Bildirim
Astra k debriyaj takilma , videolu
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
üst merkez olabilir mi ustaya sordunuz mu ? ama daha çok mekanik bişey gibi duruyor debriyaj çatalı falan da olabilir.. -
Debriyaj telin ölmüş değiştir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eski opeller daha sorunsuz valla. -
Yayı arızalı büyük ihtimal, 10-15 liralık bir parça. Videoda görünüyor, pedalın üstündeki yay. -
Opel pişmanlıktır yahuquote:
Orijinalden alıntı: jimhendrix
eski opeller daha sorunsuz valla.
Tel derken? -
aynı olay farklı bir araçta bizim başımızada gelmişti.
debriyaj setini değiştirmiştik usta parçaları düzgün takamamış aynen bu vidyodaki gibi debriyaja basınca basılı kalıyordu geri yukarı elle çekmek zorunda kalıyorduk.
Aracı en son hangi servise götürdüyseniz tekrar oraya gidin gösterin. -
Lpg yok dert yok şükür.quote:
Orijinalden alıntı: defiant82
Opel pişmanlıktır yahu
Alıntıları Göster
Servis sorunu debriyaj bilyesi olarak söyledi (Slave cylinder yada alt merkez dedikleri hidrolik rulman zannediyorum bu). Sanırm parça fiyatı 1000 TL civarında imiş ve siparişle Almanyadan gelecekmiş. 1 ay kadar sürer dedişer telefonda.
Şaşırdım açıkçası gidince ayrıntılı bilgi isteyeceğim. BMW Mercedes degil bildiğin opel parçası piyasada yok ve ateş pahası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 8 Ağustos 2018; 14:27:25 > -
Sen böyle bir arıza için servise gidersen bırak opeli fiat renoda olsa isterler sanayiye git yoksa işçlikle 1500 ödersinquote:
Orijinalden alıntı: Sukulented
Servis sorunu debriyaj bilyesi olarak söyledi (Slave cylinder yada alt merkez dedikleri hidrolik rulman zannediyorum bu). Sanırm parça fiyatı 1000 TL civarında imiş ve siparişle Almanyadan gelecekmiş. 1 ay kadar sürer dedişer telefonda.
Şaşırdım açıkçası gidince ayrıntılı bilgi isteyeceğim. BMW Mercedes degil bildiğin opel parçası piyasada yok ve ateş pahası.
Sanayide usta 200 iscilik + parca masrafi dedi. Parcanin sanayii fiyati nedir bulunurmu ona vakmak lazim.
Her halukarda sanayide de 800 tl gibi bir toplam masraf olacak sanirim
200 lira işçilik iyi fiyat. Parça 300 civarına bulunur, aslında üstündeki parçada kaçak, kırık, kopuk, ses yoksa tamir olur ama kimse uğraşmak istemez. -
Parçada revizyona gitmiş Opel, yeni parça servislerde yokmuş. O yüzden Almanyadan gelecek dediler. -
Hocam geçenlerde aynı sorun bende de oldu üst merkez değişti şimdilik problemim yok. Size hangi parça dendi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmtÖztrk -- 17 Eylül 2018; 19:16:11 >
Debriaj üst merkez değişti mi ? Ya da hidrolik yağı eksik mi belki hava yapmıştır en ufak şeye debriaj demeyin çok sürencebeli bir şey o en ufak şeye debriaj diyip sanzuman indirirler üst merkez olabilir gerçi bazı modeller üst merkez ya da sanzumanında içinde olabiliyor -
Hocam arkadaşın yaşadığı problemin aynısını yaşadım bu problemi yaşayan tanıdığım bir kaç arkadaş daha var. Bu sorunu yaşayanlar üst merkezi değişimi ile problemi halletmişler. Bende üst merkez değişimi yaptım şimdilik problem yok.
Evet bu iş 3 kağıta çok açık bir iş ben izmirde tamirciyim doblolarda 2004-2010 arası kroniktir geriye ve ileriye takarkan KAATT diye ses gelir ya da kalır çoğu debiraj değişçek diyor aslında onunda tamiri varda uğraşana...Ama havasını alsınlar ya da merkeze baksınlar en ufak şeye debriaj diyip insanı sanayinden soğutuyorlar... -
Hocam bu sorunla alakalı bana servis o kadar alakasız parçalar söyledi ki anlatamam üstüne 1800₺ masraf çıkardı. Allahtan bu sorunu yaşayan bir çok arkadaş ile konuşma fırsatım oldu. Onlarda değişen parça üst merkezmiş kiminde 19 bin km de meydana gelmiş kiminde 40 binde. Velhasıl sorunlu olan parça bu eğer hidrolik kaçağı falan yoksa sadece üst merkez değişiyor hidrolik kaçağı varsa alt merkezde değişecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
eski opeller daha sorunsuz valla.
![]() |
Şaşırdım açıkçası gidince ayrıntılı bilgi isteyeceğim. BMW Mercedes degil bildiğin opel parçası piyasada yok ve ateş pahası. |
Parçada revizyona gitmiş Opel, yeni parça servislerde yokmuş. O yüzden Almanyadan gelecek dediler.
|
Benzer içerikler
- lpg tank değişimi sonrası muayene süresi
- hyundai assan çalışan yorumları
- adac yaz lastik testleri 2024
- dfm hangi ülkenin
- araba fan açmıyor hararet yükseliyor
- nissan gtr 2024
- byd denza
- id 7
- uçan motor
- byd han 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X