcası

Alıntıları Göster
    Hocam en üst paketi cosmo ardından sport ve edition geliyor. Cosmo için:
    sahibinden.com
    Opel / Astra / 1.3 CDTI / Cosmo / 2012 OPEL ASTRA SEDAN 1.3 CDTI 95 HP COSMO 99.790 KM KAHVERENGİ sahibinden.comda - 845166119
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-opel-astra-sedan-1.3-cdti-95-hp-cosmo-99.790-km-kahverengi-845166119/detay

Sport için:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-dogru-otomotivden-kusursuz-servis-bakimli-astra-844164935/detay
    Edition:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-astra-sedan-1.3-cdti-edition-orjinal-843378330/detay

Bunlar rastgele seçtiğim örnek ilanlar. Bence cosmo bakın. Fiyatları birbiriyle aynı donanımların neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 29 Temmuz 2020; 8:25:39 >

• 1.3 Dizel Astra J iyi gidiyor diyen net fanatiktir. 2008 model Astra H 1.3 CDTI var 6 ileri vites, kasaya ağır geliyor. Punto Evo 1.3 Multijet var 5 ileri 75bglik model ucu ucuna yürütüyor. 90'lık olsa yeterli gelir diye düşünüyorum. Bende 1.4 HDI Peugeot 207 vardı devirlenmesi güzel de olsa yine de 50den sonrası yoktu..

Şu an 1.6 TDI motora geçtim, oh be hayat varmış dedim..
  • quote:

Hocam en üst paketi cosmo ardından sport ve edition geliyor. Cosmo için:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-opel-astra-sedan-1.3-cdti-95-hp-cosmo-99.790-km-kahverengi-845166119/detay
    Sport için:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-dogru-otomotivden-kusursuz-servis-bakimli-astra-844164935/detay
    Edition:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-astra-sedan-1.3-cdti-edition-orjinal-843378330/detay

Bunlar rastgele seçtiğim örnek ilanlar. Bence cosmo bakın. Fiyatları birbiriyle aynı donanımların neredeyse.

Alıntıları Göster
    Hocam cosmo bulamadım uygun fiyatlı. 116ya bi sport paket buldum. Sunroof falan da var.
    Tramersiz, 2 parça boyası var. 2012 model km 160.
    Fiyat uygun gibi geldi yarın bakacağım.

Sadece renginin kırmızı olması düşündürdü.
    Aslında güzel duruyor ama bakalım.

Bir de şu tesla ekran mevzusu var. Baya güzel duruyor. Kullanıyor musunuz siz bunu?

Son olarak 2013de makyajlandı dediler. Baktıgım araç 12 model fakat fark göremedim. Bilgi doğru mu? Değiştiyse ne gibi farklar var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 29 Temmuz 2020; 20:31:2 >

• quote:

Hocam cosmo bulamadım uygun fiyatlı. 116ya bi sport paket buldum. Sunroof falan da var.
    Tramersiz, 2 parça boyası var. 2012 model km 160.
    Fiyat uygun gibi geldi yarın bakacağım.

Sadece renginin kırmızı olması düşündürdü.
    Aslında güzel duruyor ama bakalım.

Bir de şu tesla ekran mevzusu var. Baya güzel duruyor. Kullanıyor musunuz siz bunu?

Son olarak 2013de makyajlandı dediler. Baktıgım araç 12 model fakat fark göremedim. Bilgi doğru mu? Değiştiyse ne gibi farklar var acaba?

Alıntıları Göster
    Tesla ekran kullanmadım hocam ben araca ekstra bir şey hiç taktırmadım.

Sedan olduğu için araç direk makyajlıdır hocam. Sedanların ön yüzünün aynısını 2013 hb lere yaptılar makyajla, ön ızgara ve tamponlar.

Kırmızı renk solmaya çok müsait gibi. Bir de mutlaka iyi bir yerde baktırın hocam çok detaylı bir şekilde bakılmalı.
    İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

2012 sedan makyajlı bir cosmoyu örnek olarak aşağıya bırakayım.
    https://www.sahibinden.com/arama?category=23581&JLBreadCrumbEnable=false

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 20 Mart 2021; 18:53:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

1.3 Dizel Astra J iyi gidiyor diyen net fanatiktir. 2008 model Astra H 1.3 CDTI var 6 ileri vites, kasaya ağır geliyor. Punto Evo 1.3 Multijet var 5 ileri 75bglik model ucu ucuna yürütüyor. 90'lık olsa yeterli gelir diye düşünüyorum. Bende 1.4 HDI Peugeot 207 vardı devirlenmesi güzel de olsa yine de 50den sonrası yoktu..

H kasa ile J bir değil. H kasa bariz hantal. Bizzat deneyimledim. Aksini idda eden net karalama yapıyordur.

Şanzımanları farklı çekişi etkiliyor ve de J’nin 5.vites aralığı uzun. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam +10 newtonmetre ve +5 bg farkı var.

1.6 tdi, iki cdti, iki dci, tdci, d-4d ve 1.9 tdi’dan sonra benim kullandığım en tutumlu ve güzel sesli motor, bir zamanların 304-403’lerinde ki V8’lerin retarder+şaft sesini veriyor huşuyla doluyorsunuz

• quote:

Tesla ekran kullanmadım hocam ben araca ekstra bir şey hiç taktırmadım.

Sedan olduğu için araç direk makyajlıdır hocam. Sedanların ön yüzünün aynısını 2013 hb lere yaptılar makyajla, ön ızgara ve tamponlar.

Kırmızı renk solmaya çok müsait gibi. Bir de mutlaka iyi bir yerde baktırın hocam çok detaylı bir şekilde bakılmalı.
    İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

2012 sedan makyajlı bir cosmoyu örnek olarak aşağıya bırakayım.
    https://www.sahibinden.com/arama?category=23581&JLBreadCrumbEnable=false

Alıntıları Göster
    O kadar yüksek km bize gelmez hocam.

Şu linkte bir cosmo var. Sunroof falan da var.
    Fiyat uygun geldi fakat araç bayadır satışta duruyor ilan tarihi 1 ay öncenin nerdeyse.

Bir sorun mu var acaba şüphe ettim. Yoksa baya iyi duruyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-full-plusfull-837521116/detay

• quote:

O kadar yüksek km bize gelmez hocam.

Şu linkte bir cosmo var. Sunroof falan da var.
    Fiyat uygun geldi fakat araç bayadır satışta duruyor ilan tarihi 1 ay öncenin nerdeyse.

Bir sorun mu var acaba şüphe ettim. Yoksa baya iyi duruyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-full-plusfull-837521116/detay

Alıntıları Göster
    Marşpiyel kafa kurcalıyor fakat benim aracında marşpiyel boyalıydı babam kaldırıma sürtmüştü.

Bence bakın hocam es geçmeyin güzel duruyor ve en önemlisi cosmo olması, afl çok çok güzel bi sistem. Hasar kaydı bilgisini de bilmek gerek tabi.

• Arkadaşımda HB modeli var yazılımlı. Yazılımdan önce araç resmen yürümüyordu illallah ettirmişti adamı. Yazılımdan sonra keyifli oldu.

Yazılım düşünmezseniz ben girmezdim. Yazılımsız hem yürümüyor hemde yakıyordu. Yazılımdan sonra yakıtı düştü gidişi iyileşti.
  • quote:

Marşpiyel kafa kurcalıyor fakat benim aracında marşpiyel boyalıydı babam kaldırıma sürtmüştü.

Bence bakın hocam es geçmeyin güzel duruyor ve en önemlisi cosmo olması, afl çok çok güzel bi sistem. Hasar kaydı bilgisini de bilmek gerek tabi.

Alıntıları Göster
    Marşpiyelden ziyade fiyat bence uygun sunroof falan da var ve 1 aydır satılmamış. Simdi kalkıp muğlaya gidip de eli boş dönmek istemiyorum açıkcası :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-astra-sedan-1.3-cdti-cosmo-844170650/detay

Şu da fena değil gibi. Hem izmirdeyim ben de. Gidip bakılır mı sizce?

Son bir şey daha sorayım.
    Cosmoda sporta ek hangi donanımlar mevcut?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 30 Temmuz 2020; 10:8:30 >

• kalktıktan sonra iyi gidiyor, kalkıştaki uyuzluktan kurtulmak içinde asr yi kapatıp kullanırsın o uyuzlukta kalmaz.
  • quote:

Marşpiyelden ziyade fiyat bence uygun sunroof falan da var ve 1 aydır satılmamış. Simdi kalkıp muğlaya gidip de eli boş dönmek istemiyorum açıkcası :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-astra-sedan-1.3-cdti-cosmo-844170650/detay

Şu da fena değil gibi. Hem izmirdeyim ben de. Gidip bakılır mı sizce?

Son bir şey daha sorayım.
    Cosmoda sporta ek hangi donanımlar mevcut?

Alıntıları Göster
    Bu da güzel duruyor hocam mutlaka bakmalısınız, hem sizinle aynı şehirdeymiş.

Farklar yanlış hatırlamıyorsam;
    (Cosmo’da olup Sport’ta olmayan şeklinde)
    - Afl far sistemi, 9 farklı modu var.
    -yarı kumaş yarı deri koltuk döşemeleri
    -arkaya ek olarak bir de ön park sensörü.
    -araç içi harekat sensörü olan alarm sistemi.
    -elektrikli katlanabilir yan aynalar.
    -Jantlar cosmoda son attığınız ilanda ki gibi.
    -İç kapı kollarının olduğu yerde aydınlatma, sanırım ayaklarda da vardı.
    -göğüste teybin olduğu konsolun etrafında ki ve kapı tutamaklarında ki çerçeveler sportta gri cosmoda ise biraz daha koyu gri.
    -Led gündüz lambaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

1.3 Dizel Astra J iyi gidiyor diyen net fanatiktir. 2008 model Astra H 1.3 CDTI var 6 ileri vites, kasaya ağır geliyor. Punto Evo 1.3 Multijet var 5 ileri 75bglik model ucu ucuna yürütüyor. 90'lık olsa yeterli gelir diye düşünüyorum. Bende 1.4 HDI Peugeot 207 vardı devirlenmesi güzel de olsa yine de 50den sonrası yoktu..

sen 136 bg lik cdti motora geç de hayatı gör! yada bakımlı temiz bir 2013 captiva kullan da hayata değişik bak. 1.6tdi nedir birader.
  • Çok performans beklemezseniz mutlu eder

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Kahvehane arkadaşın mıyım? Hitap şekline bak..

Sana motor gücü ne kadar önemli bir farkını söyleyeyim. İki motor arasında 21bg fazla olan Astra 0-100 değeri olarak 0,1sn daha fazla..

Hadi sana iyi bayramlar

• Orada şöyle bir fark var aslında her arabada olduğu gibi. Hissiyat ile teknik özelliklerin farklı olması gibi. Nasıl 1.6 atmosferiklerin 0-100 ü daha iyi ama 1.3 dizeller daha hızlı hissettiriyor dar devir aralığındaki torktan dolayı. O yüzden J kasa 5hp daha fazla ama 10nm daha fazla değil 10nm daha az torka sahip 190nm. Ve 6 ileri değil 5 iler şansıman oranları daha iyi ayarlanmış şehiriçi 1-2 arası boşluk azaltılmış vs. Daha kıcı sürüyorsunuz ancak iş 0-100, 80-120 hızlanmaya gelince farklı oluyor. Çünkü Astra H 1.3cdti manuel ruhsatta 1340kg iken Astra J 1503kg. 0-100 olarak astra h 13.7 iken astra j 14.7 saygılar. Astra H daha hızlı ama şehiriçi vitesi oranları kötüdür.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    O zaman ben de size vw denen markanın 0-100 değerlerini neye göre oluşturduğunu söyleyeyim. Leon 1.6tdi dsg 0-100 9.7sn. Astra k 1.6cdti at6 0-100 9.7sn. Bir de drag yarışında bakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=FC1Dp6AeKlk&feature=youtu.be

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Sunduğunuz argüman plotaj farkı mıdır?..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.